Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :  600 ευρώ για αρχή μόνο για τον πύργο

Χρήση υπολογιστή : gaming και VR gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κανένα
Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: θα χρειαστώ οθόνη πέραν του μπάτζετ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ναι εκτός μπάτζετ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). δεν με ενδιαφέρει

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν υπάρχει πρόβλημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? νομίζω θα καταφέρω να το στήσω μόνος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . έχω retail windows 10

Καλησπέρα, αρχικά να πω ότι το PC θα στηθεί προς τον Σεπτέμβριο και σκέφτομαι να το κάνω σε 2 βήματα. Αρχικά έλεγα να πάω σε apu ryzen 2400g και 16 ram ώστε να έχω προσωρινά έναν υπολογιστή να κάνω την δουλειά μου, έστω και ελαφρύ gaming και στην συνέχεια όταν μαζέψω ξανά κάποια χρήματα να πάω σε μια καλή γραφικών που θα σηκώνει άνετα το VR. Επίσης από τα VR headsets με κερδίζει περισσότερο το HTC Vive λόγω συμβατότητας με το Steam. Ποια η γνώμη σας?

Επεξ/σία από ASTOU
Δημοσ.

Με 600 ευρώ vr δεν θα ευχαριστηθείς . Χρειάζεσαι σίγουρα μια 580/1060 και πάνω .300 άρια χτυπάνε αυτές οι δυο από μόνες τους . Βάλε έναν 1600/8400 αλλα 160 . Μητρική 70 , και psu 50-60 και έφτασες το budget χωρίς να βάλουμε ram ,δίσκους και κουτί...

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Με 600 ευρώ vr δεν θα ευχαριστηθείς . Χρειάζεσαι σίγουρα μια 580/1060 και πάνω .300 άρια χτυπάνε αυτές οι δυο από μόνες τους . Βάλε έναν 1600/8400 αλλα 160 . Μητρική 70 , και psu 50-60 και έφτασες το budget χωρίς να βάλουμε ram ,δίσκους και κουτί...

Το γνωρίζω ότι με 600 ευρώ δεν παίζει VR. Έγω θέλω να φτιάξω ένα PC προσωρινό που να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε VR ready. Δηλαδή έναν apu που όταν αποφασίσω να βάλω την δυνατή γραφικών δεν θα κάνει bottleneck, αρκετή ραμ κλπ.

Δημοσ.

Λοιπόν αρχικά για το vr το oculus rift έχει full support από το steam. Το vive  με λίγο πείραγμα παίζει τα παιχνίδια επίσης του oculus store. Άρα θα σου έλεγα να πας σε οποίο βρεις πιο φθηνό . Τώρα για το pc ο 2400g για προσωρινή λύση δεν είναι κακός αλλά αν σκοπεύεις να βάλεις πολύ βαρβάτη κάρτα στιλ 1080ti θα στην κόβει . Είτε τον δίνεις όταν αποφασίσεις να βάλεις κάρτα και βάζεις λίγα ακόμα χρήματα για να πας στον 2600 είτε πας σε ιντελ τώρα και περιμένεις με τα ενσωματωμένα αυτών . 

Φυσικα αν βάλεις κάρτα επιπέδου 1060/580 ακόμα και 1070 θα σε καλύψει ο 2400g μιας και στο vr το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Gpu .

Τι σκέφτεσαι να κανείς για να σου προτινω και ανάλογο σύστημα . 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Λοιπόν αρχικά για το vr το oculus rift έχει full support από το steam. Το vive  με λίγο πείραγμα παίζει τα παιχνίδια επίσης του oculus store. Άρα θα σου έλεγα να πας σε οποίο βρεις πιο φθηνό . Τώρα για το pc ο 2400g για προσωρινή λύση δεν είναι κακός αλλά αν σκοπεύεις να βάλεις πολύ βαρβάτη κάρτα στιλ 1080ti θα στην κόβει . Είτε τον δίνεις όταν αποφασίσεις να βάλεις κάρτα και βάζεις λίγα ακόμα χρήματα για να πας στον 2600 είτε πας σε ιντελ τώρα και περιμένεις με τα ενσωματωμένα αυτών . 

Φυσικα αν βάλεις κάρτα επιπέδου 1060/580 ακόμα και 1070 θα σε καλύψει ο 2400g μιας και στο vr το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Gpu .

Τι σκέφτεσαι να κανείς για να σου προτινω και ανάλογο σύστημα . 

Ευχαριστώ πολύ, αρχικά οικονομικά δεν με παίρνει με τίποτα για την 1080 οπότε είμαι για μαξ 1070, ή την αντίστοιχη της επόμενης γενιάς (1170;) ή αλλιώς 580 στην χειρότερη. Το pc όπως το υπολογίζω θα ολοκληρώθει σε βάθος ενός χρόνου οπότε δεν το βιάζομαι ιδαίτερα.

Δημοσ.

Τότε καλύτερα να περιμένεις τις επόμενες κάρτες εφόσον θα σου πάρει τόσο. Στον ενδιάμεσο σε ενδιαφέρει να παίζεις κάποια παιχνίδια ;

Δημοσ.

Υπάρχει ένα λαπτοπ για χαλαρό gaming αλλά λογικά τον Οκτώβριο θα πρέπει να στηθεί pc καθώς θα περάσει και ο αδερφός μου φοιτητής και το λαπτοπ δεν είναι αρκετό 

Δημοσ.

Δεν σου βάζω συγκεκριμένα μαγαζιά και τιμές καθώς όταν τα πάρεις όλα πολύ πιθανό να είναι πιο χαμηλές 

Περιπτωση που θες apu και πας σε 1070 . 

Ryzen 2400g

ram 2 dims των 8 gb =16 gb δεν σου βάζω κάποια συγκεκριμένα μάρκα γιατί δεν ξέρω ποια θα είναι φθηνότερη όταν τα πάρεις κοιτά να είναι 3000/3200 MHz cas15/16 

Μητρική περιμένεις μέσα Ιουλίου θα βγουν οι b450 κοιτα σε asrock , asus μακριά από msi

Τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/7985709/Seasonic-M12II-520-Evo.html

Περισσεύουν γύρω στα 150 για σκληρούς και κουτί πες μου τι χωριτικοτητα χρειάζεσαι να σου πω .

Σενάριο που πας σε 1170=1080ti 

Κρατάς τα πάντα ίδια απλά όταν έρθει η ώρα να πάρεις την κάρτα καλό θα ήταν να πουλήσεις τον 2400g και να πας στον 2600 η στον 3600 εάν έχει βγει.

Σεναριο που θες να πας σε 1170 αλλά δεν θες να πουλάς πραγματα

Πας σε i5 8400 

Μητρική https://www.skroutz.gr/s/14560395/Asrock-B360-Pro4.html#specs τα αλλα ίδια . Μπορείς να πέσεις λίγο σε ram αλλά η διαφορά 3000mhz με 2400 MHz σε τιμή είναι μικρή άρα δεν  νομίζω να αξιζει.

Σε γενικές γραμμές όταν είναι να πας να κανείς την αγορά ξαναγράψε γιατί μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πραγματα μέχρι τότε 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Δεν σου βάζω συγκεκριμένα μαγαζιά και τιμές καθώς όταν τα πάρεις όλα πολύ πιθανό να είναι πιο χαμηλές 

Περιπτωση που θες apu και πας σε 1070 . 

Ryzen 2400g

ram 2 dims των 8 gb =16 gb δεν σου βάζω κάποια συγκεκριμένα μάρκα γιατί δεν ξέρω ποια θα είναι φθηνότερη όταν τα πάρεις κοιτά να είναι 3000/3200 MHz cas15/16 

Μητρική περιμένεις μέσα Ιουλίου θα βγουν οι b450 κοιτα σε asrock , asus μακριά από msi

Τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/7985709/Seasonic-M12II-520-Evo.html

Περισσεύουν γύρω στα 150 για σκληρούς και κουτί πες μου τι χωριτικοτητα χρειάζεσαι να σου πω .

Σενάριο που πας σε 1170=1080ti 

Κρατάς τα πάντα ίδια απλά όταν έρθει η ώρα να πάρεις την κάρτα καλό θα ήταν να πουλήσεις τον 2400g και να πας στον 2600 η στον 3600 εάν έχει βγει.

Σεναριο που θες να πας σε 1170 αλλά δεν θες να πουλάς πραγματα

Πας σε i5 8400 

Μητρική https://www.skroutz.gr/s/14560395/Asrock-B360-Pro4.html#specs τα αλλα ίδια . Μπορείς να πέσεις λίγο σε ram αλλά η διαφορά 3000mhz με 2400 MHz σε τιμή είναι μικρή άρα δεν  νομίζω να αξιζει.

Σε γενικές γραμμές όταν είναι να πας να κανείς την αγορά ξαναγράψε γιατί μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πραγματα μέχρι τότε 

Και εγώ κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου. Κατά πάσα πιθανότητα όταν θα είναι να πάω σε γραφικών θα έχει βγει η 1170 άρα θα προτιμήσω αυτή. Μέχρι τότε με αρκετούς συμβιβασμούς θα αρκεστώ στα ενσωματωμένα του ryzen. Τώρα για σκληρούς θα χρειαστώ σίγουρα έναν ssd, λογικά 500gb για τα Windows και τις εφαρμογές-παιχνίδια και σε δεύτερο χρόνο έναν hdd 1tb για αποθήκη. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η οθόνη? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε στον evo 860 250gb για windows και για εφαρμογές και στον western digital black 1terabyte για τα υπόλοιπα .Για κουτί αν μπορεις να κανείς υπέρβαση λίγο στο ποσό πήγαινε στο nzxt s340 αλλιώς στο coolermaster lite 3.1 η σε οποίο άλλο σου αρέσει  εμφανισιακά αρκεί να έχει σχετικά καλό airflow 

Για οθόνη ρωτά στο αντίστοιχο νήμα με τις οθόνες να σου προτείνουν αν και το ιδανικό θα ήταν να έβαζες καμία παλιά αν είχες μέχρι να έπαιρνες την κάρτα 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, επανέρχομαι μιας και έφτασε η ώρα να στηθεί το σύστημα. Τα δεδομένα πάνω κάτω τα ίδια, σύστημα στα 600 ευρώ χωρίς γραφικών, η οποία θα μπεί αργότερα. Περιμένω τις προτάσεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω καταλήξει σε:

mobo: Msi b450 Tomahawk

SSD: Kingston A400 120GB

HDD: WD blue 1TB

PSU: Seasonic M12II 520

Ram: G.Skill Aegis 16GB DDR4-3000MHz

CPU: Ryzen 5 2400G

Case: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν μπορείτε προτείνετε κάτι μέχρι 60 ευρώ

Επεξ/σία από ASTOU
Δημοσ.
Στις 24/6/2018 στις 2:46 ΜΜ, ASTOU είπε

Ποσό που διαθέτουμε :  600 ευρώ για αρχή μόνο για τον πύργο

Χρήση υπολογιστή : gaming και VR gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κανένα
Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: θα χρειαστώ οθόνη πέραν του μπάτζετ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ναι εκτός μπάτζετ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). δεν με ενδιαφέρει

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν υπάρχει πρόβλημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? νομίζω θα καταφέρω να το στήσω μόνος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . έχω retail windows 10

Καλησπέρα, αρχικά να πω ότι το PC θα στηθεί προς τον Σεπτέμβριο και σκέφτομαι να το κάνω σε 2 βήματα. Αρχικά έλεγα να πάω σε apu ryzen 2400g και 16 ram ώστε να έχω προσωρινά έναν υπολογιστή να κάνω την δουλειά μου, έστω και ελαφρύ gaming και στην συνέχεια όταν μαζέψω ξανά κάποια χρήματα να πάω σε μια καλή γραφικών που θα σηκώνει άνετα το VR. Επίσης από τα VR headsets με κερδίζει περισσότερο το HTC Vive λόγω συμβατότητας με το Steam. Ποια η γνώμη σας?

Τι case θες καλυτερα? Να φαινεται το εσωτερικο?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, timcook είπε

Τι case θες καλυτερα? Να φαινεται το εσωτερικο?

Ναι θα ήθελα να έχει παράθυρο αλλά και καλό airflow

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Ναι θα ήθελα να έχει παράθυρο αλλά και καλό airflow

https://www.skroutz.gr/s/13589695/Cougar-MX330-G.html?from=autocomplete&keyphrase=cougar+mx330-g

Και δίσκο :https://www.skroutz.gr/s/3488345/Intenso-SSD-SATA-III-Top-128GB.html  (MLC Nand Flash και 8gb παραπανω)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...