βαγγελης.τ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, ειμαι φοιτητης φυσικης και εχω συγκεντρωσει περιπου 800 ευρω και δεν μπορω να επιλεξω μεταξυ λαπτοπ ή σταθερου υπολογιστη. Διαθετω ολα τα περιφερειακα οποτε ολα τα χρηματα θα διατεθουν στον πυργο. Κυριως χρησιμοποιω προγραμματα οπως mathlab , autocad και παιζω ελαφρα παιχνιδια πχ lol,smite, cs go . Σκεφτομαι να αρχισω να επαιξεργαζομαι βιντεο και φωτογραφιες και δεν ξερω τι hardware απαιτειται.Τελος, υπενθυμιζω οτι κινουμαι στο ποσο των 800 ευρω και ευχαριστω εκ των προτερων.
siralexgio7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, βαγγελης.τ είπε Καλησπέρα, ειμαι φοιτητης φυσικης και εχω συγκεντρωσει περιπου 800 ευρω και δεν μπορω να επιλεξω μεταξυ λαπτοπ ή σταθερου υπολογιστη. Διαθετω ολα τα περιφερειακα οποτε ολα τα χρηματα θα διατεθουν στον πυργο. Κυριως χρησιμοποιω προγραμματα οπως mathlab , autocad και παιζω ελαφρα παιχνιδια πχ lol,smite, cs go . Σκεφτομαι να αρχισω να επαιξεργαζομαι βιντεο και φωτογραφιες και δεν ξερω τι hardware απαιτειται.Τελος, υπενθυμιζω οτι κινουμαι στο ποσο των 800 ευρω και ευχαριστω εκ των προτερων. Καλησπέρα. Με τέτοιο μπάτζετ, πάρε λάπτοπ, καλύτερα. Υπάρχουν αρκετές προσφορές σε gaming αυτόν τον καιρό, πάνω-κάτω σε αυτά τα χρήματα. Αν μετακινείσαι κιόλας, σαν φοιτητής, θα σου είναι πιο χρήσιμο.-
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Το αιώνιο ερώτημα το οποίο μπορεί να απαντηθεί ΜΟΝΟ από τον ίδιο που κάνει ερώτημα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7 3
Dr.Tesla Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Το golden standard για λαπτοπ είναι το 1000αρι , ειδικά όταν έχεις απαιτήσεις και δεν το θες για ταινιούλες και word. Χωρίς αυτό το ποσό χάνεις ένα τεράστιο κομμάτι από την αξία της αγοράς που είναι η διάρκεια στο χρόνο. Για να σου μιλήσω πιο συγκεκριμένα στα προγράμματα που ανέφερες , χωρίς έναν i5/i7 HQ επεξεργαστή δεν θα έχεις επεξεργαστική ισχύ σε βάθος χρόνου λόγω των χαμηλών watt που δένουν την απόδοση των U. Ενώ όποια και να είναι η κάρτα γραφικών ξέρεις ότι σε 2 χρόνια θα τρέχεις τα low , ή στα 3-4 χρόνια θα ζορίζεσαι και θα ρίχνεις την ανάλυση σε μέτριων απαιτήσεων παιχνίδια. Κάτι που λίγοι βρίσκουν μπροστά τους και μόνο αφού την πατήσουν την πρώτη φορά είναι πως στην κατηγορία των 700-800 ευρώ τα λάπτοπ έχουν κακές παραχωρήσεις στον σχεδιασμό τους. Πρώτο και καλύτερο τα ανύπαρκτα thermal ,που είναι προχειροδουλειά. Μονός ανεμιστήρας , με μπουκωμένο vent εξόδου και πολύ συχνά όχι ζυγισμένη (ή και λειασμένη , με χαρακιές από κακό φινίρισμα) βάση στην ψύκτρα. Οπότε λάπτοπ ΘΑ αξίζει σε αυτά τα χρήματα αν βρεθεί κάτι με i5-8300H +1050Ti , από τις "ακριβές" σειρές των dell g5/g7 , lenovo Y520/720 , Acer Predator Helios. Θα το ξέρεις μέχρι τον αύγουστο. Αυτή η εποχή είναι κακή για αγορές γιατί διώχνουν το στοκ για να φέρουν τα νέα. Ελπίζω να παίξουν στο 800-900αρι τα συγκεκριμένα μοντέλα Όλα αυτά σε σύγκριση πάντα , με το τι έχεις να χάσεις από έναν πύργο με r5 2600 ή i5-8400 + 1050Ti. Για εμένα προσωπικά αν χάνεις πάνω από το 20-25% της απόδοσης από τον αντίστοιχο πύργο δεν έχεις λόγο να το κάνεις , παρά μόνο αν η μετακίνηση είναι απαίτηση και όχι επιλογή.
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Τιποτα δεν συγκρινεται με εναν σταθερο υπολογιστη ΕΚΤΟΣ αν θα τον χρησιμοποιεις πολυ ΕΚΤΟΣ σπιτιου. Αν τον θελεις μονο για το σπιτι σταθερο, αν οχι τοτε φορητο.
meletis_m Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Θα σου πρότεινα σταθερό εφόσον υπάρχουν τα περιφερειακά. Στη σχολή σαφώς και έχετε υπολογιστές στα εργαστήρια. Εάν θές ωστόσο τη φορητότητα θα συμβιβαστείς με κάποια πράγματα.
theo93 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Ή μπορείς να φτιάξεις έναν εξαιρετικό πύργο με 500 και να πάρεις και ένα λάπτοπ για τα βασικά ΑΝ χρειάζεται στην σχολή.(δεν ξέρω τι προγράμματα χρησιμοποιείτε)
kataramenos32 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Στις 25/6/2018 στις 6:20 ΜΜ, siralexgio7 είπε Καλησπέρα. Με τέτοιο μπάτζετ, πάρε λάπτοπ, καλύτερα. Υπάρχουν αρκετές προσφορές σε gaming αυτόν τον καιρό, πάνω-κάτω σε αυτά τα χρήματα. Αν μετακινείσαι κιόλας, σαν φοιτητής, θα σου είναι πιο χρήσιμο.- Λεει εχει ολα τα περιφεριακα και διαθετει 800€ μονο για πυργο. Για ποιο λογο να παρει λαπτοπ; Με 800€ θα φτιαξει πυργο που θα τον υπερκαλυπτει κιολας. Στις 25/6/2018 στις 5:07 ΜΜ, βαγγελης.τ είπε Καλησπέρα, ειμαι φοιτητης φυσικης και εχω συγκεντρωσει περιπου 800 ευρω και δεν μπορω να επιλεξω μεταξυ λαπτοπ ή σταθερου υπολογιστη. Διαθετω ολα τα περιφερειακα οποτε ολα τα χρηματα θα διατεθουν στον πυργο. Κυριως χρησιμοποιω προγραμματα οπως mathlab , autocad και παιζω ελαφρα παιχνιδια πχ lol,smite, cs go . Σκεφτομαι να αρχισω να επαιξεργαζομαι βιντεο και φωτογραφιες και δεν ξερω τι hardware απαιτειται.Τελος, υπενθυμιζω οτι κινουμαι στο ποσο των 800 ευρω και ευχαριστω εκ των προτερων. Φιλε μου παρε σταθερο. Σου μιλαω απο εμπειρια μιας και εχω δωσει 1000+ για λαπτοπ με Ι7 HQ κτλ δεν αξιζει και η αποδοση του δεν πλησιαζει desktop με τιποτα. Αν η φορητοτητα ειναι υποχρεωτικη για εσενα τοτε να κοιταξεις για laptop
siralexgio7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 30 λεπτά πριν, kataramenos32 είπε Λεει εχει ολα τα περιφεριακα και διαθετει 800€ μονο για πυργο. Για ποιο λογο να παρει λαπτοπ; Με 800€ θα φτιαξει πυργο που θα τον υπερκαλυπτει κιολας. Φιλε μου παρε σταθερο. Σου μιλαω απο εμπειρια μιας και εχω δωσει 1000+ για λαπτοπ με Ι7 HQ κτλ δεν αξιζει και η αποδοση του δεν πλησιαζει desktop με τιποτα. Αν η φορητοτητα ειναι υποχρεωτικη για εσενα τοτε να κοιταξεις για laptop Καλησπέρα. Εγώ τον πύργο τον έχω στο μυαλό μου, κάπως συγκεκριμένα, για να καλύψει και τις μελλοντικές ανάγκες για gaming. Αν δεν τον απασχολεί ούτε τώρα ούτε, όμως, στο μέλλον, με 800 φτιάχνει κάτι καλό. Νομίζω, όμως, ότι για gaming πύργο, είναι λίγα. Η γνώμη μου, ευχαριστώ.-
thetiesthatbind Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ θα ρωτήσω σε ποιο τμήμα Φυσικής χρησιμοποιούν autocad, άντε το mathlab/mathematic λογικο... Απο εκεί και πέρα βάση μπατζετ ψηφίζω Ryzen build (2600/2600x) Ποσό εξοικειωμένος είσαι με το Overclock? Αν το έχεις πάρε 2600 αν όχι, 2600Χ. Θεωρώ πιο futureproof την αγορά ενός R5 2600 και πιο οικονομική λόγω των B350 που υποστηρίζουν υψηλών συχνοτήτων ram Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από thetiesthatbind
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα