Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν τηρείς τα ωράρια εργασίας και τα όρια ταχύτητας.. Πόσες μέρες σου παίρνει ένα ταξίδι?

Γερμανία ας πουμε

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν απο Αθηνα μεσω πατρας και για να γυρισεις φορτωμενος (παλι απο Γερμανια ή εκει γυρω στα 300 χλμ) καμμια εβδομαδα ισως και λιγοτερο (αναλογα κινηση και εργοστασια)

• Like 1
Δημοσ.

Αναλογως αν πας απο ανατολικα ή απο Ιταλια,αναλόγως αν πας Μόναχο ή Αμβούργο ή κάπου ενδιάμεσα,αναλόγως αν μένεις νότια Ελλάδα ή  βόρεια,αναλόγως αν θα προλάβεις να ξεφορτωσεις την μέρα που φτάνεις στο προορισμό σου,αναλόγως αν θα βρεις γρήγορα φορτίο/α για επιστροφή,αναλόγως πόσο ντανα θα φας στα σύνορα και πολλά άλλα.

Κατά μέσο όρο 7-10 μέρες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, anthkout είπε

Αν τηρείς τα ωράρια εργασίας και τα όρια ταχύτητας.. Πόσες μέρες σου παίρνει ένα ταξίδι?

Γερμανία ας πουμε

Ευρώπη και να μην τα τηρείς δεν γίνεται,όποια παράβαση τιμωρείται βαρύτατα. Εκεί οι Έλληνες οδηγοί δεν το παίζουν μάγκες.

Στα δρομολόγια πιο πολύ σε περιορίζουν τα καράβια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι μεγαλη συζητηση αυτο για τα δρομολογια και δεν αφορα μονο στην Ελλαδα: Οι εταιριες που εχουν πολλα φορτηγα/οδηγους μερικες φορες στο προυπολογισμο βαζουν μεσα και τα προστιμα ή μερες κρατησης οδηγων με ανταλλαγμα να εχουν δουλειες....εφοσον βεβαια οι οδηγοι θελουν και μπορουν

Οι ιδιοκτητες με ενα/δυο φορτηγα ουτε κατα διανοια, μεγαλο ρισκο

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ευρώπη και να μην τα τηρείς δεν γίνεται,όποια παράβαση τιμωρείται βαρύτατα. Εκεί οι Έλληνες οδηγοί δεν το παίζουν μάγκες.

Στα δρομολόγια πιο πολύ σε περιορίζουν τα καράβια.

Μου θυμησες ενα περιστατικο χθες και μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. Ειμαι Αττικη Οδο στην μεσαια λωριδα και παω με 90 (cruise control). 

Ερχεται νταλικα πισω μου, με ρυμουλκο παρακαλω, με κολλαει στο 1 μετρο κυριολεκτικα και μου παιζει τα φωτα εαν εχεις τον Θεο σου. Θα το εκανε ποτε αυτο στο εξωτερικο?

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Ερχεται νταλικα πισω μου, με ρυμουλκο παρακαλω, με κολλαει στο 1 μετρο κυριολεκτικα και μου παιζει τα φωτα εαν εχεις τον Θεο σου. Θα το εκανε ποτε αυτο στο εξωτερικο?

Απίστευτο.. 

Έχουν βγάλει κ τους κοφτες κ όλα οι ελληναρες :( 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Μου θυμησες ενα περιστατικο χθες και μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. Ειμαι Αττικη Οδο στην μεσαια λωριδα και παω με 90 (cruise control). 

Γιατι δεν πηγες στη δεξια λωριδα,ειχε αλλα αυτοκινητα;

Αν η δεξιά λωρίδα ήταν άδεια τότε όχι μόνο θα στο κάνανε εξωτερικό,αλλά θα έτρωγες και πολύ κράξιμο,και Γερμανία πιθανόν θα έτρωγες και πρόστιμο.Οχι από φορτηγά,αλλά από ι.χ.

ξαναλέω εφοσων ήσουν στη μεσαία με 90 και η δεξιά ήταν άδεια,οφειλές να κινείσαι στη δεξιά λωρίδα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αν η δεξιά λωρίδα ήταν άδεια τότε όχι μόνο θα στο κάνανε εξωτερικό,αλλά θα έτρωγες και πολύ κράξιμο,και Γερμανία πιθανόν θα έτρωγες και πρόστιμο.Οχι από φορτηγά,αλλά από ι.χ.

ξαναλέω εφοσων ήσουν στη μεσαία με 90 και η δεξιά ήταν άδεια,οφειλές να κινείσαι στη δεξιά λωρίδα.

Συνεβη στην 13.30 χθες οποτε μπορεις να καταλαβεις, οτι η Αττικη Οδος δεν ηταν αδεια.

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.

Τότε στο εξωτερικό,κυρίως Γερμανία,αν περνούσε τροχαία από δίπλα,θα έβαζε το φορτηγό στην άκρη και θα του έριχνε ένα γερό πρόστιμο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Οι νταλίκες-λεωφορεία απαγορεύεται να προσπερνούν από την τέρμα αριστερά λωρίδα. Για αυτό όποιος θέλει να πηγαίνει με 80-90 και γενικά χαλαρά καλό είναι να κινείται στην τέρμα δεξια όπως ορίζει ο νόμος. Το αν η νταλίκα πήγαινε παράνομα είναι θέμα της αστυνομίας, όφειλες να πας δεξιά και να τον αφήσεις να περάσει.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lary7 είπε

Οι νταλίκες-λεωφορεία απαγορεύεται να προσπερνούν από την τέρμα αριστερά λωρίδα. Για αυτό όποιος θέλει να πηγαίνει με 80-90 και γενικά χαλαρά καλό είναι να κινείται στην τέρμα δεξια όπως ορίζει ο νόμος. Το αν η νταλίκα πήγαινε παράνομα είναι θέμα της αστυνομίας, όφειλες να πας δεξιά και να τον αφήσεις να περάσει.

Το οριο ταχυτητας σε εκεινο ακριβως το σημειο ειναι 90. Δεν του οφειλω τιποτα.

Το αντιθετο λοιπον, θα επρεπε ο ιδιος να σεβεται το οριο ταχυτητας. Επιπροσθετως σαν καλος επαγγελματιας θα επρεπε να συνεκτιμησει το γεγονος οτι ο δρομος εχει κινηση, οτι οδηγει ενα οχημα με ρυμουλκο (με οτι αυτο συνεπαγεται για χρονο και αποσταση πεδησης) και οχι να παιζει τα φωτα και να συμπεριφερεται σαν να οδηγει αυτοκινητο.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tutuyo είπε

στο εξωτερικο θα σε ειχε σταματησει η αστυνομια και θα σου ειχε κανει συσταση να μενεις δεξια.

• Like 2
Δημοσ.

Οδηγω 20 χρονια. Επειδη μεγαλωσα λιγο, απεκτησα υπομονη και ηρεμια, οσα δυσκολα και να τυχουν στο δρομο. στις παρακατω περιπτωσεις ομως, οταν μου τυχουν, τρελαινομαι και βριζω σα νταλικερης😄😄.

Στον τυπα που μου παει με 90 στη μεσαια και μαλιστα με το cruise control του κουμπωμενο και με κραταει καροτσα απο τη βαρυπομπη μεχρι τα διοδια και δε μπορω να προσπερασω για να ξαναμπω δεξια.

Να ειμαι πισω απο κανενα παλιοαγροτικο στη δεξια με 70 και να θελω να μπω στη μεσαια να προσπερασω για να ξαναπαρω το βημα μου και να ερχεται ο αλλος και να κατσικωνεται με 70 και αυτος στη μεσαια και να μη μπορω να μπω με τιποτα!

Να μπαινει ο παππους με την κομπρεσορ, ή η μαμα με το τουρμπατο suv στην εθνικη και να σε πετυχαινει διπλα σου και να πηγαινετε μαζι. να κοιτας εκει που τελειωνει η λωριδα της εισοδου να κοιτας και αυτη που δεν εχει παρει χαμπαρι τι θα συμβει και να λες τωρα την κατσαμε!! 

Να εισαι δεξια με 70 και να εχεις μπροστα σου τον ιδιο παππου και μαμα.(δεν πειραζει λες... δεξια ειναι και ας παει με οσα θελει) να μπαινεις μεσαια να προσπερασεις, να ανεβαζεις 80, να κοιτας καθρεπτη, να πιανεις 85 να κοιτας καθρεπτη και να βλεπεις τον κ@ρι0λ! να ειναι ακομα διπλα σου!! Να ανεβαζεις κι αλλο και να σκεφτεσαι οτι οτι φτανω κοφτη, να κοιτας παλι καθρεπτη και ο κ@ριολ!ς να ειναι ακομα διπλα σου!!! Να πιανεις 100 και να λες, γ@μ@τα... ας κοψω παλι σιγα σιγα να ξαναμπω δεξια...

Να εισαι σε καμια περιφερειακή υμηττου  με κατευθυνση Αττικη οδο, να μαζευεσαι για να περασουν απο την διπλα λωριδα τα αυτοκινητα τσιμα τσιμα, ολα μελι γαλα, μεχρι να ερθει  και η πιτσιρικα με το μινι κουπερ η το καινουργιο φιατ 500 και με το που φτανει στη μεση σου, να παθαινει φοβο και να μενει εκει!! να βλεπεις οτι πιο κατω εχει στροφη που θελει καλο σπασιμο και να λες τωρα τι κανουμε?? Φρεναρεις για να της δωσεις αβαντα να φυγει, φρεναρει και αυτη!! ανοιγεις γκαζι για να μεινει πισω, ανοιγει και αυτη!! Βλεπεις τη στροφη να πλησιαζει και σκεφτεσαι οτι δε το γλιτωνεις το σφηνωμα.                Πλακωνεσαι στα φρενα και κατεβαζεις και οτι αλλο εχεις και γλιτωνεις το σφηνωμα στο χιλιοστο!!Τη βλεπεις εσυ μετα απο ψηλα να κανει μανουβρες να περασει και με το που περναει, σου παταει την κορνα και σου ριχνει και μια μουτζα περιποιημενη!! (εδω τα μπινελικια τα ριχνεις κατα τη διαρκεια, με το που τελειωνει το συμβαν, εχεις μια ωραια ηρεμια...!!!)

• Like 3
Δημοσ.

Kostaskalamata δεν χρειάζεται ούτε να απολογήσε ούτε να αιτιολογείς. Οποίος δεν έχει δουλέψει νταλίκα/φορτηγό φαίνεται και δεν μπορεί να κατανοήσει και όποιος εχει δουλέψει σε καταλαβαίνει απόλυτα γιατί το πέρασε επίσης. 

Εγώ θυμάμαι πόσες φορές τρελενομαι όταν μου μπαίνουν στον περιφερειακό από αριστερη παράπλευρο αργά αργα κάι με αναγκάζουν φορτωμένος να καίω τα φρένα 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...