Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν πέρασες από κάπου με έντονη κοκκινη σκόνη, τοτε μαντευω οτι τα o-rings της αλυσίδας πεθαίνουν και βγαίνει έξω το εσωτερικό λιπαντικό.

Κάνε ένα καλό καθαρισμό της αλυσίδας (ναι είναι μανίκι), λίπανε την και βάλε την πάλι πάνω. Αν σχετικα σύντομα αρχίσει πάλι να κοκκινίζει, πρεπει να αλλάξεις αλυσίδα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε σκότωσα κανέναν ούτε πέρασα από κάπου με σκόνη.

θεώρησα ότι φταίει το λιπαντικό διότι άλλαξα αυτό που χρησιμοποιούσα με ένα που απ ότι βλέπω δε κρατάει καθόλου και θέλει συχνά λάδωμα.

θα κάνω ένα καθαρισμό αύριο και βλέπουμε

25,000χμ έχει η αλυσίδα

Εύρηκα!

μόλις βρήκα αυτό

Στο προτελευταίο ποστ ο τύπος περιγράφει ακριβώς αυτή την κατάσταση με το κόκκινο χρώμα. εκτός αυτού παρατήρησα το τελευταίο διάστημα ότι η αλυσίδα "χτυπάει", θέλει τέντωμα.

Άρα δε τεντώνω τίποτα και πάω κατευθείαν για αλλαγή. μαζί με τα γρανάζια.

πάλι έξοδα ρε φούστη μου

πόσος είναι ο μέσος όρος ζωής τους;

Επεξ/σία από Γιαούρτι
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

δε σκότωσα κανέναν ούτε πέρασα από κάπου με σκόνη.

θεώρησα ότι φταίει το λιπαντικό διότι άλλαξα αυτό που χρησιμοποιούσα με ένα που απ ότι βλέπω δε κρατάει καθόλου και θέλει συχνά λάδωμα.

θα κάνω ένα καθαρισμό αύριο και βλέπουμε

25,000χμ έχει η αλυσίδα

Εύρηκα!

μόλις βρήκα αυτό

Στο προτελευταίο ποστ ο τύπος περιγράφει ακριβώς αυτή την κατάσταση με το κόκκινο χρώμα. εκτός αυτού παρατήρησα το τελευταίο διάστημα ότι η αλυσίδα "χτυπάει", θέλει τέντωμα.

Άρα δε τεντώνω τίποτα και πάω κατευθείαν για αλλαγή. μαζί με τα γρανάζια.

πάλι έξοδα ρε φούστη μου

πόσος είναι ο μέσος όρος ζωής τους;

Ποια 25.000χμ ρε μάστορα; :P Και εγώ τόσα έχω περίπου και είμαι τώρα στην 3η αλυσίδα.

Κάπου 10.000χμ κρατάνε, άντε 15.000χμ. Τα 25.000χμ είναι πάρα πολλά, και κινδυνεύεις να σου πάρει κανα πόδι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είτε βάφτηκε κάτι με πιστόλι κοντά στην αλυσίδα και λερώθηκε(αχνούρα), είτε η αλυσίδα από το εργοστάσιο ήταν κόκκινη από το εργοστάσιο  :P

edit

Τώρα που το ξαναβλέπω σίγουρα έχει πέσει αχνούρα πάνω, δεν θα έπρεπε να είχαν κόκκινο πάνω του οι πύροι.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Ενα καλο φθηνο λιπαντικό αλυσίδας που κανει εξαιρετική δουλειά, και κρατάει σχετικά είναι το λάδι για καδενες αλυσοπρίονου. Γλυτώνεις τα πιασοκωλικα σπρευ που πολλές φορές γίνονται μαγνήτης σκόνης κ ειναι πανάκριβα.

Δημοσ.

παραφινελαιο- βουρτσακι για αλυσιδα (εχει μερικα 3ων σημειων)- γρασο σπρευ(λιγο να βαλεις, αν βαλεις πολυ, το παραπανω θα φυγει και θα λερωνει παντου) μετα και ειναι καινουργια, καθε 500-1000χλμ αναλογως τη χρηση και που πας.

Να πας να δεις αν θελει  τεντωμα-αλλαγη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2018 στις 11:01 ΠΜ, Sheogorath είπε

Ποια 25.000χμ ρε μάστορα; :P Και εγώ τόσα έχω περίπου και είμαι τώρα στην 3η αλυσίδα.

Κάπου 10.000χμ κρατάνε, άντε 15.000χμ. Τα 25.000χμ είναι πάρα πολλά, και κινδυνεύεις να σου πάρει κανα πόδι.

Συγνώμη για το ύφος αλλά πάτε καλά;;; Τι 3 αλυσίδες σε 25.000 χλμ;;;;;;!!!!

Εγώ σε ΤΑ700 άλλαξα στις 30.000 χλμ με μια DID κι έκτοτε μέχρι και τα 50,000 χλμ που το έδωσα δεν είχε κάνει κιχ. Τι μηχανές έχετε και τρώτε τις αλυσίδες για πρωινό;;;

Σε παπάκι ειδικά οι αλυσίδες κρατάνε άνετα 50,000 χλμ.

Προς TS κάνε ότι είπε ο από πάνω και ξανα έλεγξε μετά από 2-3 μέρες. Ελπίζω να έχεις διπλό στάντ...

Επεξ/σία από Mpiftekis
  • Like 1
Δημοσ.

Τι να σου πω, εγώ αλυσίδα αλλάζω κάθε φορά που τερματίζει και δεν "παιρνει" ρε συ. Περίπου ανα 10.000χμ αυτό.

Δημοσ.

Να δεις ενας που του κοπηκε η αλυσιδα σε KTM 500 exc και του εσπασε το καρτερ.Η KTM δινει τα καρτερ ζευγαρι και εχουν 1500€.Καλυτερα να του εκοβε το ποδι .Να δεις τι γινεται αν σου κοπει με καμια 200αρα και φρακαρει η ροδα. 🏍️Ο TS προφανως μιλαει για παπακι,νομιζω οτι κρατανε αρκετα στα παπακια οι αλυσιδες,εγω στο glx που εχω για τα χωραφια,πρεπει να εχει την μανατη ακομα.Σε παπακι δεν θα αλλαζα αλυσιδα που να ελιωνε στην κυριολεξια.Στο KTM εβαλα μια DID καπου στις 27.000 και τωρα εχω 50.000χλμ.Εχω κανα δυο χρονια να την τεντωσω που σημαινει οτι κραταει ακομα.Βεβαια του χρονου θα παει για γραναζια-αλυσιδα.

Καθαρισμος αλυσιδας γινεται ευκολα.Βαζουμε την αλυσιδα σε πετρελαιο καμια ωρα να μουλιασει και μετα πλενουμε με πλυστικο.Αφου στεγνωσει(και εχει γινει σαν καινουργια) της ριχνουμε σπρει αλυσιδας.Εχω δοκιμασει αρκετα με την μηχανη,το καλυτερο που πετυχα ειναι το Valvoline White Synthetic,δεν λερωνει καθολου και η αλυσιδα εχει μονιμη λιπανση.Βεβαια εμενα ειναι x-ring,σε απλη αλυσιδα δεν ξερω τι κανει.Δοκιμασα ενα liqui moly,πιο μαπα πεθαινεις.Μολις πας 20-30 χλμ δρομο και ζεσταθει η αλυσιδα,γινεται σαν μαυρη πισσα και κανει το μηχανακι μπ@υρδελο.Ενα Motul παλι μαπα,τωρα εχω ενα της MOL με Teflon,καλουτσικο μου φαινεται αλλα πολυ κολλωδες,λες και εβαλα ποντικοκολλα στην αλυσιδα.Θα δοκιμασω και ενα Permatex που επεσε στα χερια μου και αν δεν δω προκοπη,θα ψαξω να βρω το Valvoline.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε για πλάκα.

ψάξε σε όποιο φορουμ μοτοσυκλετών, δε πρόκειται να βρεις τέτοια αναφορά. σιγά μην αλλάζουμε την αλυσίδα νωρίτερα και από τα λάδια.

ανάλογα τη συντήρηση η αλυσίδα μπορεί να φτάσει και αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα.

και να θέλεις, αμφιβάλλω αν καταφέρεις να την καταστρέψεις σε 8000.

να σου τύχει μια, άντε πάει στο διάολο. αλλά 3; 

ή σου πουλάνε διαλυμένες ή σε δουλεύει ο μάστορας για να τις αλλάζεις συχνά.  εμένα μου έλεγε μαλακίες για τις αλλαγές λαδιών. 
Μερικοί είναι ικανοί να σου πούνε ότι θέλει αλλαγή μετά από κάθε βόλτα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, santac είπε

Ούτε για πλάκα.

ψάξε σε όποιο φορουμ μοτοσυκλετών, δε πρόκειται να βρεις τέτοια αναφορά. σιγά μην αλλάζουμε την αλυσίδα νωρίτερα και από τα λάδια.

ανάλογα τη συντήρηση η αλυσίδα μπορεί να φτάσει και αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα.

και να θέλεις, αμφιβάλλω αν καταφέρεις να την καταστρέψεις σε 8000.

να σου τύχει μια, άντε πάει στο διάολο. αλλά 3; 

ή σου πουλάνε διαλυμένες ή σε δουλεύει ο μάστορας για να τις αλλάζεις συχνά.  εμένα μου έλεγε μαλακίες για τις αλλαγές λαδιών. 
Μερικοί είναι ικανοί να σου πούνε ότι θέλει αλλαγή μετά από κάθε βόλτα.

Τι εννοείς πιο συχνά από λάδια; Λάδια το πολύ να αλλάξω κάθε 1500χμ. Εσυ τα αφήνεις να γίνουν μαύρα και λεπτά σαν πετρέλαιο;

Δεν περιμένω να διαλυθούν οι αλυσίδες, όταν δεν σηκώνει άλλο τεντωμα, την αλλάζω. Η 3η θα αλλαχθεί στα ~35.000.

Δεν με δουλεύει μάστορας, εγώ τα αλλάζω.

Και καλά κανεις και αμφιβάλλεις για τα 8.000. Αν ήταν ετσι τώρα θα ήμουν στην 4η αλυσίδα. Και πουθενά δεν είπα να καταστρέφεται. Αναλώσιμο είναι πρακτικά. Btw εμένα δεν είσαι σε "βρακάκι" που έχουν τα Astrea, μερικές μηχανές.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Τι εννοείς πιο συχνά από λάδια; Λάδια το πολύ να αλλάξω κάθε 1500χμ. Εσυ τα αφήνεις να γίνουν μαύρα και λεπτά σαν πετρέλαιο;

Δεν περιμένω να διαλυθούν οι αλυσίδες, όταν δεν σηκώνει άλλο τεντωμα, την αλλάζω. Η 3η θα αλλαχθεί στα ~35.000.

Δεν με δουλεύει μάστορας, εγώ τα αλλάζω.

Και καλά κανεις και αμφιβάλλεις για τα 8.000. Αν ήταν ετσι τώρα θα ήμουν στην 4η αλυσίδα. Και πουθενά δεν είπα να καταστρέφεται. Αναλώσιμο είναι πρακτικά. Btw εμένα δεν είσαι σε "βρακάκι" που έχουν τα Astrea, μερικές μηχανές.

Την αλυσίδα τη λιπαίνεις ανά 500 χλμ; Κανονικά θέλει το βράδυ να τη λιπάνεις και να την αφήσεις όλο το βράδυ για να πάει παντού το λάδι.

Αν δεν το κάνεις αυτό έχει μια λογική να χαλάει πριν την ώρα της. Αλλιώς κάτι κάνεις λάθος.

Επίσης, για τα λάδια ότι λέει ο κατασκευαστής. Και μάλιστα καλό είναι να διαβάζουμε το αγγλικό manual κι όχι το ελληνικό καθώς στο ελληνικό έχουν τα μισά χλμ για τη συντήρηση, πχ 12.000 χλμ στο αγγλικό και 6.000 στο ελληνικό!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...