Προς το περιεχόμενο

Θυροτηλεόραση ή έστω θυροτηλέφωνο νέο σε παλιά πολυκατοικία....

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.  

Τελευταία τα έπαιξε το θυροτηλέφωνο σε τετραόροφη πολυκατοικία κατασκευής 1978, 13 διαμερισμάτων.

Οι περισσότεροι ένοικοι δεν ακούν μέσω του θυροτηλεφώνου και επειδή κάποιοι κλειδώνουν την κάτω πόρτα από το μεσημέρι ακόμη,  αναγκαζονται να ανεβοκατεβαίνουν 3 και 4 ορόφους για να δουν ποιος χτυπάει το εξωτερικό κουδούνι. 

Σαν διαχείριση έχω σκεφτεί να αλλάξω σε θυροτηλεόραση,  αλλά δεν ξέρω αν η εγκατάσταση σηκώνει τέτοια αλλαγή. 

Μήπως χρειάζεται αλλαγή όλης της καλωδίωσης και γενικά δεν ξέρω αν γίνεται,  από που να το πιάσω και τι κόστος μπορεί να έχει. 

Όποιος ασχολείται ή από εμπειρία γνωρίζει ας με βάλει λίγο στο κλίμα. 

Ευχαριστώ!!!

Επεξ/σία από Green Dragon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε πολυκατοικια του 81 βαλαμε νεο πινακα με καμερα και πληκτρολογιο με κωδικο για εισοδο, αλλαξαν και ολα τα θυροτηλεφωνα με νεα με οθονες. Η καλωδιωση παρεμεινε ιδια. Υπολογιζεις κανα 2-3κ. Πανε παρε 4-5 προσφορες πρωτα.

Κι εμενα εχει χαλασει και εχω παρομοιο προβλημα. Ενας ηλεκτρολογος μου ειπε οτι αμα θελω να αλλαξω "τηλεφωνο" πρεπει να αλλαξουν ολα τα διαμερισματα!!! Ισχυει??? Εμενα το προβλημα ειναι οτι δεν ακουω αυτον που μιλαει , ο κατω στην πορτα με ακουει... Ο ηλεκτρολογος ειπε οτι το ανταλλακτικο δεν υπαρχει πια λογω παλαιοτητας! (Το θυροτηλεφωνο ειναι του 1975  :Ρ ) Ισχυει αυτο ως προς την αλλαγη? Υπαρχει τροπος να συνδεσω δικο μου ανεξάρτητο -αυτονομο κουδουνι??

ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να βάλεις ένα ασύρματο κουδουνι (αγορά πχ από bangood) με 10-20€  (δεν ξέρω πόση εμβελεια έχουν βέβαια,τσεκαρε το πριν αγοράσεις)

Επεξ/σία από stelios18120

9 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μπορείς να βάλεις ένα ασύρματο κουδουνι (αγορά πχ από bangood) με 10-20€  (δεν ξέρω πόση εμβελεια έχουν βέβαια,τσεκαρε το πριν αγοράσεις)

θα πρεπει συχνα - πυκνα να αλλαζω μπαταριες ομως?

27 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Ε εντάξει συχνά πυκνά.

Δεν νομίζω να μην αντέχουν τουλάχιστον κανένα 3-4μηνο.

25 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Δε δουλεύουν δυστυχώς αυτά. Έχω πάρει 3 για ένα γραφείο που έχω και νοικιάζω και ήταν όλα για πέταμα από το πιο φθηνό έως το πιο ακριβό. Εν τελεί έβαλα με κανάλια μονοσ Μου ένα θυροτηλέφωνο (είναι ημιώροφος όποτε δεν ζορίστηκα πολύ) και έφερα έναν γνωστό ηλεκτρολόγο και το συνδεσε με το κυπρι για να μην παρέμβω εγώ στην υπάρχουσα εγκατάσταση. 

Οσο για τον ts παίζουν πολλά ρόλο. Ποσών καλωδίων είναι η υπάρχουσα εγκατάσταση σου, σε τι κατάσταση είναι αυτά και εν τελει τι θέλεις να βάλεις. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να παίρνεις προσφορές και καλό θα ήταν να πάρεις πολλές, θα εκπλαγείς από το εύρος των τιμών 

• Like 1

Πριν λίγο καιρό σε φίλο μου έκαναν αλλαγή θ/τ σε παλαιό κτίριο.

Μπήκε ένα σύστημα που είναι με bus.  Θέλει δύο καλώδια και όλα πάνε πάνω σε αυτά. Μάλιστα δεν έχει πολικότητα.  Δύο καλώδια κοινά σε όλους - όχι 2 καλώδια ανά διαμέρισμα.

Αν  θυμάμαι καλά η μάρκα ήταν 2 easy.

Οθόνες έγχρωμες 7" και 2 μπουτονιέρες.  (καγκελόπορτα και εξώπορτα).  Γελοία εγκατάσταση - περισσότερη ώρα πήρε η αποξήλωση και η τοποθέτηση παρά ή σύνδεση.

Σε μερικά μεγάλα διαμερίσματα βάλανε και οθόνη και απλό τηλέφωνο (σε άλλο χώρο).  Με (χαζό)ελληνικά μενού από ελληνική αντιπροσωπία.

Την τοποθέτηση την έκανε κάποιος από τους ενοίκους που πιάνανε τα χέρια του και δεν πλήρωσαν εγκαταστάτη.

Το κάθε διαμέρισμα πλήρωσε τα δικά του και μοιράσανε τα κοινά.  Κάποιοι βάλανε μόνο τηλέφωνο (που είναι φτηνότερο από θ/τ).

Η βλακεία είναι ότι ως θυροτηλέφωνο - λειτουργία είναι κομπλέ! Αυτό που δεν δουλεύει είναι η πάνω μεριά του ακουστικού, δεν ακούω αν μιλήσει κάποιος. Ακούγομαι κανονικά άμα μιλήσω εγώ σε αυτόν που είναι στην είσοδο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Googlare  Bitron ή gilmor ή κανα x vox...

Μονο θυροτηλεφωνα και μπουτονιερα κανα 200ε 

Γυρω 500ε  μπουτονιερα με καμερα για 4 διαμερισματα και 100 200ε η οθονη...μερικα εχουν δυνατοτητα αποθηκευσης φωτο σε καθε χτυπημα κ αλλα ακομη και remote ειδοποιηση σε κινητο!

Συνηθως οι παλιες πολ.κιες εχουν 4 καλωδια οποτε ειναι καλυτερο απο τα 2...

Επεξ/σία από kage
  • Like 1

Ισχυει τελικα οτι αν αλλαξω εγω θυροτηλεφωνο, πρεπει να αλλαξουν ολοι οι υπολοιποι ενοικοι ? Εννοω μονο τη συσκευη στο διαμερισμα μου, τιποτα αλλο !

• 5 μήνες μετά...

Καλησπέρα παιδιά, 

έφτασε και σε εμάς η ώρα σε πολυκατοικία του '82, να δούμε το θέμα του θυροτηλεφώνου. Υπάρχουν κάποιες μάρκες ή κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε? Παίζουν διάφορα φυλλάδια με ειδικούς και "ειδικούς" και δεν έχω ιδέα προς τα που να στραφούμε και με τι κριτήρια..

Το κόστος ισχύει αυτό που γράφτηκε παραπάνω ότι μιλάμε για 2k + ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εβαλες link ή απο το κινητο δεν το εμφανιζει?

το εφτιαξες! Το μαγαζι που δίνεις είναι καλοι επαγγελματιες ;)

Επεξ/σία από panosno1com

Στη 3όροφη οικογενειακή έχουμε θυροτηλέφωνο στο οποίο έχουν χαλάσει τα μπουτόν της μπουτονιέρας μάρκας LT του 1982 ,γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν ανταλλακτικά μπουτόν , για τα τρία διαμερίσματα μου ζητούν 250 ευρώ νέο σύστημα θυροτηλέφωνο τοποθετημένο .  

Στις 6/12/2018 στις 2:22 ΠΜ, divo είπε

Ριξε μια ματια εδω. και δε μιλαμε για θυροτηλέφωνο αλλά για θυροτηλεοραση

Το κοστος φιλε ειναι που θα σε πιασουν.... το συγκεκριμενο μαγαζι εχει και τεχνίτες που στα βαζουν με λογικες τιμες. Προσωπικά απο εκει εχω παρει συναγερμο για το σπιτι στο χωριό 100 χλμ απο αθηνα και ηρθε τεχνικός και μου το εβαλε. 2 ατομα σχεδον ολη τη μερα εκει και μου πηραν 80€ πριν 3 χρονια. Το θεωρω λογικο

Panos εχεις δικιο δε το ειχε παρει😁

Αν καταλαβαίνω καλά στο συγκεκριμένο "χτίζεις" το κόστος επιλέγοντας τα επιμέρους εξαρτήματα που θα χρειαστείς σωστά? Γιατί σε κάποιο άλλο που είδα ήταν τιμή πακέτου π.χ. 1500 ευρώ και σου έλεγε ότι περιλαμβάνει το τάδε, ταδε και τάδε αξεσουάρ.

Αυτά που βλέπω διαφημίζουν με bus 2 καλωδίων, είναι αξιόλογα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...