Γιαούρτι Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) έχω παρατηρήσει ότι στην ελλάδα, σε πολλούς τομείς, υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Το γεγονός αυτό είναι ένας λόγος που οι περισσότεροι θα μείνουν ένα τίποτα στη ζωή τους, αράζοντας στις καφετέριες με ένα φραπέ στο χέρι και βρίζοντας όποιον βρουνε για την κατάντια τους. υπάρχει ένα μίσος-φθόνος προς αυτούς που είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. παραδείγματα πολλά και προσωπικά και μη προσωπικά. γυρίζουμε κάποια χρόνια πίσω με την εμφάνιση του ΕΝΦΙΑ. επειδή εγώ διαθέτω το σπίτι που μένω, συν μια γκαρσονιέρα κι ένα ακόμα σπίτι, ήταν να πληρώσω πάνω από τα 1000€ και όπως είναι λογικό ήμουν μέσα στα νεύρα. σε συζήτηση λοιπόν με άλλο άτομο αναφέρω το γεγονός χωρίς να είμαι προκλητικός (π.χ που θα τα βρω τώρα και τέτοια) και εισπράττω μια χαιρεκακία του στυλ.. ναι ρε καλά να πάθετε, τόσα έχετε, να πληρώσετε εσείς. μιλάμε το άτομο περισσότερο χαιρόταν με αυτό παρά αν κέρδιζε αυτός 1000€. και ακριβώς την ίδια συμπεριφορά είχα και με άλλα άτομα. Ηδονίζονταν με το γεγονός ότι την "πάτησα". Οδηγούσα κάποια στιγμή ένα ακριβό αυτοκίνητο (το οποίο δεν ήταν και δικό μου) και παρκάρω παράνομα σε πεζοδρόμιο. ήμουν λάθος το ξέρω. κι εκεί εισπράττω μια αντιμετώπιση ζήλιας. (επειδή έχει λεφτά παρκάρει όπου γουστάρει...). Δηλαδή αν έκανα την ίδια παρανομία με ένα απλό αυτοκίνητο κανείς δε θα μου έδινε σημασία. αυτό το έχω παρατηρήσει και με άλλους. κάνει κάποιος μια παρανομία κι αν έχει ακριβό αυτοκίνητο όλοι βγάζουν ένα μίσος... κοίτα τον λαλάκα με το Cayenne έχει λεφτά και νομίζει ότι κάνει ό,τι θέλει. πριν μέρες βγαίνω με μια παρέα, δίπλα μας παρκαρισμένη μια Porsche με τον οδηγό να πλησιάζει προς αυτή για να φύγει. το πρώτο σχόλιο που έπεσε ήταν ...κοιτάξτε το ψώνιο με την Porsche. δηλαδή γιατί είναι ψώνιο, επειδή έχει Porsche; αν είχε κανένα κουβά-smart με κολλημένο το σήμα της mercedes, ή κανένα golf-λατέρνα με μπλε λαμπάκια θα ήταν μάγκας καραμπουζουκλής; τελευταίο παράδειγμα στη δουλειά. η κατάσταση λίγο χάλια σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες και άδειες αλλά εγώ έχω ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. πχ δε θα δουλεύω υπερωρίες ή αργίες. πάει λοιπόν αυτός που βγάζει το πρόγραμμα και το κανονίζει έτσι ώστε ημέρα αργίας να χρειαστεί να είμαι στη δουλειά (δεν ήταν απαραίτητο για να λέμε την αλήθεια, αλλά καλό θα ήταν να είμαι). γινόμαστε μαλλιά κουβάρια και μου πετάει το ωραίο, αφού ερχόμαστε εμείς θα έρθεις κι εσύ. εννοείται ότι μπορούσε να κανονιστεί χωρίς να χρειαστεί να πάω το θέμα ήταν ότι επειδή εγώ είχα ξεκαθαρίσει τα θέματα ωραρίου με τους ανωτέρους και οι άλλοι τρώγανε το χώσιμο επειδή φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους και δε μιλούσαν, υπήρχε ένα μίσος-ζήλια προς το πρόσωπο μου. αντί να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις δικές τους συνθήκες εργασίας, έρχονται και λένε. αφού τον πίνουμε εμείς, θα τον πιεις κι εσύ. παθαίνει κάτι κάποιος που έχει λεφτά (πχ κλοπή) και ακους την ατάκα.. ε μωρέ αυτός έχει τι τον λυπάσαι το συμπέρασμα είναι ότι αντί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, πχ να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, σπίτι... οτιδήποτε τέλοσπάντων όπως έχει κάποιος άλλος, προτιμούμε να πάθει κακό ο άλλος και να έρθει στην ίδια κατάσταση με εμάς ανέφερα απλά αυτά τα 3 παραδείγματα, δεν είναι μόνο αυτά όμως και πιστεύω πολλοί θα το έχετε προσέξει. γενικά μου την έχει δώσει αυτή η κατάσταση. γράψτε τις απόψεις σας Υ.Γ πως γίνεται ρε παιδιά να το βάλω σε άλλη κατηγορία στο φόρουμ; τα μπέρδεψα Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Γιαούρτι 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BarcodeCrew Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Αλλαξε πλανητη και δεν θα εχεις προβληματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιαούρτι Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, BarcodeCrew είπε Αλλαξε πλανητη και δεν θα εχεις προβληματα. δε θέλω να αλλάξω πλανήτη. όταν καταστεί εφικτό τότε το σκεφτόμαστε. απλά θέμα για συζήτηση άνοιξα. έχω άδικο σε αυτά που έγραψα, είμαι υπερβολικός ή είναι κάτι που το βλέπουν κι άλλοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BarcodeCrew Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Τι σε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι και τι λενε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george kesoglu Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) ειχα και εγω παλια αυτους τους προβληματισμους για το ποση μ@λ@κι@ κουβαλει ο κοσμος γυρο μας , μιλαμε για πολυ ψυχολογικο προβλημα , δεν βγαζεις ακρη , κατεληξα να υιοθετησω το ρητο που λεει ''δεν χρειαζεται να εχεις μεγαλα @ρχιδι@ αλλα να κανεις μικρα γράμματα'' Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από george kesoglu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1988panos2171 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, BarcodeCrew είπε Τι σε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι και τι λενε? Το θέμα δεν είναι αν μας νοιάζει, στα @@ μας στην τελική αν ο άλλος είναι χαιρέκακος, σκ@τοψυχος ή οτιδήποτε άλλο, αυτό όμως αν το δεις μαζικά δημιουργεί πρόβλήματα στην καθημερινή ζωή και στις συμπεριφορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BarcodeCrew Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Και τι με ενδιαφερει τι οδηγαει και πως παρκαρει? ΟΤι μπρει ο καθενας και οπως μπορει. Πριν δυο μερες βλεπω παρκαρισμενη μια mercedes sl amg και απεναντη στο δρομο honda accord type r απλως τα ειδα και ουτε μου περασε απο το μυαλο πως βρηκαν τα λεφτα και γιατι τα εχουν παρκαρισμενα στο δρομο.Γιατι για Αθηνα-Ζωγραφου τετοια αμαξια δεν βλεπεις και καθε μερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 15 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε έχω παρατηρήσει ότι στην ελλάδα, σε πολλούς τομείς, υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Το γεγονός αυτό είναι ένας λόγος που οι περισσότεροι θα μείνουν ένα τίποτα στη ζωή τους, αράζοντας στις καφετέριες με ένα φραπέ στο χέρι και βρίζοντας όποιον βρουνε για την κατάντια τους. υπάρχει ένα μίσος-φθόνος προς αυτούς που είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. παραδείγματα πολλά και προσωπικά και μη προσωπικά. γυρίζουμε κάποια χρόνια πίσω με την εμφάνιση του ΕΝΦΙΑ. επειδή εγώ διαθέτω το σπίτι που μένω, συν μια γκαρσονιέρα κι ένα ακόμα σπίτι, ήταν να πληρώσω πάνω από τα 1000€ και όπως είναι λογικό ήμουν μέσα στα νεύρα. σε συζήτηση λοιπόν με άλλο άτομο αναφέρω το γεγονός χωρίς να είμαι προκλητικός (π.χ που θα τα βρω τώρα και τέτοια) και εισπράττω μια χαιρεκακία του στυλ.. ναι ρε καλά να πάθετε, τόσα έχετε, να πληρώσετε εσείς. μιλάμε το άτομο περισσότερο χαιρόταν με αυτό παρά αν κέρδιζε αυτός 1000€. και ακριβώς την ίδια συμπεριφορά είχα και με άλλα άτομα. Ηδονίζονταν με το γεγονός ότι την "πάτησα". Οδηγούσα κάποια στιγμή ένα ακριβό αυτοκίνητο (το οποίο δεν ήταν και δικό μου) και παρκάρω παράνομα σε πεζοδρόμιο. ήμουν λάθος το ξέρω. κι εκεί εισπράττω μια αντιμετώπιση ζήλιας. (επειδή έχει λεφτά παρκάρει όπου γουστάρει...). Δηλαδή αν έκανα την ίδια παρανομία με ένα απλό αυτοκίνητο κανείς δε θα μου έδινε σημασία. αυτό το έχω παρατηρήσει και με άλλους. κάνει κάποιος μια παρανομία κι αν έχει ακριβό αυτοκίνητο όλοι βγάζουν ένα μίσος... κοίτα τον λαλάκα με το Cayenne έχει λεφτά και νομίζει ότι κάνει ό,τι θέλει. πριν μέρες βγαίνω με μια παρέα, δίπλα μας παρκαρισμένη μια Porsche με τον οδηγό να πλησιάζει προς αυτή για να φύγει. το πρώτο σχόλιο που έπεσε ήταν ...κοιτάξτε το ψώνιο με την Porsche. δηλαδή γιατί είναι ψώνιο, επειδή έχει Porsche; αν είχε κανένα κουβά-smart με κολλημένο το σήμα της mercedes, ή κανένα golf-λατέρνα με μπλε λαμπάκια θα ήταν μάγκας καραμπουζουκλής; τελευταίο παράδειγμα στη δουλειά. η κατάσταση λίγο χάλια σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες και άδειες αλλά εγώ έχω ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. πχ δε θα δουλεύω υπερωρίες ή αργίες. πάει λοιπόν αυτός που βγάζει το πρόγραμμα και το κανονίζει έτσι ώστε ημέρα αργίας να χρειαστεί να είμαι στη δουλειά (δεν ήταν απαραίτητο για να λέμε την αλήθεια, αλλά καλό θα ήταν να είμαι). γινόμαστε μαλλιά κουβάρια και μου πετάει το ωραίο, αφού ερχόμαστε εμείς θα έρθεις κι εσύ. εννοείται ότι μπορούσε να κανονιστεί χωρίς να χρειαστεί να πάω το θέμα ήταν ότι επειδή εγώ είχα ξεκαθαρίσει τα θέματα ωραρίου με τους ανωτέρους και οι άλλοι τρώγανε το χώσιμο επειδή φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους και δε μιλούσαν, υπήρχε ένα μίσος-ζήλια προς το πρόσωπο μου. αντί να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις δικές τους συνθήκες εργασίας, έρχονται και λένε. αφού τον πίνουμε εμείς, θα τον πιεις κι εσύ. παθαίνει κάτι κάποιος που έχει λεφτά (πχ κλοπή) και ακους την ατάκα.. ε μωρέ αυτός έχει τι τον λυπάσαι το συμπέρασμα είναι ότι αντί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, πχ να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, σπίτι... οτιδήποτε τέλοσπάντων όπως έχει κάποιος άλλος, προτιμούμε να πάθει κακό ο άλλος και να έρθει στην ίδια κατάσταση με εμάς ανέφερα απλά αυτά τα 3 παραδείγματα, δεν είναι μόνο αυτά όμως και πιστεύω πολλοί θα το έχετε προσέξει. γενικά μου την έχει δώσει αυτή η κατάσταση. γράψτε τις απόψεις σας Υ.Γ πως γίνεται ρε παιδιά να το βάλω σε άλλη κατηγορία στο φόρουμ; τα μπέρδεψα Δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα φίλε μου. Πως θα αγοράσει κανείς αυτά που αναφέρεις? Με 540 ευρώ τον μήνα? Κατανοείς ότι οι περιουσίες που έχουν λίγοι είναι απλά μια άτυπη συνέχεια ενός νεο-φεουδαρχικού συστήματος σήμερα? Κατανοείς ότι ενώ άλλοι δεν έχουν να φάνε, κάποιοι ασχολούντε με τις γρατσουνιές στο Cayene τους? Κατανοείς ότι το σύστημα δεν αφήνει περιθώρια σε όποιον δεν έχει να αποκτίσει, αλλά έχει άπειρα περιθώρια για όποιον έχει να τα διατηρεί (αυτός και οι απόγονοί του)? Οι βρισιές και η έχθρα που βλέπεις τώρα θα γίνουν ακόμη χειρότερα σε λίγα χρόνια, ακόμη και επιθέσεις (φαινομενικά αναίτιες). Εσύ νομίζεις ότι οι άλλοι είναι τεμπέλιδες, και αυτοί νομίζουν ότι εσύ φταις για την κατάντια τους. Ξέρεις όμως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Και εσύ φταις για την κατάντια τους εν μέρη, και από αυτούς κάποιοι είναι τεμπέλιδες ή και ανίκανοι. Το "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα" το χρησιμοποιούν μόνο οι έχοντες και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πάρε και δύο short comics για το θέμα για να σε βοηθήσω να συνειδητοποιήσεις την ουσία των όσων γράφω: 1.) http://thewireless.co.nz/articles/the-pencilsword-greed-vs-need 2.) http://thewireless.co.nz/articles/the-pencilsword-on-a-plate Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Γραφτούς στα παπάκια σου έτσι απλά. Εγώ αυτό κάνω εδώ και χρόνια σε παρόμοιες περιστάσεις που ισως αντιμετωπίσω... Κανένα δε τον ενδιαφέρει γιατί κυκλοφορώ με BMW, MacBook K iPhone ούτε και πως τα πλήρωσα. Δεν τους τα έκλεψα, δούλεψα και τα πήρα, αντί να τα τρώω σε τσιγάρα ποτά και γκόμενες τα τρώω σε αυτό που μου αρέσει. Κοινώς με τον εαυτό σου βρες τα κι γραφτους όλους έτσι απλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Ειναι γνωστή η νοοτροπία του "να ψοφίσει η κατσικα του γείτονα", και συναντάντε συνήθως σε χαμηλά κοινωνικά στρώματα που αδικούνται σε καθημερινή βάση ή απλά σε εξαιρετικά αμόρφωτους ανθρώπους. Δεν ειναι Ελληνικό φαινόμενο και μπορεις να το συνατήσεις όπου και αν πας. Συνδέετε απόλυτα με τον ρατσισμό. Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει σε υψηλό ποσοστό έχει να κάνει καθαρά με τη παιδεία που λαμβάνει ο μέσος πολίτης από το σπίτι και το σχολείο του. Κλασικές ατάκες εκφραστών αυτής της νοοτροπίας ειναι τα "ψόφα", "να πάθεις τη τάδε και τη δείνα αρρώστια", "μνημονια μέχρι να σβησει ο ήλιος" και άλλα συναφή που συνδέονται με το οτι μόνο αν πάθει κακό ο κόσμος, θα γίνει καλύτερος (πράγμα βέβαια το οποίο απο μονο του ειναι βλακώδες, μη ρεαλιστικό και σχετίζεται με βαθιά θρησκευτικά πιστεύω τυπων που κραυγαζουν οτι ειναι άθεοι κτλ κτλ) 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakisss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Παρόμοια συμπεριφορα αντιμετώπισα οταν αγόρασα το σπίτι μου πριν μερικα χρόνια απο συγγενείς και "φίλους" και που τα βρήκε τα λεφτα και αγόρασε τέτοιο σπίτι και πως και γιατί κτλ....Ναι το σπιτι μπορεί η τιμή του να είναι εξωπραγματική και να ξευφευγει απο κάθε λογική αλλά έχει κάποια σημασία? ή μήπως μαζί το πήραμε και θα τους ζητήσω λεφτά ή τι και αν με βοήθησε ο πεθερός μου για μένα μόνο το έκανε ή και για την κόρη του....?? Δυστυχως υπάρχουν αρκετά μικροαστικά στερεοτυπα από τα οποία ο νεόελληνας δεν μπορεί,δεν τον αφήνουν οι περιστάσεις και δεν θέλει να απαλλαγεί από αυτά..... τα ίδια και τώρα που θέλω να ξανάλλαξω αμάξι αλλά ποσός θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά από την στιγμή που αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας γιατί στην τελική αυτό είναι το μόνο που μετράει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 24 λεπτά πριν, Rzarector είπε Ξέρεις όμως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Και εσύ φταις για την κατάντια τους εν μέρη, και από αυτούς κάποιοι είναι τεμπέλιδες ή και ανίκανοι. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ κάπου στην μέση όταν μιλάμε για τέτοια φαινόμενα, απευθύνεσαι σε ένα συγκεκριμένο άτομο και του αποδίδεις φανταστικές ευθύνες κάποιας μη ομοιογενής ομάδας, που ομογενοποιημένη υπάρχει μόνο στο κεφάλι σου. Αλλά είναι βολικό αυτή η "αλήθεια" να είναι κάπου στην μέση, γιατί έτσι μοιράζονται οι ευθύνες ακόμα και αν κάποιος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την "κατάντια" του όποιου άλλου. Ευτυχώς για όσους από εμάς δεν έχουμε ξεχάσει ακόμα τι έγινε τον 20ο αιώνα, ξέρουμε και που οδηγεί αυτή η φιλοσοφία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Η αλήθεια δεν είναι ποτέ κάπου στην μέση όταν μιλάμε για τέτοια φαινόμενα, απευθύνεσαι σε ένα συγκεκριμένο άτομο και του αποδίδεις φανταστικές ευθύνες κάποιας μη ομοιογενής ομάδας, που ομογενοποιημένη υπάρχει μόνο στο κεφάλι σου. Αλλά είναι βολικό αυτή η "αλήθεια" να είναι κάπου στην μέση, γιατί έτσι μοιράζονται οι ευθύνες ακόμα και αν κάποιος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την "κατάντια" του όποιου άλλου. Ευτυχώς για όσους από εμάς δεν έχουμε ξεχάσει ακόμα τι έγινε τον 20ο αιώνα, ξέρουμε και που οδηγεί αυτή η φιλοσοφία. Κι όμως είναι διότι όταν κάποιος έρχεται στο ινσόμνια και αναρωτιέται τα παραπάνω, τότε αναδεικνύει το μερίδιο της ευθύνης του. Ομογενοποιημένη η ομάδα υπάρχει και λέγεται "τάξη". Όσοι έχουν στοιχειώδη μόρφωση το γνωρίζουν. Στον 20ο αιώνα έγιναν πολλά, δεν ξέρω σε ποια φιλοσοφία ακριβώς αναφέρεσαι. (Σχεδόν) Όλα όμως ήταν προετοιμασία για τα όσα ζούμε σήμερα, οπότε άσε τις θεωρίες σε μένα ή μίλα ξεκάθαρα για να πάρεις και ξεκάθαρη απάντηση. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από Rzarector Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Ξεκάθαρα τα είπα, είναι παράλογο να λες ότι έχει ευθύνη ο συμφορουμίτης, γιατί κάποιοι άλλοι στο περιβάλλον του δεν είναι στην ίδια κατάσταση με αυτόν και αντί να δουν πώς θα βελτιώσουν την δική τους κατάσταση, επιδιώκουν να τον φέρουν στην δική τους ή χαίρονται με την χειροτέρευση της δικής του. Η φιλοσοφία είναι ευκολάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Αλλά είναι βολικό αυτή η "αλήθεια" να είναι κάπου στην μέση, γιατί έτσι μοιράζονται οι ευθύνες ακόμα και αν κάποιος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την "κατάντια" του όποιου άλλου. Λέγεται και pagalismus. Με λίγα λόγια o βασικός υπεύθυνος μιας κακής πράξης, διαμοιράζει την ευθυνη του σε άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους, με σκοπό να πισθει ο κόσμος οτι εν τέλει έφταιγαν όλοι και όχι μόνο αυτός. Οι εκφραστές του pagalismus θεωρουν οτι φταίνε όλοι για οτι έχει συμβεί, αλλά για κάποιον καταπληκτικό λόγο, οι ίδιοι δεν βάζουν ποτέ τον εαυτό τους στους φταίχτες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις