Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να τους δοκιμάσει πως τα πάνε στα παιχνίδια σε Phoenix OS;

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 14/10/2018 στις 4:09 ΜΜ, dimoskoutr είπε

Το νου σου στο qlv της asrock φιλτατε, είναι για φαπες. Στην ab350 fatality itx που έχω τον 1600 έβαλα τότε bdies gskill tridentz και έπαιξαν σούπερ. Πριν δύο εβδομάδες που πήρα μια asrock j5005 itx για το htpc στο σαλόνι, μου έβγαλε την πίστη με τις μνήμες. Από το qlv της asrock και δεν έκανε καν post ο υπολογιστής! Έφαγα την 80αρα στην μάπα τζάμπα, έψαξα στα forums και βρήκα μνήμες εκτός qlv που έπαιξαν κανονικά και το έστησα επιτέλους...ζημιώθηκα μια 80αρα, μάλιστα έχω στείλει εδώ και μέρες στο support τους για το θέμα αλλά απάντηση καμιά και μιλάμε για μνήμες ddr4 για laptop που δεν πωλούνται και τόσο εύκολα με αγγελία... Απογοητεύτηκα από τους τύπους... Ψάξε πρώτα καλά και μετά χτυπά μνήμες μην την πατήσεις...

Στις 17/10/2018 στις 2:20 ΜΜ, armagedwnn είπε

Έχω αυτές τις ραμ στα 16gb. Τα specs:

Gigabyte K5 X370

ryzen 5 2400G

Δεν είχα στην αρχή πρόβλημα (Μάρτιος-18) αλλά μετά από αναβάθμιση στα bios χρειάστηκε να ζητήσω απ΄την gigabyte βοήθεια γιατί δεν μπορούσα να της κλοκάρω με xmp. Μου έστειλαν μια άλλη έκδοση και όλα μια χαρά. Γενικά ήταν το μόνο πρόβλημα που συνάντησα με τις ραμ και αυτό ήταν λόγω ρευμάτων απ΄ότι κατάλαβα, με την καινούργια έκδοση της AGESA.

Μα γι'αυτό ρωτάω εδώ γιατί το ψάχνω αλλα άκρη δεν βρήκα...

Άρα να μην ξυλωθώ τζάμπα για ram;

γιατί ήταν να πάρω τις trident Z απο το QVL της G.skill (που δεν υπάρχουν στο QVL της ASrock)

αλλα το budget είναι στενό και 10€ απο εδώ, 20€ απο 'κει μαζεύονται...

Έχει δοκιμάσει κανείς τις ripjaws V 2X8gb σε AsRock B450m Pro4 me Ryzen 5 2400g και δουλεύουν όντως σε 3200MHz?

(Μες στην βδομάδα θέλω να κάνω την παραγγελία, τα έχω μαζέψει όλα και σκαλώνω στις ram...)

Δημοσ.

Με +8€ θα έπαιρνα G.Skill Sniper X  που είναι καλύτερης ποιότητας και πιο συμβατές με AMD.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, radical239 είπε

thanx

θα μπορέσω να φτάσω στα 3200MHz στην b450 Pro4 με αυτές;

3200cl16 κατά 99,9% θα έχεις. Το ερώτημα είναι αν θα τρέξουν σε χαμηλότερα timings 

• Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, leros2004 said:

3200cl16 κατά 99,9% θα έχεις. Το ερώτημα είναι αν θα τρέξουν σε χαμηλότερα timings 

Από 16 Hynix σε CL14 σε Ryzen δεν θα πόνταρα... Επίσης δεν παίζουν και τα μονά CL σε Ryzen αν θυμάμαι καλά ή έχει λυθεί αυτό;

Δεν είναι Ryzen optimised το σετάκι αυτό, απλά έχει αναφερθεί (αλήθεια πού?) ότι παίζουν καλύτερα με Ryzen τα συγκεκριμένα, παρά τα M-Dies κλπ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Από 16 Hynix σε CL14 σε Ryzen δεν θα πόνταρα... Επίσης δεν παίζουν και τα μονά CL σε Ryzen αν θυμάμαι καλά ή έχει λυθεί αυτό;

Δεν είναι Ryzen optimised το σετάκι αυτό, απλά έχει αναφερθεί (αλήθεια πού?) ότι παίζουν καλύτερα με Ryzen τα συγκεκριμένα, παρά τα M-Dies κλπ.

Οι δικές μου hynix είναι: 

hynix.jpg.52e72e29fff0cc94a1053b6660ac0c09.jpg

παίζουν με 15αρια αλλά με geardown disabled 

1.jpg.72c39b7f7cd96857383e1ab35fb4a9d7.jpg

Βέβαια καλύτερο latency το βγάζω με  14-15-16-34

1663780811_3200cl14-15-16-34OC(CalculatorSettingspowerdown).png.861422f588facb09e6b6677e98425f1c.png

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια, θα ήθελα να ρωτήσω πόσοι ραμ (maximum) μπορεί να δέσμευση η vega 11 του 2400g απο το σύστημα μας 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fp84 είπε

Καλησπέρα παιδια, θα ήθελα να ρωτήσω πόσοι ραμ (maximum) μπορεί να δέσμευση η vega 11 του 2400g απο το σύστημα μας 

Καλησπέρα, last time I checked, 2GB. Αλλά καλύτερα βάλε 64MB από το bios, και θα αυξομειώνει δυναμικά όσο χρειάζεται.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, last time I checked, 2GB. Αλλά καλύτερα βάλε 64MB από το bios, και θα αυξομειώνει δυναμικά όσο χρειάζεται.

Παραπάνω απο 2Gb δεν γίνεται ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Fp84 είπε

Καλύτερα όπως είπε κ ο Σεο βάλε 64 MB ή μέχρι 512 MB, VRAM=DRAM σε Bandwidth το ίδιο πράγμα ακριβώς με αυτά τα APU. Με το να βάζεις 2GB όμως ως VRAM αφαιρείς 2GB απο την RAM που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο το λειτουργικό καθόλου μετά παρά μόνο απο την κάρτα γραφικών! Αν βάλεις όμως 512 MB και το Game θέλει 1024 MB θα πάρει τα αρχικά 512 που έθεσες στην κάρτα + 512 MB απο την RAM και έτσι χάνεις μόνο 1GB και μένεις με 7GB RAM για το OS (αν έχεις 8GB). Δες αυτο το review αν δεν κατάλαβες.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα και στην παρέα εδώ!
φτιάχνω ένα συστηματάκι για την γυναίκα, χωρίς πολλές απαιτήσεις για γραφικά, με τον 2400G. 

Προτού πριν καν πάρω το cpu, είδα σε προσφορά στο e-shop τον περασμένο μήνα αυτές τις μνήμες και τις χτύπησα.

https://www.skroutz.gr/s/9195181/HyperX-Predator-8GB-DDR4-3000MHz-HX430C15PB3K2-8.html

Μήπως κάποιος τις έχει δοκιμάσει και έχει να μου προτείνει συγκεκριμένη μητρική μέχρι 100 ευρώ? 

• Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, Fp84 said:

Όχι. Και δεν τα χρειάζεται κιόλας.

12 hours ago, KenJiNx said:

καλησπέρα και στην παρέα εδώ!
φτιάχνω ένα συστηματάκι για την γυναίκα, χωρίς πολλές απαιτήσεις για γραφικά, με τον 2400G. 

Προτού πριν καν πάρω το cpu, είδα σε προσφορά στο e-shop τον περασμένο μήνα αυτές τις μνήμες και τις χτύπησα.

https://www.skroutz.gr/s/9195181/HyperX-Predator-8GB-DDR4-3000MHz-HX430C15PB3K2-8.html

Μήπως κάποιος τις έχει δοκιμάσει και έχει να μου προτείνει συγκεκριμένη μητρική μέχρι 100 ευρώ? 

Για απλή χρήση και ο 2200G είναι παραπάνω από αρκετός. Για στοκ σου κάνουν όλες οι μητρικές με 65W TDP CPUs/APUs όπως αυτοί.
Εγώ θα έπαιρνα κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο για να έχω 4 slots αν θέλω κάποτε να αναβαθμίσω RAM, καθώς και για τις ψύκτρες (ψυχολογικός λόγος).

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...