Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα θελω μια βοηθεια σε θεμα με την μνημη PC.Εχω παρει μια μητρικη ashrock b250 m hdv και περιμενω εναν pentium g 4600..Εχω δει στο site της μητρικης ποιες μνημες προτεινει ο κατασκευαστης  σε συχνοτητα GB και εταιρειες και κωδικους της καθε μνημης.Το θεμα μου ειναι μπορω να βαλω μνημες απο αλλες εταιρειες εκτος απο αυτες που μου προτεινει ο κατασκευαστης ,θα ειναι συμβατες;Η μητρικη λεει το μεγιστο σε mhz σε μνημη ειναι το 2400.Πχ αν βρω αλλη μαρκα μνημης απο αυτες που λεει ο κατασκευαστης της μητρικης και με 2600 mhzθα την βλεπει η μητρικη η θα εχω προβλημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Μπορεις να βαλεις αλλες μνημες, αλλα κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει πως θα δουλεψουν σωστα και διχως προβληματα. Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα, αλλα δεν συμβαινει παντα αυτο. Αν ειναι πιο ψηλα χρονισμενες (2600mhz+ μνημες για μητρικη που δεχεται μεχρι 2400mhz), τοτε θα τρεξουν στη συχνοτητα την οποια υποστηριζει η μητρικη σου, στα 2400 mhz δηλαδη.

Επεξ/σία από umbrella co.
Δημοσ.

Μπορεις να κουμπωσεις οποια μαρκα γουσταρεις επανω, αρκει να ειναι ιδιου τυπου. Για παραδειγμα, αν η μητρικη σου υποστηριζει DDR4, τοτε θα πρεπει να βαλεις DDR4. Φροντισε αν βαλεις πανω απο μια να ειναι ιδιας μαρκας, ιδιας συχνοτητας, ιδιου μεγεθους (αυτο δεν νομιζω να αποτελει προβλημα τοσο πολυ, πιο πολυ λογο συνδιασμου) και να ειναι σε Dual Channel αν ειναι Dual οι μνημες δλδ 2x2/2x4/2x8 GB. Οι Quad Channel δεν εχεις προβλημα πως θα της κουμπωσεις αρκει να ειναι ολοιδιες (συνισταται). Απλα τις κουμπωνεις ολες στις 4 θυρες της μητρικης οπως ειναι. Για Dual συνηθως ειναι με διαφορετικα χρωματα π.χ κοκκινο με κοκκινο, μαυρο με μαυρο κ.ο.κ. ή στο μανουαλ (εγχειριδιο χρησης) της μητρικης το γραφει πως...; Αν τα δεν ειναι σε Dual Channel Mode πιθανοτατα να κολλαει λιγακι, να μην συνεργαζονται καλα.

Αυτο που λες με τις συχνοτητες ουτε εγω πιστευω οτι θα εχεις προβλημα, ισως σε θεματα συνεργασιας, οτι αν ειναι ιδιες θα συνεργαζονται αψογα μεταξυ τους.

Δημοσ.

Ενα παραδειγμα να φερω σε αυτα που μου λες.Στο site της μητρικης ειδα οτι ο κατασκευστης δεν αναφερει πουθενα τις μνημες mushkin ddr4.Αν εγω τις κουμπωσω οπως τα λες θα  δουλευουν αψογα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το b250 είναι κλειδωμένο στα 2400mhz max.

Αν πάρεις μνήμες 2400++ δεν θα έχουν xmp στα 2400 και θα πρέπει να τις φορτώσεις μόνος σου.

Αν δεν ξέρεις / δεν θέλεις να ασχοληθείς, ότι μνήμες και να ψωνίσεις θα τρέξουν default στα 2133.

Αν είναι μαμά 2400 με 1 κλικ (aka load xmp profile) ρυθμίζονται, αν δεν είναι μαμά 2400, πχ 2666, 3200, 4333😁 θα χρειαστεί να τις σετάρεις χειροκίνητα.

Με λίγα λόγια:

1) Αγόρασε 2400 μνήμες.

2) Αν έχεις ήδη μνήμες και δεν είναι 2400, είτε θα πρέπει να τις ρυθμίσεις μόνος σου, είτε θα τρέχουν στα 2133 (μη φανταστείς ότι χάνεις και τίποτα...)

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...