Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, mpas0u είπε

Είναι δυνατόν" ο κοτσαδόρος να καταστεί επικίνδυνος όταν προεξέχει του αμαξώματος; ΝΑΙ.

Γιατί? Επειδή το λες εσύ? Sorry αλλά η προσωπική σου άποψη είναι αδιάφορη όχι μόνο σε μένα, αλλά πιστεύω και για τον οποιονδήποτε. Σε αντίθεση με τις διευκρινίσεις της τροχαίας και του υπουργείο μεταφορών(με ημερομηνία 18/08/2009 μάλιστα) που τις θεωρώ 100% έγκυρες.

Όσο για το άρθρο 82 σταμάτα να παραπληροφορείς, το επίμαχο κομμάτι του άρθρου 82 προϋπήρχε αυτούσιο πριν την αναθεώρηση του 2007, έτσι ακριβώς ήταν και στην αναθεώρηση του 1999, και πιθανότατα να ήταν έτσι ακόμα και παλιότερα:

http://www.policenet.gr/articles/articles_files/TrafficPol/kok4.htm

Αν έχεις να παραθέσεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα ευχαρίστως να το δούμε, τους αστήρικτους ισχυρισμούς και τις ειρωνείες απλά θα τις αγνοήσω.

3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Υπάρχουν κοτσαδόροι που δεν προεξέχουν; Το αν μπορεί να καταστεί επικίνδυνος ποιος το κρίνει;

Σε μερικά τζιπάκια μόνο που ο προφυλακτήρας έχει 2 κομμάτια αριστερά δεξιά και στη μέση τίποτα, πχ feroza:

daihatsu__feroza_1_6_jgermeister_towbar_

Σε κάτι τέτοια είτε δεν προεξέχει καθόλου, είτε προεξέχει ελάχιστα.

Όσο για το ποιος έχει δικαίωμα να το κρίνει φαντάζομαι τα ΚΤΕΟ και η τροχαία, πάντως σίγουρα δεν το έχει ο μέσος insomniac :P

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Υπάρχουν κοτσαδόροι που δεν προεξέχουν; Το αν μπορεί να καταστεί επικίνδυνος ποιος το κρίνει;

Ο πεζος που θα σκονταψει περνοντας αναμεσα απο τα αμαξια και ο μαλακας που θα πεσεις πανω του κανοντας οπισθεν να παρκαρεις (οπου δεν θα σε καλυψει η ασφαλιστικη αν τον εχεις πανω). Οι κοτσαδοροι και τα bull bars κριθικαν παρανομα καθαρα για τους πεζους καθως προκαλουν μεγαλυτερους τραυματισμους απο οτι προβλεπεται. Ο κοτσαδορος ειναι παρανομος μονο οταν δεν ρυμουλκεις.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 29/6/2018 στις 1:52 ΜΜ, primeragt είπε

ο μαλακας που θα πεσεις πανω του κανοντας οπισθεν να παρκαρεις

Αν δηλαδή κάνω όπισθεν για να παρκάρω και πέσω πάνω σε άλλο αυτοκίνητο δεν θα είμαι εγώ ο μαλάκας, θα είναι ο άλλος? 😂

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εσύ συνέχισε να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, 

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει η έκπτωση 50% αν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 10 ημερών? 

Πήγα τώρα στα ΕΛΤΑ να πληρώσω κλήση για παράνομη στάθμευση αξίας 40 ευρώ και μου έλεγε η ταμίας ότι δεν ισχύει πια η έκπτωση. Πάνω στην κλήση αναγράφεται ότι το πρόστιμο μειώνεται κατά 50% αν πληρωθεί εντός 10ημερου. Η ταμίας μου έλεγε ότι έχει καταργηθεί. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, desertman είπε

Καλημέρα παιδιά, 

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει η έκπτωση 50% αν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 10 ημερών? 

Πήγα τώρα στα ΕΛΤΑ να πληρώσω κλήση για παράνομη στάθμευση αξίας 40 ευρώ και μου έλεγε η ταμίας ότι δεν ισχύει πια η έκπτωση. Πάνω στην κλήση αναγράφεται ότι το πρόστιμο μειώνεται κατά 50% αν πληρωθεί εντός 10ημερου. Η ταμίας μου έλεγε ότι έχει καταργηθεί. 

Ευχαριστώ. 

Απ' όσο ξέρω έχει καταργηθεί αυτή η έκπτωση. Μάλιστα γύρω στον Απρίλιο υπήρξε ένα σχετικό αλαλούμ αφού η κλήση έγραφε για την έκπτωση αλλά στο ταχυδρομείο δεν γινόταν δεκτή.

Ειπώθηκε ότι έχει δοθεί εντολή στην τροχαία, όταν βεβαιώνει την κλήση, να σβήνει με το...χέρι τη σχετική σημείωση για την έκπτωση (προφανώς έχουν πολλά παλιά μπλοκάκια που το γράφουν ή δεν έχουν προμηθευτεί καινούργια που δεν το γράφουν :)).

Τώρα αν στο μεταξύ έχει αλλάξει κάτι και επανήλθε η έκπτωση δεν το ξέρω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, desertman είπε

Καλημέρα παιδιά, 

Ευχαριστώ. 

Όντως καταργήθηκε. Σε γράψανε σε παλιό μπλοκάκι για αυτο γραφει 50%.

An to googlαρεις θα βρεις και το νομο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, haris_216 είπε

Απ' όσο ξέρω έχει καταργηθεί αυτή η έκπτωση. Μάλιστα γύρω στον Απρίλιο υπήρξε ένα σχετικό αλαλούμ αφού η κλήση έγραφε για την έκπτωση αλλά στο ταχυδρομείο δεν γινόταν δεκτή.

Ειπώθηκε ότι έχει δοθεί εντολή στην τροχαία, όταν βεβαιώνει την κλήση, να σβήνει με το...χέρι τη σχετική σημείωση για την έκπτωση (προφανώς έχουν πολλά παλιά μπλοκάκια που το γράφουν ή δεν έχουν προμηθευτεί καινούργια που δεν το γράφουν :)).

Τώρα αν στο μεταξύ έχει αλλάξει κάτι και επανήλθε η έκπτωση δεν το ξέρω.

Επιβεβαιωνω τον φίλο είναι ακριβώς όπως τα είπε καινούργιος νόμος .... παλιά μπλοκάκια 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Τελικά ξαναπήγα στο ταχυδρομείο και πλήρωσα ολόκληρο το πρόστιμο των 40 ευρώ το οποίο συνοδεύεται και από παράδοση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες. Θα πάω αύριο στο ΑΤ Αγίων Αναργυρων να τις δώσω. 

Για την ιστορία να πω ότι τσακώθηκαν στην απέναντι πολυκατοικία για το πάρκινγκ και φώναξαν την αστυνομία η οποία με το που ήρθε ξεκίνησε να γράφει. Αυτοί οι δύο πρόλαβαν και τα πήραν, εγώ ήμουνα στην δουλειά. Μένω 20 χρόνια στην Νέστορος στο Ίλιον που είναι πεζόδρομος και πρώτη φορά έγινε αυτό. Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέστορος παρκάρουν στον πεζόδρομο σε σημεία που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και φυσικά των πεζών. Από τον Δήμο Ιλίου έχουμε το ok και όταν υπήρχε η δημοτική αστυνομία ποτέ δεν είχε γράψει κανέναν. Τέλος πάντων ότι έγινε είναι παρελθόν. Πιο πολύ με νοιάζει για τις πινακίδες. Θα δούμε αύριο. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, desertman είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Τελικά ξαναπήγα στο ταχυδρομείο και πλήρωσα ολόκληρο το πρόστιμο των 40 ευρώ το οποίο συνοδεύεται και από παράδοση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες. Θα πάω αύριο στο ΑΤ Αγίων Αναργυρων να τις δώσω. 

Για την ιστορία να πω ότι τσακώθηκαν στην απέναντι πολυκατοικία για το πάρκινγκ και φώναξαν την αστυνομία η οποία με το που ήρθε ξεκίνησε να γράφει. Αυτοί οι δύο πρόλαβαν και τα πήραν, εγώ ήμουνα στην δουλειά. Μένω 20 χρόνια στην Νέστορος στο Ίλιον που είναι πεζόδρομος και πρώτη φορά έγινε αυτό. Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέστορος παρκάρουν στον πεζόδρομο σε σημεία που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και φυσικά των πεζών. Από τον Δήμο Ιλίου έχουμε το ok και όταν υπήρχε η δημοτική αστυνομία ποτέ δεν είχε γράψει κανέναν. Τέλος πάντων ότι έγινε είναι παρελθόν. Πιο πολύ με νοιάζει για τις πινακίδες. Θα δούμε αύριο. 

Παρε τηλ να ρθουν να γραψουν αυτους τους 2 ^^

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, desertman είπε

Το ίδιο έγινε και πριν μερικές μέρες στο δρόμο μου. Έπεσε μια "καρφωτή" για έναν που παρκάριζε πάνω στο πεζοδρόμιο και όταν ήρθε η αστυνομία πήρε η μπάλα και όλες τις λοιπές ατασθαλίες στάθμευσης που υπήρχαν στο τετράγωνο.

Πάντως, παίρνοντας αφορμή από το post σου (αν και εσύ ακούγεσαι οκ τύπος), να σου πω ότι πολλά από τα προβλήματα οδικής κυκλοφορίας και οδηγικής συμπεριφοράς που έχουμε εν Ελλάδι πηγάζουν από το γεγονός ότι συνηθίζουμε να μην εφαρμόζουμε τον κοκ αλλά να "αξιολογούμε" εμείς οι ίδιοι το αν αυτό που κάνουμε ενοχλεί ή όχι (το οποίο φυσικά δεν είναι το ζητούμενο από το νόμο αλλά η απλή υπακοή μας σε αυτόν). Και φυσικά η δική μας "αξιολόγηση" σηκώνει πολύ συζήτηση αφού τα "έλα μωρέ, χωράει" και τα "σιγά τώρα για 3 λεπτά" δίνουν και παίρνουν

• Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Το ίδιο έγινε και πριν μερικές μέρες στο δρόμο μου. Έπεσε μια "καρφωτή" για έναν που παρκάριζε πάνω στο πεζοδρόμιο και όταν ήρθε η αστυνομία πήρε η μπάλα και όλες τις λοιπές ατασθαλίες στάθμευσης που υπήρχαν στο τετράγωνο.

Πάντως, παίρνοντας αφορμή από το post σου (αν και εσύ ακούγεσαι οκ τύπος), να σου πω ότι πολλά από τα προβλήματα οδικής κυκλοφορίας και οδηγικής συμπεριφοράς που έχουμε εν Ελλάδι πηγάζουν από το γεγονός ότι συνηθίζουμε να μην εφαρμόζουμε τον κοκ αλλά να "αξιολογούμε" εμείς οι ίδιοι το αν αυτό που κάνουμε ενοχλεί ή όχι (το οποίο φυσικά δεν είναι το ζητούμενο από το νόμο αλλά η απλή υπακοή μας σε αυτόν). Και φυσικά η δική μας "αξιολόγηση" σηκώνει πολύ συζήτηση αφού τα "έλα μωρέ, χωράει" και τα "σιγά τώρα για 3 λεπτά" δίνουν και παίρνουν

Συμφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχουν γειτονιές στις οποίες υπάρχει τρομακτικό πρόβλημα με τις θέσεις παρκαρίσματος.  Εννοείται ότι πρέπει να ακολουθούμε τον ΚΟΚ. Δεν είχα πάρει ποτέ κλήση μέχρι τώρα και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα από εμάς, τους δήμους και την τροχαία-αστυνομία. 

Δυστυχώς ή ευτυχως είναι πάρα πολλά τα αυτοκίνητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, desertman είπε

Τελικά ξαναπήγα στο ταχυδρομείο και πλήρωσα ολόκληρο το πρόστιμο των 40 ευρώ

Τα προστιμα εχουν μειωθει στο μισο ( οχι ολα ) αρα μια χαρα το πληρωσες. Αυτο το προστιμο παλιοτερα ηταν 80 που γινοταν 40 τις πρωτες 10 μερες.

6 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Παρε τηλ να ρθουν να γραψουν αυτους τους 2 ^^

Μεγαλη ρομπια να καλεις αστυνομια για τους αλλους ενω εισαι και εσυ παρανομος.

Εγω θα την καλουσα καθε μερα αν το εκανε αυτο καποιος ( δεν παρκαρω ποτε παρανομα ) .

Επεξ/σία από talibanakos
Δημοσ.
13 ώρες πριν, talibanakos είπε

Τα προστιμα εχουν μειωθει στο μισο ( οχι ολα ) αρα μια χαρα το πληρωσες. Αυτο το προστιμο παλιοτερα ηταν 80 που γινοταν 40 τις πρωτες 10 μερες.

Μεγαλη ρομπια να καλεις αστυνομια για τους αλλους ενω εισαι και εσυ παρανομος.

Εγω θα την καλουσα καθε μερα αν το εκανε αυτο καποιος ( δεν παρκαρω ποτε παρανομα ) .

Τοτε φροντισε να μην εισαι εσυ παρανομος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...