chrigior Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Δεν γνωρίζω αν έχω ανοίξει θέμα στο σωστό μέρος ή αν έπρεπε να το ανοίξω στα ιντερνετικά απλά σκέφτηκα οτι στην κατηγορία για Apple προϊόντα όλο και κάποιος θα μπορέσει να βοηθήσει. Έχω εναν iMac 27αρι Late 2013 με λειτουργικό macOS High Sierra 10.13.5 και είναι η μοναδική συσκευή σε ολόκληρο το σπίτι που πιάνει χαμηλή ταχύτητα στο ίντερνετ. Για να δώσω παραδείγμα όλες οι συσκευές του σπιτιού είναι συνδεδεμένες με Wi-Fi και πιάνουν το λιγότερο 14Mbps ενώ το Mac πιάνει το πολύ 2,50 Mbps. Η σύνδεση στο σπίτι είναι 24αρα στη Vodafone έχω powerline της Devolo επομένως πιάνω σε όλα τα δωμάτια σταθερά, το Mac βρίσκεται στο δωμάτιο με modem-router. Κάνω speedtest απο κινητό μπροστά απο τον Mac 15 καρφί, κάνω με το Mac 2.50 στην καλύτερη και ο υπολογιστής στο δίπλα γραφείο πιάνει κι αυτός το 15άρι. Έχω ψάξει στο ίντερνετ για πιθανές λύσεις απο ομοιοπαθούντες αλλά μάταια. Τα περισσότερα site και forums έλεγαν για αλλαγή των DNS όπου και πάλι δεν έγινε τίποτα. Έχει κανένας καμία ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Έχω απελπιστεί και έχουν σπάσει τα νεύρα μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Χρήστος Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από chrigior
liospi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 με ethernet πόσο πιάνει; είχα αντίστοιχο θέμα με airport extreme σε mac pro όπου και αλλάχτηκε και το πρόβλημα διορθώθηκε
chrigior Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Αυτό ακριβώς ήθελα να τεστάρω σήμερα γιατί έχει μια απόσταση απ’ το ρούτερ και δεν φτάνει το καλώδιο. Θα κάνω σήμερα το τεστ και θα ενημερώσω. Πιστεύεις ότι οφείλεται στην κάρτα; Διάβασα στο ιντερνετ ότι ίσως να φταίει και το λειτουργικό σύστημα και χρειάζεται φορματ για να διαπιστωθεί αν είναι πράγματι αυτό...
liospi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 στο δικό μου μηχάνημα (mac pro) σε VDSL ταχύτητα με ethernet μου έβγαζε 47Mbps και με wifi 8Mbps όταν με το κινητό έβγαζα 38Mbps έκανα φορμάτ κ.λπ. αλλά τίποτα, μέχρι που άλλαξα κάρτα και έπαιξε μια χαρά
chrigior Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου! Με βοηθάει ήδη αυτο που μου λες να ξεδιαλύνω τα πράγματα και να εντοπίσω το πρόβλημα. Είμαι στην δουλεια για την ώρα δεν έχω πάει σπίτι για να το τσεκάρω αλλά θα ανεβάσω άμεσα Speedtest με τις μετρήσεις από Ethernet.
chrigior Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση. Έκανα σήμερα speedtest με Ethernet και μετά με Wi-Fi και συμβαίνει το ανεξήγητο... δεν θα πω κάτι άλλο μόνο θα ανεβάσω τις φωτογραφίες. Πως γενεν αυτο;
alexakos89 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Πως αλλαξε όλο το σκηνικό και είσαι καλά ; Έκανες κάτι ; Καλύτερα παίζεις με WiFi βλέπω.
chrigior Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Ειλικρινά δεν έκανα το παραμικρό. Κι εγώ έμεινα κάγκελο μόλις το είδα, λέω δεν είναι δυνατόν μου κάνει πλάκα ο υπολογιστής. Εγώ έβαλα να κάνω το τεστ με καλώδιο για να δω τα χάλια του Wi-Fi μπας και δώσει κανείς καμία συμβουλή και βγάλω καμία άκρη αλλά πιο πιθανό είναι να τρελαθώ έτσι που το βλέπω... Εν τω μεταξύ παρατηρώ ότι στο πρώτο τεστ που ανέβασα όταν άνοιξα το θέμα η Upload Speed είναι σταθερή. Γίνεται να επηρεαστεί μόνο η Download Speed?
haHa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μπορει απλα να υπηρχαν αλλα δικτυα που εκαναν παρεμβολες και τωρα να μην υπαρχουν ή απλα να αλλαξαν καναλι.
chrigior Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, haHa είπε Μπορει απλα να υπηρχαν αλλα δικτυα που εκαναν παρεμβολες και τωρα να μην υπαρχουν ή απλα να αλλαξαν καναλι. Λίγο δύσκολο απ’ την άποψη ότι είναι όλα τα σπίτια μονοκατοικίες σχεδόν και ξέρω τους γείτονες οπότε δύσκολο να άλλαξαν κανάλι. Απ την άλλη όλες οι συσκευές, όπως γράφω και πιο πάνω, στο σπίτι συνδέονται στο Wi-Fi ασύρματα και έχουν ταχύτητα καμπάνα εκτός απ τον iMac ο οποίος βρίσκεται και το δωματιο που είναι το router γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση. Αν το πρόβλημα ήταν το κανάλι θα το άλλαζα, δεν είναι και άλυτο.
haHa Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 15 ώρες πριν, chrigior είπε Λίγο δύσκολο απ’ την άποψη ότι είναι όλα τα σπίτια μονοκατοικίες σχεδόν και ξέρω τους γείτονες οπότε δύσκολο να άλλαξαν κανάλι. Απ την άλλη όλες οι συσκευές, όπως γράφω και πιο πάνω, στο σπίτι συνδέονται στο Wi-Fi ασύρματα και έχουν ταχύτητα καμπάνα εκτός απ τον iMac ο οποίος βρίσκεται και το δωματιο που είναι το router γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση. Αν το πρόβλημα ήταν το κανάλι θα το άλλαζα, δεν είναι και άλυτο. To καναλι μπορει να αλλαξε αυτοματα, μερικα ρουτερ εχουν αυτην την δυνατοτητα οταν βλεπουν congestion.
chrigior Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, haHa είπε To καναλι μπορει να αλλαξε αυτοματα, μερικα ρουτερ εχουν αυτην την δυνατοτητα οταν βλεπουν congestion. Ναι φίλε μου καταλαβαίνω τι λες αλλά είναι δυνατόν να επηρεάζεται μόνο αυτή η συσκευή; Στο σπίτι συνδέονται στο Wi-Fi 10 συσκευές συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων, κινητών τηλεφώνων και κονσολών και όλες δουλεύουν άψογα εκτός του iMac. Συν ότι τα δίκτυα των γειτόνων είναι ισχνά. Πιάνω δυο, από δεξιά και αριστερά, αλλά το πολύ με μια γραμμή. Γι αυτό και δεν μπορώ να εξηγήσω την κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα