Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, isay είπε

Δεν με ενδιαφέρει να το αναλύσεις.

Ρώτα τοτε στο μαγαζί αν δεχονται έμβασμα bank transfer ή αν οι αγορές της gift card γινονται μονο με κάρτα.

Για την πρώτη περιπτωση σου ειπα παραπάνω. Στη δευτερη αυριο που θα πας στην τραπεζα ρώτα ποιο ειναι το ανώτερο όριο χρήσης για αγορα. Μπορει να σου πουν 500 ευρω, οποτε η κάρτα δεν σου κάνει.

Ok , thank you 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Mikaela 200 είπε

Βεβαιως , θα μπορουσες να με βοηθησεις με τα ερωτηματα μου ? Πραγματικα ειμαι μπερδεμενη δεν εχω ιδεα απο αυτα 

Την λύση στην έδωσαν και είναι η παρακάτω

52 λεπτά πριν, isay είπε

ΕΝΑ-ΕΝΑ. Αρχικά για την τράπεζα. Πήγαινε αυριο σε οποια τραπεζα ειναι κοντά σου και ρώτα τι χαρτιά χρειάζονται να ανοιξεις λογαριασμό. Είναι η ίδια χαρτουρα για όλες.

Επειδή με την gift card θα μπλέξεις (για διάφορους λόγους) άμα ανοιξεις λογαριασμό ζήτα να σου φτιάξουν και web banking και κάνε έμβασμα στη φίλη σου είε ευρώ ή πεσος.

Δημοσ.

Πέρα απο το τραπεζικό θέμα, ενας άλλος ευκολος τρόπος να στειλεις κάποιο χρηματικό ποσό στην φίλη σου στις Φιλιππίνες ειναι μέσω Western Union.

Πολύ απλά πας σε ενα καταστημα ΕΛΤΑ ή οπου αλλού δεις το σήμα Western Union, δίνεις το ποσο που θες να στειλεις, το όνομα και την χώρα του παραλήπτη και σου δίνουν εναν κωδικό για να το δώσεις στην φίλη σου και επειτα αυτή μπορει να παραλάβει τα χρήματα μετρητά απο καποιο καταστημα Western Union εκει έχοντας τον κωδικό που της εστειλες και την ταυτότητα της.

Διαφορετικά, αν θες να στειλεις μια Gift card, πήγαινε στην τραπεζα Πειρεώς με την ταυτότητα σου (δεν χρειάζεται να είσαι πελάτης) και ζήτα μια Prepaid Gift Card. Κοστίζει 5 ευρώ και μπορείς να βάλεις μέχρι 250 ευρώ στην κάρτα.

http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/propliromenes-kartes/piraeus-prepaid-gift-card

Δημοσ.

Σωστός ο vacilis για την western union. Μπορεί να έχει τσιμπιμένη προμήθεια αλλά εχει τη λιγοτερη χαρτουρα και μάλλον ταιριάζει στην παρουσα περιπτωση.

Με τις gift cards απο ελληνικές τραπεζες δεν θα το προτεινα. Λόγω capital και λόγω χρήσης εκτός ΕΕ, είναι ευκολο να κλειδωθεί και μετά εχει τρεξιμο να ξεκλειδωθει, συν οτι πολλά μαγαζιά εκει να μην τη δεχονται. Αν ήταν gift card απο τραπεζα αλλης χώρας θα ήταν και αυτό μια καλή εναλλακτική.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης, αν το μαγαζί δέχεται πληρωμή με bitcoin και αν μένεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (+Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Μύκονο), μπορείς να πας σε κάποιο ATM (υπάρχουν 2-3 εκεί για την ώρα) και να αγοράσεις bitcoin με μετρητά. Τα bitcoin θα τα λάβεις στο bitcoin πορτοφόλι που θα έχεις στο smartphone σου και με το ίδιο app από το κινητό σου θα πληρώσεις το μαγαζί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, randomcat είπε

Επίσης, αν το μαγαζί δέχεται πληρωμή με bitcoin και αν μένεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (+Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Μύκονο), μπορείς να πας σε κάποιο ATM (υπάρχουν 2-3 εκεί για την ώρα) και να αγοράσεις bitcoin με μετρητά. Τα bitcoin θα τα λάβεις στο bitcoin πορτοφόλι που θα έχεις στο smartphone σου και με το ίδιο app από το κινητό σου θα πληρώσεις το μαγαζί.

Ρε καλλιτέχνη η κοπέλα δεν γνωρίζει τα βασικά περι τραπεζικών λογαριασμών και συναλλαγών. Που πας να την μπλέξεις με bitcoin και bitcoin wallet? Δεν λέω οτι δεν είναι λύση, αλλά είναι λες και σε ρωτάει κάποιος ποιο λεωφορείο πάει Αθήνα και εσύ να του πεις οτι υπάρχει δυνατότητα να πάει με αεροπλάνο που θα το πιλοτάρει μόνος του. 

Τώρα για την κοπέλα, σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις απο το να κάνεις λογαριασμό στην τράπεζα. Και την δουλειά που θες να μην καταφέρεις να κάνεις είναι χρήσιμο να τον έχεις. Έπειτα θα βοηθούσε αρκετά αν (θέλεις) να μας έλεγες το ιντερνετικό κατάστημα που θες να πάρεις την gift card, έτσι ώστε να ρίξει μια ματιά κάποιος πιο έμπειρος απο τέτοιες συναλλαγές και να σε βοηθήσει για την διαδικασία

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Ρε καλλιτέχνη η κοπέλα δεν γνωρίζει τα βασικά περι τραπεζικών λογαριασμών και συναλλαγών. Που πας να την μπλέξεις με bitcoin και bitcoin wallet? Δεν λέω οτι δεν είναι λύση, αλλά είναι λες και σε ρωτάει κάποιος ποιο λεωφορείο πάει Αθήνα και εσύ να του πεις οτι υπάρχει δυνατότητα να πάει με αεροπλάνο που θα το πιλοτάρει μόνος του.

Είναι πολύ πιο εύκολο σαν λύση. Smartphone θα έχει 99%. Να κατεβάζει εφαρμογές - όπως το wallet που υπέδειξα - από το Google Play θα ξέρει 99%. Οπότε αν το κατάστημα δέχεται bitcoin και αν έχει πρόσβαση σε κάποιο από τα bitcoin ATMs πηγαίνει απλά με μετρητά και με το smartphone της.

Το να πάει στην τράπεζα όπου θα χρειαστεί φωτοτυπία από λογαριασμό ΔΕΚΟ, έντυπο φυσικού προσώπου από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, φωτοτυπία ταυτότητας, και εκκαθαριστικό εφορίας για να της φτιάξουν λογαριασμό και χρεωστική κάρτα και μετά να μάθει τα περί CVV/CCV, pin κ.λπ. ... δεν τα λες και απλά πράγματα για κάποια που δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να λέω αρλουμπες αλλα νομίζω λόγω CC δεν ανοιγουν νεους λογαριασμους παραμόνο μισθοδοσίας με χαρτι απο νέο εργοδότη.

Η λύση wester union είναι η καλύτερη.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, isay είπε

🤤

No offence αλλά τι ήθελες να αγοράσεις;

Ρίξε μια ματιά σε ελληνικα fora και σελίες και θα δεις οτι ο κόσμος αγοράζει τα κέρατα του απο εξωτερικό, απο απλές σαβούρες του ευρώ, μεχρι υπολογιστές και γενικά οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Η διαφορά με προ 2015 είναι οτι τότε μπορόυσες να αγοράσεις κάτι που έκανε ακομα και 10000 ευρω και να σε νοιάζει μόνο η ισοτιμία, ενώ τώρα είναι πολύ δύσκολα τετοια ποσα για τον ιδιώτη

Με δυο λογια, ενημερώσου για το δικό σου όφελος (της τσέπης σου)

900 ευρώ είχε αυτό που ήθελα να πάρω κ μου είπε ο υπάλληλος όριο Αγγλία είναι 300 κ Γερμανία 150 ευρώ. Αν πάρεις τηλ στο ξεκλειδωνουν, αλλά δεν είναι κ ωραίο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, great είπε

Χωρίς να θέλω να λέω αρλουμπες αλλα νομίζω λόγω CC δεν ανοιγουν νεους λογαριασμους παραμόνο μισθοδοσίας με χαρτι απο νέο εργοδότη.

Η λύση wester union είναι η καλύτερη.

Εχουν ανακοινωθεί και γίνει αλλαγες. Εφόσον εχεις χαρτιά μια χαρά ανοιγεις λογαριασμο.

6 ώρες πριν, TechnoV είπε

900 ευρώ είχε αυτό που ήθελα να πάρω κ μου είπε ο υπάλληλος όριο Αγγλία είναι 300 κ Γερμανία 150 ευρώ. Αν πάρεις τηλ στο ξεκλειδωνουν, αλλά δεν είναι κ ωραίο.

Κάτι άλλο συμβαίνει ή εγινε λάθος συνεννόηση με τον υπάλληλο.

Μπορεί να υπάρχει χαμηλό οριο συναλλαγών στην κάρτα σου και να το μπλέκεις εκει.

Σημασία έχει οτι αγορές γίνονται κανονικά είτε με χρεώσεις καρτών ή με εμβάσματα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, vacilis είπε

Πέρα απο το τραπεζικό θέμα, ενας άλλος ευκολος τρόπος να στειλεις κάποιο χρηματικό ποσό στην φίλη σου στις Φιλιππίνες ειναι μέσω Western Union.

Πολύ απλά πας σε ενα καταστημα ΕΛΤΑ ή οπου αλλού δεις το σήμα Western Union, δίνεις το ποσο που θες να στειλεις, το όνομα και την χώρα του παραλήπτη και σου δίνουν εναν κωδικό για να το δώσεις στην φίλη σου και επειτα αυτή μπορει να παραλάβει τα χρήματα μετρητά απο καποιο καταστημα Western Union εκει έχοντας τον κωδικό που της εστειλες και την ταυτότητα της.

Διαφορετικά, αν θες να στειλεις μια Gift card, πήγαινε στην τραπεζα Πειρεώς με την ταυτότητα σου (δεν χρειάζεται να είσαι πελάτης) και ζήτα μια Prepaid Gift Card. Κοστίζει 5 ευρώ και μπορείς να βάλεις μέχρι 250 ευρώ στην κάρτα.

http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/propliromenes-kartes/piraeus-prepaid-gift-card

Κοιτα αυτο φανταζει ως η ιδανικη λυση για μενα , δεν ξερω αν η ιδια θελει απλα μια απορια το μονο που κανω ειναι φινω τα λεφτα , αυτη μετα θα πρεπει να παει με τον κωδικο που θα της δωσω και την ταυτοτητα της να τα εισπραξει ? Μου ακουγεται πολυ καλο

13 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Τώρα για την κοπέλα, σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις απο το να κάνεις λογαριασμό στην τράπεζα. Και την δουλειά που θες να μην καταφέρεις να κάνεις είναι χρήσιμο να τον έχεις. Έπειτα θα βοηθούσε αρκετά αν (θέλεις) να μας έλεγες το ιντερνετικό κατάστημα που θες να πάρεις την gift card, έτσι ώστε να ρίξει μια ματιά κάποιος πιο έμπειρος απο τέτοιες συναλλαγές και να σε βοηθήσει για την διαδικασία

Ναι , απλως ειναι 2-3 shop απο εκει και δεν εχω καταληξει οταν θα αποφασισω θα σας αναφερω , σωστη η ιδεα σου αν και μαλλον αλλαζουν τα πραγματα η λυση που μου προτεινε ο φιλος μου ακουγεται καλυτερη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...