Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Εχω ενα opel astra H 1.4 με 121.000χλμ. Τον τελευταιο καιρό αλλες φορές λόγω οικονομικων δυσκολειών και αλλες λόγω αμέλειας δικής μου βάζω βενζίνη όταν εχει αναψει το λαμπακι και μερικες φορές όταν το λαμπακι αναβόσβηνε (εντελώς τέλος). Για οικονομικούς λόγους βάζω ένα 20αρικο κάθε φορά οποτε αυτό γινόταν 3-4 φορές τον μήνα τους τελευταίους 2 μήνες. Δεν εχω βάλει ποτέ καθαριστικά κινητήρα κλπ.

Πριν λίγες μερες λοιπον μου αναψε το λαμπακι της μηχανής. Επειδή δεν εχω την δυνατότηα να το παω αυτή την στιγμή σε συνεργείο (από οικονομικής αποψης) ζήτησα από ενα φίλο να μου δώσει ενα OBD scanner που εχει. Το βάλαμε στην υποδοχή του αυτοκινητου και μετα από συνδεση με εφαρμογή στο κινητό πήραμε τα παρακάτω αποτελεσματα. Την 1η μέρα εβγαλε το P0136 και το σβήσαμε. Καμια 20αρια χιλιομετρα μετά το λαμπακι αναψε ξανα και εμφανισε και το P0141. Από τότε το αμαξι το κινώ λίγο. 

Τα αποτελεσματα είναι γενικά (δεν εχει η εφαρμογή δυνατότητα επιλογής μαρκας κλπ). Ο φίλος μου, εντελώς εμπειρικά μου είπε ότι μαλλον το σφάλμα P0136 είναι αισθητήρας λ. Γνωρίζετε εσείς τι μπορεί να είναι; Για να ξεκινήσω να ετοιμαζομαι ψυχολογικά.

Ευχαριστώ

Screenshot_20180628-231849.png

Screenshot_20180628-231832.png

Screenshot_20180628-231817.png

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.

Και οι δυο κωδικοι εχουν να κανουν για τον μετα καταλυτη λαμβδα αισθητηρα. δηλαδη τον τελευταιο

Το 20€ ποσα χλμ σου βγαζει; Μηπως ο λ εχει πεθανει και εχουν αυξηθει οι καταναλωσεις σου;

Επισης με το να εχεις το αμαξι χωρις βενζινη, απλα θα καει η τρομπα βενζινης και θα θελει αλλαγη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Και οι δυο κωδικοι εχουν να κανουν για τον μετα καταλυτη λαμβδα αισθητηρα. δηλαδη τον τελευταιο

Το 20€ ποσα χλμ σου βγαζει; Μηπως ο λ εχει πεθανει και εχουν αυξηθει οι καταναλωσεις σου;

Επισης με το να εχεις το αμαξι χωρις βενζινη, απλα θα καει η τρομπα βενζινης και θα θελει αλλαγη.

Όσα εβγαζε βγάζει. Δηλαδή μεσα στην πόλη εβγαζε γύρω στα 120χλμ. Αντε με το air condition να βγάζει 100-110.

Ο αισθητήρα μπορεί να χαλασε από κακό καυσιμο ή κάτι τέτοιο ή απλά ήταν η ώρα του. Δικαιολογείται με 121.000χλμ; Διαβαζω ότι με χαλασμενο τον ασθητηρα θα καίει περισσότερο. Αν το δεχτώ αυτό και κανω χρήση υπαρχει περιπτωση να βγάλει τίποτα αλλο αν δεν αλλαχθεί αμεσα;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι λιγα; Η ειναι το φυσιολογικο; ΔΕΝ ξερω, ρωταω.

Η bosch στους αισθητηρες του 50-60€ λεει αλλαγη στα 160k χλμ και στη σειρα της με τα 90-100€ λεει 250k χλμ.

Συνηθως χαλαει ο πρωτος που ειναι με τον καταλυτη (πριν νομιζω).

Μηπως προσφατα αλλαξες εξατμιση; και καποιος επιστημονας εξατμισας τον χαλασε; (αυτο αναφερουν πολλοι στο internet).

Το συνηθισμένο ειναι  οτι με λαθος σημα του λ, αλλαζει το μειγμα του καυσιμου. Συνηθως προς τα πανω, οπου πεφτει η αποδοση, ανεβαινει η καταναλωση.

Για το αν το κυκλοφορεις με το σφαλμα και τι μπορει να γινει, λογικα θα πρεπει να ψαξεις στο internet η να ρωτησεις κανενα μηχανικο, δικο σου αμαξι, δικη σου ευθύνη.

Επεξ/σία από alkis13
google search
Δημοσ.

Καλησπέρα! Πριν κανεις οτιδήποτε,  τσεκαρε την πεταλούδα σου.

Πολλές φορες σου βγαζει check engine οταν εχει πιασει μακα η πεταλούδα.

Έχω το ίδιο αμαξι κ μου εβγαζε ιδιο σφαλμα πριν 3 χρονια. Καθάρισα την πεταλούδα (10 ευρω) και απο τοτε ολα κομπλε.

Μπορει να φταιει όντως ο λ βεβαια, αλλα τσεκαρε την πεταλούδα μπας και γλυτώσεις λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/6/2018 στις 4:37 ΜΜ, alkis13 είπε

Δεν ειναι λιγα; Η ειναι το φυσιολογικο; ΔΕΝ ξερω, ρωταω.

Η bosch στους αισθητηρες του 50-60€ λεει αλλαγη στα 160k χλμ και στη σειρα της με τα 90-100€ λεει 250k χλμ.

Συνηθως χαλαει ο πρωτος που ειναι με τον καταλυτη (πριν νομιζω).

Μηπως προσφατα αλλαξες εξατμιση; και καποιος επιστημονας εξατμισας τον χαλασε; (αυτο αναφερουν πολλοι στο internet).

Το συνηθισμένο ειναι  οτι με λαθος σημα του λ, αλλαζει το μειγμα του καυσιμου. Συνηθως προς τα πανω, οπου πεφτει η αποδοση, ανεβαινει η καταναλωση.

Για το αν το κυκλοφορεις με το σφαλμα και τι μπορει να γινει, λογικα θα πρεπει να ψαξεις στο internet η να ρωτησεις κανενα μηχανικο, δικο σου αμαξι, δικη σου ευθύνη.

Δεν ξέρω αν είναι λίγα ή όχι. Απλά να διευκρινίσω ότι όταν λέω για 120χλμ μέσα στην πόλη δεν εννοώ Αττική οδό, κηφισο κλπ. Μιλάω για max 60km/h  και μέχρι 3η. Σπάνια 4η. Πο το σπιτι μεχρι το κεντρο με κινηση δλδ. Φυσικά υπάρχουν φορές που βγαίνω παραέξω (2-3 φορές τον χρόνο Γιάννενα) αλλά τα περισσότερα χιλιο μέτρα γίνονται έτσι. 

Αύριο θα το πάω για service που θέλει και θα πω και για καθαρισμό της πεταλουδας. Αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.... θα πάω για τον αισθητήρα εν καιρο. Προς το παρόν δεν μπορώ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χθες ο πήγα για service (λάδια φιπλτρα κλπ). Ο μαστορας καθαρισε την πεταλούδα και εβγαλε τον συγκεκριμένο αισθητήρα λ και τον καθαρισε.

Μετά μπήκα με το OBD και εμφανιζόταν μόνο το Ρ0141 error. Το διεγραψα και ακομα δεν εχει ξαναβγεί. Από τότε εχω κανει περίπου 15 χιλιομετρα αλλα μεχρι τώρα αναβε ξανα μετ΄από 3-4. Οπότε.... βλέπουμε.

Δημοσ.

Εάν σου έχει κάψει αισθητηρα λάμδα το πιο πιθανόν σφάλμα είναι P0134.

Επιπλέον τα Opel έχουν ευαισθησία με την αντλία.

Είχα Corsa C. Εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βάλε υγραέριο.Τα Opel ειναι ανθεκτικά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Εάν σου έχει κάψει αισθητηρα λάμδα το πιο πιθανόν σφάλμα είναι P0134.

Επιπλέον τα Opel έχουν ευαισθησία με την αντλία.

Είχα Corsa C. Εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βάλε υγραέριο.Τα Opel ειναι ανθεκτικά.

Χιλιομετρα δεν κάνω. Όχι αρκετά για να δικαιολογούν το όποιο κόστος της μετατροπής.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αν τυχόν σου βγάλει τρόμπα βενζίνης, επειδή την άλλαξα μόνος μου εγώ στο ίδιο αμάξι, με έναν οδηγό από το ίντερνετ, βγαίνει πολύ μα πολύ πιο φθηνά απ ότι θα ζητήσουν έξω. Και είναι αρκετά  εύκολο αν πιάνουν τα χέρια σου απλά απαιτεί λίγο χρόνο 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Πάντως αν τυχόν σου βγάλει τρόμπα βενζίνης, επειδή την άλλαξα μόνος μου εγώ στο ίδιο αμάξι, με έναν οδηγό από το ίντερνετ, βγαίνει πολύ μα πολύ πιο φθηνά απ ότι θα ζητήσουν έξω. Και είναι αρκετά  εύκολο αν πιάνουν τα χέρια σου απλά απαιτεί λίγο χρόνο 

Και είναι εξωφρενικα επικίνδυνο.....

Δημοσ.

πας συνεργείο μετράς καυσαέρια σου λένε τι έχεις μόνο έτσι μπορεί να γίνει δε νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος ... επίσης να πάθει κάτι σοβαρό απ τον λ μετά το καταλύτη δε νομίζω ... οι περισσότεροι με βελτιωμένα τον καταργούν τελείως

Δημοσ.

Μετά από 50 περίπου χιλιόμετρα; το λαμπάκι άνοιξε ξανά.

7 λεπτά πριν, ziaba είπε

πας συνεργείο μετράς καυσαέρια σου λένε τι έχεις μόνο έτσι μπορεί να γίνει δε νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος ... επίσης να πάθει κάτι σοβαρό απ τον λ μετά το καταλύτη δε νομίζω ... οι περισσότεροι με βελτιωμένα τον καταργούν τελείως

Θα το πάω λογικά αυριο για να το δούν. Να κάνει πρόβλημα ούτε κι εγώ νομίζω. Από την αλλη μου σπαει τα νευρα που βγάζει το λαμπακι. :)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, paylidis είπε

Και είναι εξωφρενικα επικίνδυνο.....

Γιατί; αλήθεια δεν το ήξερα αυτό. Επειδή βούτηξα τα χέρια μ στην βενζίνη; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...