Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Θα χρεαστεί να αγοραστεί ένα αυτοκίνητο πόλης για την ανιψιά μου η οποία έρχεται για σπουδές Αθήνα.

Το αυτοκίνητο θα κάνει 1500-2000 χιλιόμετρα το μήνα καθώς θα πρέπει να μετακινείται από Δροσιά στην Πάντειο.

Σκέφτομαι για ένα σμαρτ 451 diesel EURO 5 (2010-2012) καθώς το έχω ήδη και δεν καίει τίποτα.

Το budget είναι ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι 4500-5000EUR.

Σημειώσεις :

- Το αμάξι θα κινείται αποκλειστικά ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , για τα ταξίδια θα τις δίνω τα δικά μου.

- 1ο κριτήριο είναι η κατανάλωση για να μην τρώει όλα της τα λεφτά σε καύσιμα ενώ ταυτρόχονα δεν έχει τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί προς το παρόν στο δακτύλιο καθώς έχει ΠΟΛΥ χαμηλές εκπομπες ρύπων (87 g/km).

- Η ασφάλεια του smart μας υπερκαλύπτει για εντός ΑΤΤΙΚΗΣ οπότε ας εστιάσουμε στα υπόλοιπα.

Υπάρχει κάποια καλύτερη αντιπρόταση;

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοτα για ενα βενζινοκινητο 1000αρακι .Της κορης μου το C1 του 2011 (κινητηρας αξιοπιστος toyota ) Λυκοβρυση-Καλιθεα καθε μερα καταναλωση 5 -6 λιτρα στα 100 χλμ   .Αφου θα το εχει τουλαχιστον 4 χρονια  η ανηψια σου θα κανει καπου 80.000 χλμ οποτε με 800-1000 ευρω τοποθετηση υγραεριου θα καει αποσβεση σε ενα χρονο και θα εχει πολυ χαμηλοτερο κοστος μετακινησης.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Κοτα για ενα βενζινοκινητο 1000αρακι .Της κορης μου το C1 του 2011 (κινητηρας αξιοπιστος toyota ) Λυκοβρυση-Καλιθεα καθε μερα καταναλωση 5 -6 λιτρα στα 100 χλμ   .Αφου θα το εχει τουλαχιστον 4 χρονια  η ανηψια σου θα κανει καπου 80.000 χλμ οποτε με 800-1000 ευρω τοποθετηση υγραεριου θα καει αποσβεση σε ενα χρονο και θα εχει πολυ χαμηλοτερο κοστος μετακινησης.

Συμφωνώ πολύ μικρό budget για σωστό πετρέλαιο. Κοίτα μικρά 1000κια πόλης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου το εχεις και ξερεις τα κουσουρια του και τον τρόπο συντήρησης δεν εχεις κατι παραπάνω να σκεφτεις. Εναλλακτικά αν δεν θελει 2θεσιο ωστε να μπορει να βάζει μεσα και κανένα συμφοιτητή της δείτε και τα Aygo-C1-107(χειροκίνητο κιβώτιο) που ειναι οτι πιο οικονομικο και ευκολοδήγητο μεσα στην πολη και ειναι και φθηνότερο ωστε να περισεψουν λεφτα και για ότι άλλο χρειαστεί.

Επεξ/σία από lary7
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lary7 είπε

Αφου το εχεις και ξερεις τα κουσουρια του και τον τρόπο συντήρησης δεν εχεις κατι παραπάνω να σκεφτεις. Εναλλακτικά αν δεν θελει 2θεσειο ωστε να μπορει να βάζει μεσα και κανένα συμφοιτητή της δείτε και τα Aygo-C1-107(χειροκίνητο κιβώτιο) που ειναι οτι πιο οικονομικο και ευκολοδήγητο μεσα στην πολη και ειναι και φθηνότερο ωστε να περισεψουν λεφτα και για ότι άλλο χρειαστεί.

Το C1 που εγραψα που εχει η κορη μου εχει αυτοματο (ημιααυτοματο) κιβωτο .

Δημοσ.

Επειδή εχουμε το aygo ημιαυτοματο το θεωρώ κακή επιλογή. Ειναι αργό στις αλλαγες και χαντακώνει εναν εξαιρετικό κινητήρα, το χειροκίνητο που ειχαμε δανεικο για 1 μηνα ήταν πολύ πιο fun to drive.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Looter είπε

Παιδιά ξέχασα να το αναφέρω.

Η μικρή ΜΟΝΟ αυτόματο θέλει , δεν πιάνει συμπλέκτη.

Ιδια η ...κορη μου που αλλαξε το Aygo χειροκινητο σε C1 αυτοματο.Βεβαια το να παρκαρει στο Παντειο ειναι προβλημα....Εκει σπουδαζει και η δικια μου αλλα ταυτοχρονα εργαζεται κι ολας.

Οποιος οδηγησει αυτοματο δεν ξαναθελει μηχανικο ...Μιλαω και εκ πειρας  δικης μου  τα τελευταια 12 χρονια .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Η φοιτητοπαρεα θελει 4πορτο για τις βολτες διοτι δεν ειναι ολοι με αμαξι σαυτη την ηλικια...

c3 auto στην κορη με το που τελειωσε λυκειο και ακομη το γουσταρει το αμαξακι μετα απο 8 χρονια...συμφωνω c1 c2 auto 4 door

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, lary7 είπε

Επειδή εχουμε το aygo ημιαυτοματο το θεωρώ κακή επιλογή. Ειναι αργό στις αλλαγες και χαντακώνει εναν εξαιρετικό κινητήρα, το χειροκίνητο που ειχαμε δανεικο για 1 μηνα ήταν πολύ πιο fun to drive.

Σε σχεση με το αυτοματο το δικο μου CRV δεν εχει βεβαια  καμμια σχεση του c1 , aygo, 107  μιας και ειναι ημιαυτοματο  αλλα απο οτι ειπε ο TS ειναι αυστηρος κανονας.

Δημοσ.

Συμφωνώ και με τους από προηγούμενους καλύτερα 1000αρι και αέριο. Σε diesel κοίταξε και κάνα fiat Panda ή Aygo-c1.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά αυτά που προτείνετε είναι εκτός budget σε αυτόματα.

Αν είναι να πληρώσει 5000 για το αμάξι και άλλα 800-1000 για αέριο ξεφεύγει εντελώς. Είπαμε 4500-5000 αυστηρά.

Άσε που δεν είναι και το πιο εύκολο να κάθεσαι να εξηγεις σε ένα κοριτσάκι τη λειτουργία με το αέριο καθώς και το διπλό τεπόζιτο...

Βασικά το θέμα το άνοιξα για να αποφύγω να εμπλακώ με την υπόθεση του αυτοκινήτου , μήπως και υπάρχει κάτι που ΔΕΝ το έχω εντοπίσει. Προσπαθώ να αποφύγω να φέρω ένα smart 451 πετρέλαιο από Γερμανία για να μη μπαίνω στη διαδικασία της εισαγωγής καθώς οι γονείς της μικρής δεν έχουν ιδέα. Το τελωνείο λόγω 800 κυβικών και αξίας είναι μικρό και τα 5000 αρκούν. Επίσης πολλά από αυτά που βλέπω σε "normal" τιμές στο car.gr είναι εισαγωγής , οπότε πάλια μια τρύπα στο νερό γίνεται... Το φέρνουμε και μόνοι μας γλιτώνοντας το κέρδος της μάντρας...

Το να μη μπορείς να αγοράσεις πάντως ένα αυτόματο αμαξάκι πόλης 6-7 χρόνων που να καίει λίγο με ένα πεντοχίλιαρο δείχνει πόσο πολύ κινείται η συγκεκριμένη κατηγορία λόγω κρίσης στην Ελλάδα. Και όπου υπάρχει ζήτηση , οι τιμές ΔΕΝ είναι λογικές... 

Ευχαριστώ πάντως για ΟΛΕΣ τι απαντήσεις.

Δημοσ.

Με 4-4.5 θα βρεις κανενα Aygo-C1-107 αν ψαξεις πιστευω, η αυτόματη εκδοση λεγεται ΜΜΤ, απλα θελει ελεγχο να ειναι σε καλη κατασταση ο συμπλεκτης. Αυτο παντα αν θελει 4θέσιο, αν εχει ερωτευτεί το Σμαρτ τοτε φερε ενα απο γερμανια να ξεμπερδευεις ή δωσε το δικό σου και φερε κατι καλύτερο για εσένα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, lary7 είπε

Με 4-4.5 θα βρεις κανενα Aygo-C1-107 αν ψαξεις πιστευω, η αυτόματη εκδοση λεγεται ΜΜΤ, απλα θελει ελεγχο να ειναι σε καλη κατασταση ο συμπλεκτης. Αυτο παντα αν θελει 4θέσιο, αν εχει ερωτευτεί το Σμαρτ τοτε φερε ενα απο γερμανια να ξεμπερδευεις ή δωσε το δικό σου και φερε κατι καλύτερο για εσένα!

Φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Το 2θέσιο δεν είναι θέμα , ένα πήγαινε ένα στη σχολή και κανένα καφε - ψώνια - σούπερ μάρκετ στη γειτονιά.

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να της δανείζουμε αυτοκίνητα αν θέλει να κάνει ένα ταξίδι αργότερα.

Το σμαρτ το έβαλα στην κουβέντα εγώ καθώς το έχω και είναι το μόνο αμάξι που έχει περάσει από τα χέρια μου που δεν καίει ΤΙΠΟΤΑ από μαμά και είναι και αυτόματο όπως το θέλει η μικρή.

Ειλικρινά σου λέω πολλές φορές ΑΠΟΦΕΥΓΩ να πάρω άλλο αυτοκίνητο γιατί βολεύει αφάνταστα.

Κοίταξα τιμές στο car.gr για πετρέλαιο και έβαλα τα γέλια καθώς τα περισσότερα είναι εισαγωγής και οι τιμές είναι στο θεό. Το θέμα το άνοιξα μήπως και βολευτώ και γλιτώσω τα σούρτα-φέρτα...

Επεξ/σία από Looter
Δημοσ.

800ρι diesel ειναι, λογικο να μην καιει τιποτα με αυτο το βαρος. Βεβαια ειναι πετρελαιο, πρεπει να υπολογίζεις τυχων ακριβες βλαβες που θα βγαλει + οτι μπορει συντομα ακομα και τα euro5 να απαγορευθουν απο αθηνα.Το 1000ρι Aygo θα καιει ελαχιστα παραπανω και ειναι πιο ακριβο το καυσιμο, αλλα με σωστή συντήρηση  μακροπροθεσμα θα ζητησει λιγοτερα πραγματα. Ειναι δυσκολη η επιλογη αλλα ουτως η αλλως οτι και να βρεις θα το αγαπησει η ανεψια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...