Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θελω να ανοιξω τραπεζικο λογαριασμο καπου κ να στειλω μια gift card σε μια φιλη στις Φιλιππινες . Ειμαι πολυ ασχετη με αυτα θα ανοιξω λογαριασμο κ επειτα χρεωστικη καρτα . (μπορει να κανω κ paypal αλλα δυσκολο γιατι ειμαι ασχετη )Το θεμα ειναι οτι ενταξει μεχρι εδω ας πουμε αλλα θα πρεπει να πληρωσω σε πεσος. Ερωτησεις : 1 Εχετε να να προτεινεται σε ποια τραπεζα να ανοιξω λογαριασμο , 2 οταν παραγγελω τη gift card θα επιλεξω πχ 2000 pesos η μετατροπη θα γινει αυτοματα οταν πληρωσω με χρεωστικη γιατι εγω ευρω θα εχω μεσα ή πρεπει απο πριν να παω στην τραπεζα κ να ζητησω αλλαγη συναλαγματος πχ για 30 ευρω να μετατραπουν σε πεσος ? Ελπιζω να με αντιλαβενεσται και να βοηθησετε 

Δημοσ.

Νομιζω οτι κατι αλλο ρωτησα αλλα θα σου απαντησω την ξερω πολυ καιρο , μπορεις να προτεινεις κατι στα προαναφερομενα ερωτηματα μου ?

Δημοσ.

ΕΝΑ-ΕΝΑ. Αρχικά για την τράπεζα. Πήγαινε αυριο σε οποια τραπεζα ειναι κοντά σου και ρώτα τι χαρτιά χρειάζονται να ανοιξεις λογαριασμό. Είναι η ίδια χαρτουρα για όλες.

Επειδή με την gift card θα μπλέξεις (για διάφορους λόγους) άμα ανοιξεις λογαριασμό ζήτα να σου φτιάξουν και web banking και κάνε έμβασμα στη φίλη σου είε ευρώ ή πεσος.

Δημοσ.

Λοιπον γελοια ερωτηση αλλα θα ρωτησω τι εννοεις εμβασμα ? Το web banking θα ειναι χρησιμο για τις συναλλαγες μου ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, isay είπε

ΕΝΑ-ΕΝΑ. Αρχικά για την τράπεζα. Πήγαινε αυριο σε οποια τραπεζα ειναι κοντά σου και ρώτα τι χαρτιά χρειάζονται να ανοιξεις λογαριασμό. Είναι η ίδια χαρτουρα για όλες.

Επειδή με την gift card θα μπλέξεις (για διάφορους λόγους) άμα ανοιξεις λογαριασμό ζήτα να σου φτιάξουν και web banking και κάνε έμβασμα στη φίλη σου είε ευρώ ή πεσος.

Εγώ πάντως έκανα αγορά από έξω. Πήγα να πληρώσω. Τίποτα. Πήρα τηλ, μου το ξεκλείδωσαν, πλήρωσα κ το ξανακληδωσαν. Μην έχει θέμα. Δεν αφήνουν πληρωμές εξωτερικό πια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όλοι εμείς που ψωνίζουμε απο έξω πως πληρώνουμε; Με κάρτες, paypal και εμβάσματα. Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοι ανα είδος αλλά ακόμα και τώρα το έμβασμα ειναι max 2000 / δίμηνο.

Χρησιμοποιώ κάρτες απο 2 τράπεζες Ελλάδος συν revolut και ψωνίζω και είδη αλλα και υπηρεσίες Μια χαρά επιτρεπονται αγορές απο εξωτερικό, απλά με τις ελληνικές κάρτες παιζουν πολλές φορές περιορισμοι.

Επεξ/σία από isay
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Εγω να ρωτήσω, είσαι ενήλικη;

Βεβαιως , θα μπορουσες να με βοηθησεις με τα ερωτηματα μου ? Πραγματικα ειμαι μπερδεμενη δεν εχω ιδεα απο αυτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, isay είπε

Και όλοι εμείς που ψωνίζουμε απο έξω πως πληρώνουμε; Με κάρτες, paypal και εμβάσματα. Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοι ανα είδος αλλά ακόμα και τώρα το έμβασμα ειναι max 2000 / δίμηνο.

Μου είπε ο υπάλληλος φοβούνται το παράνομο εμπόριο για αυτό σου λένε κάνε μας τηλ να το ξεκλειδώσουμε. Αλλά τσεκαρουνε κ όλας..

2 λεπτά πριν, Mikaela 200 είπε

Βεβαιως , θα μπορουσες να με βοηθησεις με τα ερωτηματα μου ? Πραγματικα ειμαι μπερδεμενη δεν εχω ιδεα απο αυτα 

Πρέπει να μάθεις να κυκλοφορείς. Δηλαδή, πας τραπεζα, συζητάς κ σου λένε. Δε γίνεται να στα στείλουμε εμείς από δω.

Επεξ/σία από TechnoV
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TechnoV είπε

Μου είπε ο υπάλληλος φοβούνται το παράνομο εμπόριο για αυτό σου λένε κάνε μας τηλ να το ξεκλειδώσουμε. Αλλά τσεκαρουμε κ όλας..

🤤

No offence αλλά τι ήθελες να αγοράσεις;

Ρίξε μια ματιά σε ελληνικα fora και σελίες και θα δεις οτι ο κόσμος αγοράζει τα κέρατα του απο εξωτερικό, απο απλές σαβούρες του ευρώ, μεχρι υπολογιστές και γενικά οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Η διαφορά με προ 2015 είναι οτι τότε μπορόυσες να αγοράσεις κάτι που έκανε ακομα και 10000 ευρω και να σε νοιάζει μόνο η ισοτιμία, ενώ τώρα είναι πολύ δύσκολα τετοια ποσα για τον ιδιώτη

Με δυο λογια, ενημερώσου για το δικό σου όφελος (της τσέπης σου)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TechnoV είπε

Μου είπε ο υπάλληλος φοβούνται το παράνομο εμπόριο για αυτό σου λένε κάνε μας τηλ να το ξεκλειδώσουμε. Αλλά τσεκαρουνε κ όλας..

Πρέπει να μάθεις να κυκλοφορείς. Δηλαδή, πας τραπεζα, συζητάς κ σου λένε. Δε γίνεται να στα στείλουμε εμείς από δω.

Να κυκλοφορω γνωριζω οπως κ να φερομαι ευγενικα επισης το γνωριζω . Εγω απευθυνθηκα πρωτα εδω περα με σκοπο την καλυτερη ενημερωση βαση εμπειριων ηλεκρονικων συναλλαγων με το εξωτερικο, αν δεν θελετε να μου πειτε απλα αγνοειστε με κ αφηστε τις ειρωνειες 

Δημοσ.

Ανοιξε λογαριασμό πρώτα και πάρε χρεωστική κάρτα ( η οποία νομιζω θα εχει πολύ χαμηλό οριο συναλλαγών - ρωτα το μεγιστο)

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/logariasmoi-prothesmiakes/dikaiologitika-gia-anoigma-logariasmou

Η gift card είναι απο ελληνική τραπεζα ή σε ξένο μαγαζί (οπως πχ ενας ολλανδός να βγάλει απομακρυσμένα gift card στον κωτσόβολο) ;

Αν είναι gift card τραπεζας ειναι αλλα μπλεξίματα, σε μαγαζί άλλα, κλπ κλπ

Για αυτό σου λεω, καλύτερα στείλε της χρήματα στον δικό της λογαριασμό. Αυτό λέγεται έμβασμα, σε συμφέρει να γίνει ηλεκτρονικα και μπορείς να στείλεις πέσος ή ευρω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, isay είπε

Ανοιξε λογαριασμό πρώτα και πάρε χρεωστική κάρτα ( η οποία νομιζω θα εχει πολύ χαμηλό οριο συναλλαγών - ρωτα το μεγιστο)

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/logariasmoi-prothesmiakes/dikaiologitika-gia-anoigma-logariasmou

Η gift card είναι απο ελληνική τραπεζα ή σε ξένο μαγαζί (οπως πχ ενας ολλανδός να βγάλει απομακρυσμένα gift card στον κωτσόβολο) ;

Αν είναι gift card τραπεζας ειναι αλλα μπλεξίματα, σε μαγαζί άλλα, κλπ κλπ

Για αυτό σου λεω, καλύτερα στείλε της χρήματα στον δικό της λογαριασμό. Αυτό λέγεται έμβασμα, σε συμφέρει να γίνει ηλεκτρονικα και μπορείς να στείλεις πέσος ή ευρω

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου κ την ευγενεια σου. Το μαγαζι ειναι απο Φιλιππινες επιλεγεις ενα ποσό κ αυτος που θα παρει ως δωρο τι gift card παει να την εξαργυρωσει , για τα αλλα που λες δυστηχως δεν γινεται να στειλω χρηματα στον λογαριασμο της για λογους που δεν θελω να αναλυσω

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει να το αναλύσεις.

Ρώτα τοτε στο μαγαζί αν δεχονται έμβασμα bank transfer ή αν οι αγορές της gift card γινονται μονο με κάρτα.

Για την πρώτη περιπτωση σου ειπα παραπάνω. Στη δευτερη αυριο που θα πας στην τραπεζα ρώτα ποιο ειναι το ανώτερο όριο χρήσης για αγορα. Μπορει να σου πουν 500 ευρω, οποτε η κάρτα δεν σου κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...