Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στπ φορουμ.

Εχοντας καταληξει στο οτι δεν θα ξανα οδηγησω το μοτορι(το εχω μηνες τωρα με καταθετημενες πινακιδες) μου εγινε προταση αγορας του και εχω ερωτησεις.

Ποια η διαδικασια εφοσον δεν εχει αδεια κυκλοφοριας ; εχω μονο το χαρτι πως εχω καταθεσει πινακιδες.

Μπορω να το πουλησω για κυκλοφορια(εχω δηλαδη καποια ευθυνη αν το δωσω και το κυκλοφορει ο αλλος) η μονο για ανταλακτικα ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ εκανα την διαδικασία πριν 3-4 χρόνια οποτε δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι. Παρακάτω τι εγινε σε εμενα.

Για την μεταβίβαση θες την αδεια. Την άδεια όμως την εχεις παραδόσει μαζί με τις πινακίδες. Για να παρεις όμως τις πινακίδες θες ασφάλεια. Οπότε πήγα στην εφορία, μου εβγαλαν μια φωτοτυπία την αδεια, πηγα στον ασφαλιστή και εκανα μια ασφάλεια για ένα μήνα (25€ περιπου τότε). Με την ασφάλεια πήρα τις πινακίδες και την αδεια. Την επόμενη μέρα πήγα και εκανα μεταβίβαση.

Λογικά ισχύει και αυτό που γραφει ο Γιαννης μιας και πρεπει να πλήρωθεί το σήμα για να μπορείς να παρεις πινακίδες (και θεωριτικά να το κυκλοφορίσεις). Στην δική μου περιπτωση οι πινακίδες είχαν κατατεθεί 6 μήνες νωρίτερα μεσα στον ίδιο χρόνο οποτε το σήμα ήταν πλήρωμένο από όσο θυμαμαι.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Albilosha είπε

Καλησπερα στπ φορουμ.

Εχοντας καταληξει στο οτι δεν θα ξανα οδηγησω το μοτορι(το εχω μηνες τωρα με καταθετημενες πινακιδες) μου εγινε προταση αγορας του και εχω ερωτησεις.

Ποια η διαδικασια εφοσον δεν εχει αδεια κυκλοφοριας ; εχω μονο το χαρτι πως εχω καταθεσει πινακιδες.

Μπορω να το πουλησω για κυκλοφορια(εχω δηλαδη καποια ευθυνη αν το δωσω και το κυκλοφορει ο αλλος) η μονο για ανταλακτικα ; 

Όπως είπαν και παραπάνω, για να πουληθεί νόμιμα ως όχημα χρειάζεται πρώτα να γίνει άρση ακινησίας με ότι αυτό συνεπάγεται(ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος έτους και δελτίο κτεο σε ισχύ).

Αν το δώσεις ολόκληρο χωρίς μεταβίβαση, τότε έχεις και εσύ ευθύνη όπως ανέφερες. Αν το δώσεις σε ανταλλακτικά χωρίς σκελετό/σασί δεν θα μπορέσεις ποτέ να του κάνεις οριστική διαγραφή, θα συνεχίσει να φαίνεται σε ακινησία στο σημείο που έχεις δηλώσει πως βρίσκεται.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει οριστική διαγραφή είναι να το παραδώσεις(χωρίς χρήματα εννοείται) σε διαλυτήριο.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια.Θα παω να κανω αυτο με την ασφαληση για ενα μηνα να το δωσω για κυκλοφορια.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας. 

Μετά με την βεβαίωση τελών πού παίρνεις από την εφορία ή την εκτυπώνεις μόνος σού από το ταχις πηγαίνεις να παραλάβεις τις πινακίδες. 

Μέτα μπορείς να το μεταβιβασεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...