Προς το περιεχόμενο

[laptop]Acer Aspire 5 A515-51G (i5-8250U/8GB/1TB/GeForce MX150/FHD/Linux) 569€ @ Ε-shop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hommer είπε

Δεν το βιάζομαι ιδιαίτερα. Αλλά σε σχέση με αυτόν που έβαλες βλέπω δεν κερδίζω κάτι "πολύ" παραπάνω. Ο επεξεργαστής οκ είναι λίγο καλύτερος αλλά χάνω σε RAM και δίσκο. Άρα στη μία (E15/amazon) περίπτωση θα πρέπει να πάρω έναν hdd (ή να αναβαθμίσω τον ssd) κάποια στιγμή*. Και στη δεύτερη (A515/eshop) RAM (άμεσα) και ssd (ακόμα πιο άμεσα). Νομίζω αξίζει ο E15 καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς, έχω σταθερό μηχάνημα για τα σοβαρά μου πράματα. Λαπτοπ και να χάσω λίγα GHz αν κερδίζω από αλλού (RAM, SSD, €) την κάνω τη θυσία.

*Έχει άδεια θέση για δεύτερο σκληρό, ξέρεις;

Η μνήμη και ο δίσκος δεν είναι πρωτεύοντα κριτήρια στην επιλογή laptop, επιπλέον τα "μαμίσια"  SSD τις περισσότερες φορές είναι ότι ποιο φθηνό κυκλοφορεί δηλαδή απλώς κάτι σαν το τυράκι στη φάκα οπότε καταλαβαίνεις...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Hommer είπε

Σίγουρα, είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για τα λεφτά. Στην ουσία είναι τα ίδια μηχανήματα. Απλά το ένα έχει SSD και το άλλο HDD (με λιγότερα όμως λεφτά, άρα μπορείς να πάρεις SSD και τελικα΄θα είναι το ίδο με το E15 στα λεφτά). Εσύ τι λές; E15 (amazon) ή aspire 5 (eshop)+SSD (έχει ελευτερη θέση sata ή m2);

Eγώ θα πάω μάλλον στο E15 απο Amazon για την καλύτερη οθόνη (σύμφωνα πάντα με τα review και τα σχόλια κατόχων των δύο laptops), το backlight στο keyboard, το optical (αν και όπως είπα το θεωρώ περιττό αλλά αφού υπάρχει δεν με χαλάει) και τον 256 ssd. Mπορεί να είναι πιο χοντροκομμένο, λιγότερο όμορφο αισθητικά, λίγο πιο βαρύ και με λίγο λιγότερη αυτονομία (~1 ώρα διαφορά σύμφωνα πάντα με το review που έβαλα παραπάνω) από το 5 αλλά θεωρώ σημαντικότερα τα υπόλοιπα του E15. Επίσης έχω ήδη E15 με παλιότερο hardware και είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και το δικό μου δεν είμαι σίγουρος ότι έχει ips. Στην θέση sata μετά θα του βάλω έναν άλλο 250άρη sandisk που έχω στην άκρη και κάθεται. Μηχανικό δεν πρόκειται να του βάλω διότι έχω ήδη αρκετούς εξωτερικούς 2,5". Eπίσης κάτι πολύ σημαντικό, το Laptop θα το έχω μόνιμα στο σπίτι συνδεδεμένο σε μια 22άρα ips LG οθόνη.  :) 

Edit: To aspire 5 του eshop θα έχει λογικά κενή θέση για m2 ssd. 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lionheart75 είπε

Eγώ θα πάω μάλλον στο E15 απο Amazon για την καλύτερη οθόνη (σύμφωνα πάντα με τα review και τα σχόλια κατόχων των δύο laptops), το backlight στο keyboard, το optical (αν και όπως είπα το θεωρώ περιττό αλλά αφού υπάρχει δεν με χαλάει) και τον 256 ssd. Mπορεί να είναι πιο χοντροκομμένο, λιγότερο όμορφο αισθητικά, λίγο πιο βαρύ και με λίγο λιγότερη αυτονομία (~1 ώρα διαφορά σύμφωνα πάντα με το review που έβαλα παραπάνω) από το 5 αλλά θεωρώ σημαντικότερα τα υπόλοιπα του E15. Επίσης έχω ήδη E15 με παλιότερο hardware και είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και το δικό μου δεν είμαι σίγουρος ότι έχει ips. Στην θέση sata μετά θα του βάλω έναν άλλο 250άρη sandisk που έχω στην άκρη και κάθεται. Μηχανικό δεν πρόκειται να του βάλω διότι έχω ήδη αρκετούς εξωτερικούς 2,5". Eπίσης κάτι πολύ σημαντικό, το Laptop θα το έχω μόνιμα στο σπίτι συνδεδεμένο σε μια 22άρα ips LG οθόνη.  :) 

Edit: To aspire 5 του eshop θα έχει λογικά κενή θέση για m2 ssd. 

Εγώ έχω αυτό: https://www.amazon.de/gp/product/B077JWC1W9/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1  από τον Δεκέμβριο του 2017 και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά με την σούπερ -για την κατηγορία τιμής του- οθόνη του...  

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Εγώ έχω αυτό: https://www.amazon.de/gp/product/B077JWC1W9/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1  από τον Δεκέμβριο του 2017 και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά με την σούπερ -για την κατηγορία τιμής του- οθόνη του...  

Βασικά για το ίδιο μηχάνημα μιλάμε αλλά εσύ πήρες το ανώτερο μοντέλο με τον i7 και τον 256 ssd.

Αν η οθόνη του όπως λές και εσύ αλλά και ο άλλος φίλος νωρίτερα είναι πράγματι καλή για την κατηγορία τιμής του και ips, έστω και μέτρια, είναι ακόμα καλύτερη περίπτωση, το έχω ήδη γράψει. Σχεδόν όλα τα review που είδα ανέφεραν για tn panel στο 5 με τον 8250u γιαυτό και έγραψα τα παραπάνω. Επίσης στο review που συγκρίνονται τα 2 εξαιρετικά vfm λάπτοπς αναφέρεται και εκεί ότι το E15 έχει καλύτερη πιστότητα χρωμάτων απο το 5. Αν και το 5 λοιπόν έχει ips μπορεί να έχει την ίδια οθόνη με το E15. Tα μηχανάκια πάντως γενικά είναι ισάξια οπότε όποιο και να πάρει ο αγοραστής θα μείνει 100% ικανοποιημένος για τα χρήματα που θα δώσει. 

Για να μιλήσω για μένα, αν είχα καβάτζα m2 ssd και πράγματι το λαπτοπ του e-shop έχει ips panel (που είναι και το πιθανότερο) θα πήγαινα με κλειστά μάτια σε αυτό του e-shop στα 570 ευρώ καθώς η τιμή είναι εξαιρετική για αυτά που προσφέρει. Δεν θέλω όμως να μπω σε επιπλέον έξοδα για αγορά m2 ssd, ούτε να καταργήσω τον μηχανικό που φορά για να βάλω τον 250άρη ssd που έχω καβάτζα, ούτε να μου μείνει η m2 θέση κενή και να έχω μόνο έναν δίσκο τελικά στο laptop. Προτιμώ λοιπόν να πάρω από Amazon το E15, να χάσω λίγο σε εμφάνιση και βάρος αλλά να έχω 2 ssd στο μηχάνημα (μαζί με τον δικό μου) και backlight keyboard με ~50 ευρώ παραπάνω. Θα μπορούσα να πάρω βέβαια και το aspire 5 αν έβγαινε στα ίδια χρήματα όπως εκεί που το E15 θέλει επιπλέον 120$ usd μεταφορικά + δασμούς το aspire 5 θέλει ~190$ μεταφορικά + δασμούς και βγαίνει ~50 ευρώ ακριβότερο στην τελική τιμή όπως αναφέρω και στο αρχικό ποστ. Όλα αυτά κάνουν το Aspire E15 πιο VFM απο το Aspire 5. :) 

Σε κάθε περίπτωση όμως το συγκεκριμένο aspire 5 του e-shop αξίζει με χίλια από Ελλάδα (γιαυτό και ανέβασα την προσφορά) για κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί να αγοράσει από εξωτερικό και με ~70 ευρώ παραπάνω (βάζοντας του έναν 250άρη m2 ssd) https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660010/toulachiston-240gb.html να το κάνει ολοκληρωμένο και πανίσχυρο για αυτά τα χρήματα ~640 ευρώ. :)  

3 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Και ips να έχουν αυτά τα φθηνιαρικα laptops θα είναι κακής ποιότητας.

Από την στιγμή που συμφωνείτε με τα specs μπορείτε να δώσετε άλλα 80-100 για ένα καλό ips panel.

Panelook.com για πληροφορίες

Το σκέφτηκα και αυτό που λές και συμφωνώ εν μέρη για κάποιον μερακλή, που πιάνουν τα χέρια του, είναι το μοναδικό του μηχάνημα και γενικά έχει όρεξη και μπορεί να διαθέσει τα επιπλέον χρήματα. 

Όμως... αν υπάρχουν και άλλα μηχανήματα, υπάρχει κάποια ακόμα καλύτερη λύση και ανέξοδη, το εξωτερικό Monitor. ;) 

Όπως είπα και παραπάνω εγώ θα το έχω στο σπίτι σε εξωτερική οθόνη 22" FHD ips της LG, για να μην χρησιμοποιώ συνέχεια το desktop και θα το δουλεύω

με mouse + ξεχωριστό μηχανικό πληκτρολόγιο καθώς δεν μπορώ με τίποτα τα touchpad και τα πληκτρολόγια των laptops για συνεχή καθημερινή χρήση.

Όταν βέβαια είμαι εκτός αλλάζει το πράγμα και μπορώ να κάνω κάποιες παραχωρήσεις με την οθόνη. :) 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ.

Πήρα στο eshop πάντως και μου λένε ότι δεν έχει ούτε δευρερη θέση SATA ουτε m.2. Τελικά ποιον να πιστέψω. Είμαι κατά 98% σίγουρος ότι λένε μαλακιες αλλά δε θέλω να τι ρισκάρω. Ξέρετε με σιγουριά οτι έχει 2η θέση για σκληρό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Hommer είπε

Πήρα στο eshop πάντως και μου λένε ότι δεν έχει ούτε δευρερη θέση SATA ουτε m.2. Τελικά ποιον να πιστέψω. Είμαι κατά 98% σίγουρος ότι λένε μαλακιες αλλά δε θέλω να τι ρισκάρω. Ξέρετε με σιγουριά οτι έχει 2η θέση για σκληρό; 

Nαι σωστά σου είπανε έχει μια θέση sata μόνο και όχι 2 θέσεις (m2 + sata) μπερδεύτηκα με το E15 και συγνώμη για την αναστάτωση. 😯

Όμως μικρό το κακό, κάνεις τον 1Τb μηχανικό εξωτερικό με μία usb 3 θήκη όπως αυτή:

https://www.tomtop.com/p-c4935.html (κάπου υπήρχε πρόσφατα ένα θέμα με προσφορά της συγκεκριμένης θήκης και παρήγγειλα 2) 

Επομένως θέλει ssd δίσκο οπωσδήποτε και τον μηχανικό σε εξωτερική θήκη.

Το E15 όμως παίρνει σίγουρα sata + m2 (έχω περσινό Ε15 με 128GB m2 + 250G sata).

Άλλες διαφορές του 5 με το E15 που είδα τώρα και μπορεί πολλούς να τους ενδιαφέρουν είναι ότι: 

το 5 έχει 2 θύρες usb 2.0, 1 θύρα usb 3.0 και 1 θύρα usb 3.1 type C ενώ το Ε15 1 θύρα usb 2.0 και 3 usb 3.0 αλλά δεν έχει type C

Edit: Επίσης κάτι που σκέφτηκα τώρα, το E15 που έχει drive λογικά θα μπορεί με τον ανάλογο αντάπτορα (αν το λύσεις βέβαια και το αφαιρέσεις) να μετατραπεί σε επιπλέον θέση για σκληρό δίσκο sata. Λογικά κάποιες universal θήκες που κυκλοφορούν στο e-bay να ταιριάζουν, σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν προτείνω να γίνει κάτι τέτοιο.

ασπιρε 5.jpg

d94893c5-d3ad-410d-a304-6377261e8042._SL300__.jpg

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Hommer είπε

34 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Nαι σωστά σου είπανε έχει μια θέση sata μόνο και όχι 2 θέσεις (m2 + sata) μπερδεύτηκα με το E15 και συγνώμη για την αναστάτωση. 😯

Όμως μικρό το κακό, κάνεις τον 1Τb μηχανικό εξωτερικό με μία usb 3 θήκη όπως αυτή:

https://www.tomtop.com/p-c4935.html (κάπου υπήρχε πρόσφατα ένα θέμα με προσφορά της συγκεκριμένης θήκης και παρήγγειλα 2) 

Επομένως θέλει ssd δίσκο οπωσδήποτε και τον μηχανικό σε εξωτερική θήκη.

Το E15 όμως παίρνει σίγουρα sata + m2 (έχω περσινό Ε15 με 128GB m2 + 250G sata).

Άλλες διαφορές του 5 με το E15 που είδα τώρα και μπορεί πολλούς να τους ενδιαφέρουν είναι ότι: 

το 5 έχει 2 θύρες usb 2.0, 1 θύρα usb 3.0 και 1 θύρα usb 3.1 type C ενώ το Ε15 1 θύρα usb 2.0 και 3 usb 3.0 αλλά δεν έχει type C

Edit: Επίσης κάτι που σκέφτηκα τώρα, το E15 που έχει drive λογικά θα μπορεί με τον ανάλογο αντάπτορα (αν το λύσεις βέβαια και το αφαιρέσεις) να μετατραπεί σε επιπλέον θέση για σκληρό δίσκο sata. Λογικά κάποιες universal θήκες που κυκλοφορούν στο e-bay να ταιριάζουν, σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν προτείνω να γίνει κάτι τέτοιο.

ασπιρε 5.jpg

d94893c5-d3ad-410d-a304-6377261e8042._SL300__.jpg

Acer Aspire 5 A515-51G.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Acer Aspire 5 A515-51G.jpg

Μάλιστα, λέω και εγώ πώς και δεν έχει! :D 

Απλά θα πρέπει να λύσεις το κάτω μέρος καθώς στα καπάκια για εύκολη πρόσβαση δεν φαίνεται η υποδοχή του m2.

Τhanks Ζάχαρη! :) 

Ώπα!! βλέπω επίσης ότι έχει μία μόνο υποδοχή για ram το 5.

Δηλαδή τα 8gigs είναι το maximum ή για αναβάθμιση θα πρέπει απαραίτητα να αφαιρεθεί και να μπεί 1 dimm των 16gigs; ή δεν βλέπω σωστά; 
(όχι πως μας χαλάνε τα 8gigs απλά για την ιστορία και να ξέρουμε τι να περιμένουμε).

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός από την κλασσική υπόδοχη SATA για 2.5" HDD / SSD διαθέττει και M.2 SSD slot που υποστηρίζει και PCIe NVMe M.2 SSD...
To 2.5" HDD -και η μνήμη- αναβαθμίζονται πολύ εύκολα (εχει από κάτω δύο μικρά service doors), για να αναβαθμίσεις όμως το Μ.2 SSD πρέπει να αφαιρέσεις όλο το κάτω μέρος που πάντως βγαίνει πολύ εύκολα...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Μάλιστα, λέω και εγώ πώς και δεν έχει! :D 

Απλά θα πρέπει να λύσεις το κάτω μέρος καθώς στα καπάκια για εύκολη πρόσβαση δεν φαίνεται η υποδοχή του m2.

Τhanks Ζάχαρη! :) 

Ώπα!! βλέπω επίσης ότι έχει μία μόνο υποδοχή για ram το 5.

Δηλαδή τα 8gigs είναι το maximum ή για αναβάθμιση θα πρέπει απαραίτητα να αφαιρεθεί και να μπεί 1 dimm των 16gigs; ή δεν βλέπω σωστά; 
(όχι πως μας χαλάνε τα 8gigs απλά για την ιστορία και να ξέρουμε τι να περιμένουμε).

Το 17αρι που το έχω ανοίξει για να βάλω το m2 όντως έχει μόνο μια υποδοχή ram. Νομίζω ότι και για τα 15ρια το ίδιο ισχύει. Κάποια 15ρια ενδεχομένως να έχουν εκτός από το slot της ram και 4gb soldered ram. Επίσης το κάτω μέρος δεν ανοίγει και τόσο εύκολα, δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις να ξελασκαρεις το σασί!

• Like 1
Δημοσ.

Για άλλη μια φορά το άριστα καταρτισμενο προσωπικό του eshop μας βγαζει ασπροπρωσοπους. Μάλλον του eshop θα πάρω εγώ τελικά μαζί με εναν m.2 μίας και βλέπω ότι είναι ίδιος με τον E15 με τις διαφορες στους σκληρους

6 λεπτά πριν, yannies82 είπε

Το 17αρι που το έχω ανοίξει για να βάλω το m2 όντως έχει μόνο μια υποδοχή ram. Νομίζω ότι και για τα 15ρια το ίδιο ισχύει. Κάποια 15ρια ενδεχομένως να έχουν εκτός από το slot της ram και 4gb soldered ram. Επίσης το κάτω μέρος δεν ανοίγει και τόσο εύκολα, δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις να ξελασκαρεις το σασί!

Στο 25% των laptop που έχω ανοίξει, στο τέλος (μετά το κλείσιμο) μου περισσεύουν κανα δυό βίδες. Είναι περίεργα τα laptop τι να κάνουμε, αλλά αναγκαία ατα άτιμα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως θα πάω για το E15 απο το Amazon

1 ώρα πριν, Hommer είπε

Για άλλη μια φορά το άριστα καταρτισμενο προσωπικό του eshop μας βγαζει ασπροπρωσοπους. Μάλλον του eshop θα πάρω εγώ τελικά μαζί με εναν m.2 μίας και βλέπω ότι είναι ίδιος με τον E15 με τις διαφορες στους σκληρους

Στο 25% των laptop που έχω ανοίξει, στο τέλος (μετά το κλείσιμο) μου περισσεύουν κανα δυό βίδες. Είναι περίεργα τα laptop τι να κάνουμε, αλλά αναγκαία ατα άτιμα 

Mπα δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το λύσεις. Έχω κάνει βίδες 2 lenovo, ένα toshiba και ένα acer παλιότερα. Δεν είχα κάποιο θέμα.

Καλό είναι να δείς και ένα βιντεάκι πρίν το λύσεις στο youtube, βοηθάει πολύ.

Εγώ πάντως το αποφάσισα, ανάμεσα στα δύο θα επιλέξω το Ε15 απο Amazon. Θα δώσω 50 ευρώ παραπάνω αλλά θα πάρω κάποια features επιπλέον που θέλω όπως το backlight keyboard, τα windows 10 και τον m2 ssd προεγκατεστημένο. Δεν θα χρειαστεί να δώσω ούτε ευρώ παραπάνω. 

1 ώρα πριν, yannies82 είπε

Το έψαξα λίγο και πράγματι και το 15" aspire 5 έχει μόνο ένα slot για ram. Επομένως μένεις στα 8 γίγα (υπεραρκετά βέβαια για το μηχάνημα) ή αγοράζεις ένα dimm 16gb ddr4 αν θέλεις να αναβαθμίσεις. 

Σε αυτό τον τομέα υπερτερεί το E15 πάντως και ευχαριστώ άλλη μια φορά για το feedback. 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, unstabletop είπε

Aν ανέβουμε σε budget γιατί όχι αυτό στα 720 ευρώ τελική;

https://www.amazon.com/8th-Gen-i5-8300H-processor-GeForce-FireCuda/dp/B07BP9QG2J/ref=sr_1_1 

Αν είναι να πάρω απο εξωτερικό θα πάρω απο Amazon, απο Gearbest με την καμία τόσα χρήματα για laptop. 

Επεξ/σία από lionheart75
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...