Προς το περιεχόμενο

[laptop]Acer Aspire 5 A515-51G (i5-8250U/8GB/1TB/GeForce MX150/FHD/Linux) 569€ @ Ε-shop

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, lionheart75 είπε

Ναι ασφαλώς και κάνει. :) 

Ρωτάω μόνο και μόνο γιατι οι m2 είναι σχετικά καινούριο και δεν έχω πολύ ασχοληθεί. Εν γένη, όπου έχεις slot m2 μπαίνει και m2 δίσκος (όπως στο SATA);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Hommer είπε

Ρωτάω μόνο και μόνο γιατι οι m2 είναι σχετικά καινούριο και δεν έχω πολύ ασχοληθεί. Εν γένη, όπου έχεις slot m2 μπαίνει και m2 δίσκος (όπως στο SATA);

Ναι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον ενδιαφέρεται: Μου ήρθε το λάπτοπ. Ως προς τις αποδόσεις δεν έχω κάτι να πω, δε νομίζω να χρειάζεται (δείτε benchmarks).

Ως προς το λειτουρικό: Έρχεται με Linux Endless (αμάν αυτά τα distros, πόσα είναι πια;), δεν ασχολήθηκα, format κατευθείαν σε 10άρια.

Ως προς το build:

1) Πανεύκολο άνοιγμα. Βγάζεις τις βίδες και το σκληρό και βγήκε όλο το καπάκι. Ούτε συνδεδεμένο mousepad, ούτε κρυφές βίδες, ούτε βίδες κάτω από το πληκτρολόγιο, ούτε να κολλήσει στο άνοιγμα στις θύρες, ούτε τίποτα. (Άμα είστε άσχετοι μ' αυτά μη ψαρώνετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό κατσαβίδι κι ένα ζευγάρι μάτια)

2) Η εικόνα που ανέβασε ο Zacharis πιο πάνω είναι 100% σωστή.

3) Το socket για τον m.2 είναι έτσι. [Προφανώς κουμπώνει δίσκος τύπου M και B+M, ( έτσι για την ιστορία )]. Διαστάσεις δίσκου: 7.00mm x 69.85mm x 100.2mm.*

4) Όχι κάτι το φοβερό αλλά λίγο αρνητικό (για μένα) ότι δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία. (Φαντάζομαι, βγαίνει από τα έσω, δεν προσπάθησα να τη βγάλω).

5) Ο σκληρός που έχει είναι 5400 rpm (το αναφέρω γιατι το eshop δε γράφει τίποτα).

*Θα χρειαστείτε μια (πολύ) μικρή βιδούλα. Σε όποιο μαγαζί με υπολογιστές πάτε θα σας δώσουν

Επεξ/σία από Hommer
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Hommer είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται: Μου ήρθε το λάπτοπ. Ως προς τις αποδόσεις δεν έχω κάτι να πω, δε νομίζω να χρειάζεται (δείτε benchmarks).

Ως προς το λειτουρικό: Έρχεται με Linux Endless (αμάν αυτά τα distros, πόσα είναι πια;), δεν ασχολήθηκα, format κατευθείαν σε 10άρια.

Ως προς το build:

1) Πανεύκολο άνοιγμα. Βγάζεις τις βίδες και το σκληρό και βγήκε όλο το καπάκι. Ούτε συνδεδεμένο mousepad, ούτε κρυφές βίδες, ούτε βίδες κάτω από το πληκτρολόγιο, ούτε να κολλήσει στο άνοιγμα στις θύρες, ούτε τίποτα. (Άμα είστε άσχετοι μ' αυτά μη ψαρώνετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό κατσαβίδι κι ένα ζευγάρι μάτια)

2) Η εικόνα που ανέβασε ο Zacharis πιο πάνω είναι 100% σωστή.

3) Το socket για τον m.2 είναι έτσι. [Προφανώς κουμπώνει δίσκος τύπου M και B+M, ( έτσι για την ιστορία )]. Διαστάσεις δίσκου: 7.00mm x 69.85mm x 100.2mm.*

4) Όχι κάτι το φοβερό αλλά λίγο αρνητικό (για μένα) ότι δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία. (Φαντάζομαι, βγαίνει από τα έσω, δεν προσπάθησα να τη βγάλω).

5) Ο σκληρός που έχει είναι 5400 rpm (το αναφέρω γιατι το eshop δε γράφει τίποτα).

*Θα χρειαστείτε μια (πολύ) μικρή βιδούλα. Σε όποιο μαγαζί με υπολογιστές πάτε θα σας δώσουν

Καταρχάς σε ευχαριστούμε ΠΟΛΥ για τα infos, τις φωτο και το vid. Σούπερ βοηθητικά.

Είμαι έτοιμος να το χτυπήσω και θέλω να έχω δυνατότητα να βάλω ssd μόλις έρθει λίγο κασέρι ακόμα. Έχω μερικές ερωτήσεις:

1) Υπήρχαν warranty stickers στις βίδες, στο καπάκι κλπ ή γενικότερα κάτι που μπορεί να «προδώσει» το άνοιγμα με αποτέλεσμα να χάσεις την εγγύηση;

2) Πιστεύεις πως μετά το κούμπωμα του SSD την διατηρείς; Η 1+1 χρόνια εγγύηση του eshop είναι κάτι που σίγουρα θα ήθελα να κρατήσω για ~600€ αγορά!

3) Στο μοναδικό dimm slot του φαντάζομαι έχει ένα dimm 8GB, σωστά; Ή έχει και soldered RAM;

Επεξ/σία από Panos_B

13 λεπτά πριν, Panos_B είπε

Καταρχάς σε ευχαριστούμε ΠΟΛΥ για τα infos, τις φωτο και το vid. Σούπερ βοηθητικά.

Είμαι έτοιμος να το χτυπήσω και θέλω να έχω δυνατότητα να βάλω ssd μόλις έρθει λίγο κασέρι ακόμα. Έχω μερικές ερωτήσεις:

1) Υπήρχαν warranty stickers στις βίδες, στο καπάκι κλπ ή γενικότερα κάτι που μπορεί να «προδώσει» το άνοιγμα με αποτέλεσμα να χάσεις την εγγύηση;

2) Πιστεύεις πως μετά το κούμπωμα του SSD την διατηρείς; Η 1+1 χρόνια εγγύηση του eshop είναι κάτι που σίγουρα θα ήθελα να κρατήσω για ~600€ αγορά!

3) Στο μοναδικό dimm slot του φαντάζομαι έχει ένα dimm 8GB, σωστά;...

1. Oχι...

2. Ναι

3. Ναι

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Panos_B είπε

3) Στο μοναδικό dimm slot του φαντάζομαι έχει ένα dimm 8GB, σωστά; Ή έχει και soldered RAM;

Σου απάντησε κι ο Zacharis. Μόνο να προσθέσω:

1) Όντως δεν έχει κάτι που θα προδώσει την εγγύηση, παρά μόνο το ίδιο το άνοιγμα, αν γίνει άγαρμπα. Δε νομίζω να το κοιτάνε διεξοδικά για να δουν κανά αυλάκι από κατσαβίδι στα πλαστικά αλλά καλού κακού μία συμβουλή: Δε χρειάζεται καθόλου κατσαβίδι για το άνοιγμα των πλαστικών. Με τα νύχια σου, ξεκινάς από την πίσω μεριά και συνεχίζεις περιμετρικά. Τα πλαστικά χωρίζονται πανεύκολα.

2) Μπορεί και να μη χρειάζεται (αν ξέρει κάποιος....) αλλά καλού κακού αν το στείλεις στην εγγύηση βγάλε τον ssd γιατι μπορεί να σου πουν "τον άνοιξες για να τον βάλεις, άρα πάει η εγγύηση".

Επεξ/σία από Hommer
  • Thanks 1

Έγινε, σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις!

1 ώρα πριν, Hommer είπε

2) Μπορεί και να μη χρειάζεται (αν ξέρει κάποιος....) αλλά καλού κακού αν το στείλεις στην εγγύηση βγάλε τον ssd γιατι μπορεί να σου πουν "τον άνοιξες για να τον βάλεις, άρα πάει η εγγύηση".

Σωστός, κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ! Ίσως είναι και σε ποιον θα πέσεις, αλλά αν δεν κάνεις ζημιά, είναι ακραίο να σου βγάλει εκτός εγγύησης μια χαλασμένη οθόνη π.χ. επειδή κούμπωσες έναν ssd στη θύρα που 'χουν βάλει για αυτόν ακριβώς το σκοπό... :P :wacko:

Απο θερμοκρασιες, μια χαρα. Δεν ζεστενεται παρα πολυ απο επανω. Εννοειται εχει γινει οσο undervolt παιρνει, για να μην κανει παρα πολυ throttle και να παιζει γυρω στα 2.5 με 2.7GHz οταν ασχολουμαι με κατι βαρυ.

Σε gaming, θερμοκρασιες, με βαση και ανεμιστηρα, παιζει γυρω στους 70 με 75C.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...