meletis_m Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μου έδωσαν το παρακάτω υπολογιστή. Δυστυχώς είχαν χάσει το τροφοδοτικό του. Απο οτι είδα στα επίσημα χαρ/κα φοράει μνήμες Ddr2 667MHz. Επεξαργαστή δέν αναφέρει. Μερικά Site αναφέρουν το AMD Turion 64 X2 Mobile TL-62 (ως επεξεργαστή) Κυριολέκτικα το μηχάνημα είναι άθικτο και έχει αλλαχτεί η μπαταρία του. Για αρχή θα δουλέψει Universal Φορτιστής , θέλει 19V. Αξίζει να του βάλω 1 Ssd 120Gb το έχω καβάτζα απο το Lenovo. Aπο Universal φορτιστές τι να επιλέξω , είναι καλοί αυτοί που έχουν διαφορετικά βύσματα; Αξίζει να ασχολήθω ή να το δώσω πίσω. Το μόνο καλό είναι οτι υπάρχουν και οδηγοί για Windows 7
alkis13 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Και να παρεις κατι τετοιο, χαμμενο δε θα παει, ολο και καπου θα χρειαστει. Αν δεχεται 4gb ram, κατι θα κανει, αλλιως με 2gb ram, win 7 basic/xp, ρυθμισεις για performance. Για καμια πασιεντζα ειναι καλο.
isay Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω ένα ξαδερφάκι του εδώ και χρόνια και τώρα το εχω σαν δευτερο. Ακόμα και τώρα το χρησιμοποιώ για κάποιες δουλειές Θες φορτιστή 19V στα 90W (οχι λιγοτερο απο 90w). Εμένα είχε καεί ο μαμίσιος και πήρα ένα multi energ;y απο το batteries.gr (υπάρχουν και αλλού) και μια χαρά ζει και δουλευει. ΣΙΓΟΥΡΑ θα του βάλεις μνήμη να πάει στα 4GB Για δίσκο, του είχα αλλάξει τον αρχικό (ένα toshiba) με ένα western digital black στα 7200 και πήρε πολύ αέρα, πετούσε. Με SSD θα ειναι ακομα καλύτερα αλλά μην μείνεις στα 120GB, αν σε παιρνει πήγαινε σε 254GB. Εγω έμεινα με τον μηχανικό γιατί χρειαζόμουν χώρο. Για λειτουργικο παιζει πολύ ικανοποιητικά με windows 7 αλλά και windows 10, αλλά και στις δυο περιπτώσεις ξήλωσε οτιδήποτε σαβουρα εχει το λειτουργικό. Με linux εννοείται πάει ακόμα καλύτερα. Δεν υπάρχει κάτι αλλο που μπορείς να κάνεις και να το "ανεβάσει" πολύ σαν απόδοση. Το ΑΝ θα το κρατήσεις εξαρτάται απο τις αναγκες σου και τις θες να κάνεις με αυτό. Αν π.χ. το θες για παιχνίδια, δεν κάνει. Αν το θες για δουλειά γραφείου, μια χαρά θα τα καταφέρει. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από isay
meletis_m Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 H μνήμη είναι ηδη 4 Gb έχει 2 μνήμες . Θα κάνω μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού. Τώρα επειδή είμαι χωριό δέν έχω και πολλές επιλογές. Δέν με συμφέρει να κάνω 40 χλμ για φορτιστή. Έχω της Q-Tech για το Lenovo. Θα το κρατήσω , να το δώ αύριο. Μαζεύω χρήματα να προχωρήσω σε σύνθεση σταθερού απο Σεπτέμβρη , οπότε λέω εκεί να επενδύσω τον 240Gb Ssd. Το Lenovo T410 μου έχει βγάλει το λάδι , και δυστυχώς δεν ταιριάζουν και οι μνήμες του.
isay Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δεν ξέρω τι configuration εχεις στο Τ410 αλλά σίγουρα ειναι πιο συγχρονο μοντέλο απο το Ρ200
meletis_m Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, isay είπε Δεν ξέρω τι configuration εχεις στο Τ410 αλλά σίγουρα ειναι πιο συγχρονο μοντέλο απο το Ρ200 Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι οτι ανεβαζει χωρίς λόγο θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να σβήνει για ασφάλεια. Και ανεμιστηράκι έχω αλλάξει. Έχει γίνει καθαρη εγκατάσταση, τελευταίο Bios , παιχνίδια δέν παίζω. Έχει επάνω Ssd 120 Gb + 6Gb Ram Ddr3
isay Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Και το p200D να δεις θερμοκρασίες που θα ανεβάζει. Εχει επεξεργαστη amd.Σου μιλώ εκ πειρας. Στο δικό μου είχα πάντα απο κάτω κάποιου ειδους βάση που το σηκωναν 1-2 εκατοστα στην πισω πλευρα για να αερίζεται. Ιδιο πράγμα κάνω και στο τωρινό μου (intel). Εκνευρίζομαι οταν βλέπω ανθρώπους να βάζουν laptops πάνω σε τραπεζομάντηκα, μαξιλάρια και παπλώματα. 2
ss13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 meletis_m το έχεις ανοίξει να το καθαρίσεις το Thinkpad ; Μπορεί να θέλει καθάρισμα - αλλαγή πάστας ή γενικό έλεγχο το φορητό , πάντως αυτό που είπε ο isay ισχύει , ο Amd είναι φούρνος , δες για βάση , πέρσι πήρα αυτήν https://www.msystems.gr/index.php?category=1102&product=17397 για ένα γνωστό μου , φέτος πήρα αυτήν για εμένα https://quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=CDDFCE72-B492-4BE8-B494-A324B78F318E περιπού το ίδιο αποτέλεσμα έχουν , απλά η δεύτερη είναι είναι λίγο πιο καλή , έχει κουμπάκι On / Off , ενώ η πρώτη όχι , τυχαία έβαλα τα μαγαζια , δεν κάνω διαφήμιση ( απλά πρόσεξε εαν πάρει βάση να ρωτήσεις πόσα χρόνια εγγύηση δίνουν , 2 χρόνια δίνουν κανονικά , μη πάρεις με 1 χρόνο )
meletis_m Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 53 λεπτά πριν, ss13 είπε meletis_m το έχεις ανοίξει να το καθαρίσεις το Thinkpad ; Μπορεί να θέλει καθάρισμα - αλλαγή πάστας ή γενικό έλεγχο το φορητό , πάντως αυτό που είπε ο isay ισχύει , ο Amd είναι φούρνος , δες για βάση , πέρσι πήρα αυτήν https://www.msystems.gr/index.php?category=1102&product=17397 για ένα γνωστό μου , φέτος πήρα αυτήν για εμένα https://quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=CDDFCE72-B492-4BE8-B494-A324B78F318E περιπού το ίδιο αποτέλεσμα έχουν , απλά η δεύτερη είναι είναι λίγο πιο καλή , έχει κουμπάκι On / Off , ενώ η πρώτη όχι , τυχαία έβαλα τα μαγαζια , δεν κάνω διαφήμιση ( απλά πρόσεξε εαν πάρει βάση να ρωτήσεις πόσα χρόνια εγγύηση δίνουν , 2 χρόνια δίνουν κανονικά , μη πάρεις με 1 χρόνο ) Το έχω καθαρίσει 2 φορές το χρόνο. Με τη βάση την 1η εχω >75 βαθμούς μονο 2 καρτελες Chrome . Το πήγα και σε τεχνικο και μου ειπε οτι τα T410i είχαν θέματα θερμοκρασιων με το συγκεκριμένο επεξεργαστη Δυστυχώς πάνω στα νεύρα , έσπασα και τη βάση.
ss13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Για δώσε το μοντέλο του να δούμε https://support.lenovo.com/gr/en/solutions/find-product-name τι επεξεργαστή έχει ; Βάρα καμία μπάλα του Box για να ξεσπάς , μη ξεσπάς δίνοντας 20ευρά ( φιλικά ) 1
meletis_m Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2018 στις 2:32 ΜΜ, ss13 είπε Για δώσε το μοντέλο του να δούμε https://support.lenovo.com/gr/en/solutions/find-product-name τι επεξεργαστή έχει ; Βάρα καμία μπάλα του Box για να ξεσπάς , μη ξεσπάς δίνοντας 20ευρά ( φιλικά ) Δεν σε εχω ξεχάσει απλώς δουλέυω και τωρα δεν εχω ιντερνετ. Οσο αφορά το Toshiba δεν έχω κάνει τίποτα καθως ειναι τσαμπα χρόνος Τωρα το Lenovo , το άνοιξα το καθάρισα και του αλλαξα πάστα καλής ποιότητας artic mx4 Του εχω βαλει και το πρόγραμμα απο τη σελίδα της Lenovo TPFan Control. Του εχω απενεργοποιήσει και το flash player και ο Ssd εχει ελεύθερο 40 Gb Ηδη ειχα αλλάξει μια φορά ανεμιστηρα απο το ebay. Το μοντελο ειναι Τ410 Type 2537-R34 και επεξεργαστη έχει το ι5 520Μ. Το εχω χρονια , αλλά έλεγα να σπρώξω λίγο το καιρό. Μαζευω λεφτα να προχωρησω σε αγορα νεου Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από meletis_m
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα