Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Άμμο;! Για Ν νομίζω μπορούν να σε γράψουν και αν δεν το βγάλεις μετά από κάποιο διάστημα.

Ένα διάστημα ήταν υποχρεωτικό να έχεις και 2-3 κιλά άμμο η πριονίδι στο αμάξι για διαρροή λαδιών ή καυσίμου. Δε ξέρω αν υφίσταται ακόμα. Τότε έγραφαν για άμμο και πυροσβεστήρα (ακόμα και αν είχες τον κλασικό μικρό, καθώς ο κοκ ήθελε πάνω από 2,5 κιλά). 

Για το Ν είναι τουλάχιστον 1 έτος από ότι θυμάμαι. Κολοκυθιά...

• Like 1
  • Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς zio 10.

Βοηθάνε. Την έχω πάθει. Βγαινω από το αμάξι,το κλειδωνω.Ξέχασα κάτι στο πορτμπαγκάζ. Ανοίγω μονο το πορτμπαγκάζ με το κουμπί του κλειδιού,το αφήνω το κλειδί μέσα,παιρνω αυτό που ήθελα και κλείνω το πορτμπαγκάζ και κλειδώνει αυτόματα. Ευτυχώς ήμουν κοντα ,πήρα ταξί,πήγα σπίτι, πήρα το δεύτερο κλειδί και πήγα στο αμάξι.

Επειδή πάω συχνά εξωτερικο δεν θέλω να το ξαναπαθω.Εκεί θα είναι μακρια το σπίτι. Το αμάξι έχει 3 κλειδιά, ενα το έχω μαζί μου,ενα κρυμμένο στο αμάξι εξωτερικά,οχι μεσα, και ενα στο σπίτι.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jmmys είπε

Βοηθάνε. Την έχω πάθει. Βγαινω από το αμάξι,το κλειδωνω.Ξέχασα κάτι στο πορτμπαγκάζ. Ανοίγω μονο το πορτμπαγκάζ με το κουμπί του κλειδιού,το αφήνω το κλειδί μέσα,παιρνω αυτό που ήθελα και κλείνω το πορτμπαγκάζ και κλειδώνει αυτόματα. Ευτυχώς ήμουν κοντα ,πήρα ταξί,πήγα σπίτι, πήρα το δεύτερο κλειδί και πήγα στο αμάξι.

Επειδή πάω συχνά εξωτερικο δεν θέλω να το ξαναπαθω.Εκεί θα είναι μακρια το σπίτι. Το αμάξι έχει 3 κλειδιά, ενα το έχω μαζί μου,ενα κρυμμένο στο αμάξι εξωτερικά, και ενα στο σπίτι.

Πάλι δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια. Στο εξωτερικό που λες αν γινόταν αυτό πως θα άνοιγες; Αφού το πρώτο και το δεύτερο κλειδί θα ήταν κλειδωμένα στο πορτ μπαγκάζ. Εκτός αν εννοείς ότι το δεύτερο το έχεις κάπου εκτός πορτ μπαγκάζ - καμπίνας κάπου στο αυτοκίνητο.

11 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ένα διάστημα ήταν υποχρεωτικό να έχεις και 2-3 κιλά άμμο η πριονίδι στο αμάξι για διαρροή λαδιών ή καυσίμου. Δε ξέρω αν υφίσταται ακόμα. Τότε έγραφαν για άμμο και πυροσβεστήρα (ακόμα και αν είχες τον κλασικό μικρό, καθώς ο κοκ ήθελε πάνω από 2,5 κιλά). 

Δεν θυμάμαι να το έχω ξανακούσει ποτέ αυτό και έχω από το 2000 το δίπλωμα!

Επεξ/σία από zio10
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ένα κλειδί είναι κρυμμένο στο αμάξωμα του αυτοκινήτου εκτός καμπίνας, σε περιπτωση που χάσω το κλειδί που έχω πάνω μου ή το αφήσω μέσα στο αμάξι και κλειδώσει αυτόματα.

Το πως το έβαλα ώστε να μην χαθεί,να μην μπορει να το βρει κανενας και να έχω πρόσβαση ευκολη είναι πολύπλοκο.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Το Ν πάντως είναι σημαντικό για έναν νέο οδηγό που δεν είναι άνετος ακόμη. Σε κάτι ανηφόρες με στοπ,φανάρια έχουν σωθεί πολλά αμάξια τον τελευταίο μήνα επειδή έχω Ν... πρώτα έφευγα μισό μέτρο πίσω και μετά ανέβαινε το αμάξι 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα ήθελα μόνο να αναφερθώ σε αυτό με τον πυροσβεστήρα που το έχω κοιτάξει από προσωπικό ενδιαφέρον και να αναφέρω προς δική σας κρίση κάποια πράγματα που με προβλημάτισαν:

- Μου κάνει εντύπωση η συνήθης τοποθέτηση του πυροσβεστήρα στη μπαγκαζιέρα και όχι κάπου κοντά στον οδηγό. Δυστυχώς κι εγώ στη μπαγκαζιέρα τον έχω γιατί δεν μπορώ να τον στερεώσω κάπου κοντά μου.

- Οι μικροί πυροσβεστήρες <1 kgr που βάζουμε στα αμαξάκια μας κρατάνε για περίπου... 7 δευτερόλεπτα. Για μικρές φωτιές όπως ειπώθηκε. Δυστυχώς οι μεγαλύτεροι κοστίζουν αρκετά και είναι δύσκολο να χωρέσουν πάντα στο αμάξι, ειδικά κοντά στον οδηγό.

- Αν και γράφουν πάνω συνήθως «5 χρόνια από την αναγραφόμενη ημερομηνία», δυστυχώς πολλές φορές ανακάλυψα (στη τύχη) να έχουν χαλάσει νωρίτερα. Από τότε επιλέγω αυτούς με το ενσωματωμένο μανομετράκι. Μάλιστα είχα έναν από το 2016, πριν λίγους μήνες τον κοίταξα και ήταν ακόμα ΟΚ, ένα μήνα πριν τον ξανακοιτάζω και το μανομετράκι είχε πέσει από την πράσινη περιοχή. Σκέφτομαι να τον δοκιμάσω και όντως είχε γίνει μάπα ο πυροσβεστήρας, αν και λέει 5 χρόνια, ουσιαστικά κράτησε μόνο 2! Πάλι καλά που έχει το μανομετράκι και με πονήρεψε.

• Like 2
Δημοσ.

αν δεν τα διαθετεις τι σε νοιαζει?Αφου δεν θα τα δωσεις...ειτε 50 ειτε 1000 αν δεν τα εχεις δεν τα εχεις...

Η κληση δεν ελεγε πανω?Η αδερφη που την γραψανε πριν καμια εβδομαδα εγραφε πανω  40ευρο ας πουμε

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

αν δεν τα διαθετεις τι σε νοιαζει?Αφου δεν θα τα δωσεις...ειτε 50 ειτε 1000 αν δεν τα εχεις δεν τα εχεις...

Η κληση δεν ελεγε πανω?Η αδερφη που την γραψανε πριν καμια εβδομαδα εγραφε πανω  40ευρο ας πουμε

Αν δεν διαθέτεις φαρμακείο, πυροσβεστήρα κλπ λογικά εννοεί, όχι λεφτά :) 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Το θέμα δεν είναι να τα έχεις για να μην σε γράψουν

Αλλά γιατί πυροσβεστήρας και τρίγωνο και φαρμακείο (+ γιλέκο ασφάλεια)θα σε σώσουν από μια δυσκολη στιγμή 

Πες ότι αρπαει το όχημα σου φωτιά,αν δεν έχεις άντε γεια.γινεραι στάχτη επειδή δεν "χαλασες" 10€ για ένα πυροσβεστήρα.

Επισεις το τρίγωνο είναι 10000% απαραίτητο. Πχ σε μια βλάβη το βάζεις σε απόσταση και ο άλλος δεν πέφτει πάνω σου ;) + το γιλέκο ασφάλεια απαραίτητο για την νύχτα να κάνει αντανάκλαση ώστε να μην πέσουν επάνω σου.

Για να μην πω για το φαρμακειο με τα είδη πρώτης ανάγκης....

Εγώ τα ανανεώνω κάθε χρόνο (πυροσβέστηρα και φαρμακείο) ώστε να είναι φρέσκα.

Εγώ θέλω να ακουσω για το φαρμακείο. Γιατί αν εχεις κανενα καλό αντε πες. Οι περισσότεροι εχουν ενα απλό με 4€ που εχει μέσα λίγο βαμβακι και μία γαζα.

8 ώρες πριν, jmmys είπε

Το ένα κλειδί είναι κρυμμένο στο αμάξωμα του αυτοκινήτου εκτός καμπίνας, σε περιπτωση που χάσω το κλειδί που έχω πάνω μου ή το αφήσω μέσα στο αμάξι και κλειδώσει αυτόματα.

Το πως το έβαλα ώστε να μην χαθεί,να μην μπορει να το βρει κανενας και να έχω πρόσβαση ευκολη είναι πολύπλοκο.

Που δηλαδή στο αμαξωμα; Και που ακριβώς μένεις; :P

Ασχετο αλλα ο αδελφός μου είχε παει πριν χρόνια στο χωρίο και είχε πάρει ενα μαχαίρι αρκετα μεγάλο (κρακοδιλακιας φάση) για αν το φέρει σε έναν στην Αθήνα. Τον σταματήσαν για ελεγχο και το είχε στην πόρτα. Όταν το είδε ο αστυνομικός τραβηξε όπλο. Αυτόφορο κλπ. Ωραιες εποχές.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, paylidis είπε

Αλλαξε ο ΚΟΚ το 1992 μεχρι τοτε μπορουσαν να σε γραψουν και για τα εξης κουφα: Στουπι σε δικυκλο (κατω απο την σελα για να σκουπιζεις το ντεποζιτο )  Κιμωλια (για να σημειωσεις την θεση του οχηματος πριν το μετακινησεις σε περιπτωση ατυχηματος) αμμο και πολλα αλλα κουφα..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Ασχετο αλλα ο αδελφός μου είχε παει πριν χρόνια στο χωρίο και είχε πάρει ενα μαχαίρι αρκετα μεγάλο (κρακοδιλακιας φάση) για αν το φέρει σε έναν στην Αθήνα. Τον σταματήσαν για ελεγχο και το είχε στην πόρτα. Όταν το είδε ο αστυνομικός τραβηξε όπλο. Αυτόφορο κλπ. Ωραιες εποχές.

Εδω εχουν σταματήσει επαγγελματίες και τους λενε οτι θα τους πανε αυτόφωρο. Σταματήσανε αγρότη στο χωριο για να του πουνε οτι ειναι οπλο το κλαδευτήρι :P

Δημοσ.

Ολα είναι απαραίτητα Εγώ πρόσφερα βοήθεια σε ενα τροχαίο που έγινε μπροστα μου  πριν δυο χρόνια σε οδηγό μηχανάκι  γιατι είχα μαζι μου γάζες και αιμοστατ σπρέι εμένα με βοήθησαν πριν τέσσερα χρονια μετα απο μηχανική βλάβη και τρέχοντας τα λαδια μηχανής χείμαρρος σε μεγάλο κεντρικό δρόμο προσφέροντας μου Οδηγός περαστικός πριονιδι και έκπληκτος έβλεπα μηχανές και μηχανάκια να περνάνε σαν τρελοί πατώντας τα χωρίς κράνος και σκεφτόμουν τι θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα και αν δεν με κυνηγαγαν μετά εγώ θα έχανα τον υπνο μου για πάντα...οσο αναφορα για μαχαίρια και μαχαιρακι στο αμαξι το νου σας θεωρείτε οπλο και πατε αυτόφωρο....

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Εγώ θέλω να ακουσω για το φαρμακείο. Γιατί αν εχεις κανενα καλό αντε πες. Οι περισσότεροι εχουν ενα απλό με 4€ που εχει μέσα λίγο βαμβακι και μία γαζα

Στο Toyota Auris της γυναίκας μου καινούριο το φαρμακείο το εργοστασιακό είχε μέσα μια γάζα και ενα hansaplast.Τίποτα άλλο.

Στο δικο μου το αμάξι,μοντελο 1998,είχε μια κασετίνα που είχε πραγματικά τα πάντα για πρώτες βοήθειες.Κάθε 5 με 7 χρόνια το αλλαζω,στοιχίζει όμως 55 ευρώ.

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...