opcorsa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Το λοιπον. Συγγενικο προσωπο ξεκινησε να δουλευει σε ενα εστιατοριο που καρκινοβατει. Οπως τα περισσοτερα στην ελλαδα φανταζομαι χρωσταει, και λογικα θα υπαρχει μια μικρη καθυστερηση στα δεδουλευμενα.. αναρωτιεμαι ομως πως παει αναφορικα με τα ενσημα, εγινε κανονικα προσληψη-ολες οι ωρες που προβλεπονται κλπ- απλα επειδη το αφεντικο δεν μου γεμιζει το ματι, αναρωτιεμαι αν η ασφαλεια/ενσημα κλπ τα οποια οφειλει το αφεντικο να πληρωνει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπαινουν αυτοματα στο συστημα πχ και το αφεντικο μετα πληρωνει οτι αναλογει σε αυτον ή αν δεν μπαινει τιποτα εκτος και αν αυτος αποφασισει να πληρωσει το ικα του οπως και ολες του τις υποχρεωσεις. δηλαδη τα ενσημα πως πανε? μπαινουν απο την μερα της προσληψης και μετα πρεπει να πληρωσει το αφεντικο ή μολις πληρωσει μπαινουν για ενα διαστημα απασχολησης του παρελθοντος? ξερω οτι θα αργησουν να φανουν στον ερμη πως το λενε και θελω να προλαβω καταστασεις, εχει αρκετα ενσημα το παιδι και ειναι στα ορια να παρει ταμειο ανεργιας τον χειμωνα οποτε κριμα ειναι να το χασει απο λαθος χειρισμο... ελπιζω να εγινα κατανοητος θενκς
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Απο την στιγμη που την εχει δηλωσει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν φοβαται τιποτα... Και να μην τα πληρωσει ο εργοδοτης τα ενσημα αυτα υπαρχουν... Απλα τα χρωσταει ο εργοδοτης και κινδυνευει με προστιμο , φυλακιση κτλ 1
Πανος999 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Να ρωτησω κ εγω κατι για να μην ανοιγω νεο θεμα.. Ειναι παραπλησιο.. Ξεκιναει μια φιλη δουλεια σε τηλ κεντρο..εμενα δεν μου γεμιζει το ματι.. Της ειπε κανονικα δηλωμενη, ενσημα, αδειες, δωρα.. 4ωρη.. Πληρωνει μετα απο 40 μερες την πρωτη φορα κ μετα καθε 15 κανονικα.. Αν τη διωξει στις 20 μερες πχ.πως θα ειναι καλυμμενη να διεκδικησει τα λεφτα της? Λεω μια ημερομηνια πριν την πρωτη πληρωμη.. Γιατι στις 41 μερες παω εγω απο κει κ ειναι αλλο θεμα.. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από Πανος999
opcorsa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 19 λεπτά πριν, k_w_t είπε Απο την στιγμη που την εχει δηλωσει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν φοβαται τιποτα... Και να μην τα πληρωσει ο εργοδοτης τα ενσημα αυτα υπαρχουν... Απλα τα χρωσταει ο εργοδοτης και κινδυνευει με προστιμο , φυλακιση κτλ αχα , αρα τα ενσημα μπαινουν , ανεξαρτητα αν πληρωνει τις εισφορες ή οχι, απλα κλασσικα θα καθυστερησουν να "φανουν" ετσι?
ronnie79 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Πριν ξεκινήσεις εργασία ο λογιστής του εργοδότη κάνει αναγγελία πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" του ΟΑΕΔ. Αυτό βλέπει το ΙΚΑ. Πόσες ημέρες δουλεύεις και τελικά πόσες θα σε ασφαλίσει δεν μπορεί να το ξέρει το ΙΚΑ. Εφόσον ο λογιστής στείλει τα ένσημα ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ τότε θα μπούνε κανονικά στον λογαριασμό του εργαζόμενου άσχετα αν πληρώσει ο εργοδότης ή όχι τις εισφορές. Φαίνονται και αυτά κανονικά όπως τα άλλα, δεν καθυστερούν. 1
opcorsa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, ronnie79 είπε Πριν ξεκινήσεις εργασία ο λογιστής του εργοδότη κάνει αναγγελία πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" του ΟΑΕΔ. Αυτό βλέπει το ΙΚΑ. Πόσες ημέρες δουλεύεις και τελικά πόσες θα σε ασφαλίσει δεν μπορεί να το ξέρει το ΙΚΑ. Εφόσον ο λογιστής στείλει τα ένσημα ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ τότε θα μπούνε κανονικά στον λογαριασμό του εργαζόμενου άσχετα αν πληρώσει ο εργοδότης ή όχι τις εισφορές. Φαίνονται και αυτά κανονικά όπως τα άλλα, δεν καθυστερούν. ειναι διαφορετικο ομως το εργανη του οαεδ με το τι ισχυει για το ικα? οπως ειπα οι ωρες-μερες ειναι σωστοτατες.. επισης παιζει να παιξει "μαλαγανια" ο λογιστης και να μην "στελνει " τα ενσημα κλπ που λες? ευχαριστω
ronnie79 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Στο εργάνη γίνεται η αναγγελία πρόσληψης, κατάσταση προσωπικού, ώρες κτλπ που δηλώνει ο λογιστής οτι θα εργάζεσαι. Στην συνέχεια όμως όλα αυτά αναλόγως τις ανάγκες του εργοδότη μπορεί και συνήθως αλλάζουν. Τώρα το ΙΚΑ έχει να κάνει με την ασφάλιση. Εκεί θα μπούνε τα ένσημα, θα πληρωθούν οι εισφορές και θα απευθυνθείς σε περίπτωση που έχεις διαφορές με τον εργοδότη όσο αφορά την ασφάλιση. Κοίτα, συνήθως ο εργοδότης εφόσον θέλει να σε ασφαλίσει κανονικά ο λογιστής θα στείλει τα ένσημα όπως πρέπει. Καλό είναι όποιος έχει αμφιβολίες για τα ένσημα να περνάει μια βόλτα απο το ΙΚΑ (οποιοδήποτε ΙΚΑ) και να ζητάει τα ένσημα με εκτύπωση ή να ρωτάει απλά αν μπήκαν ένσημα για τον μήνα που τον ενδιαφέρει. Υπάρχει και το πληροφοριακό σύστημα "ΑΤΛΑΣ" που μπαίνεις με κωδικόυς taxis αλλά δεν γνωρίζω αν ενημερώνεται άμεσα. https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx Επιλέγουμε το πρώτο που είναι μέσω taxis 1
opcorsa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, ronnie79 είπε Στο εργάνη γίνεται η αναγγελία πρόσληψης, κατάσταση προσωπικού, ώρες κτλπ που δηλώνει ο λογιστής οτι θα εργάζεσαι. Στην συνέχεια όμως όλα αυτά αναλόγως τις ανάγκες του εργοδότη μπορεί και συνήθως αλλάζουν. Τώρα το ΙΚΑ έχει να κάνει με την ασφάλιση. Εκεί θα μπούνε τα ένσημα, θα πληρωθούν οι εισφορές και θα απευθυνθείς σε περίπτωση που έχεις διαφορές με τον εργοδότη όσο αφορά την ασφάλιση. Κοίτα, συνήθως ο εργοδότης εφόσον θέλει να σε ασφαλίσει κανονικά ο λογιστής θα στείλει τα ένσημα όπως πρέπει. Καλό είναι όποιος έχει αμφιβολίες για τα ένσημα να περνάει μια βόλτα απο το ΙΚΑ (οποιοδήποτε ΙΚΑ) και να ζητάει τα ένσημα με εκτύπωση ή να ρωτάει απλά αν μπήκαν ένσημα για τον μήνα που τον ενδιαφέρει. Υπάρχει και το πληροφοριακό σύστημα "ΑΤΛΑΣ" που μπαίνεις με κωδικόυς taxis αλλά δεν γνωρίζω αν ενημερώνεται άμεσα. https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx Επιλέγουμε το πρώτο που είναι μέσω taxis τελεια, κατανοητον, ευχαριστω 1
k_w_t Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, ronnie79 είπε https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx Επιλέγουμε το πρώτο που είναι μέσω taxis Στο ατλας εμφανιζει ενσημα μεχρι το 2016 μεσω της σελιδας του ΙΚΑ εχει τα πιο προσφατα http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfala.cfm 1 1
Adanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Και έρχομαι με την δική μου ερώτηση. Είμαι με πρόγραμμα μαθητείας ΙΕΚ και την επόμενη εβδομάδα τελειώνω την εργασία. Το θέμα μου είναι ότι έχω 52 ένσημα (μέχρι Μάρτη δηλαδή) και δεν έχουν μπει τα του Απρίλη και Μάιο. Με τα 52 ένσημα υποτίθεται ότι έχω ασφάλεια αλλά με δείχνει ανασφάλιστο. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα; Ή μήπως δεν δικαιούμαι ασφάλεια; Πάντως απ' την σχολή μου είπαν ότι δικαιούμαι ασφάλεια κανονικά. Ουδείς ξέρει.
logistoulis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, opcorsa είπε επισης παιζει να παιξει "μαλαγανια" ο λογιστης και να μην "στελνει " τα ενσημα κλπ που λες? ναι παίζει και είναι πιο συνηθισμένο από ότι φαντάζεσαι (και δεν είναι μαλαγανιά κανενός λογιστή που δεν έχει κανένα συμφέρον, είναι μαλαγανιά του εργοδότη ) Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από logistoulis 1
opcorsa Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, logistoulis είπε ναι παίζει και είναι πιο συνηθισμένο από ότι φαντάζεσαι (και δεν είναι μαλαγανιά κανενός λογιστή που δεν έχει κανένα συμφέρον, είναι μαλαγανιά του εργοδότη ) ναι αλλα εσυ πχ σαν αθωος εργαζομενος τι φταις? δεν μπορεις να βρεις το δικιο σου ας πουμε?
logistoulis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) καταγγελίες και να κινηθείς νομικά και καποια στιγμή θα το βρεις στην ελλάδα δεν είναι ότι δε βρίσκεις το δίκιο σου, είναι ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε γρήγορη ούτε δωρεάν και αν θες τη γνώμη μου επειδή έχω βρεθεί σε αρκετά δυσμενή θέση, δεν υπάρχει μόνο ο αθώος εργαζόμενος, υπάρχει και ο ηλίθιος εργαζόμενος που ανέχεται πράγματα το να μπαίνει πάντως ο καθένας ανά διαστήματα να τσεκάρει τι ένσημα του κολλάνε, θεωρώ ότι είναι και υποχρεωσή του, τα εργαλεία είναι όλα διαθέσιμα στα χέρια του.. δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία αν κάποιος πάει να σε εξαπατήσει.. ειδικά για τους πιο νέους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν από τον υπολογιστή τους Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από logistoulis 1
vagos789 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Καλό είναι όποιος έχει αμφιβολίες για τα ένσημα να περνάει μια βόλτα απο το ΙΚΑ (οποιοδήποτε ΙΚΑ) και να ζητάει τα ένσημα με εκτύπωση ή να ρωτάει απλά αν μπήκαν ένσημα για τον μήνα που τον ενδιαφέρει. Εχεις παει ποτε σε ΙΚΑ; Μιλαμε για ουρες επιπεδου Βενεζουελας
k_w_t Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εχεις παει ποτε σε ΙΚΑ; Μιλαμε για ουρες επιπεδου Βενεζουελας Οι ουρες ειναι στις παροχες και στο μητρωο... Τα ενσημα τα δινουν στα Ταμεια πλεον... Εκει δεν κανουν πλεον συναλλαγες οποτε τους βαλανε να κανουν κατι χρησιμο.. Τουλαχιστον στο ΙΚΑ του Ν.Κοσμου που ανηκω αυτο ισχυει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα