Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Μετά από 50 περίπου χιλιόμετρα; το λαμπάκι άνοιξε ξανά.

Θα το πάω λογικά αυριο για να το δούν. Να κάνει πρόβλημα ούτε κι εγώ νομίζω. Από την αλλη μου σπαει τα νευρα που βγάζει το λαμπακι. :)

μην τα παίρνεις τόσο προσωπικά σίδερα είναι

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ziaba είπε

μην τα παίρνεις τόσο προσωπικά σίδερα είναι

Δεν το παίρνω προσωπικά. Δεν ασχολούμαι καθόλου με γρατζουνιες κλπ. Απλά δεν θα αντέξω να βλέπω σε κάθε βήμα το λαμπάκι. 

Ο κύριος λόγος που θέλω να το φτιάξω είναι ότι σε 2-3 βδομάδες θα πάω διακοπές και θα κάνω 2-3 χιλιάδες χιλιόμετρα. Οπότε... καλό είναι αν συμβεί κάτι σοβαρό να ανάψει το λαμπάκι τότε. Πριν ανάψει κανένα κόκκινο και τρέχουμε. Για καινούργιο αισθητήρα δεν βγαίνω. Αν βρω κανένα μεταχειρισμένο. Έχω βρει με τον κωδικό του αισθητήρα και έναν συμβατό στο ebay με 20€ άλλα... δεν ξέρω τον φοβάμαι λίγο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Γιατί; αλήθεια δεν το ήξερα αυτό. Επειδή βούτηξα τα χέρια μ στην βενζίνη; 

Γιατί με τις αναθυμιάσεις από το ντεπόζιτο γίνεται πανεύκολα μια έκρηξη για πλάκα. Αν πχ χρησιμοποίησες ηλεκτρικό κατσαβίδι για να τη λύσεις υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να παίξει μλκια

• Thanks 1
Δημοσ.

ο2 Sensor είναι μην το ψάχνεις. Και εμένα ότι είχα Corsa C είχε ανάψει check engine και ήταν ο σενσορας. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Tελικά αλλαξα τον αισθητήρα και εφτιαξε. Ευτυχώς βρήκα ενα γνωστό μαστορα και ποήγαμε σε μια αποθήκη. Πήρα τον αυθεντικό bosch με την δική του εκπτωση (χονδρική βασικά) οποτε βγήκε σχετικά φτηνά.

Ενα φαναρι μένει να βρώ τωρα που εχει σπασει και είναι κομπλέ το αμαξι από τα βασικά

Δημοσ.

Πρώτον, υπάρχει κόλπο που σου δίνει τον OBD κωδικό χωρίς μηχανάκι: μπαίνεις, κλείνεις πόρτες, περιμένεις να σβήσουν ταμπλώ και φως καμπίνας, βάζεις κλειδί, πατάς παντόφλα γκάζι και φρένο (το γκάζι τέρμα, το φρένο όσο σε αφήνει) και γυρνάς το κλειδί στην πρώτη θέση. Στο καντράν θα αρχίσει να σου βγάζει τους κωδικούς σφάλματος.

Δεύτερον, πόσο τον πήρες τον λ, θέλω κι εγώ. Καινούριο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Πρώτον, υπάρχει κόλπο που σου δίνει τον OBD κωδικό χωρίς μηχανάκι: μπαίνεις, κλείνεις πόρτες, περιμένεις να σβήσουν ταμπλώ και φως καμπίνας, βάζεις κλειδί, πατάς παντόφλα γκάζι και φρένο (το γκάζι τέρμα, το φρένο όσο σε αφήνει) και γυρνάς το κλειδί στην πρώτη θέση. Στο καντράν θα αρχίσει να σου βγάζει τους κωδικούς σφάλματος.

Δεύτερον, πόσο τον πήρες τον λ, θέλω κι εγώ. Καινούριο;

Ναι το κολπάκι αυτό το εμαθα κι εγώ αλλα αργότερα. Και βασικά στα βγάζει και ας το εχεις σβήσει το λαμπακι με το μηχανακι.

Ο λ πήγε στα 65€ κανουργιος bosch (ενώ τον ξεσφραγησα). Λιανική είχε 90€. Μιλάμε για τον πίσω.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Και λιανική φτηνά τον βρίσκεις, ευχαριστώ, με έσωσες από κερατιάτικα.

O δικός μου ήταν αυτός.

https://www.skroutz.gr/c/1730/Antallaktika-kinhthra-Autokinhtwn.html?keyphrase=0+258+006+499

Εβρισκα στο ebay και με 20€ αλλα..... είπα να μην το ρισκαρω. Μπορεί να μην είχε πρόβλημα αλλα ηλεκρολογικα είναι και αν γίνει κατι θα στοιχήσει αρκετά.

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fingolfingr είπε

Εβρισκα στο ebay και με 20€ αλλα..... είπα να μην το ρισκαρω. Μπορεί να μην είχε πρόβλημα αλλα ηλεκρολογικα είναι και αν γίνει κατι θα στοιχήσει αρκετά.

Έχω βρει και έγω στο ebay, αλλα είναι αδύνατον να μάθουμε ότι δουλεύει σωστά, καθώς πρέπει κάποιος να τον δοκιμάσει για πολλά χιλιάδες χλμ και να κοιτάει καταναλώσεις σε σχέση με έναν "επώνυμο".

Να ρωτήσω κάτι πιο σημαντικό. Τώρα που άλλαξες λ, έπεσε η κατανάλωση;

Δημοσ.

Για την κατανάλωση δεν μπορώ να σου απαντήσω και δεν θα μπορώ για καιρό. Όταν χάλασε είχα ξεκινήσει να χρησιμοποιώ κλιματισμό. Οπότε η κατανάλωση θα ήταν έτσι κι αλλιως μεγαλύτερη. Τώρα που τον άλλαξα φεύγω για ταξίδι οπότε και πάλι δεν θα μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Όταν γυρίσω η Αθήνα θα είναι άδεια οπότε τα χιλιόμετρα θα γίνονται πιο "άνετα".

Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι η διαφορά στην κατανάλωση ήταν τόσο τραγική. Αν υπήρχε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον γυρισα από τις διακοπές. Σχετικά με την καταναλωση εχω να πώ ότι με 170€ βενζίνη (97αρα από shell) εκανα 1350-1400 χιλιομετρα. Τα 1100 περίπου εγιναν σε μεγάλους δρόμους με ταχύτητα 100-150 km/h και σχετικά σταθερή ταχύτητα. Τα 150km σε ανηφόρες/κατηφόρες και στροφές με 3η ταχήτητα το πολύ μεσα. Τα αλλα 150km εγιναν στην αθήνα.Δεν εχει τόσο κίνηση αυτες τις μέρες βεβαια. Όλα αυτά με air condition ανοιχτό.

Όπως είπα και στο προηγουμενο διαφορά δεν είδα συγκριτικά με την καταλανωση πριν την βλάβη του αισθητήρα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Λοιπον γυρισα από τις διακοπές. Σχετικά με την καταναλωση εχω να πώ ότι με 170€ βενζίνη (97αρα από shell) εκανα 1350-1400 χιλιομετρα. Τα 1100 περίπου εγιναν σε μεγάλους δρόμους με ταχύτητα 100-150 km/h και σχετικά σταθερή ταχύτητα. Τα 150km σε ανηφόρες/κατηφόρες και στροφές με 3η ταχήτητα το πολύ μεσα. Τα αλλα 150km εγιναν στην αθήνα.Δεν εχει τόσο κίνηση αυτες τις μέρες βεβαια. Όλα αυτά με air condition ανοιχτό.

Όπως είπα και στο προηγουμενο διαφορά δεν είδα συγκριτικά με την καταλανωση πριν την βλάβη του αισθητήρα.

τυπε που πηγες διακοπες? :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...