Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πως θα ξέρεις δλδ ότι όντως το είχε κάποιος σοβαρός?

Οπότε γιατί απλά σχολιάζεις με το "ότι να ναι"?

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις αν σου έρθει leasing από νησί , εταιρικό που είναι σίγουρα για τα μπάζα όπως είπες και εσύ ή του μερακλή. Σίγουρα τα περισσότερα είναι απο τις πρώτες 2 κατηγορίες , απλά αν πέσεις στη τρίτη δεν θα το ξέρεις.

Αν πας για μιλημενο αλλάζει το θέμα αλλά αν δεν ξέρεις εγώ προτείνω να το αποφύγεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ θα πω την εμπειρία μου με τον πρώτο. παρότι και εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με μάντρα δυστυχώς ήταν η μόνη μου επιλογή καθώς είχα ένα δύσκολο αυτοκίνητο να φύγει..πήγα στον πρώτο μιλήσαμε και αφού καταλήξαμε σε προσφορά που θα έπαιρνε το δικό μου τον ρώτησα για spotmechanic και πήρα αρνητική απάντηση. ok λέω δεν πειράζει πάμε να δούμε το αυτοκίνητο που με ενδιέφερε. να αναφέρω πως θα αγόραζα ένα ακριβό για τα δεδομένα των μεταχειρισμένων τετρακίνητο αυτοκίνητο από leasing. από μόνος του μου είπε ότι είναι βαμμένοι μπρος-πίσω προφυλακτήρες. λέω οκ. γενικά βλέπω σε καλή κατάσταση σαλόνι αλλά όχι για 67κ χλμ. από την αρχή ήμουν ειλικρινής μαζί του και απαίτησα με ευγενικό τρόπο να είναι και ο ίδιος με εμένα σαν πελάτη. του είπα να φέρω μηχανικό δικό μου και μου λέει βεβαίως. εγώ δεν είχα προφανώς κάποιον γνωστό απλά ήθελα να κρίνω ύφος και αντίδραση. αφού το είδα λίγο και το οδήγησα για λίγα μέτρα το έκλεισα με μία μικρή προκαταβολή και μου έστειλε αριθμό πινακίδας σε email. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ δύσπιστος σαν άνθρωπος και αφού έχω γνωστό σε ασφαλιστική και στην ίδια την hertz ρώτησα για την συγκεκριμένη πινακίδα. προς τιμήν του όντως τα χιλιόμετρα ήταν real (έτσι μου είπε η hertz οταν ρώτησα να μου πει με τι χλμ έφυγε από την ιδιοκτησία της και ήταν τα ίδια που μου έλεγε ο έμπορος) και χωρίς τρακάρισμα (τουλάχιστον δηλωμένο.)

Το αυτοκίνητο το έχω τώρα περίπου 1 χρόνο και δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό.

Οφείλω όμως να παραδεχτώ πως για 67κ χλμ που είχε όταν το αγόρασα μου φάνηκε ότι είχε παραπάνω χρήση (κυρίως σαλόνι-εσωτερικό, και εξωτερικές γρατζουνίες αμελητέες μεν αλλά υπάρχουν). Ίσως να μην το πρόσεχε ο ιδιοκτήτης τότε που το μίσθωνε.  Μηχανικά όμως, σαζμάν και ζωτικά μέρη κινητήρα όλα μια χαρά

Αν θα ξαναγόραζα από τον ίδιο? Ίσως ναι ανάλογα των συνθηκών.

2 αυτοκίνητα που δώσαμε στον μαντρά (1 το δικό μου, 1 ενός φίλου) οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν τα έλεγξε αλλά τα χιλιόμετρα στην αγγελία ήταν real...

Επεξ/σία από pananton
  • Like 2
Δημοσ.

Εν κατακλειδι, διάχυτες οι απόψεις. Για μένα το leasing κρύβει καλά, κρύβει και κακά.

Μια άλλη περίπτωση τώρα. Ιδιώτης άφησε το αυτοκίνητο του σε μαντρα (ούτε μπητρο ούτε κάποιον από τους μεγάλους, όλα κι όλα 15 αμάξια πουλαει) για να αγοράσει καινούριο. 

Το αμάξι φαίνεται άριστο και θα διαπιστωθεί όταν το δω από κοντά, τα χιλιόμετρα του λίγο πάνω από 150 χιλιάδες. Θα το προτιμουσατε;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, aggeloszog93 είπε

Εν κατακλειδι, διάχυτες οι απόψεις. Για μένα το leasing κρύβει καλά, κρύβει και κακά.

Μια άλλη περίπτωση τώρα. Ιδιώτης άφησε το αυτοκίνητο του σε μαντρα (ούτε μπητρο ούτε κάποιον από τους μεγάλους, όλα κι όλα 15 αμάξια πουλαει) για να αγοράσει καινούριο. 

Το αμάξι φαίνεται άριστο και θα διαπιστωθεί όταν το δω από κοντά, τα χιλιόμετρα του λίγο πάνω από 150 χιλιάδες. Θα το προτιμουσατε;

για γελια και για κλαματα ειστε.150000 χλμ για μτχ αλλα ειναι premium brand.   

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mp123 είπε

για γελια και για κλαματα ειστε.150000 χλμ για μτχ αλλα ειναι premium brand.   

Δε σε κατάλαβα. Εγώ ασχετος είμαι, δεν το έπαιξα σε κανέναν σχετικός, άλλωστε γι' αυτό έγραψα εδώ μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mp123

Δεν έχουμε δει πάντως μέχρι τώρα να συμπληρώνεις την διαφορά σε κάποιον να πάρει κάτι καλύτερο. 

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aggeloszog93 είπε

Δε σε κατάλαβα. Εγώ ασχετος είμαι, δεν το έπαιξα σε κανέναν σχετικός, άλλωστε γι' αυτό έγραψα εδώ μέσα.

Φυσικα δεν ειναι προσωπικο.απλως λεω μια αποψη οτι για μτχ με 150000 χλμ με τιποτα..ουτε καν να το σκεφτω.

2 λεπτά πριν, NickTG είπε

@mp123

Δεν έχουμε δει πάντως μέχρι τώρα να συμπληρώνεις την διαφορά σε κάποιον να πάρει κάτι καλύτερο. 

Δεν εχω λεφτα.. αντι να παρω μτχ premium  πηρα καινουργιο μικρο αμαξακι..αυτης της νοοτροπιας ειμαι. 

Δημοσ.
5 minutes ago, mp123 said:

Δεν εχω λεφτα.. αντι να παρω μτχ premium  πηρα καινουργιο μικρο αμαξακι..αυτης της νοοτροπιας ειμαι. 

Δεν έχουν όμως όλοι ούτε τις ίδιες ανάγκες αλλά ούτε την ίδια νοοτροπία όπως έχουμε πει ήδη κάμποσες φορές. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mp123

εντάξει δεν λέω σωστή κατ' εμέ νοοτροπία αλλά να στο επιτρέπουν και οι συνθήκες έτσι? αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε καινούργιο i10 και όλα καλά.

για παράδειγμα εγώ κινούμαι σε χωματόδρομο στο "χωριό" οπότε απαραίτητη η τετρακίνηση και με την οικογένεια δεν μπορούσα να έχω μικρό πόλης...

Επεξ/σία από pananton
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pananton είπε

@mp123

εντάξει δεν λέω σωστή κατ' εμέ νοοτροπία αλλά να στο επιτρέπουν και οι συνθήκες έτσι? αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε καινούργιο i10 και όλα καλά.

για παράδειγμα εγώ κινούμαι σε χωματόδρομο στο "χωριό" οπότε απαραίτητη η τετρακίνηση και με την οικογένεια δεν μπορούσα να έχω μικρό πόλης...

Oκ υπαρχουν εξαιρεσεις.αλλα ποσο μου την δινει που πανε και δινουν 15000  20000 ευρω για 5 ετιας  premium αυτοκινητο με τουλαχιστον 100000 χλμ  που εχουν οργωσει ολη την γερμανια μονο και μονο για  να  πουν οτι εχουν premium..  σου περισευουν 30000 ευρω παρτο κουτα οχι μτχ.

Δημοσ.

Eμενα πιο πολυ με προβληματιζει το θεμα πετρελαιο παρα τα χιλιομετρα. Αν ο πατερας σου δεν κανει πολλα χιλιομετρα καθημερινα δεν αξιζει απεναντι σε ενα βενζινοκινητο. Οι ζημιες που θα βγουν οταν ερθουν θα ειναι πολλαπλασιας αξιας (dpf, αντλιες-μπεκ). Τελος τα leasing ειναι λαχιο, τα περισσοτερα που περασανε απο τα χερια μου γυρισαν ρημαδια ακριβως γιατι δεν με ενδιεφεραν αλλα και γιατι η Avis δεν ενδιαφερθηκε ποτε περαν τον απολυτως τυπικων by the book. Αν δεν το εγραφε στο βιβλιο δεν το αλαζε δεν πα να κοπαναγε ολοκληρο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Oκ υπαρχουν εξαιρεσεις.αλλα ποσο μου την δινει που πανε και δινουν 15000  20000 ευρω για 5 ετιας  premium αυτοκινητο με τουλαχιστον 100000 χλμ  που εχουν οργωσει ολη την γερμανια μονο και μονο για  να  πουν οτι εχουν premium..  σου περισευουν 30000 ευρω παρτο κουτα οχι μτχ.

:lol::lol:

Ναι έχουν ''οργώσει'' τις autoban και τους flat δρόμους της Γερμανίας με την τελευταία σχέση στο κιβώτιο, τρελό ζόρισμα και καταπόνηση...

Τα χιλιόμετρα που κάνουν σε τέτοιες χώρες είναι ξεκούραστα, ένα αυτοκίνητο 150.000χλμ Γερμανίας είναι σαν καινούργιο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

ισχύει, προσωπικά πιστεύω πως αυτό είναι "βίτσιο" του έλληνα και δεν αλλάζει εύκολα..σε όσους έλεγα πως κοιτάζω και τα dacia duster με κοίταζαν σαν εξωγήινο...απλά δεν το προτίμησα λόγω crash test...(θα μου πεις τώρα άλλα μούφα τεστ αλλά αυτό ειναι άλλη κουβέντα).

πολύ σωστή τοποθέτηση και του @primeragt

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

100.000 χλμ για μεγάλο αμάξι 5αετιας,ειδικά από Γερμανία, δεν είναι τίποτα. 

Εσύ θέλεις να εχεις ενα κουβαδακι καινουριο.Άλλος θέλει ένα πιο μεγάλο και υπάρχουν άψογα μεταχειρισμένα και με 100.000χλμ.Απορω γιατί ενοχλεισαι τόσο.

Το 5αετιας που έχει 25 χιλιάρικα, καινούριο στοιχίζει πάνω από 40.

Μου θυμίζεις την παροιμία "όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια"

Δημοσ.

Εχοντας υπόψη οτι ο κάθε έμπορος κερδίζει min. 3.000€ απο κάθε αμαξι που πουλαει  και σαν δεδομένο οτι ο αλλος το πουλησε στον μαντρά 3.000€ λιγότερο απο την αγγελία που το έβαλε ... πίεσε κάποιον ιδιωτη να το πάρεις εσύ αντι για τον μαντρά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...