Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, φτιάχνω pc για ένα φίλο, με κύρια ενασχόληση προγράμματα τύπου AutoCad κτλ. Το budget είναι +-800ευρώ. Μέχρι στιγμής καταλήγω σε κάτι τέτοιο:

cpu: ryzen 5 2600x / i5 8400

motherboard:  ? / Gigabyte 1151 b360m

gpu: 1050ti 4gb

ram: G.Skill 16GB DDR4-3000MHz 

τροφοδοτικό:  Corsair CX Series CX550

ssd: Samsung 970 Evo NVMe M.2 250GB

Γενικά επειδή τα κομμάτια θα αγοραστούν από συγκεκριμένο κατάστημα δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλες αλλαγές.

Η ερωτήσεις μου είναι:

1) ryzen ή intel για τη δουλειά που το θέλει (τίνω προς ryzen αλλά θέλω να ακούσω γνώμες)

2) είναι προτιμότερο να πέσω σε ryzen 5 1600 και να ανέβω σε 1060 3gb?

3) οικονομικές προτάσεις motherboard για ryzen 2ης γενιάς

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και οποιαδήποτε άλλη συμβουλή/παρατήρηση ευπρόσδεκτη

Δημοσ.

Αφού πρόκειτα για rendering νομίζω ο Ryzen είναι μονόδρομος, 6-12 θα βοηθήσει πολύ, Mobo: MSI B350 PC Mate είτε ASUS B350 Plus, απλά θα ζητήσεις BIOS Update από το κατάστημα για να υποστηρίζει επεξεργαστή 2ης γενιάς. Καλύτερα να πας στον 1700 γνώμη μου (8-16)

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pnick είπε

Λίγο πιο συγκεκριμένα μπορείς να μας πεις τα προγράμματα που δουλεύει πέρα από το Autocad;

Autocad, 3dsMax, Inventor, Lumion και Rhino

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, poofklats είπε

Autocad, 3dsMax, Inventor, Lumion και Rhino

Άρα ο renderer είναι το Lumion, και νομίζω ότι θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βάση στην κάρτα γραφικών. https://lumion.com/system-requirements.html

Τα σχεδιαστικά χρειάζονται καλή single core βασικά για το βασικό κομμάτι της δουλειάς. Για τα viewports τόσο η 1050ti όσο και η 1060 θα έχουν ικανοποιητική απόδοση. Tο πιό βαρύ είναι το Rhino, αλλά με το Rhino 6 που βγήκε πρόσφατα η απόδοση στα viewports βελτιώθηκε αισθητά. 

Edit: Αν το budget μπορούσε να ανέβει κατά 50-100€ πιστεύω θα χωρούσε ο 2600X (τον βάζω λόγω καλής STP και όχι λόγω πυρήνων) μαζί με μια 1060 6gb.

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, pnick είπε

Άρα ο renderer είναι το Lumion, και νομίζω ότι θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βάση στην κάρτα γραφικών. https://lumion.com/system-requirements.html

Τα σχεδιαστικά χρειάζονται καλή single core βασικά για το βασικό κομμάτι της δουλειάς. Για τα viewports τόσο η 1050ti όσο και η 1060 θα έχουν ικανοποιητική απόδοση. Tο πιό βαρύ είναι το Rhino, αλλά με το Rhino 6 που βγήκε πρόσφατα η απόδοση στα viewports βελτιώθηκε αισθητά. 

Edit: Αν το budget μπορούσε να ανέβει κατά 50-100€ πιστεύω θα χωρούσε ο 2600X (τον βάζω λόγω καλής STP και όχι λόγω πυρήνων) μαζί με μια 1060 6gb.

για αποδοση σε single core δε θα πηγαινα στον i5;

Δημοσ.

Όχι γιατι είναι κλειδωμένος, οι 2600 και 2600Χ μπορούν να πάρουν OC και να ξεπεράσουν τα ρολόγια του 8400. Επίσης τα 12 νήματα ειναι μεγάλο + για τη χρήση που το θέλεις. Εγώ σου προτείνω τον 2600 γιατι OC μπορείς να κάνεις και μόνος σου, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις 30-40 ευρώ παραπάνω αν και επιμένω ότι καλύτερα να βάλεις 1700 αν δε σηκώνει η τσέπη σου τον 2700 όπως είπε και ο νοφιαρ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Όχι γιατι είναι κλειδωμένος, οι 2600 και 2600Χ μπορούν να πάρουν OC και να ξεπεράσουν τα ρολόγια του 8400. Επίσης τα 12 νήματα ειναι μεγάλο + για τη χρήση που το θέλεις. Εγώ σου προτείνω τον 2600 γιατι OC μπορείς να κάνεις και μόνος σου, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις 30-40 ευρώ παραπάνω αν και επιμένω ότι καλύτερα να βάλεις 1700 αν δε σηκώνει η τσέπη σου τον 2700 όπως είπε και ο νοφιαρ

Με καλύψες αρκετά νομίζω, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 27/6/2018 στις 2:00 ΠΜ, poofklats είπε

για αποδοση σε single core δε θα πηγαινα στον i5;

Ο,τι σου είπε ο pnick. 2600x λόγω single όχι 1700. Στην καρτα δώσε βάση βαλε 6αρα 1060.

Δημοσ.
Στις 28/6/2018 στις 4:38 ΜΜ, radiohead είπε

Ο,τι σου είπε ο pnick. 2600x λόγω single όχι 1700. Στην καρτα δώσε βάση βαλε 6αρα 1060.

Μεταξύ 2700x και 8700 τι να προτιμήσω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...