Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Είχα την ατυχία, όταν έστηνα το καινούριο μου pc, να αγοράσω μια μονάδα dvd (15 ευρώ) με την οποία την πάτησα. Λίγο μετά τον χρόνο σταμάτησε να διαβάζει και να γράφει σε dvd αρχικά και μετά από λίγο καιρό και σε cd. Και το χειρότερο είναι ότι ίσα που βγήκε εκτός εγγύησης (1 χρόνος). Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί πίστευα ότι για έναν μέσο χρήστη η αγορά αυτή θα ήταν ικανοποιητική. Δεν κάνω βαριά χρήση της μονάδας, με την έννοια ότι θα τη χρησιμοποιήσω ουσιαστικά 3 φορές τον χρόνο, αλλά καίγοντας αρκετά δισκάκια την κάθε φορά. Επειδή δε θέλω να την ξαναπατήσω και να μείνω ξεκρέμαστος, αυτή τη φορά σκοπεύω να ξοδέψω κάποια χρήματα παραπάνω και να αγοράσω κάτι πιο σταθερό, ανθεκτικό και αξιόπιστο. Το μπάτζετ μου μπορεί να κυμαίνεται στα 30-40 ευρώ. Πριν όμως αρχίσω να κάνω έρευνα σε σκρουτζομάγαζα, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Α. Να αγοράσω εσωτερική μονάδα dvd;

Β. Μήπως μια εξωτερική μονάδα θα ήταν πιο ανθεκτική και αξιόπιστη; Πριν από καμιά 15αριά χρόνια είχα πάρει μια εξωτερική μονάδα και για καμιά 10αριά χρόνια δεν είχε πάθει τίποτα. Είχα πάθει σοκ με την αξιοπιστία της και η χρήση που έκανα τότε μακράν περισσότερη λόγω σπουδών. Αυτό που φοβάμαι βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι θα πρέπει να έχω δίπλα στον πύργο και μια γκουμούτσα ακόμα, με τα παρελκόμενά της (π.χ. καλώδια, παροχή ρεύματος).

Γ. Έχετε να μου προτείνετε κάποια εταιρεία/μοντέλο που θα περιόριζε κατά πολύ το ρίσκο σε χάσιμο χρημάτων; Θα με βοηθούσατε πολύ. Αν παρέχεται καλή εγγύηση και σέρβις ακόμα καλύτερα.

Δ. Μήπως τελικά δεν αξίζει να πάω σε κάτι πιο ακριβό; Να ξαναπάρω κάτι φθηνό με καλές συστάσεις και καλή εγγύηση;

Δε γνωρίζω εάν παίζει κάποιο ρόλο συμβατότητας, αλλά η μητρική μου είναι η ASROCK B150M PRO4 RETAIL και ο επεξεργαστής μου ο CPU INTEL CORE I5-6400 2.70GHZ LGA1151 – BOX

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

https://www.e-shop.gr/liteon-ihas124-14-525-sata-dvd-recorder-bulk-black-p-PER.812858

Πραγματικο σκυλι με 2 χρονια εγγυηση.

Να 'σαι καλά για την ανταπόκριση, φίλε μου. Εάν δεν έχω άλλες προτάσεις, θα καταλήξω στη δική σου μιας και προτιμώ eshop γενικότερα ώστε να γλιτώνω έξοδα μεταφοράς και αντικαταβολής. Στις συμβατότητες δεν αναφέρονται τα windows 10, αλλά δε νομίζω να έχω κάποιο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο προτείνω γιατι εχω 2 ιδια και τους εβγαλα το λαδι με εκατοντάδες εγγραφες.Ειναι πανω από μια 5ετια και ζουν και βασιλευουν.Μη δωσεις πολλα λεφτα δεν θα κερδισεις κατι.Γινεται η δουλεια σου και με ένα φθηνο.

Επεξ/σία από Mr_Terror
  • Like 1
Δημοσ.

Για ποιό λόγο να δώσεις 30-40 ευρώ για να αγοράσεις dvd writer από τη στιγμή που έχει αρχίσει η σταδιακή κατάργηση τους ;;;
Για τί όγκο δεδομένων μιλάμε ότι χρειάζεται να αποθηκεύεις ;;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dpolal είπε

Για ποιό λόγο να δώσεις 30-40 ευρώ για να αγοράσεις dvd writer από τη στιγμή που έχει αρχίσει η σταδιακή κατάργηση τους ;;;
Για τί όγκο δεδομένων μιλάμε ότι χρειάζεται να αποθηκεύεις ;;;

Τα χρησιμοποιώ πολύ βασικά λόγω της δουλειάς μου. Κατά δεύτερον αξιοποιώ ακόμα τα dvd ως αποθηκευτικούς χώρους μιας και:

1. Οι πολλοί σκληροί δίσκοι δεν είναι και η οικονομικότερη λύση.

2. Δεν τους εμπιστεύομαι γενικότερα γιατί δύο δίσκοι μού είχαν κρασάρει παλιότερα και έχασα δεδομένα (παρόλο που προσπαθώ να είμαι συνεπής με τα backups...)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Etherovamon είπε

Τα χρησιμοποιώ πολύ βασικά λόγω της δουλειάς μου. Κατά δεύτερον αξιοποιώ ακόμα τα dvd ως αποθηκευτικούς χώρους μιας και:

1. Οι πολλοί σκληροί δίσκοι δεν είναι και η οικονομικότερη λύση.

2. Δεν τους εμπιστεύομαι γενικότερα γιατί δύο δίσκοι μού είχαν κρασάρει παλιότερα και έχασα δεδομένα (παρόλο που προσπαθώ να είμαι συνεπής με τα backups...)

Πες μου πόσα GB αποθηκευτικό χώρο χρειάζεσαι αν θέλεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Πες μου πόσα GB αποθηκευτικό χώρο χρειάζεσαι αν θέλεις. 

Δεν έχω να σου δώσω τέτοια απάντηση μιας και οι ανάγκες μου διαφέρουν ανάλογα με την εργασία και την εποχή. Υπάρχει και ο κίνδυνος να βγούμε εκτός θέματος. Όπως προανέφερα πάντως χρειάζομαι τη μονάδα πρωτίστως για τη δουλειά μου. Δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων η εναλλακτική για σκληρό δίσκο εκεί.

Δημοσ.

Εχω ενα Plextor Blu-Ray 4+ χρονια και δουλευει ρολοι.

Απο εκει και περα το κοστος ειναι τραγικο, παρε ενα παλι με 15ε και αν δεν κρατησει παιρνεις παλι ενα με 15ε και ξανα ενα με 15ε....15ε τον χρονο να δινεις δεν τα θεωρω πολλα (θυμαμαι μια εποχη που περναμε Plextor SCSI CDRW και μαζι με τις καρτες πληρωναμε τα 50πλασια).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...