Sp1Cy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα. Την Πέμπτη έκανα την αίτηση για αναβάθμιση σε VDSL, που επιτέλους έγινε διαθέσιμο στην περιοχή (έχω Vodafone). Σύμφωνα με το http://fttxgr.eu/ τα 2 κοντινότερα κουτία VDSL δείχνουν τις εξής αποστάσεις: 75m,100m (δείτε την εικόνα). Οπότε έχω τις εξής απορίες: Τι ταχύτητες μπορώ να περιμένω δεδομένου ότι με ADSL τώρα πιάνω 10? Έχει σημασία η απόσταση μου από το ΑΚ του ΟΤΕ ή η απόσταση από το ΚΑΦΑΟ? (απ'όσο ξέρω πλέον σημασία έχει μόνο η απόσταση από ΚΑΦΑΟ) Επίσης ποια η διαφορά ΑΚ/VK? Πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί η εναλλαγή από ADSL σε VDSL? Ο τεχνικός είπε 6 με 10 μέρες, ενώ ο πωλητής που προώθησε τις αιτήσεις είπε ότι ίσως χρειαστεί μέχρι και 20. Επίσης, αν γνωρίζει κάποιος ποιο ρουτερ δίνει πλέον η βονταφον και πόσο καιρό πριν την ενεργοποίηση? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 θα πρέπει να δεις απο ποια καμπίνα παίρνεις ADSL, το οτι εχεις 2 VDSL καμπίνες δίπλα σου δεν έχει να λέει κάτι. Η VDSL συνδέεται στην ADSL μιας και σε αυτή είσαι συνδεδεμένος.
Sp1Cy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε θα πρέπει να δεις απο ποια καμπίνα παίρνεις ADSL, το οτι εχεις 2 VDSL καμπίνες δίπλα σου δεν έχει να λέει κάτι. Η VDSL συνδέεται στην ADSL μιας και σε αυτή είσαι συνδεδεμένος. Πώς μπορώ να το δω αυτό? Γενικότερα, είτε 75μ είναι η απόσταση είτε 100 είναι μεγάλη διαφορά?
infin1tyGR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Να έχεις στο νου σου ότι μπορεί να σου ακυρώσουν την αίτηση λόγω έλλειψης εξοπλισμού VDSL. https://www.insomnia.gr/forums/topic/680131-η-vodafone-έχει-έλλειψη-σε-router/ 21 minutes ago, Xristaras12 said: θα πρέπει να δεις απο ποια καμπίνα παίρνεις ADSL, το οτι εχεις 2 VDSL καμπίνες δίπλα σου δεν έχει να λέει κάτι. Η VDSL συνδέεται στην ADSL μιας και σε αυτή είσαι συνδεδεμένος. ADSL από το A/K θα παίρνει. Αν ζητήσει VDSL θα παίρνει από την καμπίνα, δεν έχει νόημα το πόσο παίζει τώρα. Μάλλον εννοείς να δει απλώς σε ποιο ΚΑΦΑΟ είναι τώρα συνδεδεμένος, αφού αυτό δεν αλλάζει. Κατάλαβα λάθος. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2018 από infin1tyGR
Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, Sp1Cy είπε Πώς μπορώ να το δω αυτό? Γενικότερα, είτε 75μ είναι η απόσταση είτε 100 είναι μεγάλη διαφορά? εξω απο το σπιτι και σε καποια γωνια του οικοδομικου τετραγώνου θα υπάρχει ενα κουτάκι του οτε με κάποια ψηφία πάνω τα 3 πρωτα ειναι η καμπίνα που ανηκεις. 8 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Να έχεις στο νου σου ότι μπορεί να σου ακυρώσουν την αίτηση λόγω έλλειψης εξοπλισμού VDSL. https://www.insomnia.gr/forums/topic/680131-η-vodafone-έχει-έλλειψη-σε-router/ ADSL από το A/K θα παίρνει. Αν ζητήσει VDSL θα παίρνει από την καμπίνα, δεν έχει νόημα το πόσο παίζει τώρα. Μάλλον εννοείς να δει απλώς σε ποιο ΚΑΦΑΟ είναι τώρα συνδεδεμένος, αφού αυτό δεν αλλάζει. Κατάλαβα λάθος. Το οτι εχει 2 καμπίνες διπλα του δεν σημαινει οτι η καμπινα που συνδεεται το σπιτι του ειναι τοσο κοντα, μπορεί να απέχει 1χλμ το ΚΑΦΑΟ του (ADSL)
Sp1Cy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 13 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Να έχεις στο νου σου ότι μπορεί να σου ακυρώσουν την αίτηση λόγω έλλειψης εξοπλισμού VDSL. https://www.insomnia.gr/forums/topic/680131-η-vodafone-έχει-έλλειψη-σε-router/ ADSL από το A/K θα παίρνει. Αν ζητήσει VDSL θα παίρνει από την καμπίνα, δεν έχει νόημα το πόσο παίζει τώρα. Μάλλον εννοείς να δει απλώς σε ποιο ΚΑΦΑΟ είναι τώρα συνδεδεμένος, αφού αυτό δεν αλλάζει. Κατάλαβα λάθος. To θέμα είναι ότι έχουμε ήδη υπογράψει την αίτηση και έχει προωθηθεί, στο thread αυτό μιλάνε για καταστάσεις που η αίτηση δεν έχει συμπληρωθεί καν ακόμη από ότι κατάλαβα. Είναι δυνατόν να έχει γίνει το συμβόλαιο και τελικά η εταιρία να ακυρώσει την παροχή των υπηρεσιών? Αυτό δεν είναι παραβίαση του συμβολαίου δηλαδή?
bill2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 H vodafone σαν εξοπλισμό έδινε το zte zxhn h267a τώρα δεν ξέρω αν θα φέρει τους ίδιους η άλλης μάρκας
Sp1Cy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, bill2015 είπε H vodafone σαν εξοπλισμό έδινε το zte zxhn h267a τώρα δεν ξέρω αν θα φέρει τους ίδιους η άλλης μάρκας Ευχαριστώ! Αν μπορεί κάποιος να αναφερθεί και στην εμπειρία του όσον αφορά την περίοδο που χρειάστηκε για να γίνει η εναλλαγή ADSL -> VDSL θα ήμουν ευγνώμων
bill2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Σε εμένα και στης 2 συνδέεις συνδέομαι σε καφαο οτε τη μία την έκανα 19/5/2017 και συνδέθηκα στης 20/06/2017 και στο γραφείο έκανα την αίτηση 28/6/2018 και θα συνδεθούμε 04/07/2018
aGka8l Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 η διαδικασια θελει 10 εργάσιμες εκτός απροόπτου , απο την στιγμη που θα υποβάλει γ vf το αίτημα στον οτε . Υπαρχει πρόβλημα με τα zte τον τελευταιο καιρο και ειναι παντου προς ελειψη αγνωστο το γιατι, Το να σου πουμε τι ταχυτητες θα χεις ολα θα ναι εικασίες , κανε υπομονη και θα μαθεις οταν συνδεθεις
Sp1Cy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/7/2018 στις 11:33 ΜΜ, aGka8l είπε η διαδικασια θελει 10 εργάσιμες εκτός απροόπτου , απο την στιγμη που θα υποβάλει γ vf το αίτημα στον οτε . Υπαρχει πρόβλημα με τα zte τον τελευταιο καιρο και ειναι παντου προς ελειψη αγνωστο το γιατι, Το να σου πουμε τι ταχυτητες θα χεις ολα θα ναι εικασίες , κανε υπομονη και θα μαθεις οταν συνδεθεις Ελπίζω να συνδεθώ γιατί αν μου πουν μετά από τόσες μέρες ότι τελικά έχουν έλλειψη και τόσα χρόνια υπομονή για VDSL.. δεν αντέχω άλλο 9 mbps Στις 1/7/2018 στις 11:46 ΠΜ, bill2015 είπε Σε εμένα και στης 2 συνδέεις συνδέομαι σε καφαο οτε τη μία την έκανα 19/5/2017 και συνδέθηκα στης 20/06/2017 και στο γραφείο έκανα την αίτηση 28/6/2018 και θα συνδεθούμε 04/07/2018 Η πρώτη περίπτωση με 1 μηνα υπομονή φαίνεται τραβηγμένη. Επίσης δεν έχω ακόμη μάθει αν έρχεται πάντα τεχνικός πριν την ενεργοποίηση για να κάνει τον συγχρονισμό ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (αφού γίνει vdsl)😕 Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από Sp1Cy
Mikelpcpro_GR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 10 ώρες πριν, Sp1Cy είπε Ελπίζω να συνδεθώ γιατί αν μου πουν μετά από τόσες μέρες ότι τελικά έχουν έλλειψη και τόσα χρόνια υπομονή για VDSL.. δεν αντέχω άλλο 9 mbps Η πρώτη περίπτωση με 1 μηνα υπομονή φαίνεται τραβηγμένη. Επίσης δεν έχω ακόμη μάθει αν έρχεται πάντα τεχνικός πριν την ενεργοποίηση για να κάνει τον συγχρονισμό ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (αφού γίνει vdsl)😕 Έρχεται τεχνικός από έξω συνήθως για να σε συνδέσει στο κουτί του vdsl και μπορεί να έρθει μέσα να ελέγξει ταχύτητες
Sp1Cy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Mikelpcpro_GR είπε Έρχεται τεχνικός από έξω συνήθως για να σε συνδέσει στο κουτί του vdsl και μπορεί να έρθει μέσα να ελέγξει ταχύτητες Φαντάζομαι σε καλούν άρα για προγραμματισμό συνάντησης. Ευχαριστώ.
Mikelpcpro_GR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 23 λεπτά πριν, Sp1Cy είπε Φαντάζομαι σε καλούν άρα για προγραμματισμό συνάντησης. Ευχαριστώ. Ναι και εγώ τώρα περιμένω τον τεχνικό του οτε να έρθει να κάνει την σύνδεση
Sp1Cy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 30 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε Ναι και εγώ τώρα περιμένω τον τεχνικό του οτε να έρθει να κάνει την σύνδεση Μια χαρά, απλά φοβάμαι μην κάνει καμιά τρέλα η Βονταφον και μου πει 1 εβδομάδα μετά ότι έχουν έλλειψη και μου ακυρώσουν την αίτηση. Θα τρελαθώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα