Προς το περιεχόμενο

Φήμες ότι η Intel ετοιμάζει οκταπύρηνο επεξεργαστή Core i9 για την “mainstream” κατηγορία

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WccfTech, η Intel πρόκειται να λανσάρει τρεις νέους επεξεργαστές, που θα αποτελούν το “mainstream lineup” της σε συνδυασμό με το επερχόμενο Z390 chipset της και προορίζονται για υπολογιστές γενικής χρήσης και για gaming.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση της, η Intel μάλιστα πρόκειται να φέρει για πρώτη φορά στην “mainstream” σειρά της ένα οκταπύρηνο chip με HyperThreading. 

Το WccTech ισχυρίζεται ότι η Intel πρόκειται να λανσάρει τους επεξεργαστές Intel Core i9-9900K (8-core/16-threads), Intel Core i7-9700K (6-core/12-threads) και Intel Core i5-9600K (6-core/6-threads) με τον τελευταίο να μην υποστηρίζει την τεχνολογία HyperThreading.

Από τη νέα σειρά απουσιάζει κάποιο μοντέλο Core i3 όπως θα παρατηρήσατε. Ενδεχομένως η Intel επίσης να ετοιμάζει και κάποιο Intel Core i3 μοντέλο (το πιθανότερο με τέσσερις πυρήνες, χωρίς υποστήριξη HyperThreading) που θα ανακοινωθεί αργότερα. Υπάρχει ωστόσο και η άποψη ότι η νέα σειρά Core της Intel να μην διαθέτει μοντέλα “i3”.

8th-Gen-Intel-Core-Platform-Extension-Badges-2060x713-740x264.png.28f1507e2990b4546b40268835d96665.png

Όσον αφορά στο Intel Z390 chipset, μαθαίνουμε ότι δεν πρόκειται να διαφέρει σημαντικά από το Z370 που κυκλοφόρησε πέρυσι με τους 8ης γενιάς επεξεργαστές Core (Coffee Lake), ωστόσο θα παρέχει υποστήριξη σε ορισμένα σπουδαία χαρακτηριστικά, όπως σε Intel Wireless-AC 802.11 AC και Bluetooth 5.0 καθώς και σε ως 6 x USB 3.1 Gen.2 υποδοχές.

Intel-Z390-Block-Diagram.png.eabc1b0035e09de1faf467fb38df04e9.png

Wccftech

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι για την πλειοψηφία δεν χρειάζονται, πρέπει να δώσει 8-core στην mainstream πλατφόρμα όμως, αφού έχει δώσει η AMD τον 2700Χ.

• Like 3
  • Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω αυτό που ξέρω είναι ότι κατάφερα να κρατήσω τον ίδιο pc για 6 χρόνια, γιατί δεν είχε νόημα  να αλλάξω, και σε 2 χρόνια περίπου που θα χρειαστει να αλλάξω, η διαφορά θα είναι επιτέλους η μερα με την νύχτα λόγου του ανταγωνισμού. Αλλιώς με έβλεπα μέχρι το 2032 με τον ίδιο υπολογιστή. Και για το development είμαι ήδη οριακά.

Οπότε μπράβο στον ανταγωνισμό, και ας αφήσουμε τα fanboylikia στην άκρη.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 10
  • Thanks 1
  • Sad 1

Just now, Retromaniac said:

Εγω αυτό που ξέρω είναι ότι κατάφερα να κρατήσω τον ίδιο pc για 6 χρόνια, γιατί δεν είχε νόημα  να αλλάξω, και σε 2 χρόνια περίπου που θα χρειαστει να αλλάξω, η διαφορά θα είναι επιτέλους η μερα με την νύχτα λόγου του ανταγωνισμού. Αλλιώς με έβλεπα μέχρι το 2032 με τον ίδιο υπολογιστή. Και για το development είμαι ήδη οριακά.

Οπότε μπράβο στον ανταγωνισμό, και ας αφήσουμε τα fanboylikia στην άκρη.

Ε ναι χωρίς την AMD ο 8700K δεν θα 'χε βγει ποτέ και φυσικά δεν θα ετοίμαζε τώρα τον 8-core για την mainstream πλατφόρμα..

3 minutes ago, Pokemon640 said:

Αν οι μόνες διαφορές του Z390 από το Z370 είναι τα ασύρματα και το usb 3.1 G2, μάλλον θα πάω σε Z370. Αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη.

Οι φήμες λένε ότι το Ζ370 θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το Ζ390.

ιντελ εχω και στα 2 πισι αλλα θα παρω amd γιατι ειναι μαγκες και ξεβαλτωσαν το τοπιο ..ακομα διπυρηνα θα παρουσιαζε η ιντελα αν δεν ηταν η λιτσα γου 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θεωρήσουμε σε γενικές γραμμές ότι οι AMD είναι ιδανικοί για multithreading, rendering, workstation κλπ., και οι Intel για gaming, δεν νομίζω να τίθενται θέμα προτίμησης. Άρα το ποιος είναι καλύτερος, είναι μια αόριστη ερώτηση, αν δεν πεις για τι χρήση το θέλεις. 

Αν κάποιος θέλει για gaming να έχει AMD, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ίδιας αξίας και καλύτεροι σε επιδόσεις Intel...

Όσο για την τιμή και τον ανταγωνισμό στο οικονομικό κομμάτι, πάλι παίζει ρόλο η χρήση, όμως η κορυφή ανήκει στην Intel αν δεν μας ενδιαφέρει η τιμή. 

Η δυνατότητα της Intel να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ότι cpu θέλει, ανεξαρτήτως τιμής, δείχνει την άνεση της στο να προσαρμοζεται στην αγορά και τον ανταγωνισμό. 

Επεξ/σία από nhzt
  • Like 2

Επισκέπτης
22 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ρε παιδιά πού είναι αυτοί που έλεγαν τι θα τους κάνουμε τόσους πυρήνες; 

Είναι με αυτούς που έλεγαν ότι πάνω από 4" δεν βολεύει στο χέρι:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...