Looter Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Παιδιά ευχαριστω πολύ που συνεχίζετε το θέμα και πραγματικά διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις από διαφορετικές οπτικές. Αν το αμάξι ήταν για μένα , προφανώς η λύση βενζίνη συν αέριο θα έπαιζε. Για το κοριτσάκι όχι. Επισης από τη στιγμή που μιλάμε για μαξι πόλης αποκλειστικά , νομίζω το σμαρτ έχει το πλεονέκτημα. Βλεπω ότι πολλοί αναφέρουν το κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών. Η αγορά ΒΡΩΜΑΕΙ στην κυριολεξία από σμαρτ και τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις σε αφθονία αν ψάξει και σε τιμές για όλα τα γούστα. Το λέω σαν κάτοχος.. Το μόνο αρνητικό είναι το κόστος ασφάλισης που είναι υπερβολικά ΑΥΞΗΜΕΝΟ και πρέπει να προσμετρηθεί στα ετήσια έξοδα συντήρησης. Προς το παρόν έχω αποκλείσει Ελλάδα και βλέπω VW up και σμαρτ 451 diesel από mobile.de Αμάξια πάνω 6-7(αντε 8 για κάτι εξαιρετικό) χρόνια τα αποκλείω για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λόγους. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, Looter είπε Παιδιά ευχαριστω πολύ που συνεχίζετε το θέμα και πραγματικά διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις από διαφορετικές οπτικές. Αν το αμάξι ήταν για μένα , προφανώς η λύση βενζίνη συν αέριο θα έπαιζε. Για το κοριτσάκι όχι. Επισης από τη στιγμή που μιλάμε για μαξι πόλης αποκλειστικά , νομίζω το σμαρτ έχει το πλεονέκτημα. Βλεπω ότι πολλοί αναφέρουν το κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών. Η αγορά ΒΡΩΜΑΕΙ στην κυριολεξία από σμαρτ και τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις σε αφθονία αν ψάξει και σε τιμές για όλα τα γούστα. Το λέω σαν κάτοχος.. Το μόνο αρνητικό είναι το κόστος ασφάλισης που είναι υπερβολικά ΑΥΞΗΜΕΝΟ και πρέπει να προσμετρηθεί στα ετήσια έξοδα συντήρησης. Προς το παρόν έχω αποκλείσει Ελλάδα και βλέπω VW up και σμαρτ 451 diesel από mobile.de Αμάξια πάνω 6-7(αντε 8 για κάτι εξαιρετικό) χρόνια τα αποκλείω για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λόγους. Φυσικα εσυ αποφασιζεις αλλα αμαξι απο Γερμανια χωρις να το εχει ελεγξει καποιος εκει δεν ειναι ρισκο ? Ποσο θα σου στοιχισει να ερθει εδω και να βαλει πινακιδες εχεις υπολογισει ?
bromiaris Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Φυσικα εσυ αποφασιζεις αλλα αμαξι απο Γερμανια χωρις να το εχει ελεγξει καποιος εκει δεν ειναι ρισκο ? Ποσο θα σου στοιχισει να ερθει εδω και να βαλει πινακιδες εχεις υπολογισει ? Παιδιά ας σταματήσει εδώ το θέμα. Ο αγαπητός φίλος έχει πάρει τις αποφάσεις του και ότι και αν του πείτε προφανώς δεν αλλάζει άποψη. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, bromiaris είπε Παιδιά ας σταματήσει εδώ το θέμα. Ο αγαπητός φίλος έχει πάρει τις αποφάσεις του και ότι και αν του πείτε προφανώς δεν αλλάζει άποψη. Σεβαστο αλλα καποιος που εχει παρει αποφασεις γιατι να ρωταει εδω ?
bromiaris Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω εγώ… Αλλά ότι και αν γράφτηκε για το σμαρτ, η για εισαγωγή από ΕΕ, δεν τον έπεισαν ή έστω να το ξανά σκεφτεί. Το αν έκανε καλά ή όχι δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα αλλά προφανώς ο άνθρωπος αποφάσισε πως θα κινηθεί.. 1
Looter Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Παιδιά και πάλι ευχαριστω για τις απαντήσεις. Το θέμα το άνοιξα προφανώς επειδή ήμουν σε σκέψεις και ήθελα επιπλέον απόψεις. 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Φυσικα εσυ αποφασιζεις αλλα αμαξι απο Γερμανια χωρις να το εχει ελεγξει καποιος εκει δεν ειναι ρισκο ? Ποσο θα σου στοιχισει να ερθει εδω και να βαλει πινακιδες εχεις υπολογισει ? Έχω ξαναεισαγει και έχω εκτελωνιστή. Για το σμαρτ με ενημέρωσε ήδη για το ποσο πάνω κάτω. Για το up θα μου πει από Δευτέρα. Για τη μεταφορά αν έχω όρεξη για βόλτα θα πάω ο ίδιος και θα παρω τσολ πινακίδες , αλλιώς έχω γνωστό με μεταφορική και το τιμολόγιο της μεταφπρας θα το βάλω και στα έξοδα μου... 1
aGka8l Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Looter είπε Παιδιά και πάλι ευχαριστω για τις απαντήσεις. Το θέμα το άνοιξα προφανώς επειδή ήμουν σε σκέψεις και ήθελα επιπλέον απόψεις. Έχω ξαναεισαγει και έχω εκτελωνιστή. Για το σμαρτ με ενημέρωσε ήδη για το ποσο πάνω κάτω. Για το up θα μου πει από Δευτέρα. Για τη μεταφορά αν έχω όρεξη για βόλτα θα πάω ο ίδιος και θα παρω τσολ πινακίδες , αλλιώς έχω γνωστό με μεταφορική και το τιμολόγιο της μεταφπρας θα το βάλω και στα έξοδα μου... αν θες πες μας ποσο κοστιζει ο εκτελεωνισμος 1
Looter Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Αγοράστηκε τελικά από Γερμανία Smart Cdi EURO 5 του 2012. Έκδοση pure με extra υδραυλικό τιμόνι , air-condition , θερμαινόμενα καθίσματα, προβολείς ομίχλης και αυτόματο κιβώτιο. 160Κ πραγματικά χιλιόμετρα , πλήρες βιβλίο service αντιπροσωπείας , ΚΤΕΟ Γερμανίας μέχρι το 2019 , τσεκάρισμα σειριακού και τεχνικό έλεγχο σε τοπική Mercedes. Αγορά 3300EUR από ιδιώτη με σχετικό παζάρι καθώς μας αφαιρέθηκαν από την τιμή τα χειμερινά λάστιχα που έχουν τα περισσότερα Γερμανικά αυτοκίνητα. Συνολικό κόστος με μεταφορά , εκτελωνισμό , πινακίδες 4450. Αν είχα ανέβει αυτοπροσώπως θα ήταν 150-200 ευρώ λιγότερα. Αυτά κόστισε σε εμένα έχοντας ψάξει σχετικά καλά το κομμάτι εκτελωνισμού και μεταφοράς. Δείτε τις τιμές για diesel του 12 στο car.gr και μου λέτε αν άξιζε ή όχι. 1
alkis13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, Looter είπε Αγοράστηκε τελικά από Γερμανία Smart Cdi EURO 5 του 2012. Έκδοση pure με extra υδραυλικό τιμόνι , air-condition , θερμαινόμενα καθίσματα, προβολείς ομίχλης και αυτόματο κιβώτιο. 160Κ πραγματικά χιλιόμετρα , πλήρες βιβλίο service αντιπροσωπείας , ΚΤΕΟ Γερμανίας μέχρι το 2019 , τσεκάρισμα σειριακού και τεχνικό έλεγχο σε τοπική Mercedes. Αγορά 3300EUR από ιδιώτη με σχετικό παζάρι καθώς μας αφαιρέθηκαν από την τιμή τα χειμερινά λάστιχα που έχουν τα περισσότερα Γερμανικά αυτοκίνητα. Συνολικό κόστος με μεταφορά , εκτελωνισμό , πινακίδες 4450. Αν είχα ανέβει αυτοπροσώπως θα ήταν 150-200 ευρώ λιγότερα. Αυτά κόστισε σε εμένα έχοντας ψάξει σχετικά καλά το κομμάτι εκτελωνισμού και μεταφοράς. Δείτε τις τιμές για diesel του 12 στο car.gr και μου λέτε αν άξιζε ή όχι. Προφανώς αν είναι να επιλέξεις "ελληνικό" από μάντρα με πινακίδες φετινές γιατί οι παλιές κάτι έπαθαν, η λύση είναι εξωτερικό. Η τιμή που λες φαίνεται πολύ καλή, πάντα σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Προσωπικά θεωρώ ότι σε ένα αμάξι εξωτερικού (πχ Γερμανία) η συντήρηση του σε σχέση με την Ελλάδα είναι καλύτερη. Η ερώτηση μου είναι το πώς. Πώς το βρήκες (ναι απο το Site, ποιος συννενοήθηκε), ποιός το έλεγξε, ποιος το μετέφερε, πως πληρώθηκε, πως μεταβιβάστηκε. Σκοτεινά σημεία, και αν έχεις το χρόνο και την όρεξη θα μπορούσες να δώσεις έναν μπούσουλα. Καλοτάξιδο!
Looter Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, alkis13 είπε Η ερώτηση μου είναι το πώς. Πώς το βρήκες (ναι απο το Site, ποιος συννενοήθηκε), ποιός το έλεγξε, ποιος το μετέφερε, πως πληρώθηκε, πως μεταβιβάστηκε. Σκοτεινά σημεία, και αν έχεις το χρόνο και την όρεξη θα μπορούσες να δώσεις έναν μπούσουλα. Φίλε μου τις πληροφορίες που αναφέρεις η αγορά τις κοστολογεί 1500 ευρώ. Τόση είναι η διαφορά από το car.gr για αντίστοιχο ή χειρότερο αυτοκίνητο. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι κάτι που μπορείς να μοιραστείς δεξιά και αριστερά , ούτε κάτι που δεν χρειάστηκε κόπο και χρόνο για διευθετηθεί. Όταν ξεκίνησα το θέμα είδα μια αρνητική αντιμετώπιση για το θέμα της εισαγωγής και η ίδια αντιμετώπιση υπήρξε και σε άλλα θέματα στο φόρουμ που διάβασα. Η ουσία λοιπόν του ποστ είναι ότι υπάρχει σοβαρό περιθώριο κέρδους αν ψαχτείς και έχεις υπομονή. Το θέμα δεν είναι να πάρεις την τελική τιμή που πέτυχα αλλά να καταλάβεις πόσο είναι το περιθώριο κέρδους σε μια τιμή που βλέπεις στο car.gr ώστε να παίξεις μπαλίτσα μόνος σου.. Επίσης εγώ ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι αμάξι πήρα καθώς αγόρασα από Γερμανό και όχι κάποιον Τούρκο ή Αλγερινό. Ο Γερμανός θα σου αναφέρει και την παραμικρή γρατσουνιά στο αμάξι ενώ πολύ δύσκολα θα δεχτεί παζάρια. Σου λέει η τιμή είναι τόσο και άμα θες το παίρνεις. Το "παζάρι" που αναφέρω ότι έκανα είχε καθαρά να κάνει με τα δεύτερα ελαστικά-ζάντες (χειμερινά) τα οποία και δεν χρειαζόμουν. Ελπίζω να βοήθησα όσουν θέλουν να ψαχτούν παραπάνω. Καλη συνέχεια. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από Looter
alkis13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 20 λεπτά πριν, Looter είπε Φίλε μου τις πληροφορίες που αναφέρεις η αγορά τις κοστολογεί 1500 ευρώ. Τόση είναι η διαφορά από το car.gr για αντίστοιχο ή χειρότερο αυτοκίνητο. Συμφωνώ, δε νομίζω να έθιξα την τιμή. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι κάτι που μπορείς να μοιραστείς δεξιά και αριστερά , ούτε κάτι που δεν χρειάστηκε κόπο και χρόνο για διευθετηθεί. Όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κάτι που δε μπορείς να το μοιραστείς, ενώ μπήκες σε ένα δημόσιο forum, ζητώντας απόψεις. Όταν ξεκίνησα το θέμα είδα μια αρνητική αντιμετώπιση για το θέμα της εισαγωγής και η ίδια αντιμετώπιση υπήρξε και σε άλλα θέματα στο φόρουμ που διάβασα. Η ουσία λοιπόν του ποστ είναι ότι υπάρχει σοβαρό περιθώριο κέρδους αν ψαχτείς και έχεις υπομονή. Το θέμα δεν είναι να πάρεις την τελική τιμή που πέτυχα αλλά να καταλάβεις πόσο είναι το περιθώριο κέρδους σε μια τιμή που βλέπεις στο car.gr ώστε να παίξεις μπαλίτσα μόνος σου. Θα υπάρχει αρνητική αντιμετώπιση όταν υπάρχουν μυαλά του στυλ: μην αγοράζεις απο το skroutz, να αγοράζεις από φυσικά καταστήματα, και ποτέ μέσω internet, ίδιο μοτίβο. Επίσης εγώ ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι αμάξι πήρα καθώς αγόρασα από Γερμανό και όχι κάποιον Τούρκο ή Αλγερινό. Ο Γερμανός θα σου αναφέρει και την παραμικρή γρατσουνιά στο αμάξι ενώ πολύ δύσκολα θα δεχτεί παζάρια. Σου λέει η τιμή είναι τόσο και άμα θες το παίρνεις. Το "παζάρι" που αναφέρω ότι έκανα είχε καθαρά να κάνει με τα δεύτερα ελαστικά-ζάντες (χειμερινά) τα οποία και δεν χρειαζόμουν. Δεν πιστεύω πως όλοι οι γερμανοί είναι όλοι τυπικοί όπως λες. Προφανώς θα υπάρχουν και αγορές που πήγαν, τόσο καλά όσο και στραβά. Το θέμα της ερώτησης μου είναι πως υπερπηδάμε τον μεσάζοντα-έμπορα-μαντρά με αμαξια 500.000χλμ όπου τα πουλάει βολικά στα 73.000χλμ. Ελπίζω να βοήθησα όσουν θέλουν να ψαχτούν παραπάνω. .... Καλη συνέχεια.
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 35 λεπτά πριν, Looter είπε Ελπίζω να βοήθησα όσουν θέλουν να ψαχτούν παραπάνω. Προφανώς, όπως πολύ σωστά σου είπε και ο @alkis13, δεν βοήθησες καθόλου...
Looter Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 27 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Προφανώς, όπως πολύ σωστά σου είπε και ο @alkis13, δεν βοήθησες καθόλου... Άποψή σου και σεβαστή.. Στη θέση σου απλά θα ξεκινούσα διάβασμα από το παρακάτω λινκ.. https://www.gocar.gr/useful/tips/2601,Eisagwgh_metaxeirismenoy_aytokinhtoy_apo.html Καλη συνέχεια.
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, Looter είπε Στη θέση σου απλά θα ξεκινούσα διάβασμα από το παρακάτω λινκ.. Δεν με ενδιαφέρει το ζήτημα, οπότε δεν πρόκειται να μπω στον κόπο να ασχοληθώ Από εκεί και πέρα είναι μάλλον άκομψο να μπαίνεις σε ένα φόρουμ, να αμολάς κάτι, και όταν σε ρωτάνε να λες "μεγάλε η γνώση μου κοστίζει 1500€, τράβα ψάξου" 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα