Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοσο χαλια? Καλυτερα να περιμενα τον αδερφο μου να το φερει...Το εχει στειλει απο εκει απο 4/10

Στις 29/11/2021 στις 7:34 ΜΜ, veronika_13 είπε

Καλησπέρα σας, 

Περιμένω ένα δέμα από Αυστραλία από της 20 Σεπτεμβρίου αξίας 45€ περίπου και ακόμα να το παραλάβω 😤 Η κατάσταση της παραγγελίας μου άλλαξε σήμερα και λέει ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ξέρετε εάν θα πληρώσω κάτι extra και σε πόσο καιρό περίπου θα το έχω ; Δεν έχω ξανα παραγγείλει από εξωτερικό και δεν μπορώ να έχω κάποια ιδέα σχετικά με τις απορίες μου . 

Ιστορικό της παραγγελίας μου

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 17-10-2021 11:53 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 17-10-2021 11:53 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 19-10-2021 01:53 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 19-10-2021 02:23 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ 08-11-2021 08:24 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)
ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 08-11-2021 08:24 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)
ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 29-11-2021 14:01 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 29-11-2021 14:06 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)

Εμενα το εστειλαν 4/10 Αυτο γραφει στην παραλαβη πελάτη απο εξωτερικο. Σκεψου είνια απο 29/10 ΓΕΤΑ Αθηνας, ένα μήνα πριν το δικο σας και ακομα τιποτα...δεν ξερω γιατι τοσο απελπιστική η κατασταση και τι μπορουμε να κανουμε...

19 λεπτά πριν, avrataki είπε

Τοσο χαλια? Καλυτερα να περιμενα τον αδερφο μου να το φερει...Το εχει στειλει απο εκει απο 4/10

Εμενα το εστειλαν 4/10 Αυτο γραφει στην παραλαβη πελάτη απο εξωτερικο. Σκεψου είνια απο 29/10 ΓΕΤΑ Αθηνας, ένα μήνα πριν το δικο σας και ακομα τιποτα...δεν ξερω γιατι τοσο απελπιστική η κατασταση και τι μπορουμε να κανουμε...

Αυστραλια και το δικο μου για αυτο απαντησα σε εσας

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 11/12/2021 στις 11:16 ΠΜ, 1nsom-n1k είπε

Τον Ιανουάριο... 

Μη σου πω τον Φεβρουάριο...  😄

Επειδή είναι κινητό το λέτε? Συγγνωμη για τις τόσα ποσταρίσματα. Κοντεύει 2 μήνες στο Γ.ε.τ.α. και 3 απο όταν εστάλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, avrataki είπε

Επειδή είναι κινητό το λέτε?

Καλημέρα,

Οχι, δεν το λέω επειδή είναι κινητό, αλλά από αντίστοιχη δική μου εμπειρία με ένα ρολόι. Το είχα παραγγείλει μέσω ebay από Αμερική και έκατσε στο γετα πάνω από δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, το παρήγγειλα 29 Ιουλίου, έφτασε στην Ελλάδα στο γετα 1 Αυγούστου, και έμεινε εκεί μέχρι 18 Οκτωβρίου που εκτελωνίστηκε. Το παρέλαβα σπίτι στις 25 Οκτωβρίου.

Καλά Χριστούγεννα! 

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δική μου, παράξενη περίπτωση! Αγόρασα προϊόν από ηλεκτρονικό κατάστημα του Βατικανό. Η αγορά έγινε απευθείας από το ηλεκτρονικό κατάστημα με κάρτα. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, καθώς έχω αγοράσει διάφορα πράγματα από αυτή την χώρα στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κάνω σήμερα αναζήτηση με το tracking number, γιατί το δέμα μου καθυστερούσε περισσότερο από το συνηθισμένο και βλέπω την εξής ένδειξη: "Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) - Απαιτείται Paypal ή Τιμολόγιο ή Απόδειξη Αγοράς", με το πακέτο να έχει φτάσει στο Γ.Ε.Τ.Α. εδώ και τρεις μέρες και να παραμένει εκεί.

Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 2018 έως τώρα, που αγόραζα έτσι από το Βατικανό, το πακέτο μού έφτανε χωρίς προβλήματα! Εν τω μεταξύ, δεν έχω λάβει απολύτως καμία ειδοποίηση μέχρι στιγμής από τα ΕΛ.ΤΑ. ή το Τελωνείο για τις ενέργειες που πρέπει να κάνω! Αν δεν έμπαινα δηλαδή εγώ στην διαδικασία να κάνω αναζήτηση με το tracking number, δεν θα είχα ιδέα και ακόμα θα περίμενα να μου έρθει, όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές!

Εγώ στα χέρια μου έχω το τιμολόγιο του εμπόρου, την απόδειξη πληρωμής με κάρτα από την τράπεζα και τα αυτοματοποιημένα e-mail από το κατάστημα για την εξέλιξη της παραγγελίας. Αυτά πού θα τους τα στείλω όμως; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να πάρω τηλέφωνο στην Εξυπηρέτηση Πελατών των ΕΛ.ΤΑ. να με κατατοπίσουν, αφού δεν με ενημερώνουν από μόνοι τους!

Ωστόσο, μου κάνει εντύπωση! Το Βατικανό δεν είναι χώρα μέλος τού Ε.Ο.Χ. (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος), στον οποίο ανήκουν οι χώρες μέλη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον η Ισλανδία, η Νορβηγία και το Λιχτενστάιν. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι, φυσικά, μεταξύ Βατικανό και Ιταλίας. Αν δηλαδή έστελνα κάποιον να μου το αγοράσει στο φυσικό κατάστημα εντός τού Βατικανό και στη συνέχεια πήγαινε 200 μέτρα παραπέρα, περνώντας τα σύνορα αυτού του μικροκράτους χωρίς κανένα έλεγχο και μου το ταχυδρομούσε από το ένα υποκατάστημα στη Ρώμη τού Ιταλικού Ταχυδρομείου (Poste Italiane) και όχι από το Ταχυδρομείο τού Βατικανό (Poste Vaticane), το δέμα δεν θα περνούσε καθόλου από Γ.Ε.Τ.Α.! Άλλωστε, όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και πέρυσι, το 2021, ποτέ δεν περνούσαν από Γ.Ε.Τ.Α. οι παρόμοιες παραγγελίες μου από αυτή τη χώρα, ακριβώς γιατί θα ήταν παράλογο! Αναρωτιέμαι πραγματικά, με αυτόν τον παραλογισμό τους φέτος, τι θα με βάλουν να τους πληρώσω, πόσο χρόνο θα κάνουν τελικά να μου το παραδώσουν και σε τι κατάσταση, γιατί μάλλον θα μου το έχουν ανοίξει!

Στην ίδια λογική είναι και ο Άγιος Μαρίνος, το Μονακό και η Ελβετία. Αυτές οι χώρες επίσης δεν ανήκουν στην Ε.Ε. και στον Ε.Ο.Χ., όμως δεν έχουν συνοριακούς ελέγχους με τις γειτονικές τους χώρες, οι οποίες ανήκουν στην Ε.Ε.. Άρα κάλλιστα μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι από αυτές και να το ταχυδρομήσει στην συνέχεια από διπλανή χώρα μέλος τής Ε.Ε., πηγαίνοντας σε αυτήν με τα πόδια κυριολεκτικά, προκειμένου να αποφύγει το ελληνικό Τελωνείο και τους δασμούς (αν και για την περίπτωση της Ελβετίας δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί ανήκει σε μια άλλη ομάδα χωρών, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών)! Το ίδιο λογικά ισχύει και μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ιρλανδίας, μεταξύ των οποίων επίσης δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι. Για όποιον μένει κοντά στα σύνορα και θέλει να στείλει κάτι στην Ελλάδα, συμφέρει να πάει 200 μέτρα παραπέρα και να το στείλει από το Ιρλανδικό, αντί του Βρετανικού Ταχυδρομείου! Είναι σοβαροί οι άνθρωποι; Γιατί μου φαίνεται ότι τους λείπει κοινή λογική!

Επεξ/σία από Thanosmed
  • 6 μήνες μετά...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/6/2023 στις 10:17 ΠΜ, telistast είπε

Καλημερα...ενα τηλεφωνο απο το ΓΕΤΑ Αθηνας εχει κανεις?

Καλημερα συνηθως σε καλουν αυτοι , αν προσπαθησεις να τους βρεις ... δεν το σηκωνουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...