jimmyl Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μητρικη σε mini itx factor , με hdmi version 2.0,a,b υπαρχει ;
TopCLR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, jimmyl είπε Μητρικη σε mini itx factor , με hdmi version 2.0,a,b υπαρχει ; Τουλάχιστον από αυτές που φαίνονται στο Skroutz και είναι δεύτερης γενιάς (Β450, Χ470): Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac: Αναφορά σε κείμενο Graphics Output: DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 Asus ROG STRIX B450-I GAMING: Αναφορά σε κείμενο Integrated in the AMD Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics Processors Multi-VGA output support : HDMI ports - Supports HDMI 2.0b with maximum resolution of 4096 x 2160 @ 60 Hz Asus ROG STRIX X470-I GAMING: Αναφορά σε κείμενο Integrated Graphics in the AMD Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics/ 7th Generation A-Series APU Multi-VGA output support : HDMI ports - Supports HDMI 2.0b with maximum resolution of 4096 x 2160 @ 60 Hz Maximum shared memory of 2048 MB (for iGPU exclusively) Η MSI B450I Gaming Plus AC πάντως λέει για 1.4: Αναφορά σε κείμενο 1 x HDMI™ 1.4 port, supports a maximum resolution of 4096x2160 @30Hz, 2560x1600 @60Hz
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Γιατί δε βγάζουν καμία "γυμνή" B450 ή X300 (πέρσυ) με 60€ να χ€στούν στο τάλιρο...? Θέλω από πέρσι να φτιάξω PC για το πατρικό σαλόνι ακόμα το i3 7ετίας κρατάω με τη μισοκαμμένη μητρική γι' αυτό το λόγο...
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Gigabyte B450 I Aorus Pro Wifi (Support for HDMI 2.0 version and HDCP 2.2.)
armagedwnn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έλεγα να ανοίξω καινούργιο θέμα, αλλά νομίζω εδώ ταιριάζει καλύτερα για να δούμε και εσείς αν έχετε βρει θεματάκια. Το πρόβλημα είναι το κλασσικό, η οθόνη μαυρίζει και επανέρχεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις επαvέρχεται μόνο αν αποσυνδέσω και ξανασυνδέσω το HDMI. Επίσης πολύ σπάνια έχω αυτό το μαύρισμα ανα 10 δευτερόλεπτα περίπου - επανέρχεται μετά από επανεκκίνηση. Γενικά το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο και δεν με ενοχλούσε γιατί μπορεί να συνέβαινε μια φορά την μέρα. Αλλά πριν περίπου δύο εβδομάδες με την έκδοση 18.10.1 δεν είχα χρησιμοποιήσει ddu, άρχισαν τα bsod. Με την αγορά ενός ssd αποφάσισα να κάνω φορμάτ και να λύσω το πρόβλημα. Αρχικά τσέκαρα όλο το hardware: ram - memtest86 HDD & SSD PSU - OCCT Μετά έβαλα τους τελαυταίους driver χωρίς να βάλω των windows, μίλησα με την amd και μου πρότειναν την έκδοση 18.5.1 αλλά ήταν πιο συχνά τα προβλήματα (καθαρή εγκατάσταση με ddu). Έχω δοκιμάσει να βάλω το TdrDelay στα 8 δευτερόλεπτα, το έχω απενεργοποιήσει και τελείως αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Έχω oc τις ραμ στα 3200 έχω δοκιμάσει και στα default αλλά είναι χειρότερα. Στην κάρτα γραφικών έχω δώσει 2gb. Εδώ να προσθέσω, οτί τα tdr εμφανίστηκαν και όταν έβαλα το SE2717H μονιτορ της dell (πριν χρησιμοποιούσα μια tv). Αυτό το μόνιτορ δεν έχει display στα bios δηλαδή έχω εικόνα αφ' ότου μπω στο windows ή Linux. (Αυτό το θέμα το έχουν κ άλλοι με αυτό το μόνιτορ και με τον 2200 κ 2400). **Μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά μερικές φορές, όχι όλες, όταν ανοίγει ή σβήνει το ψυγείο τυχαίνει να είναι δίπλα έχω ταυτόχρονα και μαύρισμα οθόνης για ένα δύο δευτερόλεπτα. Έχω σκεφτεί να προχωρήσω σε oc, cpu, gpu και ram χειροκίνητα και όχι xmp όπως είναι τώρα μήπως δω κάποια βελτίωση ή διόρθωση. Τι πιστεύεται σχετικά με αυτό? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από armagedwnn
Sheogorath Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε Έλεγα να ανοίξω καινούργιο θέμα, αλλά νομίζω εδώ ταιριάζει καλύτερα για να δούμε και εσείς αν έχετε βρει θεματάκια. Το πρόβλημα είναι το κλασσικό, η οθόνη μαυρίζει και επανέρχεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις επαvέρχεται μόνο αν αποσυνδέσω και ξανασυνδέσω το HDMI. Επίσης πολύ σπάνια έχω αυτό το μαύρισμα ανα 10 δευτερόλεπτα περίπου - επανέρχεται μετά από επανεκκίνηση. Γενικά το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο και δεν με ενοχλούσε γιατί μπορεί να συνέβαινε μια φορά την μέρα. Αλλά πριν περίπου δύο εβδομάδες με την έκδοση 18.10.1 δεν είχα χρησιμοποιήσει ddu, άρχισαν τα bsod. Με την αγορά ενός ssd αποφάσισα να κάνω φορμάτ και να λύσω το πρόβλημα. Αρχικά τσέκαρα όλο το hardware: ram - memtest86 HDD & SSD PSU - OCCT Μετά έβαλα τους τελαυταίους driver χωρίς να βάλω των windows, μίλησα με την amd και μου πρότειναν την έκδοση 18.5.1 αλλά ήταν πιο συχνά τα προβλήματα (καθαρή εγκατάσταση με ddu). Έχω δοκιμάσει να βάλω το TdrDelay στα 8 δευτερόλεπτα, το έχω απενεργοποιήσει και τελείως αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Έχω oc τις ραμ στα 3200 έχω δοκιμάσει και στα default αλλά είναι χειρότερα. Στην κάρτα γραφικών έχω δώσει 2gb. Εδώ να προσθέσω, οτί τα tdr εμφανίστηκαν και όταν έβαλα το SE2717H μονιτορ της dell (πριν χρησιμοποιούσα μια tv). Αυτό το μόνιτορ δεν έχει display στα bios δηλαδή έχω εικόνα αφ' ότου μπω στο windows ή Linux. (Αυτό το θέμα το έχουν κ άλλοι με αυτό το μόνιτορ και με τον 2200 κ 2400). **Μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά μερικές φορές, όχι όλες, όταν ανοίγει ή σβήνει το ψυγείο τυχαίνει να είναι δίπλα έχω ταυτόχρονα και μαύρισμα οθόνης για ένα δύο δευτερόλεπτα. Έχω σκεφτεί να προχωρήσω σε oc, cpu, gpu και ram χειροκίνητα και όχι xmp όπως είναι τώρα μήπως δω κάποια βελτίωση ή διόρθωση. Τι πιστεύεται σχετικά με αυτό? Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, αυτό με το ψυγείο δηλώνει ότι τα παίζει το δικό σου τροφοδοτικό από τον θόρυβο που δημιουργείται από τα ρεύματα εκκίνησης του μοτέρ. 1
armagedwnn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, αυτό με το ψυγείο δηλώνει ότι τα παίζει το δικό σου τροφοδοτικό από τον θόρυβο που δημιουργείται από τα ρεύματα εκκίνησης του μοτέρ. Αυτό το σκέφτηκα και εγώ, γι αυτό ετρεξα OCCP στο τροφοδοτικό, απλά η απορία μου είναι ότι χτυπάει στα γραφικά μόνο? Δεν θα είχα και κάπου αλλού ένδειξη? ( έχει τρέξει και σε σύστημα φίλου ο επεξεργαστής, νόμιζα ότι φταίει η μητρική τότε. Με κάρτα γραφικών δεν είχε κανένα θέμα χωρίς κάρτα, σε 2-3 ώρες gaming είχε ένα μαύρισμα οθόνης. Αλλά αυτό έγινε τον Αύγουστο και δεν θυμάμαι με πια έκδοση drivers). Η άλλη μου σκέψη είναι μήπως γενικά χρειάζεται παραπάνω ρεύματα ο APU.
Sheogorath Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Αυτό το σκέφτηκα και εγώ, γι αυτό ετρεξα OCCP στο τροφοδοτικό, απλά η απορία μου είναι ότι χτυπάει στα γραφικά μόνο? Δεν θα είχα και κάπου αλλού ένδειξη? ( έχει τρέξει και σε σύστημα φίλου ο επεξεργαστής, νόμιζα ότι φταίει η μητρική τότε. Με κάρτα γραφικών δεν είχε κανένα θέμα χωρίς κάρτα, σε 2-3 ώρες gaming είχε ένα μαύρισμα οθόνης. Αλλά αυτό έγινε τον Αύγουστο και δεν θυμάμαι με πια έκδοση drivers). Η άλλη μου σκέψη είναι μήπως γενικά χρειάζεται παραπάνω ρεύματα ο APU. Μπορεί τα SoC Vrms να μην ειναι ικανά να φιλτράρουν τον θόρυβο. Far fetched, αλλά όχι απίθανο. 1
armagedwnn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Μπορεί τα SoC Vrms να μην ειναι ικανά να φιλτράρουν τον θόρυβο. Far fetched, αλλά όχι απίθανο. Αυτό δεν το γνώριζα. Θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες και κάποια oc να δω τι θα γίνει. Διαφορετικά από το να τα ρίξω σε τροφοδοτικό θέλω να τα κρατήσω για κάρτα τον άλλο μήνα που έτσι και αλλιώς ήταν στο πλάνο να μπει. Γιατί (από γενικής άποψης που οι περισσότεροι έχουν αυτο το θέμα) πιο πιθανό απλά να είναι θέμα της vega 11.
EddieObscurant Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Σε πρώτη φάση βάλτο σε διαφορετικη γραμμή απο αυτή που ειναι το ψυγειο ή αλλες ενεργοβορες συσκευές (aircondition,κλπ). Δλδ απο τον πινακα οταν κατεβαζεις το διακοπτη του ψυγειου, ο υπολογιστης να ειναι σε αλλη γραμμη και να μην κλεινει
armagedwnn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, EddieObscurant είπε Σε πρώτη φάση βάλτο σε διαφορετικη γραμμή απο αυτή που ειναι το ψυγειο ή αλλες ενεργοβορες συσκευές (aircondition,κλπ). Δλδ απο τον πινακα οταν κατεβαζεις το διακοπτη του ψυγειου, ο υπολογιστης να ειναι σε αλλη γραμμη και να μην κλεινει Ναι βασικά έχω δυνατότητα να αλλάξω το ψυγείο, οπότε καλύτερα να είναι σε άλλη γραμμή. Σε γενικές γραμμές κατέληξα ότι η 18.10.1 είναι η πιο σταθερή έκδοση, σήμερα θα κάνω ένα oc των γραφικών για να δω διαφορές. Αν είναι θετικά τα αποτελέσματα, θα το αναφέρω εδώ.
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Στις 19/11/2018 στις 12:51 ΜΜ, armagedwnn είπε Εδώ να προσθέσω, οτί τα tdr εμφανίστηκαν και όταν έβαλα το SE2717H μονιτορ της dell (πριν χρησιμοποιούσα μια tv). Αυτό το μόνιτορ δεν έχει display στα bios δηλαδή έχω εικόνα αφ' ότου μπω στο windows ή Linux. (Αυτό το θέμα το έχουν κ άλλοι με αυτό το μόνιτορ και με τον 2200 κ 2400). Απίστευτο. Οι τύποι ξεπερνάνε τον εαυτό τους (σε προβλήματα). Αυτά ούτε σε beta testing δεν έπρεπε να υπάρχουν.
armagedwnn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Dr_73 είπε Απίστευτο. Οι τύποι ξεπερνάνε τον εαυτό τους (σε προβλήματα). Αυτά ούτε σε beta testing δεν έπρεπε να υπάρχουν. Με αυτό το θέμα πραγματικά έχω εξαντλήσει κάθε λύση. H amd μου αναφέρει ότι είναι θέμα της dell και η dell μου λέει εμείς δοκιμάζουμε το μόνιτορ σε έναν apu σειράς Α. Δεν ξέρω σε ποιον αναλογεί η ευθύνη. Αν είναι θέμα framerate της οθόνης, νομίζω ευθύνεται η dell. Γιατί στο επίσημο φόρουμ έχουν γίνει αρκετές αναφορές αλλά δεν έχει βγάλει καμία αναβάθμιση η ενημέρωση εδώ και περίπου 6 μήνες.
akoinonitos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, armagedwnn είπε Με αυτό το θέμα πραγματικά έχω εξαντλήσει κάθε λύση. H amd μου αναφέρει ότι είναι θέμα της dell και η dell μου λέει εμείς δοκιμάζουμε το μόνιτορ σε έναν apu σειράς Α. Δεν ξέρω σε ποιον αναλογεί η ευθύνη. Αν είναι θέμα framerate της οθόνης, νομίζω ευθύνεται η dell. Γιατί στο επίσημο φόρουμ έχουν γίνει αρκετές αναφορές αλλά δεν έχει βγάλει καμία αναβάθμιση η ενημέρωση εδώ και περίπου 6 μήνες. Κουλο το προβλημα σου ,εγω με 2400g και p2717h δεν ειχα τετοιο θεμα και στο bios ειχα εικονα κανονικα.
armagedwnn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Κουλο το προβλημα σου ,εγω με 2400g και p2717h δεν ειχα τετοιο θεμα και στο bios ειχα εικονα κανονικα. Όχι P αλλά SE2717H. Μόνο αυτό το μόνιτορ έχει θέμα. Σε tv σε ένα viewsonic που το έχω δοκιμάσει δεν έχω θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα