mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δεν μου ειχε τυχει ποτε, μεχρι που μου ετυχε. Τι ακριβως; Να εργαζομαι σε υπολογιστη/ες που συνδεεται σε δυο διαφορετικα δικτυα με internet. Το ενα ειναι lan, που εχει και internet, και το αλλο ειναι ενα απλο adsl router, εκτος lan, φυσικα κι αυτο εχει internet. Αυτο που δεν εχω καταλαβει, ειναι πως τα windows (7αρια, και 10αρια), διαχειριζονται το θεμα του internet. Πως επιλεγουν, απο ποιο δικτυο θα βγαινουν στον εξω κοσμο; Να πω οτι το lan ειναι γενικως φορτωμενο και αργο, ενω το wifi router ειναι γρηγορο και χωρις βαριδια. Αλλα τα windows, ποτε συνδεονται με το ενα δικτυο, και ποτε με το αλλο; Και πριν πει κανεις οτι συνδεονται μονο με ενα, θα σας πω οτι ΔΕΝ ισχυει. Προγραμμα συγκεκριμενο, τρεχει μονο μεσω lan. Και επισης μεσω lan, ποτε κανεις δεν επιασε πανω απο 200kb/s, ενω εγω εχω πιασει και 700kb/s, φυσικα φανταζομαι μεσω wifi router. Τσεκαρισμενο λοιπον, οτι λειτουργουν και τα δυο δικτυα ταυτοχρονα. Τι ξερετε πανω στο θεμα αυτο;
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Γενικά το λειτουργικό προτιμάει τη σύνδεση με ethernet όταν αυτό είναι εφικτό. Αν δηλαδή είσαι συνδεμένος σε ένα ασύρματο ρούτερ και κουμπώσεις καλώδιο lan από άλλο ρούτερ θα προτιμήσει την ενσύρματη σύνδεση, εκτός κι αν η σύνδεση αυτή σταματήσει για κάποιο λόγο να έχει internet. Τουλάχιστον έτσι το έχω παρατηρήσει. Τώρα, αν το πάνω στο lan είναι κουμπωμένο ένα άλλο ασύρματο με δικό του internet, μπορεί ο χρήστης να ορίσει σε ποιο θα συνδέεται αλλάζοντας ip και πύλη 1
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μπορείς με ip routing να πεις στο μηχάνημα σου πιο ip θα παει που
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μπορείς με ip routing να πεις στο μηχάνημα σου πιο ip θα παει που Αυτο πως γινεται; Δεν θα ελεγα οτι εχω παντοτε, τα καλυτερα των δυο κοσμων. Υπαρχουν φορες που παροτι υπαρχουν 2 συνδεσεις διαθεσιμες, το νετ μπορει να σερνεται. Ομως, εχω δει οτι στην πραξη τα εχω και δουλευουν και τα 2. Οχι μονο το ενα, ή μονο το αλλο. Και τα 2 και ταυτοχρονα.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δεν ξερω τι παίζει στον υπολογιστή σου, από ότι κατάλαβα όμως είσαι σε κάποια εταιρία, οπότε μπορείς να ρωτήσεις το διαχειριστή του δικτύου. . Η δρομολόγηση γίνεται με την εντολή route
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, mindreader είπε Ομως, εχω δει οτι στην πραξη τα εχω και δουλευουν και τα 2. Οχι μονο το ενα, ή μονο το αλλο. Και τα 2 και ταυτοχρονα. Μήπως έχεις γεφυρώσει (bridge) τα δύο δίκτυα (ασύρματο-ενσύρματο); Έτσι θα εκμεταλλεύεσαι της ταχύτητα και από τα δύο δίκτυα (συνδυασμένα) αλλά έτσι εκθέτεις το εσωτερικό δίκτυο στο internet. Αν το εσωτερικό δίκτυο είναι απλό οικιακό δε σε πειράζει, αν όμως είναι εταιρικό και προστατεύεται τότε μπορεί να θεωρηθείς υπεύθυνος σε περίπτωση επίθεσης ή μόλυνσης.
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι σε εταιρια βρισκομαι. Το lan ειναι εταιρικο δικτυο, αλλα εχει σοβαρα θεματα που δεν ειναι της παρουσης να αναλυθουν, και για συγκεκριμενους λογους ειναι παναργο. Το router ανηκει επισης στην εταιρια, αλλα δεν το εχουν δωσει σε ολους, αλλωστε δεν εχουν ολοι την γνωση κλπ. Εγω εχω φλασακι-ασυρματη καρτα δικτυου, και ανακουφιστηκα καπως, με το να παιρνω νετ και μεσω wifi, στο desktop μου. Δεν ξερω αν μπορω να ορισω οτι πχ το μεν συγκεκριμενο προγραμμα που θελει lan, οντως να παει μεσω lan, ενω ολο το λοιπο traffic να πηγαινει μεσω wifi router. Βεβαια, δεν ειμαι οπαδος του command line, και αν γινεται θα ηθελα να το κανω μεσω καποιου γραφικου περιβαλλοντος. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από mindreader
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό που λες γίνεται μόνο κουμπώσεις τα δύο δίκτυα σε managed router και αυτό υπό προϋποθέσεις και όχι σε επίπεδο προγραμμάτων. Δε νομίζω να γίνεται μέσω software έτσι απλά. Να ρωτήσω και κάτι. Δηλαδή έχεις πρόσβαση στο internet από το γρήγορο ασύρματο αλλά "βλέπεις" ταυτόχρονα και το εσωτερικό lan; Αν ναι... πρόσεχε! Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από micos000
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Το ασυρματο router ανηκει στην εταιρια, δεν ειναι καποιο free απεξω. Παντως, ξερουμε πως τα windows δρομολογουν την κινηση, πως επιλεγουν σε ποιο δικτυο θα κανουν χρηση; Εκτος απο το ενα και μοναδικο προγραμμα που χρησιμοποιει αναγκαστικα το ethernet lan.
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Η όλη σύνδεση στο internet γίνεται μέσω της προεπιλεγμένη πύλης της σύνδεσης και βάση της ip που έχει πάρει το μηχάνημα. 1 ώρα πριν, mindreader είπε Το ασυρματο router ανηκει στην εταιρια, δεν ειναι καποιο free απεξω. Δεν είπα ότι "κλέβεις" από έξω ή συνδέεσαι σε free internet. Ρώτησα αν έχουν γίνει bridge οι δύο συνδέσεις (wireless-ethernet) γιατί σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να εκτεθεί το εσωτερικό δίκτυο της επιχείρησης στο internet.
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δεν ξερω αν υπαρχει bridge αναμεσα στα δυο δικτυα. Θα προσπαθησω να μαθω οταν δω τον υπευθυνο.
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάνε δεξί κλικ στη σημαία->Συνδέσεις δικτύου. Μόλις ανοίξει πάτα ALT+PrtScr (Print screen) για να πάρεις screenshot από το ενεργό παράθυρο και κάντο επικόλληση στο http://snag.gy Πάρε το λινκ που θα σου δώσει και σε επόμενο μήνυμα πάτα Εισαγωγή άλλων μέσων->Εισαγωγή εικόνας από url (κάτω δεξιά στο παράθυρο του μηνύματος). Κάνε επικόλληση το λινκ για να δω πως είναι οι συνδέσεις σου. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από micos000
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μπερδευτηκα λιγο με τις οδηγιες σου. Εδω ενα screenshot
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7άρια έχεις; Πάτα WINDOWS+R στο πληκτρολόγιο, δώσε control netconnections και δώσε screenshot από εκεί. Κάπως έτσι δηλαδή. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από micos000
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 WINDOWS+R στο πληκτρολόγιο, δώσε control netconnections δεν μου ανοιγει κατι οταν δινω το control netconnections. Πηγα απο controlpanel, αλλα δεν βλεπω να μπορω να κανω 'επιλογη' ή 'πολλαπλη επιλογη'.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα