Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα να επιλέξω την κατηγορία Internet ή μπλα μπλα για το θέμα μου. Τέσπα γράφω εδώ.

πως έχει η ιστορία.

Σχεδίασα μια μακέτα για διαφημιστικούς λόγους όπου εκτός των άλλων χρησιμοποίησα μια φωτογραφία την οποία κατέβασα από ένα site το οποίο παρέχει δωρεάν γραφιστικό υλικό. Φωτογραφίες, vectors, icons, psd files.

Υπήρχε και το Licence  όπου γράφει τα παρακάτω

Spoiler

..........

You are free to use this image:

- For both personal and commercial projects and to modify it.
- In a website or presentation template or application or as part of your design.

You are not allowed to:

- Sub-license, resell or rent it.
- Include it in any online or offline archive or database.

............

τη συγκεκριμένη μακέτα βλέπει τυχαία κάποιος ας πούμε εκπρόσωπος μιας εταιρίας και στραβο μουτσουνιάζει.

τι είχε συμβεί: είχαν χρησιμοποιήσει την ίδια φωτογραφία σε δικό τους διαφημιστικό υλικό. κάτι ανέφερε ότι και καλά είχαν κατοχυρώσει τη φωτογραφία αλλά δε ξέρω τι ακριβώς διότι άλλος μου μετέφερε τα λόγια του.

κάνω μια αναζήτηση στο Internet και βλέπω ότι την ίδια φωτογραφία χρησιμοποιεί στο site της η συγκεκριμένη εταιρία καθώς και μια άλλη η οποία απ ότι κατάλαβα έχει κάποια σχέση με την πρώτη.

Επίσης η ίδια φωτογραφία χρησιμοποιείται από ένα ξένο site το οποίο δε θα το έλεγα και μικρό

Το θέμα θεωρείται λήξαν αλλά πως το σχολιάζετε;

με ποια λογική κάποιος παίρνει μια ελεύθερη εικόνα (εκτός αν είμαι λάθος και δεν είναι ελεύθερη), τη θεωρεί δικιά του και "απαγορεύει" σε άλλους τη χρήση της.

χρησιμοποιώ σε διάφορες διαφημιστικές μακέτες που φτιάχνω παρόμοιες ελεύθερες φωτογραφίες και καλό θα ήταν να ξέρουμε τι γίνεται σε παρόμοια περίπτωση.

Στο μόνο θέμα που ήμουν φαουλ ήταν ότι σύμφωνα με τους όρους χρήσης έπρεπε να αναφέρω την πηγή της εικόνας.

Δε θα ήθελα να αναφέρω τα sites ή τη φωτογραφία αλλά αν θέλετε μπορώ να αναφέρω τη σελίδα απ όπου την κατέβασα.

Επεξ/σία από kee
Δημοσ.

Οτι λεει το license ή τα terms απο οπου την πηρες. Τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο. Αμα λενε οτι το μονο που αρκει ειναι το credit, δε πα να χτυπα το κωλο του ο «αλλος» εσυ εισαι νομιμος (απο τη στιγμη που βαζεις το credit).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι.

Το site είναι αυτό.

Απ ότι καταλαβαίνω, μπορώ να χρησιμοποιήσω όποια εικόνα θέλω, ακόμα και για επαγγελματικό σκοπό αρκεί να αναφέρω ότι είναι από αυτούς (είμαι free user)

διαβάζοντας τα terms, θεωρώ ότι καλύπτομαι πλήρως. (εκτός του κομματιού του credit αλλά δε του πέφτει λόγος του άλλου σε αυτό το κομμάτι)

Spoiler

• Can I use Freepik's resources as the main element of my product?

It is permitted to use our images as the main element of the end product if you are working for one specific client. You will not be allowed to use these designs, however, (flyers, posters....) as main elements if you’re selling them to multiple clients, as this will be considered as a redistribution of our resources.

For example, you’re a freelance designer and a client has asked you to design a business card; you could download a business card mockup from Freepik and give your client the printed product or PNG/PDF file of the card, but never an editable file which includes our resources.

This same example can be applied to invitation cards, flyers, posters....

If you download Freepik's resources for free and you intend to use them for commercial purposes, you must include the attribution line "Designed by Freepik" on the product. If you prefer not to include this attribution note, you can acquire one of Freepik’s Premium plans.

Επεξ/σία από kee
Δημοσ.
21 hours ago, kee said:

Το θέμα θεωρείται λήξαν αλλά πως το σχολιάζετε;

με ποια λογική κάποιος παίρνει μια ελεύθερη εικόνα (εκτός αν είμαι λάθος και δεν είναι ελεύθερη), τη θεωρεί δικιά του και "απαγορεύει" σε άλλους τη χρήση της.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε και δε θα κρίνω γιατί σπασμένο τηλέφωνο, αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Από τη στιγμή που εσύ βρήκες το τάδε υλικό με τους τάδε όρους, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σύμφωνα με αυτούς τους όρους από εκείνη τη στιγμή και για πάντα, και όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου και του δημιουργού, ακόμα κι αν αργότερα άλλαξε γνώμη) μπορούν να πάνε να κουρεύονται.

Αν ο δημιουργός έκανε συμφωνία με κάποιον τρίτο σύμφωνα με την οποία θα έδινε κάποια δικαιώματα στον τρίτο κατ' αποκλειστικότητα, αυτό είναι μαλακία του δημιουργού και δικό του πρόβλημα το πώς θα αποζημιώσει τον τρίτο που νόμιζε ότι θα πάρει αποκλειστικότητα και δεν πήρε.

Είναι προφανές ότι δε μπορεί καμία συμφωνία μεταξύ τρίτων να επηρεάσει τα δικαιώματα που εσύ έχεις ήδη αποκτήσει. Αν λοιπόν οι όροι χρήσης σου έδιναν κάποια δικαιώματα για πάντα, κανένας, ούτε ο δημιουργός, δε μπορεί να σου τα πάρει πίσω.

Δημοσ.

sorry που πετάγομαι αλλά βλέπω ότι το συγκεκριμένο site έχει πολύ καλό υλικό.

είναι όντως Free με την έννοια ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως αναγράφεται; βρήκα ωραίο υλικό για δημιουργία καρτών πουν ήθελα.

μην είναι κάτι σε στυλ warez λέω και γράφουν ασυναρτησίες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

sorry που πετάγομαι αλλά βλέπω ότι το συγκεκριμένο site έχει πολύ καλό υλικό.

είναι όντως Free με την έννοια ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως αναγράφεται; βρήκα ωραίο υλικό για δημιουργία καρτών πουν ήθελα.

μην είναι κάτι σε στυλ warez λέω και γράφουν ασυναρτησίες

Οχι, ειναι legit υπαρχει και το αδερφακι του το flaticon

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν ξίνισε επειδή  "ψωνίζετε" απ΄το ίδιο στοκάδικο τότε να μάθει να πληρώνει για custom γραφικά. Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...