Archilleo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Ενημερωση: Μολις κατεβασα το Get Out 2017 σε 4Κ σε REMUX και προσεξα απο το ιδιο σαιτ οτι η ιδια ταινια σε 1080p. εχει καλυτερη εικονα. Η 4Κ νομιζω χρησιμοποιει καποια φιλτρα ισως παλι που την κανουν να ξεθωριαζει, οπως εκεινη την αλλη ταινια που σας ειχα πει οτι ηταν ξεθωριασμενη...;;;;(SLUMBER). Ε, αυτη ειναι 4Κ ακριβως ετσι...ενω η 1080p. εχει πολυ εντονα τα χρωματα της και πιο σκουρα... Δεν μπορω να καταλαβω, εχω μπερδευτει ρε γμτ!!!
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 4 hours ago, Archilleo said: Ενημερωση: Μολις κατεβασα το Get Out 2017 σε 4Κ σε REMUX και προσεξα απο το ιδιο σαιτ οτι η ιδια ταινια σε 1080p. εχει καλυτερη εικονα. Η 4Κ νομιζω χρησιμοποιει καποια φιλτρα ισως παλι που την κανουν να ξεθωριαζει, οπως εκεινη την αλλη ταινια που σας ειχα πει οτι ηταν ξεθωριασμενη...;;;;(SLUMBER). Ε, αυτη ειναι 4Κ ακριβως ετσι...ενω η 1080p. εχει πολυ εντονα τα χρωματα της και πιο σκουρα... Δεν μπορω να καταλαβω, εχω μπερδευτει ρε γμτ!!! Μήπως το 4k είναι HDR ή έχει άλλο color space? (2020 π.χ.) 1
Archilleo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω για δες... 1080p. - 1080p. (2) - 1080p. (3) 4K - 4K (2) - 4K (3) Νομιζω, οτι κατι εχει γινει με τα φιλτρα ή ισως να ειναι και αυτο που λες... Ποια εικονα σου αρεσει περισσοτερο;;;;; [συγκρινε] Εγω κρατησα την 1080p. παντως, εχει πιο σκουροχρωμη εικονα. Η αλλη φαινεται σαν να ειναι επεξεργασμενη-ξεθωριασμενη, σαν να εχει φιλτρα ή κατι τετοιο.... Καθολου ωραια! εικονα για 4Κ! Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από Archilleo
micos000 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Μήπως η 1080p είναι η επεξεργασμένη; (ανεβασμένο contrast); Εμένα η 4k μου φαίνεται ποιο... "καθαρή". Στην 1080 (3) που είναι και λίγο ποιο σκοτεινή δείχνει να χάνει στα σκοτεινά σημεία την ευκρίνεια. Επίσης θα έλεγα να αφήσεις το θέμα του 24bit για τις ταινίες καθώς δε θα σε εξυπηρετήσει σε κάτι εκτός αν πρόκειται για καμία συναυλία ή κλασσική μουσική όπου μπορεί να πάρεις κάτι παραπάνω στον ήχο. 1
CheOnWeb Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 13 hours ago, Archilleo said: Δεν ξερω για δες... 1080p. - 1080p. (2) - 1080p. (3) 4K - 4K (2) - 4K (3) Νομιζω, οτι κατι εχει γινει με τα φιλτρα ή ισως να ειναι και αυτο που λες... Ποια εικονα σου αρεσει περισσοτερο;;;;; [συγκρινε] Εγω κρατησα την 1080p. παντως, εχει πιο σκουροχρωμη εικονα. Η αλλη φαινεται σαν να ειναι επεξεργασμενη-ξεθωριασμενη, σαν να εχει φιλτρα ή κατι τετοιο.... Καθολου ωραια! εικονα για 4Κ! Σαφώς και οι 1080 έχουν το σωστό gamma. Οι 4κ μάλλον είναι HDR ή έχουν άλλο color space. Θες συμβατό hardware για να τις δεις σωστά. Γνώμη μου, μείνε στα 1080. Ένα καλό 1080 είναι μια χαρά ακόμα και για προβολή σε αίθουσα (οι περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα και όχι μόνο, παίζονται σε 2κ, σχεδόν 1080 δηλαδή. 12 minutes ago, micos000 said: Μήπως η 1080p είναι η επεξεργασμένη; (ανεβασμένο contrast); Εμένα η 4k μου φαίνεται ποιο... "καθαρή". Στην 1080 (3) που είναι και λίγο ποιο σκοτεινή δείχνει να χάνει στα σκοτεινά σημεία την ευκρίνεια. Σε ξεγελάει η περισσότερη πληροφορία που έχει στα μαύρα, χωρίς όμως να είναι και το σωστό. Κατά τον ίδιο τρόπο που παρασύρονται οι διευθυντές φωτογραφίας και προκειμένου να κρατήσουν περισσότερη πληροφορία στα μαύρα (που τους δείνει το raw υλικό τής κάμερας), καταλήγοντας σε ένα "soft" αποτέλεσμα, χωρίς contrast.
Archilleo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, micos000 είπε Μήπως η 1080p είναι η επεξεργασμένη; (ανεβασμένο contrast); Εμένα η 4k μου φαίνεται ποιο... "καθαρή". Στην 1080 (3) που είναι και λίγο ποιο σκοτεινή δείχνει να χάνει στα σκοτεινά σημεία την ευκρίνεια. Επίσης θα έλεγα να αφήσεις το θέμα του 24bit για τις ταινίες καθώς δε θα σε εξυπηρετήσει σε κάτι εκτός αν πρόκειται για καμία συναυλία ή κλασσική μουσική όπου μπορεί να πάρεις κάτι παραπάνω στον ήχο. Δεν νομιζω να ειναι η 1080 η επεξεργασμενη, γιατι οταν την εβαλα να παιξει, ειχε πιο εντονα χρωματα, φαινοταν πιο ωραια γενικα απο την 4Κ. Η 4Κ απο την αλλη ηταν η εικονα με περισσοτερο ανεβασμενο contrast ή φωτηνοτητα... ή δεν ξερω... Και εκτος απο αυτο η 4Κ δεν μου επεζε στον player που εχω, κολλουσε. Και οι 2 ειναι REMUX, οποτε δεν νομιζω να εχει γινει καποια επιπλεον διαδικασια απο τον Uploder. 4K -- 50+ GB 1080 -- 25+ GB Κρατησα την 1080! 5 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Σαφώς και οι 1080 έχουν το σωστό gamma. Οι 4κ μάλλον είναι HDR ή έχουν άλλο color space. Θες συμβατό hardware για να τις δεις σωστά. Γνώμη μου, μείνε στα 1080. Ένα καλό 1080 είναι μια χαρά ακόμα και για προβολή σε αίθουσα (οι περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα και όχι μόνο, παίζονται σε 2κ, σχεδόν 1080 δηλαδή. Οπως ειπα... ισως και να εχει πειραγμενο κοντραστ ενω η ταινια να τραβηχτηκε σε 1080 απο την αρχη. Η 1080 φαινονται πιο φυσικα, αληθινα τα χρωματα και η εικονα δεν φαινεται να ειναι πειραγμενη... παιζει αψογα, εννοω φαινεται τελεια, δεν παρατηρησα κατι. Πιστευω να εχει το σωστο γκαμα που χρειαζεται που λες.... Η 4Κ δεν μου επεζε, κολλουσε με τον MPC και αναγκαστηκα να κατεβασω την 1080 που τελικα και κρατησα γιατι μου αρεσε περισσοτερο. Εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι και 1080 ειναι αρκετα καλη... ειναι και REMUX, οποτε φαντασου... Το μεγεθος δεν με απασχολει πολυ, ειτε ειναι 20 ειτε 30 γιγα.
Heybro Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Το 4k θέλει μεγάλο bitrate για να δείξει σωστά. Ένα 1080p με 20mb bitrate το προτιμάω από ένα 4k με 25mb bitrate. 1
Archilleo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Το 4k θέλει μεγάλο bitrate για να δείξει σωστά. Ένα 1080p με 20mb bitrate το προτιμάω από ένα 4k με 25mb bitrate. Ναι, πιστευω το 4Κ δεν εχει μπει για τα καλα ή ειμεις δεν εχουμε μπει στον κοσμο του 4Κ ακομα, οχι ολοι... Οι περισσοτεροι ειναι ακομα σε 720 και 1080. Συμφωνω μαζι σου εν μερει...μικροτερος αριθμος σε πιξελ και μεγαλυτερος αριθμος σε bitrate... και καλο ηχο σε ταινιες horror/action. Bitrate : 67.8 Mb/s, της 4Κ ταινιας. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από Archilleo
cebit Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Στις 26/6/2018 στις 2:15 ΠΜ, Archilleo είπε Κακο πραγμα η ειρωνια... Υπαρχει κανεις να απαντησει σοβαρα στην ερωτηση;;; Σαφως και ξερω οτι 24-16=8 και οτι θεωρητικα το 24μπιτ θα ειναι καλυτερο, αλλα θελω καποιος που ξερει να απαντησει χωρις ειρωνιες αν γινεται και πλακες. Ευχαριστω! Μπορείς να βρεις μια από τις καλύτερες αναλύσεις στο θέμα 16-bit vs 24-bit και γενικότερα στο τι συμβαίνει όταν αυξάνεις το word length εδώ: AUDIO MYTH - "24-BIT AUDIO HAS MORE RESOLUTION THAN 16-BIT AUDIO" https://benchmarkmedia.com/blogs/application_notes/15121729-audio-myth-24-bit-audio-has-more-resolution-than-16-bit-audio John Siau VP and Director of Engineering at Benchmark Media Systems, Inc.
Archilleo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, cebit είπε AUDIO MYTH - "24-BIT AUDIO HAS MORE RESOLUTION THAN 16-BIT AUDIO" https://benchmarkmedia.com/blogs/application_notes/15121729-audio-myth-24-bit-audio-has-more-resolution-than-16-bit-audio Αυτο που λεει ειναι σαν την αναλυση της ταινιας....κατα καποιον τροπο. Δηλαδη, τα bits του ηχου ειναι σαν τα πιξελς της ταινιας και το bitrate (το ιδιο) ο ρυθμος ανανεωσης ηχου-ταινιας, αλλα ουσιαστικα το bitrate ειναι αυτο που βοηθαει στην ποιοτητα της ταινιας... καπως ετσι το καταλαβα γω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα