Προς το περιεχόμενο

Minix Neo A2 Lite: air mouse review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

vtL6Fee.jpg

Γεια χαρά σε όλη την όμορφη κοινότητα!

Στην σημερινή μου παρουσίαση θα σας δείξω ένα νέο gadget που απέκτησα το οποίο πραγματικά μου έλυσε τα χέρια! Έχοντας εγκαταστήσει ένα tv box στο σαλόνι μου, αντιμετώπιζα μεγάλο πρόβλημα με τα περιφερειακά, το ποντίκι και πληκτρολόγιο δηλαδή. Και τα δύο αυτά περιφερειακά είναι άβολα σε χρήση εκτός γραφείου και δεν ταιριάζουν οπτικά σε ένα καθιστικό. Έτσι σκέφτηκα την λύση ενός air mouse με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Πιο συγκεκριμένα το Minix NEO A2 Lite μου έλυσε το πρόβλημα και κάθε μέρα που το χρησιμοποιώ, το χαίρομαι όλο και πιο πολύ.

Κουτί και εξωτερική εμφάνιση

Ξεκινώντας θα σας δείξω το κουτί και την εξωτερική εμφάνιση του air mouse.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες παρακάτω, το NEO A2 Lite, έρχεται σε ένα διακριτικό λευκό κουτί, το οποίο στην εμπρόσθια μεριά του μας δίνει την δυνατότητα να δούμε την συσκευή μέσα από την διάφανη ζελατίνα του. Στην πίσω πλευρά του βρίσκουμε μερικές πληροφορίες και μια φωτογραφία από την πίσω όψη της συσκευής, η οποία φιλοξενεί το qwerty πληκτρολόγιο. Στα ενδότερα του κουτιού βρίσκουμε την συσκευή και ένα εγχειρίδιο οδηγιών το οποίο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα.

Uv1UEPP.jpg

45aXBD4.jpg

wlxN7PS.jpg

KIwGb00.jpg

s9MDI18.jpg

SP3UnOg.jpg

FVIXVms.jpg

Το Minix NEO A2 Lite θέτει ψηλά τον πήχη στο θέμα ποιότητας, έχει πολύ στιβαρή κατασκευή, μαύρο ματ φινίρισμα και κάθεται καλά στο χέρι μου. Όλα τα πλήκτρα του είναι κατασκευασμένο από πολύ ποιοτικό καουτσούκ και το πάτημα τους έχει ως αποτέλεσμα έναν χαμηλής έντασης κλικ. 

Χαρακτηριστικά

Προχωρώντας στα χαρακτηριστικά του Minix NEO A2 Lite, το πρώτο που πρέπει να σας πω είναι ότι η ασύρματη σύνδεση επιτυγχάνεται μέσω ενός USB 2.0 δέκτη ο οποίος δεν χρειάζεται κανέναν driver σε καμία από τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες. Το NEO A2 Lite, υποστηρίζει Windows, Android, Linux και Mac OS. Η μόνη παραφωνία είναι ότι το κουμπί on/off λειτουργεί με υπέρυθρες και αυτή η λειτουργία υποστηρίζει μόνον τα συμβατά Minix tv boxes.

Λειτουργεί με δύο ΑΑΑ μπαταρίες και διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας το οποίο του επιτρέπει αυτονομία αρκετούς μήνες. Επίσης, έχει εμβέλεια ως και 10 μέτρα και στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα six-axis gyroscope & accelerometer τελευταίας γενιάς. Τέλος, το μέγεθος του είναι 18.5cm x 5cm x 1.7cm και το βάρος του ανέρχεται στα 140 γραμμάρια.

Χρηστικότητα

Όσον αφορά την χρηστικότητα το Minix NEO A2 Lite προσφέρει πληθώρα από  multimedia πλήκτρα προσανατολισμένα στην Android πλατφόρμα τα οποία βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

R94Nb6D.jpg

Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το air mouse σε Windows τότε δυστυχώς μερικά από αυτά δεν λειτουργούν ή έχουν άλλη ιδιότητα. Για παράδειγμα το 3. Recent apps list δεν λειτουργεί, το 4. Menu είναι το δεξί κλικ, το 5. Launcher home screen ανοίγει τον browser, το 7. Left click είναι το enter, το 8. Enter είναι το αριστερό κλικ, το 9. Enter δεν λειτουργεί, και το 13. List of apps installed ανοίγει σε ορισμένα προγράμματα το windows help & support. Τέλος, στην μεριά του πληκτρολογίου έχουμε τα πολύ χρήσιμα FN, Caps Lock, Tab, Shift, Delete, Escape και Arrow keys όπου λειτουργούν τέλεια σε όλες τις πλατφόρμες.

Επίλογος Συμπεράσματα

Χρησιμοποίησα το Minix NEO A2 Lite σε Windows και Android και η απόδοση του gyroscope ήταν εξαιρετική. Και στις δύο πλατφόρμες είχα παρόμοιο αποτέλεσμα με απόλυτη ακρίβεια. Δεν παρατήρησα καμία αποσύνδεση ή μη ανταπόκριση κάποιου πλήκτρου. Τέλος, στα Windows 10 τα πλήκτρα Fast Forward και Rewind λειτουργούν μόνο στο Movies & TV app.

Μου άρεσε πολύ η ποιότητα κατασκευής, οι πολλές multimedia συντομεύσεις, το qwerty πληκτρολόγιο με όλα τα πλήκτρα που ανέφερα παραπάνω και η απόδοση του gyroscope. Ενώ θα ήθελα το on/off button να μην περιορίζεται στην υποστήριξη των Minix tv boxes μόνο.

Απέκτησα το Minix NEO A2 Lite από το ηλεκτρονικό κατάστημα Geekmaxi.com στην τιμή των 24.90€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...