Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύντομα θα μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα σας τα αρχεία, την μουσική συλλογή σας και όλες σας τις ταινίες και τα αρχεία βίντεο σε μία κάρτα SD.

Ο SD Association –ο οργανισμός που ορίζει τις προδιαγραφές και τα πρότυπα για τις κάρτες μνήμης- ανακοίνωσε ένα νέο format με την ονομασία SD Express, που προσθέτει στη σημερινή τεχνολογία καρτών SD υποστήριξη για το interface PCI Express 3.0 και για το πρωτόκολλο NVMe στην δεύτερη σειρά ακροδεκτών που υπάρχει ήδη στις μοντέρνες κάρτες μνήμης microSD και SD, αν και μόνο το τελευταίο φορμά θα επωφεληθεί από τις νέες ταχύτητες.

Για την ώρα, οι UHS-II και UHS-III κάρτες μνήμης SD έχουν μία δεύτερη σειρά από ακροδέκτες και είναι σε θέση να φτάσουν ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων 312MB/s και 624MB/s αντίστοιχα. Όμως με το νέο πρότυπο καρτών μνήμης SD Express η ταχύτητα μπορεί να φτάσει έως στα 985MB/s.

Όμως οι νέες κάρτες μνήμης SD Express, δεν θα βοηθήσουν τους χρήστες να μεταφέρουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τα δεδομένα τους, αλλά θα τους επιτρέψει να τα επεξεργάζονται και ταχύτερα σε πραγματικό χρόνο. Επομένως, με τις κάρτες μνήμης του είδους οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται αρχεία φωτογραφίας σε RAW, slow-motion videos, περιεχόμενο 360-μοιρών ή θα μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία παιχνιδιών για VR και AR. Και όλα τα παραπάνω με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

001.jpg.0a07e5f88fe921643a796c4ec471e467.jpg

Το νέο πρότυπο προσφέρει “συμβατότητα προς τα πίσω”, που σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε μία νέα κάρτα SD Express στην παλαιά συσκευή σας, αν και θα λειτουργεί με ταχύτητες UHS-I. Επίσης μία παλαιότερη κάρτα UHS-ΙΙ ή UHS-III μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιον SD Express reader ή σε κάποια συσκευή με υποδοχή SD Express ωστόσο η ταχύτητα θα περιοριστεί και πάλι.

002.jpg.53e19b41d9e25380bb8d229ae1812aa6.jpg

Οι νέες κάρτες SD Express θα φέρουν τα διακριτικά “EX I” ώστε να ξεχωρίζουν από τις απλές κάρτες. Οι πρώτες κάρτες μνήμης του είδους θα είναι τύπου SDUC, SDXC και SDHC ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε ότι θα λανσαριστούν και κάρτες μνήμης microSD του είδους.

003.jpg.2dcad42677bd249abacc3f2c15207c64.jpg

Η μέγιστη χωρητικότητα μίας σημερινής κάρτας θα αυξηθεί επίσης από τα 2TB με το πρότυπο SDXC στα… 128TB με το νέο πρότυπο SDUC (SD Ultra Capacity). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι 25 χιλιάδες ταινίες HD σε μία κάρτα SD, ενώ αν λάβουμε υπόψη μας ότι μία τυπική φωτογραφία έχει μέγεθος 500KB τότε στην highest-end κάρτα SD Express θα μπορούσαν να αποθηκευτούν περίπου 256 εκατομμύρια φωτογραφίες.

GSMArena

Engadget

Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

Δημοσ.

Όταν με το καλό πέσουν τα 128TB στα 20-30€ θα αναβαθμίσω...μέχρι τότε μια χαρά είμαι με την 4gbαρα που έχω απο το 2006!

• Like 6
  • Thanks 2
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία. Άρα τώρα κάθε φορά που χαλάει η κάρτα SD, θα χάνουμε περισσότερα δεδομένα !

Επεξ/σία από hyperspaced
  • Like 2
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια 256mb class 4 

Βολευομαι μια χαρά. Χωράει 20 φωτογραφίες ή ένα βίντεο 640Χ480 διάρκειας 45"

😛

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Comic maniak είπε

128TB? Τι να τα κανω; Στην Nasa δουλευω;

Να περάσεις όλα τα κόμιξ σου μέσα σε ανάλυση 8Κ 

Μιας και είσαι κόμιξ μανιακ ;) 😛

Δημοσ.

Άντε με το καλό, μπας και πέσουνε οι 512gb σε προσιτές τιμές και δούμε και καμία 1ΤΒ εκτός από proof of concept για τους κοινούς θνητούς.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Federer είπε

Όταν με το καλό πέσουν τα 128TB στα 20-30€ θα αναβαθμίσω...μέχρι τότε μια χαρά είμαι με την 4gbαρα που έχω απο το 2006!

Και πολλά είναι. Έχω μια 256mb και με καλύπτει μια χαρά.

Δημοσ.

Απαραίτητη η χωρητικότητα και η ταχύτητα, για το μέλλον των αρχείων  video και όχι μόνο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Ωραία. Άρα τώρα κάθε φορά που χαλάει η κάρτα SD, θα χάνουμε περισσότερα δεδομένα !

Το λεμε κ το ξαναλεμε--> για να εισαι καλυμενος πρεπει να εχεις τα αρχεια σου σωμενα σε 4 (ολογραφως- τεσσερα) διαφορετικα μεσα. Αυτα πρεπει να ειναι διαφορετικου τυπου (sd, hdd, ssd, dvd κλπ) κ σε 2 διαφορετικα σημεια (π.χ. σπιτια, cloud κλπ). Πρεπει να σωνεις οτι καινουργιο χρειαζεσαι με προγραμμα σε τακτα χρονικα διαστηματα (π.χ. μια την βδομαδα, μηνα κλπ) κ να ειναι κ απο διαφορετικο σημειο στην επεξεργασια (raw, συμπιεμενα, edited, τελικα κλπ).

Τωρα πεσμου 1 (ολογραφως- ΕΝΑΝ !!!) εδω μεσα που ακολουθει αυτα τα επαναλαμβανομενα κ αυτονοητα..... (μην πεις εμενα γιατι ουτε εγω τα κανω). 

Ποιος ξερει... Ισως με καμια sd 64 η 128 τερα να φιλοτιμηθουμε κ να κανουμε κανα ομαδικο σωσιμο καποτε, μια κ δεν ποιανει χωρο... Ισως καποτε...

2 λεπτά πριν, Alex-V είπε

Και πολλά είναι. Έχω μια 256mb και με καλύπτει μια χαρά.

Καλα... εντελως linux καταστασεις μιλαμε !!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Το λεμε κ το ξαναλεμε--> για να εισαι καλυμενος πρεπει να εχεις τα αρχεια σου σωμενα σε 4 (ολογραφως- τεσσερα) διαφορετικα μεσα. Αυτα πρεπει να ειναι διαφορετικου τυπου (sd, hdd, ssd, dvd κλπ) κ σε 2 διαφορετικα σημεια (π.χ. σπιτια, cloud κλπ). Πρεπει να σωνεις οτι καινουργιο χρειαζεσαι με προγραμμα σε τακτα χρονικα διαστηματα (π.χ. μια την βδομαδα, μηνα κλπ) κ να ειναι κ απο διαφορετικο σημειο στην επεξεργασια (raw, συμπιεμενα, edited, τελικα κλπ).

Τωρα πεσμου 1 (ολογραφως- ΕΝΑΝ !!!) εδω μεσα που ακολουθει αυτα τα επαναλαμβανομενα κ αυτονοητα..... (μην πεις εμενα γιατι ουτε εγω τα κανω). 

Ποιος ξερει... Ισως με καμια sd 64 η 128 τερα να φιλοτιμηθουμε κ να κανουμε κανα ομαδικο σωσιμο καποτε, μια κ δεν ποιανει χωρο... Ισως καποτε...

τα κάνω εγώ,

τα έχω σε τέσσερα σημεία, διαφορετικά μέσα και σε 2 διαφορετικούς χώρους (αν και στην ίδια πόλη)

και επίσης τα αρχεία στο NAS αλλά και τα backup του έχουν history versioning, που σημαίνει ότι στην ουσία , ότι σβήνω δεν σβήνεται

(αν με ρωτήσεις που τα χωράω, η απάντηση είναι ότι δεν ασχολούμαι με ταινίες και βίντεο)

-

και αφού τα κάνω εγώ που είμαι τεμπέλης και ανοργάνωτος, φαντάζομαι τα κανουν και πολλοί άλλοι και άλλοι κάνουν και περισσότερα

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, koufs είπε

τα κάνω εγώ,

τα έχω σε τέσσερα σημεία, διαφορετικά μέσα και σε 2 διαφορετικούς χώρους (αν και στην ίδια πόλη)

και επίσης τα αρχεία στο NAS αλλά και τα backup του έχουν history versioning, που σημαίνει ότι στην ουσία , ότι σβήνω δεν σβήνεται

(αν με ρωτήσεις που τα χωράω, η απάντηση είναι ότι δεν ασχολούμαι με ταινίες και βίντεο)

-

και αφού τα κάνω εγώ που είμαι τεμπέλης και ανοργάνωτος, φαντάζομαι τα κανουν και πολλοί άλλοι και άλλοι κάνουν και περισσότερα

Πφφφφ, δεν έχεις redundancy από πυρηνική καταστροφή, αίσχος 💢

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Comic maniak είπε

128TB? Τι να τα κανω; Στην Nasa δουλευω;

Καλα ναι, δεν θα ξεκινησουν απο εκει, παρε προς το παρον τα 128Gb, αυτο που μετραει ειναι η ταχυτητα εγραφης, φωτογραφικες θα μπορουν ουσιαστικα να εχουν unlimited buffer με τετοιες ταχυτητες μεταφορας, επισης θα μπορουν να δινουν την δυνατοτητα για ασυμπιεστο video σε υψηλοτερες αναλυσεις και καπου εκει ειναι που τεραστιες χωρητικοτητες θα εχουν και νοημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...