Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε υποτιθέμενο έλεγχο δέχονται pdf αρχείο ασφάλειας σε κινητό ή πρέπει να είναι εκτυπωμένο έγγραφο; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Panas76 είπε

Σε υποτιθέμενο έλεγχο δέχονται pdf αρχείο ασφάλειας σε κινητό ή πρέπει να είναι εκτυπωμένο έγγραφο; 

Ε κάνε μια εκτύπωση και εσύ.  

Δημοσ.

Δείξε στην αρχή το ηλεκτρ. αποθηκευμένο και αν δείς ότι δεν ψαρώνουν βγάλε τότε την εκτύπωση.
Δυστυχώς το επίπεδο είναι ακόμα σχετικά χαμηλό.

• Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Panas76 είπε

Πάντως είναι νόμιμο, έτσι; 

Όχι δεν είναι, μόνο εκτυπωμένο σε χαρτί είναι νόμιμο.

Πάντως το να κουβαλάς μαζί σου 1 φύλλο χαρτί Α4 δεν νομίζω να είναι κάτι τόσο τρομερό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Όχι δεν είναι, μόνο εκτυπωμένο σε χαρτί είναι νόμιμο.

Πάντως το να κουβαλάς μαζί σου 1 φύλλο χαρτί Α4 δεν νομίζω να είναι κάτι τόσο τρομερό.

Αλλα αναφέρει εδώ 

https://asfalistroulis.blogspot.com/2015/12/pote-ena-hlektronikhs-morfhs-asfalisthrio-einai-egkyro-stoys-elegxoys-ths-troxaias.html

Επίσης η ασφαλιστική μου που επικοινώνησα δήλωσε ότι είναι νόμιμο

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Panas76 είπε

Αλλα αναφέρει εδώ 

https://asfalistroulis.blogspot.com/2015/12/pote-ena-hlektronikhs-morfhs-asfalisthrio-einai-egkyro-stoys-elegxoys-ths-troxaias.html

Επίσης η ασφαλιστική μου που επικοινώνησα δήλωσε ότι είναι νόμιμο

Αν τύχει να σε γράψουν επειδή δεν έχεις το ασφαλιστήριο τυπωμένο σε χαρτί (έχει γίνει πολλές φορές), θα σου καλύψει η ασφαλιστική σου το πρόστιμο? Ή θα τρέξει αυτή να σου σβήσει το πρόστιμο εφόσον όντως είναι νόμιμο? :)

Δημοσ.

Γιατί το ξεψυρίζετε τόσο; Είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει το εκτυπωμένο χαρτί μέσα στο αυτοκίνητο και το pdf στο κινητό; Άλλο αν τύχει για κάποια ειδική περίπτωση. Όταν είχα πάρει το αυτοκίνητο η ασφαλίστρια μου έφτιαξε άμεσα το συμβόλαιο και μου το έστειλε σε mail. Eκείνη τη στιγμή δε μπορούσα να πάω κάπου να το εκτυπώσω οπότε έφυγα έτσι, δε νομίζω να υπήρχε περίπτωση να μου πει κάποιος κάτι. Αλλά αν είναι να ξεμπλέξεις μέσα σε 1 λεπτό ή να ''μπλέξεις'' περισσότερο με το να ψάχνεις το pdf στο κινητό καλύτερη είναι η επιλογή της φωτοτυπίας.

Παράνομο δεν είναι πάντως, οφείλουν να το δεχτούν, αν είναι ανενημέρωτοι δικό τους πρόβλημα αλλά μετά θα τρέχεις με ενστάσεις κλπ, οπότε έχε μέσα ότι χαρτί θέλουν και μην ασχολείσαι παραπάνω.

Επιπλέον επίδειξη κάποιου εγγράφου μέσω κινητού επέχει και κάποιους κινδύνους. Πες ότι εκείνη την ώρα κολλάει ή σβήνει από μπαταρία, τι θα του πεις; Μα εδώ το χω αλλά έσβησε/κόλλησε;

• Like 1
Δημοσ.

Η ηλεκτρονική ασφάλεια θα πρέπει πάντα να είναι εκτυπωμενη. Αν δεν είναι  τότε είναι 10 ευρώ πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο  100 του Κ. Ο. Κ. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Γιατί το ξεψυρίζετε τόσο; Είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει το εκτυπωμένο χαρτί μέσα στο αυτοκίνητο και το pdf στο κινητό;

Έλα ντε... ούτε επηρεάζει τις επιδόσεις, ούτε αυξάνει την κατανάλωση, ούτε χώρο πιάνει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά ή δεν έχει εκτυπωτή ο ανθρωπος η δεν μπορεί να πάει κάπου να το εκτυπώσει . Δεν είναι για τα 0,1€ π θέλει το βιβλιοπωλείο ,τυχαίνει πχ να λήγει να την πληρώνεις και να μην μπορείς να την εκτυπώσεις . 

Και χαρτί να μην έχεις μπαίνουν online κ κάνουν έλεγχο αν εχεις ασφάλεια ή όχι . 

Δημοσ.

σε τρεις ελεγχους που επεσα,δεν ζητησαν χαρτι ασφαλειας,καθως στο ενα κλιμακιο μου ειπαν οτι μπορει να ειναι ψευτικο  το χαρτι που φερω.κοιτανε ηλεκτρονικα στην λιστα που εχουν απο τις ασφαλιστικες........αλλα αν θελει ο τυχαιος,μπορει να σου σβουριξει διοικητικο προστιμο για ελλειψη  εγγραφων.........

Δημοσ.

Πλεον δε ζητανε ασφαλεια κ τελη κυκλοφοριας καθως αυτα μπορουν να τα δουν στο συστημα τους.  Μπορουν να τα διασταυρωσουν αυτα ακομα κ χωρις να σε σταματησουν κ αν εισαι παραβατης να σε σταματησουν επιλεκτικα οπως εμενα λογω  λαθους του ασφαλιστη ο οποιος απο βιασινη εκανε λαθος το τελευταιο νουμερο της πινακιδας (δε το ειχα δει ουτε εγω απο εμπςιστοσυνη) επομενως φαινοταν ανασφαλιστο κ  η επιδειξη ηταν απαραιτητη ( τους εδειξα το κινητο κ δεν ειχαν αντιρηση), οπως κ η επιτοπου διορθωση απο τον ασφαλιστη κ επιβεβαιωση στο συστημα της αστυνομιας. 

Δημοσ.

Η μονη λογικη να εχεις κατι σε φωτοτυπια-φωτογραφια στο κινητο ειναι το διπλωμα που κοστιζει 80€ επανεκδοση σε περιπτωση απωλειας. 😋

Δημοσ.
Στις 29/6/2018 στις 1:59 ΜΜ, Joshua21 είπε

Αν τύχει να σε γράψουν επειδή δεν έχεις το ασφαλιστήριο τυπωμένο σε χαρτί (έχει γίνει πολλές φορές), θα σου καλύψει η ασφαλιστική σου το πρόστιμο? Ή θα τρέξει αυτή να σου σβήσει το πρόστιμο εφόσον όντως είναι νόμιμο? :)

Σε ελέγχους εντός Αττικής οι αστυνομικοί το δέχονται σε όποια μορφή και αν το διαθέτεις (είτε ηλεκτρονικά είτε εκτυπωμένο). Στις περισσότερες περιπτώσεις το ζητάνε εντελώς τυπικά, καθώς παράλληλα κάνουν online έλεγχο στο κεντρικό σύστημα που είναι συνδεδεμένες όλες οι ασφαλιστικές και έχουν άμεσα την πληροφόρηση αν το όχημα είναι όντως ασφαλισμένο. Επιπλέον, υπάρχουν οχήματα της αστυνομίας με σύστημα που σκανάρει πινακίδες και βλέπουν άμεσα στην οθόνη ποιο όχημα μπροστά τους είναι ασφαλισμένο και ποιο όχι.

Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως στους ελέγχους της τροχαίας εκτός Αττικής, καθώς ορισμένοι αστυνομικοί λειτουργούν παρατύπως, αγνοώντας την σαφή οδηγία της Διεύθυνσης Τροχαίας ότι οφείλουν να δέχονται το ασφαλιστήριο σε ότι μορφή και αν τους προσκομιστεί (είτε ηλεκτρονικά, είτε εκτυπωμένο σε χαρτί), αρκεί μόνο να είναι σε ισχύ. Υπάρχει και σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ως επίσημη απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας που το επιβεβαιώνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...