Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται το Mobile World Congress στη Σαγκάη, στην Κίνα και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones βρίσκονται εκεί. Ανάμεσα τους είναι και η Huawei, η οποία δεν έκρυψε τα «5G» σχέδια της.

Σε ομιλία του στο MWC Shanghai 2018, ο CEO της Huawei, Eric Xu δήλωσε ότι οι πρώτες εμπορικές λύσεις 5G καθώς και τα πρώτα chips του είδους αναμένονται μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Η Κινέζικη εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει το λανσάρισμα smartphones με υποστήριξη 5G μέχρι τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Λαμβάνοντας υπόψη την χρονική περίοδο που η εταιρεία παρουσιάζει τα κινητά της P-series, το πιθανότερο είναι οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας (P30-series) να μην υποστηρίζουν τα νέα δίκτυα.

Αντίθετα, με την μεθεπόμενη σειρά Mate, που θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο του 2019, η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει νέο SoC Kirin, οπότε περιμένουμε την Mate 30-series να υποστηρίζει τη καινούρια τεχνολογία. Λογικά, το πρώτο 5G chip της Κινέζικης εταιρείας θα είναι το Kirin 1020.

Επί του παρόντος, η Huawei αναμένει τα τελευταία μικροπροβλήματα και ζητήματα που σχετίζονται με τη χαμηλή υστέρηση και τη συνδεσιμότητα του δικτύου να έχουν διευθετηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πράγμα που θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης. Επιπλέον, ο CEO της Huawei πιστεύει ότι η τεχνολογία 5G θα βοηθήσει την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα να αναπτυχθούν περαιτέρω, παρόλο που για την ώρα, δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδια της για το αν σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά μελλοντικά.

PhoneArena

Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

Δημοσ.

πέρα της ταχύτητας, έχει κάποια ουσιαστική διαφορά το 5g έναντι του 4g όσον αφορά την τηλεφωνική γραμμή, σήμα κινητής κλπ; 

Δημοσ.

5G technology promises mobile data speeds that far outstrip the fastest home broadband network currently available in the UK. With speeds of up to 100 gigabits per second, 5G will be as much as 1,000 times faster than 4G, the latest iteration of mobile data technology.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, nikosxatzhs93 είπε

Το ενα 3 καμερες το αλλο 5g σε λιγο θα μας πουν οτι θα πετάνε 

Ετσι πλασσαρουν καθε φορα τα νεα features, τεχνητη και πρωιμη δημιουργια αναγκών με βλακωδεις δικαιολογιες οπως το ...θα βοηθησει την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα... τρωνε το κράξιμο τους απο βλακες όπως εμένα και τελικα σιγά σιγα μας αναγκάζουν με πολλαπλούς τρόπους να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Εχω περιέργεια πως θα δωσουν λόγο πραγματικής υπαρξης στο 5G οταν με το 4G to 99% ειμαστε καλυμένοι σε καθε πιθανή κινητή χρήση και με γνώμωνα ότι κανένα κινητο δε θα γίνει σερβερ καμίας ιστοσελίδας. Πιθανώς ξέρουν ότι σε 2-3 χρόνια πλέον το ίντερνετ θα βαρύνει πάρα πολύ και το youtube ίσως καταργήσει τη μετάδοση σε 480p...και 720p? Η θα αλλαξει την μορφη των αρχειων που στριμαρουμε και θα βαρυνει τοσο πολυ που σε 4G θα πηγαινει οριακα? θα το μάθουμε εν καιρώ.

Επεξ/σία από SpirtouLisS
  • Like 2
Δημοσ.

Κάθε φορά θα διαβάζεις σχόλια από κάποιους που φοβούνται την τεχνολογια και λένε τι μας χρειάζονται όλα αυτά και ότι είμαστε καλυμμένοι με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.
Δεν θέλω να φανώ προσβλητικός ούτε έχω κάτι με κάποιον προσωπικά αλλά θέλω να καταλάβετε ότι σε ένα site που μιλάει για τεχνολογία δεν μπορείτε να γράφετε τέτοια πράγματα. Σήμερα αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να είναι περιττές αύριο όμως μπορεί να μην επαρκούν.

Με το να σου διαθέτουν νέες τεχνολογίες ανοίγουν προοπτικές για νεα πιο καινοτόμα προιόντα και υπηρεσίες που θα μας επωφελήσουν.

Με ταχύτητες που είναι 1000 φορές πιο γρήγορες από τις υπάρχουσες πρέπει να περιμένουμε μεγάλα πράγματα!

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, insomnianoex είπε

θα παει ο καρκινος συννεφο με τις καινουριες συχνοτητες... Και ο κοσμος απο κατω κλασικα θα χειροκροτα Γουαου παμε μπροστα εχουμε 5G. Για να μην πω πως με την τεχνολογια 5G ανοιγουν νεες πορτες AI που εννοειται θα προωθηθει υπερ του ανθρωπινου γενους αλλα μονο κατα του θα ειναι...

Δηλαδή όταν θα γεμίσει* ο τόπος με κεραίες 5G θα βγεις στους δρόμους με πανό; 🤔

*To 5G έχει μεγάλο πρόβλημα στην λήψη σήματος οπότε όπως είναι γνωστό θα πρέπει να μπουν πολλές μικρές κεραίες σχεδόν παντού για να υπάρχει κάλυψη, καμία σχέση με το 4G. 

Επεξ/σία από coffeex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, insomnianoex είπε

οταν δεν γνωριζει καποιος οτι το σωμα του αποτελειται απο συχνοτητες διοτι ενεργειακα εκμπεμπει αλλα ειναι και δεκτης και δεχεται μεγαλυτερη (αρνητικη)ενεγεια απο αυτη που εκπεμπει αρα αποσυντονιζεται αρα σιγα σιγα πεθαινει τοτε ειναι βαθια νυχτωμενος... 5G ειναι η μεγιστη συχνοτητα...

Ερωτηση:

απο αυτα που εχω διαβασει, ειναι θετικη η ενεργεια των 5g δικτυων σε αντιθεση με τα 4g δικτυα.

Σε ποια επιστημονικα στοιχεια(οχι αποτελεσματα) στηριζεις οτι ειναι αρνητικη ενεργεια των 5g δικτυων; 😏

Επεξ/σία από haHa
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω με τις χρεώσεις που παίζουν,το πρόβλημα δεν είναι η ταχύτητα και τo 4g μιά χαρά είναι ή το 3,5g αλλά με τον όγκο είναι το ζήτημα που έχουμε από τις εταιρείες κινητής.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι αντοχή θα έχουν οι μπαταρίες όταν χρησιμοποιείται 5g εδώ το 4g τις γειώνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100gbit και στην Ελλάδα πληρώνουμε ακόμα τα megabytes ...μην πω που στην Αγγλία το 2010 είχα απεριόριστο 3G με 20 λίρες τον μήνα και σταθερή οπτική 100mbit.
8 χρόνια μετά στην Ελλάδα 500MB το μήνα με τα ίδια λεφτά και 24mbit aDSL κουτσουρεμένα στο κέντρο της Αθήνας με μεγαλύτερο κόστος!

Επεξ/σία από Dr_Slump
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SpirtouLisS είπε

Ετσι πλασσαρουν καθε φορα τα νεα features, τεχνητη και πρωιμη δημιουργια αναγκών με βλακωδεις δικαιολογιες οπως το ...θα βοηθησει την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα... τρωνε το κράξιμο τους απο βλακες όπως εμένα και τελικα σιγά σιγα μας αναγκάζουν με πολλαπλούς τρόπους να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Εχω περιέργεια πως θα δωσουν λόγο πραγματικής υπαρξης στο 5G οταν με το 4G to 99% ειμαστε καλυμένοι σε καθε πιθανή κινητή χρήση και με γνώμωνα ότι κανένα κινητο δε θα γίνει σερβερ καμίας ιστοσελίδας. Πιθανώς ξέρουν ότι σε 2-3 χρόνια πλέον το ίντερνετ θα βαρύνει πάρα πολύ και το youtube ίσως καταργήσει τη μετάδοση σε 480p...και 720p? Η θα αλλαξει την μορφη των αρχειων που στριμαρουμε και θα βαρυνει τοσο πολυ που σε 4G θα πηγαινει οριακα? θα το μάθουμε εν καιρώ.

Το να λες οτι η τεχνολογικη προοδος, για οποιαδηποτε λογο, ειναι καπως κακη, ειδικα οταν μιλαμε για πραγματα οπως δικτυα, ειναι κακος τροπος σκεψης...

Το 5G δεν εχει μονο αυξημενες ταχυτητες, ειναι ενα ολοκληρο καινουργιο προτυπο, που επισης θα χρησιμοποιηθει σαν βαση για το 6G. Δηλαδη εσυ θα μας πεις οτι ειναι καλητερα σε 100 χρονια να ειμαστε ακομα στο 4G? Ο Χριστος κ η παναγια.

Δημοσ.

2G, 3G, 4G, όλα δουλεύουν σε μπάντες για συγκεκριμένες συχνότητες. Το ίδιο θα είναι και το 5G;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε

Το να λες οτι η τεχνολογικη προοδος, για οποιαδηποτε λογο, ειναι καπως κακη, ειδικα οταν μιλαμε για πραγματα οπως δικτυα, ειναι κακος τροπος σκεψης...

Το 5G δεν εχει μονο αυξημενες ταχυτητες, ειναι ενα ολοκληρο καινουργιο προτυπο, που επισης θα χρησιμοποιηθει σαν βαση για το 6G. Δηλαδη εσυ θα μας πεις οτι ειναι καλητερα σε 100 χρονια να ειμαστε ακομα στο 4G? Ο Χριστος κ η παναγια.

Αυτό που είπα είναι ότι βιάζονται και προσπαθήσουν άκομψα να το δικαιολογήσουν. Απο που συμπέρανες το ''κακή'' και αυτο το  ''κάπως'' δεν ξέρω. Επίσης στο τέλος σα να το έχασες χαλαρωσε λίγο. Δηλαδή αν διαβαζες τα μηνύματα που διαγράφηκαν σε αυτο το θέμα απο το πρωί θα σου σηκωνόταν η τρίχα πραγματικά πως θα αντιδρούσες. Φιλικά.

Επεξ/σία από SpirtouLisS
Δημοσ.

Καλή φάση άντε και στο 10G !!!

Οκ είπαμε δεν είμαστε κατά της τεχνολογίας αλλά εδώ το μπιπ το θέμα. 

Αυτοί φυσικά την δουλειά τους κάνουν μιας που ουσιαστικά είναι εταιρεία δικτυακού εξοπλισμού.

Αυτό που θέλω να ξέρω όμως πραγματικα αυτοί που είναι υπέρ και χλευάζουν θα είναι ικανοί να τρέξουν έστω και ένα speed test ή είναι από αυτούς που ψάχνουν σε ποια πλατεία έχει φοιτητικά νουμερακια;

Έλεος!!!

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...