Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, εχω ενα XPERIA Z3 το οποιο αγοραστηκε τον Νοεμβριο του 2016 απο το Πλαισιο. Το κινητο ειναι σε πολυ καλη κατασταση και δεν επεσε ποτε σε νερο. Σημερα εγινε το κακο και επεσε σε λεκανη με νερο βρυσης και με κλειστα ολα τα καπακια του. Το εβγαλα και το καθαρισα με χαρτομαντηλο. Δεν ειχε καποιο προβλημα αρχικα οποτε το αφησα στην ακρη. Μετα απο 10 λεπτα το ανοιγω και βλεπω νερο να εχει μπει μεσα στην οθονη. Το touch screen και η οθονη γενικα λειτουργουν μια χαρα. Το βαζω σε μια σακουλα, παιρνω και την αποδειξη και πηγαινω στο πλαισιο. Εκει στο service το κοιτανε και μου λενε κατευθειαν οτι θα βγει εκτος εγγυησης. Τους εξηγω οτι το συγκεκριμενο κινητο εχει προστασια IP68 και μου λενε με ειρωνικο υφος "η συγκεκριμενη προστασια ειναι για περιπτωσεις που πεσει λιγο νερο απο καποιο ποτηρι, οχι αν το εχετε σε μπανιερα 2 μερες". Το νερο λενε πως μαλλον μπηκε απο τις υποδοχες των ηχειων, λες και φταιω εγω που τα ηχεια δεν εχουν καλη στεγανοποιηση... Τι να τους πεις και αυτους... Μου λενε πως μπορουνε να το στειλουν στο service αλλα το πιο πιθανο ειναι να χασω την εγγυηση και να χρεωθω 20 ευρω. Τους ρωταω αν εχω αλλες επιλογες και μου δινουν το τηλεφωνο της Sony. Καλω την Sony και ενας ευγενικος κυριος μου λεει να το παω στην TS Solutions (πρωην Arvato). Να το παω η θα χασω τον χρονο μου; Εχω αλλες επιλογες; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας.

Επεξ/σία από Snickersss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισημα για το IP68:

Το 8 αναφερεται σε liquid:

8 Immersion beyond 1m The equipment is suitable for continuous immersion in water under conditions which shall be specified by the manufacturer. Normally, this will mean that the equipment is hermetically sealed. However, with certain types of equipment, it can mean that water can enter but only in such a manner that it produces no harmful effects.

Προετοιμασου να μαλωσεις. Καμια εταιρεια (και ειδικα η Sony) δεν τιμα  την εγγυηση της σε αδιαβροχοποιηση ποτε. Ο νομος οριζει οτι πρεπει αυτοι να αποδειξουν οτι το χρησιμοποιησες εκτος προδιαγραφων παντως. Αλλα προβλεπεται να βρεις δικιο μονο μετα απο καταγγελιες κανονικες και δικηγορους.

Εχει συμβει να μην δεχονται την εγγυηση αδιαβροχης καμερας 1 ημέρας που μπηκε για δοκιμη στον νεροχυτη!!!

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Επισημα για το IP68:

Το 8 αναφερεται σε liquid:

8 Immersion beyond 1m The equipment is suitable for continuous immersion in water under conditions which shall be specified by the manufacturer. Normally, this will mean that the equipment is hermetically sealed. However, with certain types of equipment, it can mean that water can enter but only in such a manner that it produces no harmful effects.

Προετοιμασου να μαλωσεις. Καμια εταιρεια (και ειδικα η Sony) δεν τιμα  την εγγυηση της σε αδιαβροχοποιηση ποτε. Ο νομος οριζει οτι πρεπει αυτοι να αποδειξουν οτι το χρησιμοποιησες εκτος προδιαγραφων παντως. Αλλα προβλεπεται να βρεις δικιο μονο μετα απο καταγγελιες κανονικες και δικηγορους.

Εχει συμβει να μην δεχονται την εγγυηση αδιαβροχης καμερας 1 ημέρας που μπηκε για δοκιμη στον νεροχυτη!!!

Σε ευχαριστω για την εξηγηση του IP68, επρεπε να την ειχα δειξει στα ξεφτερια του Πλαισιου που μου λεγανε για ποτηρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι αυτοι οι πωλητες ειναι πιο ασχετοι απο την 7χρονη κορη μου σε αυτα που τους εχουν βαλει να πουλανε. Καμια επαφη με το αντικειμενο ever. Οχι μονο στα κινητα.

Μεροκαματο πετσοκομμενο βγαζουν με 12ωρες βαρδιες αλλα μην μου το παιζουν εξυπνοπουλα ομως. Και εγω μεροκαμματο σε 12ωρο βγαζω.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Τα δύο καπάκια έχουνε ένα χαρτάκι, δεν θυμάμαι ακριβώς που, που αν έχει περάσει νερό από εκεί γίνονται ροζ και λόγικα βγαίνει εκτός εγγύησης. Αν είναι λευκά δεν έχει περάσει νερό από εκεί οπότε δεν θα έχεις θέμα στην εγγύηση λογικά. Μην ακούς τον κάθε τυχόντα που διαβάζει στο ίντερνετ και απλά αναπαράγει ότι διαβάζει. Στο παρελθόν είχα στείλει 2 ζ3 και ένα κόμπακτ και με εξυπηρέτησαν με το παραπάνω. Ειδικά το κόμπακτ το είχα βάλει και θάλασσα κ μετά από μήνες χρειάστηκε εγγύηση που δεν υπήρξε πρόβλημα 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, greekbusters είπε

Τα δύο καπάκια έχουνε ένα χαρτάκι, δεν θυμάμαι ακριβώς που, που αν έχει περάσει νερό από εκεί γίνονται ροζ και λόγικα βγαίνει εκτός εγγύησης. Αν είναι λευκά δεν έχει περάσει νερό από εκεί οπότε δεν θα έχεις θέμα στην εγγύηση λογικά. Μην ακούς τον κάθε τυχόντα που διαβάζει στο ίντερνετ και απλά αναπαράγει ότι διαβάζει. Στο παρελθόν είχα στείλει 2 ζ3 και ένα κόμπακτ και με εξυπηρέτησαν με το παραπάνω. Ειδικά το κόμπακτ το είχα βάλει και θάλασσα κ μετά από μήνες χρειάστηκε εγγύηση που δεν υπήρξε πρόβλημα 

Καταρχας φίλε μου να σε υπερευχαριστησω που μου έδωσες το κουράγιο και την όρεξη να το πάω σήμερα το πρωί. Τα παιδιά το πήραν και σε 2 ώρες μου το δωσαν ανακατασκευασμενο. Δεν ξέρω τι κράτησαν από το παλιό αλλά καινούριο μου φαίνεται, μου δωσαν και 3 σελίδες που λέει τι αλλαχτηκε (μπαταρία οθόνη, κάμερες και άλλα πολλά, 50 ανταλλακτικά στο σύνολο). Μέχρι και το πλαίσιο του κινητού που είχε γρατζουνιές μου άλλαξαν. Οπότε ένα μεγάλο μπράβο στην arvato. Από την άλλη για το πλαίσιο τα λόγια είναι περιττά, τεχνικοί να μην γνωρίζουν τι έτσι προστασία IP68, να απαντάνε με ειρωνικό ύφος και να είναι σίγουροι ότι δεν θα μου το αλλάξουν. Πάλι καλά που ρώτησα εδώ και ξέρετε πολλά περισσότερα από αυτούς. Άμα στην θέση μου ήταν κάποιος ηλικιωμένος η κάποιος που γενικά δεν γνωρίζει από forums τότε τώρα θα το είχε παρατήσει στην άκρη το κινητό και θα αγόραζε καινούριο λόγω των ανικανων του πλαίσιου. Μου έρχεται να πάω το απόγευμα στο πλαίσιο και να τους το δείξω στην μούρη. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ και τους δύο σας για τις απαντήσεις. 

Επεξ/σία από Snickersss
  • Like 2
Δημοσ.

Όπως είδες δεν μετράει το τι λέει ο καθένας στο ίντερνετ χωρίς να έχει προσωπική εμπειρία. Οι πιο πολλοί ότι διαβάζουν αναπαράγουν.

Να τα βλέπουν εδώ οι θαμώνες του υποφορουμ που συνεχώς λένε ότι να ναι για την σονυ 

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν μην ξαναπάς στο πλαίσιο για τέτοιο θέμα.

Προσωπική εμπειρία σε xcompact του αδελφού μου ο οποίος έβαζε ανταπτορα από type c σε m USB για να φορτίζει στο αμάξι.

Λιγο το γκαπα γκουπα στο αμάξι λίγο ο ανταπτορας του πωλου χάλασε ο μακακας την θύρα.

Πάω ts solution εγώ το κινητό στις 2κ30 και 3κ30 το πήρα στην εγγύηση με αλλαγμένη θύρα.

Τώρα στο θέμα σου.

Λογικά θα φας πίκρα γιατί στο θέμα του νερού άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας,και σε χρεώνουν και 20 ευρώ φτιαχτεί δε φτιάχτει.

Δίλημμα.

Ούτε εγώ ξέρω τι θα έκανα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...