Sherlock Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που οι γνώσεις μου δεν είναι επαρκείς να αντιμετωπίσω μόνος και θα ήθελα την βοήθεια σας. Με ένα φίλο που μένουμε κοντά αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ασύρματο link. Επειδή δεν έχουμε οπτική επαφή χρησιμοποιήσαμε έναν μεσάζοντα που δίνει μόνο ρέυμα σε ένα access point Ubiquiti NanoStation M5 στα 5 GHz. Εγω και ο φίλος συνδεόμαστε πάνω του με μια Ubiquiti LiteBeam M5 o καθένας σαν clients. Οι LiteBeam οδηγούν σε switch και απο εκεί μετά στα router μας. Στο δικό του δίκτυο απενεργοποιήθηκε το DHCP για να μην υπάρχει conflict και μπήκαν στατικές IP. Η σύνδεση λειτουργεί καλά και βάζοντας ο φίλος μου την δική μου gateway στον Η/Υ του έχει κανονικά internet απο εμένα ικανό για HD stream απο netflix με υψηλό bitrate. Μέχρι εδώ καλά. Το πρόβλημα είναι ότι αν κάνω ip scan απο τον H/Y μου (και αυτός από τον δικό του) δεν βλέπει ο ένας τις συσκευές του άλλου. Αποσύνδεσα το router του και άφησα μόνο το switch αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι. Όλες οι συσκευες είναι στο ίδιο subnet και παίρνουν πλέον IP απο το δικό μου router, έχουν οι συσκευές του πρόσβαση στο internet απο εμένα αλλά και πάλι αν κάνουμε ip scan δεν βλέπουμε ο ένας τις συσκευές του άλλου. Έχετε κάποια ιδέα τι φταίει;
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Η συνδεσμολογία, αν κατάλαβα καλά είναι, RouterA <=> switchA <=> LiteBeamA <=> Nanostation <=> LiteBeamB <=> switchA <=> RouterB. Ο RouterA είναι ο μόνος που έχει σύνδεση με το διαδίκτυο και έχει ενεργό DHCP. Το Nanostation παίζουν ως ΑΡ και τα 2 Litebeam ως Station; Έχετε ενεργοποιήσει σε όλα το WDS και είναι σε Bridge; Μήπως υπάρχει και άλλος DHCP, διαφορετικά ποιος ο λόγος να βάζετε σταθερές ΙΡ (εκτός φυσικά των 3 ΑΡ), αφού κανονικά υπάρχει σύνδεση άρα όλες οι συσκευές και σις 2 θέσεις μπορούν να παίρνουν αυτόματα ΙΡ;
Sherlock Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, jkoukos είπε Η συνδεσμολογία, αν κατάλαβα καλά είναι, RouterA <=> switchA <=> LiteBeamA <=> Nanostation <=> LiteBeamB <=> switchA <=> RouterB. Ο RouterA είναι ο μόνος που έχει σύνδεση με το διαδίκτυο και έχει ενεργό DHCP. Το Nanostation παίζουν ως ΑΡ και τα 2 Litebeam ως Station; Έχετε ενεργοποιήσει σε όλα το WDS και είναι σε Bridge; Μήπως υπάρχει και άλλος DHCP, διαφορετικά ποιος ο λόγος να βάζετε σταθερές ΙΡ (εκτός φυσικά των 3 ΑΡ), αφού κανονικά υπάρχει σύνδεση άρα όλες οι συσκευές και σις 2 θέσεις μπορούν να παίρνουν αυτόματα ΙΡ; Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η συνδεσμολογία ήταν όπως περιγράφεις αλλά μη βγάζοντας άκρη αποσυνδέσαμε το δεύτερο router για να απλοποιηθεί η όλη κατάσταση και δουλέψει. Ακόμα και έτσι δυστυχώς δεν περνάνε mac addresses των συσκευών. Το WDS είδα στα interface ότι δεν ήταν τσεκαρισμένο. Το τσέκαρα αλλά δεν είδα διαφορά. Πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Αν όλα τα ΑΡ είναι bridge στο Network mode και WDS ενεργοποιημένο, δεν είναι θέμα των ΑΡ, διότι λειτουργούν σαν να ήταν όλες οι θέσεις συνδεδεμένες με καλώδιο. Επίσης το Nanostation να παίζει ως AP και τα 2 Litebeam ως Station. 1
Sherlock Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, jkoukos είπε Αν όλα τα ΑΡ είναι bridge στο Network mode και WDS ενεργοποιημένο, δεν είναι θέμα των ΑΡ, διότι λειτουργούν σαν να ήταν όλες οι θέσεις συνδεδεμένες με καλώδιο. Επίσης το Nanostation να παίζει ως AP και τα 2 Litebeam ως Station. Φίλε καλησπέρα. Έχοντας ακριβώς την παραπάνω συνδεσμολογία όλα έγιναν όπως τα θέλαμε. Χτες είχε κρασάρει το Litebeam και για αυτό δεν δούλεψε. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!!! Ήσουν σαφής και όσο επεξηγηματικός χρειαζόταν για να καταλάβει και ένας άσχετος σαν εμένα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα