Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύω σε ένα μικρό γραφείο και έχω αναλάβει σαν (λίγο) πιο σχετικός με H/Y  να αυτοματοποιήσω κάποια πράγματα και να μάθω και στους υπόλοιπους να κάνουν μόνοι τους 2-3 πράγματα για να μην περνάνε όλα από το χέρι μου. Οι άλλοι 2 στο γραφείο είναι εντελώς αρχάριοι (ξέρουν κακήν κακώς mail-taxis-excel-ebanking-πασιέντζα). Μέχρι τώρα είχα βάλει στα γραφεία τους Linux για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από ιούς κλπ καθώς έχω βρει μέσα στο ιστορικό μέχρι και επισκέψεις σε τσοντοσελίδες (δεν μπορώ να πω κάτι γιατί είμαι ο νεότερος στη δουλειά) και γενικά ανησυχώ μην ανοίξουν ότι infected email μας στέλνουν κλπ. ΑΛΛΑ συναντώ όλο και περισσότερες δυσκολίες π.χ. με πολυμηχάνημα που ενώ υπάρχουν linux drivers για βασική εκτύπωση  δεν αρκούν για όλες τις λειτουργίες π.χ. σάρωση, ή σάρωση και αποστολή mail.

Να το γυρίσω πίσω σε windows και να αγοράσω κάποια προγράμματα για ασφάλεια (μπορούν να γίνουν κάποια έξοδα αν το εισηγηθώ) ή δεν θα έχω το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που έχω στα Linux (keep in mind οτι τα Linux δεν έχω προχωρημένες γνώσεις - τα έχω σε basic installation και επαναπαύομαι απλά στο ότι σπανίζει περισσότερο το malware εκεί);

Σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο να βάλω μια σουίτα για ανίχνευση ιών-parental control - usb blocking...

Στον δικό μου υπολογιστή έχω Windows για να τρέχω και κάποια πιο εκιδεικευμένα προγράμματα και φοβάμαι μην κολλήσω και γω τίποτα από το τοπικό δίκτυο.

Σόρυ για το σεντόνι

Δημοσ.

Θα ακουστεί τραβηγμένο, αλλά εγώ θα εξέταζα και το ενδεχομενο να αλλάξω πολυμηχάνημα που να υποστηρίζει καλά το linux ή να στήσω ένα μηχανάκι σαν print server (κι ας εχει windows). Εφόσον δεν υπάρχουν αναγκες για ειδικά προγράμματα windows δε βλέπω το λογο να παρεις το ρίσκο.

Είμαι απολυτα σίγουρος, οτι οπως το περιγράφεις, αμα βάλεις windows, οτι και να περάσεις, αργά η γρήγορα θα γίνει μαλακια και θα τρέχεις. Σε αυτό το σενάριο να εισαι σιγουρος οτι ο υπάλληλος θα πει, δεν ήξερα, δεν έφταιγα ή δεν μου το δείξανε. Αν τελικά βάλεις windows, περασε ξεκάθαρο μήνυμα οτι ολες οι διευθύνσεις καταγράφονται και οτιδήποτε μεμπτό θα αναφέρεται άμεσα στον διευθυντή.

Δημοσ.

Αν πας σε windows θα πρέπει οι χρήστες τουλάχιστον αν μην είναι local admins. Αυτό θα σε σώσει σε μεγάλο βαθμό. Θα έχεις λίγες γκρίνιες βέβαια γιατί θα θέλουν να εγκαθιστούν προγράμματα  κλπ ,κλπ αλλά είναι καλύτερο από το να τρέχεις. Επίσης για τα αρχεία της εταιρίας κλπ, καλό θα ήταν υπάρχουν σε έναν file server που θα τον παίρνεις backup οπότε ακόμη και να φάνε κάποιο ransomware απλά να χρειαστεί να κάνεις ένα format και να είσαι οκ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, isay είπε

Θα ακουστεί τραβηγμένο, αλλά εγώ θα εξέταζα και το ενδεχομενο να αλλάξω πολυμηχάνημα που να υποστηρίζει καλά το linux ή να στήσω ένα μηχανάκι σαν print server (κι ας εχει windows). Εφόσον δεν υπάρχουν αναγκες για ειδικά προγράμματα windows δε βλέπω το λογο να παρεις το ρίσκο.

Είμαι απολυτα σίγουρος, οτι οπως το περιγράφεις, αμα βάλεις windows, οτι και να περάσεις, αργά η γρήγορα θα γίνει μαλακια και θα τρέχεις. Σε αυτό το σενάριο να εισαι σιγουρος οτι ο υπάλληλος θα πει, δεν ήξερα, δεν έφταιγα ή δεν μου το δείξανε. Αν τελικά βάλεις windows, περασε ξεκάθαρο μήνυμα οτι ολες οι διευθύνσεις καταγράφονται και οτιδήποτε μεμπτό θα αναφέρεται άμεσα στον διευθυντή.

Το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Έχουμε και ένα φωτοτυπικό που θέλω να το συνδέσω στο δίκτυο και να κρατάει ψηφιακό αντίγραφο από οτι φωτοτυπείται. Και άλλα πιο ψιλά προβλήματα/ασυμβατότητες τα οποία όμως μαζεύονται και καταντούν ενοχλητικά το λιγότερο.

13 λεπτά πριν, ODT είπε

Αν πας σε windows θα πρέπει οι χρήστες τουλάχιστον αν μην είναι local admins. Αυτό θα σε σώσει σε μεγάλο βαθμό. Θα έχεις λίγες γκρίνιες βέβαια γιατί θα θέλουν να εγκαθιστούν προγράμματα  κλπ ,κλπ αλλά είναι καλύτερο από το να τρέχεις. Επίσης για τα αρχεία της εταιρίας κλπ, καλό θα ήταν υπάρχουν σε έναν file server που θα τον παίρνεις backup οπότε ακόμη και να φάνε κάποιο ransomware απλά να χρειαστεί να κάνεις ένα format και να είσαι οκ.

👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...