Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ήδη από τα πρώτα μαθήματα μιας γλώσσας προγραμματισμού, γίνεται συνήθως αναφορά στη δημιουργία μιας ατομικής βιβλιοθήκης που θα αποτελείται από τις ασκήσεις των μαθημάτων τουλάχιστον.

Έχετε δημιουργήσει κι εσείς μια τέτοια βιβλιοθήκη, και αν ναι, με ποιο τρόπο την οργανώσατε.;

Δημοσ.

Όταν φτιάχνεις ένα project παίζει μεγάλο ρόλο να χωρίζεις τα "κομμάτια" σε διαφορετικά αρχεία.. 

Αν το έχεις κάνει έτσι μετά είναι απλώς θέμα αντιγραφής του αρχείου στο project και αναλόγως την γλώσσα το κάνεις include. 

Όλα αυτά για απλά πράγματα πχ ένα interface για μια δομή κτλ. Για πιο πολύπλοκα μπορείς να φτιάξεις πακέτα / βιβλιοθήκη ( παρόμοια πράγματα αναλόγως πάλι την γλώσσα) 

Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, paparovic είπε

Στην δική μου έχω δώσει και όνομα, StackOverflow :)

Σε πιο σοβαρό ύφος, απλά ανατρέχω στα προηγούμενα projects.

Εννοείς ότι ψάχνεις μέσα στα προηγούμενα για να βρεις λύσεις για τα επόμενα??

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tony_dim_2018 είπε

Εννοείς ότι ψάχνεις μέσα στα προηγούμενα για να βρεις λύσεις για τα επόμενα??

Όχι λύσεις, components. Π.χ. μπορεί να έχω φτιάξει ένα sidebar με react+bootstrap, δεν χρειάζεται να το ξανά-υλοποιήσω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, paparovic είπε

Όχι λύσεις, components. Π.χ. μπορεί να έχω φτιάξει ένα sidebar με react+bootstrap, δεν χρειάζεται να το ξανά-υλοποιήσω.

Έχεις δίκιο.

Κι εγώ κάπως έτσι την έχω οργανώσει... με ευρετήριο και έτοιμο κώδικα. Έτσι δεν χρειάζεται να ψάχνω μέσα σε παλιά αρχεία, κι επειδή ο κώδικας συνοδεύεται από σχετικές σημειώσεις και είναι δοκιμασμένος, ξέρω ότι θα τρέξει άμεσα.

:)

Δημοσ.

Το να τακτοποιώ και να οργανώνω, για εμένα είναι μία πολύ καλή δικαιολογία για να αποφύγω να προχωρήσω (procrastination το λένε στο χωριό μου). 

Εάν κάποιος, δε, είναι στις αρχές που μαθαίνει, φαντάζομαι ότι γα ισχύει επί δέκα. 

Με άλλα λόγια, άσε τις βιβλιοθήκες και τα ευρετήρια για όταν σπυ χρειαστούν όντως. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fortistis είπε

Το να τακτοποιώ και να οργανώνω, για εμένα είναι μία πολύ καλή δικαιολογία για να αποφύγω να προχωρήσω (procrastination το λένε στο χωριό μου). 

Εάν κάποιος, δε, είναι στις αρχές που μαθαίνει, φαντάζομαι ότι γα ισχύει επί δέκα. 

Με άλλα λόγια, άσε τις βιβλιοθήκες και τα ευρετήρια για όταν σπυ χρειαστούν όντως. 

Αν κατάλαβα σωστά...

Προτείνεις ν' αναβάλω τη διαδικασία δημιουργίας ατομικής βιβλιοθήκης, για να μην πέσω στην παγίδα της αναβλητικότητας??

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.

....

Σ' εμένα τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά... είμαι βλέπεις κι αρχάριος από άλλο χωρίο - Το χωριό των αυτοδίδακτων.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tony_dim_2018 είπε

Αν κατάλαβα σωστά...

Προτείνεις ν' αναβάλω τη διαδικασία δημιουργίας ατομικής βιβλιοθήκης, για να μην πέσω στην παγίδα της αναβλητικότητας??

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.

....

Σ' εμένα τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά... είμαι βλέπεις κι αρχάριος από άλλο χωρίο - Το χωριό των αυτοδίδακτων.

Βασικά, το αντίθετο είπα. 

Να μην κάνεις "προσωπικές βιβλιοθήκες" γιατί το μεγαλύτερο impact τους (στη φάση που είσαι) είναι να σε καθυστερούν. 

Όταν θα σου δημιουργηθεί η ανάγκη να κάνεις μία προσωπική βιβλιοθήκη, τότε θα ξέρεις εάν την χρειάζεσαι όντως, πώς να την κάνεις και γιατί να την κάνεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα reference sites, και κάποια άλλα είναι για κάθε γλώσσα η καλύτερη πηγή. Ένας λόγος είναι ότι η γλώσσα αλλάζει και το αρχείο που έχεις γράψει μετά από 2 χρόνια ίσως να  μην είναι 100% οκ.

Εγώ έχω δημιουργήσει για python που ξεκίνησα πριν δύο χρόνια περίπου text αρχεία πολλά για numbers, strings , dictionaries,  arrays, functions classes k.a Μάντεψε, όταν δεν θυμάμαι κάτι πάω κατ' ευθείαν στο python org  ή σε άλλα site που μαρέσουν και τα έχω bookmarks και βρίσκω αυτό που θέλω😄

Αυτό που αξίζει περισσότερο είναι να κράτας προγραμματάκια που έχεις κάνει ή να έχεις ένα καλό βιβλίο.   

Επεξ/σία από k33theod
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, k33theod είπε

Τα reference sites, και κάποια άλλα είναι για κάθε γλώσσα η καλύτερη πηγή. Ένας λόγος είναι ότι η γλώσσα αλλάζει και το αρχείο που έχεις γράψει μετά από 2 χρόνια ίσως να  μην είναι 100% οκ.

Εγώ έχω δημιουργήσει για python που ξεκίνησα πριν δύο χρόνια περίπου text αρχεία πολλά για numbers, strings , dictionaries,  arrays, functions classes k.a Μάντεψε, όταν δεν θυμάμαι κάτι πάω κατ' ευθείαν στο python org  ή σε άλλα site που μαρέσουν και τα έχω bookmarks και βρίσκω αυτό που θέλω😄

Αυτό που αξίζει περισσότερο είναι να κράτας προγραμματάκια που έχεις κάνει ή να έχεις ένα καλό βιβλίο.   

Εξαιρετική η βιβλιοθήκη σου για την python, έτσι μου είπε ένας φίλος.  

Κάπως έτσι κι εγώ...

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, tony_dim_2018 είπε

Εξαιρετική η βιβλιοθήκη σου για την python, έτσι μου είπε ένας φίλος.  

Κάπως έτσι κι εγώ...

Small world phenomenon ή είμαι φίρμα; Εγώ και ο Guido.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...