lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα crazy αυτής της εβδομάδας στα 569€. https://www.e-shop.gr/laptop-acer-aspire-5-a515-51g-58ey-156-fhd-intel-core-i5-8250-8gb-1tb-nvidia-gf-mx150-2gb-linux-p-PER.903848 Πρόκειται πιθανότατα για το πιο VFM laptop της αγοράς (μαζί με το Acer aspire E15 με πανομοιότυπο hardware) από τις αρχές του έτους που κυκλοφόρησε. Στο Αμερικάνικο Amazon και τα 2 μοντέλα (όμως με ssd 256GB και win 10) κοστίζουν 600$ Το Αspire 5 (βγαίνει στα ~680€ με τα μεταφορικά + δασμούς για Ελλάδα) https://www.amazon.com/gp/product/B075KCJHMD/ref=ox_sc_sfl_title_1 Το Aspire E15 (βγαίνει στα ~630€ με τα μεταφορικά + δασμούς για Ελλάδα) https://www.amazon.com/Acer-Aspire-i5-8250U-GeForce-E5-576G-5762/dp/B075FLBJV7/ref=sr_1_3 Στην Ελλάδα το ίδιο μηχάνημα με win 10 ξεκινά από 612€ όμως με 4GB ram αντί 8GB του θέματος, ενώ άλλες εκδόσεις με 256 ssd και win 10 έχουν αρκετά μεγαλύτερη τιμή. https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=A515-51G Τυχαίνει το συγκεκριμένο laptop να το ψάχνω τελευταία για να αντικαταστήσω το E15 μου με i3 6006U και την 940ΜΧ, οπότε έπεσα πάνω σε αυτό και δεν μπορούσα να μην το ποστάρω. Θετικά: Φοράει τον καινούργιο i5-8250U με 4 πυρήνες και 8 threads, 8 gigs ram, dedicated MX150 2gigs vram, είναι όμορφο στην εμφάνιση και σχετικά λεπτό (φαίνεται κάπως premium αν και είναι πλαστικό), είναι σχετικά ελαφρύ ενώ έχει αρκετά μεγάλη αυτονομία που αγγίζει τις 8-9 ώρες (σύμφωνα με reviews που έχω δεί). Αρνητικά: Το panel του είναι FHD αλλά είναι TN οπότε είναι μέτριο. Επίσης ο δίσκος που φοράει η συγκεκριμένη έκδοση είναι μηχανικός και θα χρειαστεί οπωσδήποτε έναν ssd. Το καλό είναι ότι παίρνει και m2 αλλά και sata, οπότε βάζετε ότι σας βολεύει. Δεν έχει optical drive αλλά τη σήμερον θεωρώ ότι είναι περιττό. Αυτά είναι και τα μόνα ψεγάδια του συγκεκριμένου μηχανήματος. Στον αντίποδα το Acer Aspire E15 με ακριβώς πανομοιότυπο hardware, έχει μάλλον IPS panel (σύμφωνα με review και σχόλια κατόχων) οπότε αν είναι έτσι υπερτερεί στο θέμα οθόνης. Επίσης έχει και optical drive για όποιον το χρειάζεται. Όμως είναι πιο χοντροκομμένο σαν κατασκευή, πιο βαρύ και φαίνεται λιγότερο premium από το 5 ενώ υστερεί λίγο σε διάρκεια μπαταρίας (σύμφωνα με review που είδα σε σύγκριση των δύο). Διαφορές Aspire 5 vs Aspire E15: Δυνατότητες gaming του συγκεκριμένου μηχανήματος: Σε κάθε περίπτωση και τα 2 μηχανήματα δεν έχουν αντίπαλο σε αυτά τα χρήματα. Αν ψάχνει κάποιος vfm μηχάνημα που κάνει για όλα με κάποιες παραχωρήσεις φυσικά θα πρέπει να το κοιτάξει καθώς δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο στα 570 ευρώ. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από lionheart75 6 1
Zengar Zombolt Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 όντως πολύ καλή τιμή και για ελαφρύ gaming είναι μια χαρά 1
yannies82 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, lionheart75 είπε Αρνητικά: Το panel του είναι FHD αλλά είναι TN οπότε είναι μέτριο. Σύμφωνα με την περιγραφή του eshop το πάνελ του συγκεκριμένου λάπτοπ είναι FHD IPS. Κατά τα άλλα όντως πρόκειται για πολύ καλή τιμή για το συγκεκριμένο λάπτοπ. 1
Hommer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Στα 650 λέτε θα βρω κάτι καλύτερο ή απλά το ίδιο (από άποψη specs) απλά με καναν ssd πάνω; Μάλλον πάει για καλάθι
zacharis1955 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Hommer είπε Στα 650 λέτε θα βρω κάτι καλύτερο ή απλά το ίδιο (από άποψη specs) απλά με καναν ssd πάνω; Μάλλον πάει για καλάθι https://www.amazon.com/Acer-Aspire-i5-8250U-GeForce-E5-576G-5762/dp/B075FLBJV7/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1519694545&sr=1-3&keywords=Intel%2BCore%2Bi5-8250U 720 $ (~617 €) τελική τιμή με μεταφορικά και τελωνείο μέσα, σε μια βδομάδα περίπου θα το έχεις σπίτι σου... https://www.e-shop.gr/laptop-acer-aspire-5-a515-51g-84nj-156-fhd-core-i7-8550u-4gb-1tb-nvidia-gf-mx150-2gb-linux-p-PER.918022 αν δεν βιάζεσαι το e-shop το βγάζει συχνά σε προσφορά στα 629-639 €... Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από zacharis1955
lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, yannies82 είπε Σύμφωνα με την περιγραφή του eshop το πάνελ του συγκεκριμένου λάπτοπ είναι FHD IPS. Κατά τα άλλα όντως πρόκειται για πολύ καλή τιμή για το συγκεκριμένο λάπτοπ. Γενικά αποφεύγω να στηρίζομαι στις περιγραφές από τα καταστήματα. Σε όσα review έχω δει για το συγκεκριμένο αναφέρεται TN το panel. Βέβαια μακάρι να είναι έτσι.
yannies82 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Γενικά αποφεύγω να στηρίζομαι στις περιγραφές από τα καταστήματα. Σε όσα review έχω δει για το συγκεκριμένο αναφέρεται TN το panel. Βέβαια μακάρι να είναι έτσι. Το eshop είχε το συγκεκριμένο μοντέλο και με TN panel και με IPS panel παλιότερα. Εγώ έχω αγοράσει το 17αρι που έχει IPS πάνελ. Κατά πάσα πιθανότητα και αυτό έχει IPS οθόνη. Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά αν θέλει να είναι 100% σίγουρος ας πάρει ένα τηλέφωνο στο eshop πρώτα να το επιβεβαιώσει. 2
Prof_Chaos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, yannies82 είπε Το eshop είχε το συγκεκριμένο μοντέλο και με TN panel και με IPS panel παλιότερα. Εγώ έχω αγοράσει το 17αρι που έχει IPS πάνελ. Κατά πάσα πιθανότητα και αυτό έχει IPS οθόνη. Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά αν θέλει να είναι 100% σίγουρος ας πάρει ένα τηλέφωνο στο eshop πρώτα να το επιβεβαιώσει. το αναφέρει στην περιγραφή του e-shop οτι έχει IPS Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Prof_Chaos
cpgr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δεν εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο ομως..και η οθονη αν και ips δεν εχει καλη καλυψη srgb..
lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, cpgr είπε Δεν εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο ομως..και η οθονη αν και ips δεν εχει καλη καλυψη srgb.. Στην τιμη αυτη δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Αν θελουμε ssd και backlit πληκτρολογιο θα πρεπει να δωσουμε παραπανω χρηματα. Για ελλαδα η τιμη του συγκεκριμενου ειναι πολυ καλη. Βεβαια για καποιον που θελει τα παραπανω χαρακτηριστικα και επιπλεον 256 ssd , backlit keyboard και οθονη με καλυτερη πιστοτητα χρωματων θα παει στο Aspire E15 που εχω βαλει στο παραπανω link απο το Αμερικανικο amazon που βγαινει στα ~620-630 ευρω τελικη τιμη. 1 ώρα πριν, yannies82 είπε Το eshop είχε το συγκεκριμένο μοντέλο και με TN panel και με IPS panel παλιότερα. Εγώ έχω αγοράσει το 17αρι που έχει IPS πάνελ. Κατά πάσα πιθανότητα και αυτό έχει IPS οθόνη. Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά αν θέλει να είναι 100% σίγουρος ας πάρει ένα τηλέφωνο στο eshop πρώτα να το επιβεβαιώσει. Αφου το εχεις πες μας αν μπορεις λιγα λογια για την οθονη και γενικοτερα για το μηχανημα. 59 λεπτά πριν, Prof_Chaos είπε το αναφέρει στην περιγραφή του e-shop οτι έχει IPS Εχουν γινει και λαθη κατα καιρους στις περιγραφες του οποτε καλο ειναι να ψαχνομαστε γενικοτερα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από lionheart75 1
yannies82 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, lionheart75 είπε 1 ώρα πριν, yannies82 είπε panel και με IPS panel παλιότερα. Εγώ έχω αγοράσει το 17αρι που έχει IPS πάνελ. Κατά πάσα πιθανότητα και αυτό έχει IPS οθόνη. Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά αν θέλει να είναι 100% σίγουρος ας πάρει ένα τηλέφωνο στο eshop πρώτα να το επιβεβαιώσει. Αφου το εχεις πες μας αν μπορεις λιγα λογια για την οθονη και γενικοτερα για το μηχανημα Έχω το 17αρι αγορασμενο από το eshop. Η IPS οθόνη είναι πολύ καλή, έχω διαβάσει σε reviews ότι είναι η ίδια οθόνη με το αρκετά ακριβότερο lenovo legion gaming laptop. Ειναι πολύ φωτεινή σε σημείο ώστε για να βλέπω άνετα χωρίς να στραβωνομαι έχω θέσει τη φωτεινότητα στο 35%. Εμένα μου πρασινιζε λίγο στο μάτι, κάτι που διόρθωσα με calibration από τις ρυθμίσεις των windows. Όποιος πάρει ένα τέτοιο λάπτοπ θεωρω ότι σίγουρα πρέπει να δώσει χρήματα για ssd, αλλιώς δεν το ευχαριστιεται. Εγώ έχω τον samsung 960 evo. Από τη στιγμή που πατάω το power μέχρι να είναι αποκρισιμο το μηχάνημα μέσα στα windows περνάνε 5-7 δευτερόλεπτα. Ο επεξεργαστής είναι πολύ καλός, αντίστοιχος και λίγο καλύτερος του i5-7300hq. Επίσης δεν καίει πολύ ρεύμα καθώς έχει βασική συχνότητα λειτουργίας 1,6 ghz και TDP μόλις 15W. Για 17αρι αντέχει αρκετές ώρες στη μπαταρία για σερφαρισμα (όχι για gaming ομως). Στο gaming η mx150 κάρτα είναι αξιοπρεπέστατη για entry/mid level gaming. Παίζει πολύ καλά τα παλιότερα παιχνίδια, και αξιοπρεπώς σε low/mid τα πιο καινούρια. Ανεβάζει αρκετη θερμοκρασία όταν παίζεις αλλά ούτε ο επεξεργαστής ούτε η κάρτα γραφικών κάνουν throttle τη συχνότητα τους (τουλάχιστον στα περισσότερα games). Το target group του λάπτοπ αυτού πιστεύω είναι οι χρήστες που θέλουν ένα καλό μηχάνημα για δουλειά και να μπορούν επίσης σε αυτό να κάνουν αξιοπρεπώς/καλά λίγο από όλα (ταινίες, παιχνίδια, video editing). Δεν απευθύνεται σε κάποιον που θέλει ένα δυνατο λάπτοπ αποκλειστικά για gaming. 1
lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω για το feedback σε ολα οσα εγραψες συμφωνουν και τα review που ειδα καθως και τα σχολια κατοχων. Το μηχανημα ειναι πολυ δυνατο για κατω απο 600 ευρω. Εφοσον εχει ips δεν υπαρχουν σοβαρες ελλειψεις. Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτο του eshop και στο aspire e15 απο amazon. Εχω διαθεσιμους ssd για να του βάλω αν τελικα το παρω απο το eshop. Παντως θα παρω σιγουρα ενα απο τα δυο καθως δεν υπαρχει πιο vfm laptop αυτη την περιοδο και πιστευω για αρκετο καιρο ακομα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από lionheart75 1
Hommer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, zacharis1955 είπε https://www.e-shop.gr/laptop-acer-aspire-5-a515-51g-84nj-156-fhd-core-i7-8550u-4gb-1tb-nvidia-gf-mx150-2gb-linux-p-PER.918022 αν δεν βιάζεσαι το e-shop το βγάζει συχνά σε προσφορά στα 629-639 €... Δεν το βιάζομαι ιδιαίτερα. Αλλά σε σχέση με αυτόν που έβαλες βλέπω δεν κερδίζω κάτι "πολύ" παραπάνω. Ο επεξεργαστής οκ είναι λίγο καλύτερος αλλά χάνω σε RAM και δίσκο. Άρα στη μία (E15/amazon) περίπτωση θα πρέπει να πάρω έναν hdd (ή να αναβαθμίσω τον ssd) κάποια στιγμή*. Και στη δεύτερη (A515/eshop) RAM (άμεσα) και ssd (ακόμα πιο άμεσα). Νομίζω αξίζει ο E15 καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς, έχω σταθερό μηχάνημα για τα σοβαρά μου πράματα. Λαπτοπ και να χάσω λίγα GHz αν κερδίζω από αλλού (RAM, SSD, €) την κάνω τη θυσία. *Έχει άδεια θέση για δεύτερο σκληρό, ξέρεις;
lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) @Hommer το E15 στο οποιο αναφερεσαι το εχω ηδη αναφερει στο αρχικο ποστ. Ουσιαστικα aspire 5 και aspire E15 ειναι ιδια μηχανηματα με καποιες μικροδιαφορες τις οποιες ηδη εχω γραψει. Και εγω θεωρω τα ~620-630 ευρω που ζηταει το amazon για το Ε15 την πιο καλη και Vfm προταση καθως το aspire 5 με πανομοιοτυπο harware εχει για καποιο λογο παραπανω εξοδα και βγαινει ακριβοτερο κατα 40-50 ευρω ενω η αρχικη τους ειναι ιδια. Ομως αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι πολυ καλη προταση το συγκεκριμενο απο Ελλαδα για καποιον που εχει π.χ εναν ssd καβατζα και δεν θα μπει σε επιπλεον εξοδα. Το Ε15 με τον 256 ssd παιρνει επιπλεον δισκο αν θελεις να του βαλεις επιπλεον μηχανικο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από lionheart75 1
Hommer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, lionheart75 είπε @Hommer το E15 στο οποιο αναφερεσαι το εχω ηδη ανεφερει στο αρχικο ποστ. Ουσιαστικα aspire 5 και aspire E15 ειναι ιδια μηχανηματα με καποιες μικροδιαφορες τις οποιες ηδη εχω γραψει. Και εγω θεωρω τα ~620-630 ευρω που ζηταει το amazon για το Ε15 την πιο καλη και Vfm προταση καθως το aspire 5 με πανομοιοτυπο harware εχει για καποιο λογο παραπανω εξοδα και βγαινει ακριβοτερο κατα 40-50 ευρω. Ομως αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι πολυ καλη προταση το συγκεκριμενο απο Ελλαδα για καποιον που εχει π.χ εναν ssd καβατζα και δεν θα μπει σε επιπλεον εξοδα. Σίγουρα, είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για τα λεφτά. Στην ουσία είναι τα ίδια μηχανήματα. Απλά το ένα έχει SSD και το άλλο HDD (με λιγότερα όμως λεφτά, άρα μπορείς να πάρεις SSD και τελικα΄θα είναι το ίδο με το E15 στα λεφτά). Εσύ τι λές; E15 (amazon) ή aspire 5 (eshop)+SSD (έχει ελευτερη θέση sata ή m2);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα