Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας 

Μπήκα στην διαδικασία να βάλω νέο Ηχοσυστημα στο αυτοκίνητο μιας και είναι αρκετά παλιό αυτό που έχει να κάνω και λίγο τα γούστα μου αλλά έχω κολλήσει στο κομμάτι του ενισχυτή.  

Και σετ καλώδια για την τοποθέτηση.  

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι θα βάλω ηχοθερμομωνωση μόνο στα εμπρός ηχεία πόρτες και αυτό όχι σε όλη την πόρτα αλλά μόνο γύρο από το ηχείο.  

Από εκεί και πέρα σαν εταιρεία είπα να επιλέξω την Hifonics για ηχεία διαιρούμενο και subwoofer 12" επίσης.  

Μη πηγή Pioneer 

Συγκεκριμένα:

ΚΩΔ.: 106598965
Pioneer DEH-S5000ΒΤ

ΚΩΔ.: 2151122330
Hifonics Titan TS6.2C. Διαιρούμενα Ηχεία 2 Δρόμων 16.5cm. 125W.RMS/4Ω.

ΚΩΔ.: 9122123456
Hifonics Triton.TRS-300 Vented Box 12'' 400WRMS/4Ohm.Slim.

Ενισχυτή δεν ξέρω τι να βάλω όπως επίσης και καλώδια τι να επιλέξω έχει αίτημά set Για αυτό το πράγμα αλλά δεν έχω γνώση.

Θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας ακόμα και κάτι καλύτερο και πιο φθηνό σε ότι αφορά ηχεία και sub. Πηγή θα μείνω εκεί που είναι.  

Τα προϊόντα τα επέλεξα από ένα κατάστημα που βρήκα σχετικά οικονομικό σε προϊόντα.  Studiomao. 

Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας και αν ξέρετε κάποιον Θεσσαλονίκη που προτείνετε να πάω για να το δω . Αλλά μην με στείλετε σε κανένα που θέλει και 150 ευρώ για να περάσει όλα αυτά λες και θα κατεβάσει σασμαν. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξέρει κάποιος οικονομικό εγκαταστάτη εντός αττικής για τοποθέτηση νέου συστήματος? 

γιατι κι εμένα ειναι πλέον πολύ παλιό και θέλω αναβαθμιση

Επεξ/σία από geiannis
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν βάζεις απλά πηγή χωρίς CD player? Blueooth MP3 από το κινητό και καθάρισες, ούτε θήκες κάτω/πίσω από τα καθίσματα, ούτε να αλλάζεις όλη την ώρα, ούτε να κολλάει, ούτε να πηδάει. Εγώ Pioneer MP3, Bluetooth, Calls, USB, AUX, Radio πήρα με 60 ευρώ, άρα θα εξοικονομίσεις από αυτό μόνο 40 ευρώ. 

Για Θεσσαλονίκη έχω κάποιον να σου προτείνω αλλά λογικά μόνο με pm αλλιώς θα θεωρηθεί διαφήμιση. Είναι φθηνός και τίμιος ηλεκτρολόγος που ασχολείται με ήχο και δεν χρεώνει της Παναγιάς τα μάτια. 

Επεξ/σία από Rzarector
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα προϊόντα άλλαξαν πηγή μπήκε μια Πηγή: Alpine CDE-185BT

Ηχεία: JBL Club 6500C

Ενισχυτής ηχείων: JBL GX-A604

Τα οποία τοποθετήθηκαν από εμένα. 

Καλώδιο επέλεξα να βάλω ένα 4awg της Ground zero 

Όπως επίσης και rca επέλεξα της Ground zero όπως και τα καλώδια ηχείων. 

Στις κολώνες στην πόρτα έβαλα τα Twitter Και τα ηχεία στην θέση την εργοστασιακή προσθέτοντας την βάση που έδιναν μέσα. 

Η ρύθμιση έγινε σε high pass Και πάνω από 360 κύκλους. 

Μιας και δεν θέλω καθόλου μπάσο από τα ηχεία. Παρά μόνο mid και high.

Ενώ μένει να βάλω τον ενισχυτή του sub Και το sub.

Subwoofer: Ground Zero GZIB 300XBR

Ενισχυτής Subwoofer: Ground Zero GZIA 1.1000DX-II 

οι ενισχυτές θα τοποθετηθούν για τον δεύτερο τοποθετήθηκε ο πρώτος. Στην πλάτη των καθισμάτων πίσω. 

Ο ήχος είναι τέλειος.  

Νομίζω ότι αν θα βάλω πιο μετά και πίσω ηχεία θα είναι ακόμα πιο ωραία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχιζουν και φορτωνουν 12ιντσα στα μπαγκαζια των ιμπιζα/σαξοραλλων/bmw 20ετιας στην Ελλαδα; :lol:

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε

Συνεχιζουν και φορτωνουν 12ιντσα στην Ελλαδα; :lol:

Τι ακριβώς να βάλω δηλαδή 15 ? Μια χαρά είναι και τα 12. 

Δημοσ.
Just now, iTechBlogGr said:

Τι ακριβώς να βάλω δηλαδή 15 ? Μια χαρά είναι και τα 12. 

Αλλο ηταν το point μου.

Anyway, ποσο σου βγηκε η δουλεια αυτη μαζι με τα εργατικα;

Δημοσ.

Μόνος μου έκανα την τοποθέτηση φίλε μου διότι για το αμάξι μου ζητούσαν 150 ευρώ εργατικά και υλικά. Εγώ έδωσα 53 για υλικά. Και εργατικά μηδέν. Εμένα. μου πήρε 4  ώρες περίπου με διλλήματα. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Συνεχιζουν και φορτωνουν 12ιντσα στα μπαγκαζια των ιμπιζα/σαξοραλλων/bmw 20ετιας στην Ελλαδα; :lol:

Τι μου θύμησες ρε φίλε…

Ένας γείτονας, είχε αγοράσει πριν 8 χρόνια ένα γαλλικό χρέπι 25ετιας με 1500 ευρώ…

Το ηχοσύστημα που έβαλε κόστιζε πάνω από 2000 ευρώ…

Όταν έβαζε τον ήχο στα 2/3 έτριζε ολόκληρο σε βαθμό που έπεφτε το παράθυρο του συνοδηγού…

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

ξόδεψα συνολικά 150 ευρώ πηγή, 150 ευρώ ηχεία και 200 ευρώ ενισχυτή + 50 ευρώ καλώδια.

τελικά βρήκα ενισχυτή και woofer τσάμπα, οπότε και δεν θα χρειαστώ άλλα χρήματα.

το μόνο που μένει είναι να μπουν μια και από την άλλη να γίνει στις πόρτες ηχομόνωση και κάποια κατασκευή για ηχεία και twitter δεν νιώθω ασφαλείς με τον ήχο.

θέλω περισσότερο κενό να έχουν από πίσω και να μην είναι τόσο περιορισμένα......

λογικά στο επόμενο χρονικό διάστημα θα το κάνω και αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι "χάνω" στο νήμα...........

Με ενισχυτή 4Χ60Watt και "κομμένες" τις χαμηλές για ποιό λόγο ψάχνεσαι για "περισσότερο κενό" πίσω απο τα ηχεία και τι εννοείς "περιορισμένα"? Πρίμα και Μεσαία έπρεπε να ακούγονται τουλάχιστον ικανοποιητικά.

Παραμορφώνουν? Τσέκαρες το Gain Level του ενισχυτή? Μήπως το έχεις "τσιμπήσει" παραπάνω απ' ότι πρέπει? Τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα 92 dB και "κατεβαίνουν" χαμηλά.

Μάλλον πρέπει να "πειραματιστείς" λίγο με τα φίλτρα του ενισχυτή.

Tip: Ρίξε τον ενισχυτή και το subwoofer πρώτα και άσε για αργότερα τα πίσω ηχεία. Ισως τα κρίνεις περιττά στο τέλος.

Σε τι αυτοκίνητο έχουν γίνει η εγκατάσταση?

Υ.Γ. Αυτό που λέμε ηχομόνωση είναι στην ουσία υλικό αδρανοποίησης της λαμαρίνας του αυτοκινήτου (κοινώς στέλνει στην αντίθετη κατεύθυνση τα ηχητικά κύματα. Τις περισσότερες φορές κάνει καλό μόνο στο Πωλητή και τον Εγκαταστάτη)

Επεξ/σία από Knight of Mercy
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπάρχει μικρό κενό πίσω στον μαγνήτη με την λαμαρίνα.  Αυτό δεν είναι σωστό.  Θα κάνω μια κατασκευή. Με ξύλο να δώσω λίγο κενό και ίσως αργότερα φτιάξω μόνος μου με πολυεστερα.  Πίσω θα βάλω το woofer Τελικά που θα μου δώσει ο πατέρας μου με τον ενισχυτή του. Τα οποία έχει και δεν χρησιμοποιεί.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...