Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για dual channel

nikspyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδιά, διαβάζοντας τα διάφορα topics του forum μου δημιουργήθηκε η απορία του τι σημαίνει το dual channel και πως αυτό γίνεται να επιτευχθεί. Έχω μια 512 ΜΒ Kingston 400MHz και αναρωτιέμαι αν αγοράζοντας άλλη μια ίδια θα μπορούσα να πετύχω το dual channel και τελικά τι θα μου προσφέρει αυτό στην πράξη. Ευχαριστώ (AMD Athlon XP 2800+, Asus A7N8X Deluxe)

Δημοσ.

Ναι το board σου υποστιρίζει dual chanel, στην πράξη θα δεις διαφορά γιατί από 512 θα πάς στο 1GB αλλά για παράδειγμα το δοκιμάσεις με 2*256 που θα δουλέψουν dual chanel δεν θα δεις καμία ιδιαίτερη διαφορά.

Δημοσ.

Nai 8a mporeseis,

8eorhtika, xrhsimopoiontas dual channel, diplasiazetai to evros tou interface metaksy mnhmhs - cpu,

dld 8eorhtika diplasiazetai to memory bandwidth sou, dinontas sou megalo boost se efarmoges pou zhtane kati tetoio, afto einai kai to megalo pleonekthma twn P4 enanti twn Athlon..

Sthn praksh, se nForce2 ylopoihsh ths EPoX (8RDA+) eida basei benchmarks mia beltiosh ths takshs tou 5-7 %, sxetika mikrh se sxesh me afto pou to Dual channel yposxetai..

An bebaia 8es outws h allws na pas se 1 GB mnhmhs, pare mia dydimh Kingston kai bal'ta se dualDDR

PS. Kata pollous, ta 2 stickakia periorizoun tis dynatothtes overclocking, egw pistevw pws apla se anagazoun eniote na rikseis ta timings twn mnhmwn sou (an ta exeis pio sfixta apo ta default)

Δημοσ.
Ναι το board σου υποστιρίζει dual chanel, στην πράξη θα δεις διαφορά γιατί από 512 θα πάς στο 1GB αλλά για παράδειγμα το δοκιμάσεις με 2*256 που θα δουλέψουν dual chanel δεν θα δεις καμία ιδιαίτερη διαφορά.

δεν θα δείς καμμιά ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με τί ;

δλδ 2*256 χωρίς dual channel με 2*256 με dual channel δεν έχουν ουσιαστική διαφορά ; :cry:

Δημοσ.

Ω ναι θα δεις διαφορά.

Αν δεν χρησιμοποιήσεις το dual channel , τότε το nforce2 είναι πιο αδύναμο από το KT600.

Και 5% καλύτερη απόδοση δεν είναι και τόσο λίγο.

Η διαφορά σε απόδοση , ανάμεσα στον 2800+ και τον 3000+ (Barton πάντα) είναι μικρότερη από 5%.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...