milanezos95 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα παιδιά είμαι φοιτήτης αρχιτεκτονικής και θέλω ένα καλό pc . Το μπάτζετ είναι στα 1000 ευρω και τα προγράμματα που θα χρειαστω ειναι το οτοκαντ και το φωτοσοπ. Τα requirments που μας δωσανε στη σχολή ειναι: - Τουλ. i5 -Toυλ. 8gb ram -Kαι καλή κάρτα γραφικών Σας ευχαριστώ
jeandoumpier Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 44 λεπτά πριν, milanezos95 είπε Από δυο καταστήματα, τα περισσότερα κομμάτια από askadam.gr, βρίσκεται Αθήνα και κάνουν συναρμολόγηση και κάρτα γραφικών+μνήμες από multicopter.gr τα παραγγέλνεις και όταν σου έρθουν τα κουμπώνεις εσύ εύκολα και γρήγορα. Σύνολο 1020€ 1
milanezos95 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί όχι τον AMD RYZEN 7 2700? Που είναι πιο καινούργιος Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από milanezos95
jeandoumpier Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, milanezos95 είπε Γιατί όχι τον AMD RYZEN 7 2700? Που είναι πιο καινούργιος Σε γενικές γραμμές τα autocad/photoshop τρέχουν καλύτερα σε intel, βέβαια οι διαφορές απόδοσης δεν είναι μεγάλες πια μετά την άφιξη των ryzen, και με την 2η γενιά τους είναι ακόμη μικρότερες. Συνεπώς, όποιον απ'τους δυο να επιλέξεις, θα είσαι υπέρ-καλυμμένος για πολύ καιρό. Προσωπικά σου έκανα μια πρόταση intel, αν θες ryzen το μόνο που αλλάζεις μητρική (μπορείς και σε b350, αλλά καλύτερα x370 κατά τη γνώμη μου) και cpu. Bios update στην περίπτωση ryzen όποια μητρική από τις παραπάνω και να επιλέξεις. Τα υπόλοιπα κομμάτια τα κρατάς ίδια όπως στην intel σύνθεση. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από jeandoumpier 3
ianpan24 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μου κανει εντυπωση που αναφερεις το autocad και το photoshop ΜΟΝΟ. Τα προγραμματα αυτα τα χρησιμοποιουσαμε στη σχολη πριν 20 χρονια.. Εν ετη 2018 θα σου προτεινα να ασχοληθεις και με καποιο BIM προγραμμα οπως ειναι το revit ή το archicad. Στο autocad σχεδιαζεις κατα βαση σε 2d ενώ στα προγραμματα που ανεφερα δουλευεις εξ αρχης πανω σε 3d model.. Η διαφορα ειναι χαοτικη. Οσο για υπολογιστη βαση εμπειριας κι εχοντας δουλεψει autocad και photoshop σε πολλα μηχανηματα θελω να σου πω οτι οποιονδηποτε συγχρονο cpu κι αν διαλεξεις δεν θα δεις διαφορα. 2600, 2700, 8400, 8700 ολοι για πλακα θα τα τρεχουν τα προγραμματα. Διαφορά θα δεις οταν και αν ασχοληθεις με πιο βαρια προγραμματα (BIM) οταν θα κανεις rendering. Εκει οι περισσοτεροι πυρηνες βοηθουν διοτι τους εκμεταλευεται ολους ο υπολογιστης. 4 2
dimips Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Ναι το revit για το rendering θέλει πολλούς πυρήνες επειδή το κάνει στο cpu. Επίσης τα 16gb είμαι must. Εγώ ασχολουμαι με όλα αυτά τα προγράμματα. Μετά από μεγάλη περιπλάνηση κατέληξα σε laptop με quadro κάρτα. Συνήθως όταν είσαι αρχιτεκτονική κοιμάσαι μαζί με το λαπτοπ στη σχολή.
thetiesthatbind Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Ισχύει αυτό που λέει ο dimips μου φάνηκε περίεργο που δεν πας σε laptop αντί για σταθερό
Manvik Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Καλημέρα, θα μπω και εγω στη συζητηση , τυχαίνει να ειμαι και εγω φοιτητης αρχιτεκτονικης και επισης να φτιαχνω αυτη τη περιοδο σταθερο pc γιατι δεν τη παλευω αλλο με το λαπτοπ. Καταρχάς απο οτι καταλαβαίνω πρεπει να εισαι εισακτέος. Οταν ημουν και εγω εισακτεος πριν απο 3 χρονια ειχα κωλοψηθει να φτιαξω το δικο μου pc ηθελα να βαλω και hackintosh καθομουν και το εψαχνα φουλ ειχα φτιαξει λιστες ιστοριες αλλα μόλις ρώτησα καποια ατομα που ηδη φοιτουσαν μου ειπαν μην το σκεφτεσαι καν.. παρε λαπτοπ γιατι θα πεδευτεις. Και είχαν δίκιο.Στα περισσοτερα μαθηματα ( αναλογα τη σχολη ) δουλευεις μεσα στο μαθημα το οποιο λειτουργει ως εργαστηριο ειδικα στα κυρια μαθηματα όπως αρχιτεκτονικη συνθεση που ειναι 12 ωρες την εβδομαδα.++ όλες οι ομαδικες που για να τις κανετε θα πρεπει να κουβαλιουντε ολοι σπιτι σου.Επίσης στις παρουσιασεις θα πρεπει να βρίσκεις λαπτοπ φίλων να στο δανείζουν, γενικα δν ξερω δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι σχολη αρχιτεκτονικης χωρις portable συστημα. Έτσι και εγω πηγα και πηρα ενα casual λαπτοπακι των 700 ευρω (τοσο αντεχε η τσεπη μου ) με τα minimum. i5 τεταρτης γενιας 2 πυρηνες, 8gb ram, Radeon r7 M265 εξωτερικη gpu οχι ssd . Αυτο ειναι το σύστημα το οποιο με κουβαλαει μεχρι σημερα και δεν εχει καποιο προβλημα να τρεξει autocad , rhino , photoshop , illustration ειδικα στα πρώτα έτη που ακομα μαθαίνεις τα προγραμματα και δεν τα ζοριζεις.(ενταξει μη φανταστεις οτι ετρεχε και σα διαολος το λαπτοπακι, ουτε καν, αλλα τη δουλεια του την εκανε) αλλα μολις αρχισα να εξελισομαι με τα software και να βλεπω τις κλίσεις μου να πηγαινουν προς γραφιστικη τυπου modelling , rendering με blender και cinema 4D και game engines οπως Unreal αρχισα να τρωω απανωτα crashes και να μην μπορώ καν να δουλέψω. Οπότε άρχισα να ψαχνω για desktop σκεπτομενος όμως οτι εχω και ενα laptop εστω αυτο που δεν πιανει ουτε 300 ευρω στο τωρα, και να μπορώ να κανω δουλειές on the go ακομα και heavy tasks μεσω teamviewer με το desktop. Οπότε εντελει αυτο που σου προτεινω ειναι να παρεις ενα λαπτοπακι εκει στα 300-350 μεταχειρισμενα / refurbished ,παιζει να βρεις πολυ καλα συστηματακια προς lenovo thinkpad μερια .τα οποια θα σου ειναι μια χαρα για τα πρώτα ετη στα οποια δεν θα μείνεις μονο στο autocad photoshop αυτα ειναι για το πρωτο εξαμηνο. Και καθως προχωρας θα δεις τι σε ψήνει και εσενα περισσοτερο για να κανεις πιο στοχευμενη αγορα. δλδ σε ψηνει σουιτα της adobe και autocad μαζι με λιγο 3d τυπου rhino me vray renderer εκει θελεις πιο πολυ τα high core speeds της Intel, Εαν σε ψηνει πιο πολυ προς video editing , Cinema 4D κλπ θελεις τους πυρηνες της ryzen εαν θελεις να πας προς blender , unreal και γενικα real time rendering θελεις μια πολυ καλη gpu και μια 1060 3gb που θα παρεις τωρα σε 1-2-3 χρονια που θα μπεις στα βαρια προγραμματα δεν θα κλανει μια. Αυτα ... κούρασα λιγο αλλα ελπίζω να βοήθησα .. ( επίσης ναι και εγω οταν το ειχα ακουσει ειχα ξενερωσει φουλ αλλα πραγματικα χωρις laptop θα ζοριστεις πολυ) 4
dimips Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ας ψάξει εδώ κανένα λάπτοπ. Πολλοι παίρνουν από τις εταιρίες τους και τα πουλάνε μετά εδώ. Εγώ πήρα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο 5 μηνών Dell precision 7520 με i7-7700hq,16gb ram, ssd και Quadro m2200m 4gb με 3 χρονια εγγύηση στα 800 ευρω. Είναι ότι πρέπει για όλα αυτά τα προγράμματα. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από dimips
greg4 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Θα πας για ένα ελαφρύ και δυνατό laptop. π.χ. το κάτω νομίζω θα σε καλύψει https://www.skroutz.gr/s/13449739/HP-ProBook-450-G5-i7-8550U-16GB-512GB-FHD-W10.html Και αν θες για το σπίτι πάρε και μια έξτρα οθόνη 27αρα (1440p) για να δουλεύεις πιο άνετα
adtakhs Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/6/2018 στις 11:02 ΜΜ, milanezos95 είπε Καλησπέρα παιδιά είμαι φοιτήτης αρχιτεκτονικής και θέλω ένα καλό pc . Το μπάτζετ είναι στα 1000 ευρω και τα προγράμματα που θα χρειαστω ειναι το οτοκαντ και το φωτοσοπ. Τα requirments που μας δωσανε στη σχολή ειναι: - Τουλ. i5 -Toυλ. 8gb ram -Kαι καλή κάρτα γραφικών Σας ευχαριστώ Καλοτάξιδο το desktop replacement . Βάλε του και άλλα 8GB RAM και έναν οποιοδήποτε M2 SSD μελλοντικά και είσαι κομπλέ. https://www.skroutz.gr/s/11436355/Crucial-Ballistix-Sport-LT-8GB-DDR4-2666MHz-BLS8G4S26BFSDK.html https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=m2+ssd&order_by=pricevat&order_dir=asc AMD R7 1700 8-CORE/16 THREADS επεξεργαστής RX 580 κάρτα γραφικών 17" οθόνη για να μην στραβώνεσαι. 8gb ram που θα τα κάνεις 16GB Τι άλλο θες ? Ενα desktop σε συσκευασία φορητού. https://www.skroutz.gr/s/14990862/Asus-Rog-Strix-GL702ZC-GC178T-1700-8GB-1TB-Radeon-RX-580-FHD-W10.html Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από adtakhs 2
greg4 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Αντικειμενικά δηλαδή, Τι καλύτερο έχει αυτό το asus; Δηλαδή να πάει να πάρει καινούργιο laptop με απλό HDD 5400 (!), όπου θα το ανοίξει (ποιος?), μπορεί να χάσει εγγύηση για θα βάλει ssd και ένα dimmaki; Έχει slots για αναβάθμιση; Και μετά να κουβαλάει 3,2kg με ένα desktop cpu ο οποίος θα τρέχει στα 3ghz χωρίς δυνατότητα oc φυσικά;
ianpan24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, greg4 είπε Αντικειμενικά δηλαδή, Τι καλύτερο έχει αυτό το asus; Δηλαδή να πάει να πάρει καινούργιο laptop με απλό HDD 5400 (!), όπου θα το ανοίξει (ποιος?), μπορεί να χάσει εγγύηση για θα βάλει ssd και ένα dimmaki; Έχει slots για αναβάθμιση; Και μετά να κουβαλάει 3,2kg με ένα desktop cpu ο οποίος θα τρέχει στα 3ghz χωρίς δυνατότητα oc φυσικά; http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8550U-vs-AMD-Ryzen-7-1700/m320742vs3917 http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-HD-620-Mobile-Kaby-Lake-vs-AMD-RX-580/m153579vs3923 Αντικειμενικα λοιπον αυτες ειναι οι διαφορες. Θα κουβαλαει 3,2kg αντι για 2,1kg και θα κουβαλαει κι ενα σαφως πιο ογκωδες τροφοδοτικο αλλα οι διαφορα σε cpu και gpu ειναι τεραστια. Τον ssd θα τον παρει απο το ιδιο καταστημα και θα τους ζητησει να το ανοιξουν και να το σεταρουν αυτοι. Δεν χανεις εγγυηση. Το HP υπερτερει σε φορητοτητα και το asus ειναι θηριο. Ειναι desktop pc στην ουσια σε συσκευασια laptop.
greg4 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Προφανώς και είναι πιο γρήγορος ο 1700, ο ένας είναι 4c/8t με χαμηλή κατανάλωση και ο άλλος 8c/16t. (ξεπερνάω ότι δείχνεις benchmark από userbenchmark....). Επίσης ο 8550u κάνει SB στα 4ghz όπου είναι αρκετά καλό για τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί. Το θέμα ΑΝ πάρει laptop είναι να μπορεί να το μεταφέρει σε σχολή κλπ στην οποία (υποτίθεται) ότι θα πηγαίνει κάθε μέρα με άνεση. Η διαφορά σε 1kg είναι κάπως τεράστια να την κουβαλάς στην πλάτη σου. Λογικά θα πηγαίνει με λεωφορείο και όχι με cayenne. Επίσης να του κρατάει η μπαταρία καθώς εκτός σπιτιού δεν βρίσκεις πρίζα παντού. Προτείνουμε κάτι χρηστικό για να μπορεί να το χρησιμοποιεί κάθε μέρα, αν είναι να το αφήσει σπίτι για desktop replacement ας πάρει σταθερό, όπου στα 1100 - 1300 παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο. Δεν προτείνουμε κάτι για να πάρει ο άλλος ryzen βρέξει - χιονίσει. 2
pnick Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Σε γνωστή μου αρχιτεκτόνισσα πρότεινα πρόσφατα αυτό https://www.skroutz.gr/s/15129647/Dell-G3-3579-i7-8750H-16GB-512GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html 6c/12t με 4.1ghz turbo. Συμφωνώ ως προς το θέμα της φορητότητας. Πρέπει να είναι το laptop κάτω από 2.5 kgr για να μπορεί κανείς να το πηγαινοφέρνει άνετα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα