Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν έχω κάνει ποτέ αγορά μέσω κάρτας από το internet, έχω μόνο χρεωστική που την έβγαλα με τα CC για να παίρνω λεφτά από τα ΑΤΜ ή καμιά αγορά από μαγαζιά και δεν ήξερα οτι η αγορά πραγματοποιείται από το internet χωρίς να βάλεις ΡΙΝ, απλά απαράδεκτο, οπότε αν σου κλέψει κάποιος την κάρτα και δεν το πάρεις χαμπάρι γρήγορα αγοράζει κάτι από το ίντερνετ και χάνεις τα λεφτά σου. Και δεν είναι επιχείρημα να ξέρεις το τηλέφωνο για ακύρωση της κάρτας, φαντάσου να σου πάρει την κάρτα π.χ το παιδί σου στο σπίτι όταν θα απουσιάζεις και να αγοράσει κάτι χωρίς να το ξέρεις ή να κάνει καμιά μαλακία. Τα υπόλοιπα παιδιαρίστικα και εξυπναδίστικα περί θλίψης και 35ρηδων που δεν ξέρουν από τεχνολογία δεν τα σχολιάζω καν. Η επιλογή κάποιου ή η επιθυμία του να χώνεται με οτι νέα τεχνολογία υπάρχει δεν υποχρεώνει και τους υπόλοιπους να το πράξουν ή να τα ξέρουν όλα, αντί μάλιστα να επικρίνουν το σύστημα που λειτουργεί έτσι κατακρίνουν τον άλλον που έκανε μια διαπίστωση ή έχει πρόβλημα. Να υποθέσω οτι αν το παιδί σου σου κλέψει τα μετρητά φταίει η τράπεζα πάλι ε? Το σύστημα δεν έχει κάποιο πρόβλημα (στο κομμάτι των ηλεκτρονικών αγορών). Αν κάποιος δεν θέλει να χρησιμοποιεί κάποια τεχνολογία κανένα πρόβλημα το να την κράζει γιατι δεν γνωρίζει και να θέλει να την κρατήσει πίσω είναι πρόβλημα.. 1 1
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, redhotstef είπε Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος ακομα τι εστι ηλεκτρονικη αγορα. Οταν πας σουπερμαρκετ η σε φυσικο καταστημα ενδυσης και κανεις αγορες με pos, πιανεται ως ηλεκτρονικη αγορα; Η ειναι μονο αυτες που πραγματοποιουνται μεσα απο ιστοτοπους; Εννοειται πως δεν ειναι ηλεκτρονικη αγορα στα s/m ή στα καταστηματα.
dtzgr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Ηλεκτρονική αγορά δεν είναι, ηλεκτρονική πληρωμή, όμως, είναι.
l337 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, redhotstef είπε Τον τηλεφωνικο αριθμο της τραπεζας για ακυρωση καρτας ποσοι το ξερετε αραγε; Εγω οχι παντως αλλα τωρα πρεπει οπωσδηποτε να τον αποστηθησω! Το καταλαβαίνεις πως ήσουν μέχρι τώρα απαράδεκτος, έτσι; (το πρώτο πράγμα που κάνει ο κάτοχος μιας κάρτας είναι να αποθηκεύσει το αντίστοιχο "lost cards" νούμερο) ΥΓ: Ο τίτλος του thread είναι για τα πανηγύρια. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από l337 1
GeorgeAl92 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Ο αναλφάβητος του 21ου αιώνα είναι εκείνος ο άνθρωπος που δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία. Προτείνω στους συμφορίτες (κάτω των 50) που φοβούνται τη χρήση κάρτας, τις ηλεκτρονικές αγορές και τα ΑΤΜ επειδή είναι του διαβόλου να ανοίξουν κανένα βιβλίο ή να ενημερωθούν από οποιοδήποτε φίλο, συγγενή ή υπάλληλο βρουν, αμέσως. Σε λίγα χρόνια θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ένταξή τους στην κοινωνία, μπορεί όχι στην Ελλάδα (σύντομα) αλλά σίγουρα αν πάνε κανένα ταξιδάκι προς Ευρώπη μεριά.
RTW4ever Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία της χρήσης της κάρτας, από τότε που δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά. Δεκαετία 1990, έδινες την κάρτα στο κατάστημα που ψώνιζες, την περνούσαν από μια "ράγα" με τριπλότυπο χαρτί, έβγαιναν σε αυτό τα στοιχεία της κάρτας, κρατούσε ένα ο καταστηματάρχης, ένα εσύ και ένα για την τράπεζα. Και εκεί φυσικά δεν χρειαζόταν το PIN, το οποίο ήταν μόνο για ανάληψη από τα ΑΤΜ. Σήμερα αντί για "ράγα" και χαρτάκια, δίνουμε απλά τα στοιχεία της κάρτας στην ιστοσελίδα από όπου αγοράζουμε. Ο κάτοχος της κάρτας είναι πάντα υπεύθυνος να ΜΗΝ την χάσει. Υπάρχει με υπουργική απόφαση ένα όριο κάλυψης της ζημίας από μη εγκεκριμένη χρήση της κάρτας, υπό την έννοια ότι την ζημία αναλαμβάνει η τράπεζα, μόνο αν αποδειχθεί ότι ο κάτοχος ΔΕΝ βαρύνεται με υπαιτιότητα για την απώλεια της κάρτας. Μάθετε να διαβάζετε τους όρους χρήσης των προϊόντων που αγοράζετε. Και η κάρτα προϊόν με όρους χρήσης είναι. 1
DrLo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Ο TS προφανώς δεν έχει ιδέα για το πως λειτουργούν οι κάρτες και είναι άσχετος με το όλο ζήτημα ... αλλά μιας και το διάβασα θυμήθηκα ότι κάποιο καιρό όταν έκανα πληρωμές μέσω της χρεωστικής Apha bank μου ζητούσε και ένα password (όχι το τριψήδιο από πίσω) που τό είχα δηλώσει στο σύστημά τους ... αυτό ιχύει ακόμα ? (τελευταία χρησιμοποιώ την κάρτα της Πειραιώς και έχω να κάνω πολύ καιρό αγορά με αυτή της Alpha.
dtzgr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι το verified by visa. Όσοι δεν το έχετε ενεργοποιήσει, να το κάνετε. Αντί να έχεις ένα password που βάζεις πάντα, πλέον στέλνει στο κινητό που έχεις δηλώσει στην τράπεζα έναν κωδικό που ισχύει ελάχιστα λεπτά και είναι μιας χρήσης, τον οποίο πρέπει να δώσεις για να γίνει η συναλλαγή. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από dtzgr 1
tornado Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, Alphaleader είπε Ωραια, βαλε λεφτά να ψωνίσω... και μαλιστα θα τα ψωνισω απο τον μεγαλυτερο retailer του διαδικτυου παγκοσμια. 😀 Τελος πάντων, αυτο που λέω ειναι πως αν δε θελετε να σας την χρησιμοποιησει καποιος την κάρτα, μην την γνωστοποιειτε σε κανενα. Αυτο. νομιζω οτι τα ειπα πολυ απλα, οταν η καρτα μου ειναι αδεια δεν ψωνιζω ουτε εσυ ουτε εγω, και να στη δωσω ειναι αχρηστη. Εννοειτε οτι μολις φυγει απο τα χερια μου την ακυρωνω
Argyfreewind Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Είχα κι εγώ μια ανάλογη εμπειρία σε ένα μαγαζί (δεν θα πω ποιο) όπου έδωσα την κάρτα στον πώλητή για μια αγορά (μέσω του υπολογιστή του) και ενώ περίμενα να μου ζητήσει αυτός το πιν, μετά από λίγο μου έδωσε την κάρτα και μου λέει εντάξει. Τον ρώτησα γιατί δεν χρειάστηκε το πιν και μου είπε "έλα μωρέ αφού σε ξέρω είσαι πελάτης, είναι σαν να έκανες εσύ την αγορά από τον δικό σου υπολογιστή και δεν χρειάζεται πιν". Η κάρτα είναι μεταβατικό στάδιο μην ανησυχείς. Μέχρι να την μάθουμε θα περάσει. Ήδη οι επιστήμονες εργάζονται πάνω στα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου για την ασφάλεια των συναλλαγών. Στα χρήματα για να αποφύγουν την παραχάραξη αλλάζουν τα μελάνια, το χαρτί κτλ. Άρα το χρήμα από μόνο του είναι το αντικείμενο προς μελέτη και βελτίωση. Δυστυχώς με το ηλεκτρονικό χρήμα το αντικείμενο προς μελέτη είμαστε εμείς και τα βιομετρικά χαρακτηριστικά μας. Να προσέχουμε στο μέλλον μη μας κόψουν κανένα δάχτυλο η μας βγάλουν κανένα μάτι! 1
defacer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 15 hours ago, redhotstef said: Το γιατι δουλευει ετσι το αναρωτηθηκε κανεις; Δε νομίζω, μάλλον είσαι ο πρώτος.
prometheas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν οι λύσεις ειναι απλές 1 Αν έχουμε VISΑ https://www.visa.gr/kartes-gia-olous/online-agores/verified-by-visa/eggafeite 2. Aν έχουμε Mastercard https://www.mastercard.gr/el-gr/consumers/get-support/securecode.html Αν θέλουμε μπορούμε επιπλέον με μια αίτηση στην τράπεζα (ή από το online banking) να ακυρώσουμε την επιλογή για contactless αγορές.. Εννοείται οτι τις κάρτες μας οπως και την ταυτότητα μας τις έχουμε μαζί μας, δεν τις αφήνουμε στο σπίτι ώστε αν χάσουμε κάποια κάρτα να μπορούμε να την ακυρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό είναι κοινή λογική. Οτιδήποτε άλλο περι τσιπακίων, ψεκασμών, τεράτων κλπ είναι ανάξιο σχολιασμού... Υπάρχουν λύσεις παλικάρια, διαβάστε ρωτήστε και ενημερωθείτε. Δεν ζούμε στο 1960 (αν και τώρα τελευταία έχω αρχίσει να προβληματίζομαι) Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από prometheas
jakegate7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1) Σου καλύπτουν το πόσο σε περίπτωση απώλειας 2) Βάζεις ειδοποίηση με sms (πολύ βολικό είναι και notifications από εφαρμογή στο κινητό) και βλέπει κάθε στιγμή πότε χρεώνεται. Άρα ο χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση κλοπής μειώνεται δραματικά 3) Σε ανέπαφες συναλλαγές, δεν μπορείς απλά να πας σε ένα pos και να χτυπάς συνέχεια 20αρακα. Το σύστημα ελέγχει την συμπεριφορά του αγοραστή και θα ζητήσει pin 4) Το να σβήσεις τον 3ψηφιο αριθμό πίσω, ωραία ιδέα δεν το είχα σκεφτεί
fingolfingr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 24/6/2018 στις 9:55 ΠΜ, tornado είπε σβησε το νο 13 το λεγομενο CVV2, και αποστηθισε το η γραψτο καπου σε ενα χαρτακι σπιτι σου για σιγουρια. Αν χασεις την καρτα η την παρει καποιος εν αγνοια σου, χωρις αυτα τα νουμερα δεν πραγματοποιει συναλλαγη. Είσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ παντως όταν παίρνω τηλ στην εξυπηρετηση της αττικής οδού για να γεμίσω το epass μια χαρα γίνεται η φόρτιση χωρίς CVV. Απλά ζητάνε ημερομηνία λήξεις. Και δεν μιλάμε για 2-3€ αλλα για 70+€ κάθε φορά. Στις 24/6/2018 στις 3:40 ΜΜ, Argyfreewind είπε Είχα κι εγώ μια ανάλογη εμπειρία σε ένα μαγαζί (δεν θα πω ποιο) όπου έδωσα την κάρτα στον πώλητή για μια αγορά (μέσω του υπολογιστή του) και ενώ περίμενα να μου ζητήσει αυτός το πιν, μετά από λίγο μου έδωσε την κάρτα και μου λέει εντάξει. Τον ρώτησα γιατί δεν χρειάστηκε το πιν και μου είπε "έλα μωρέ αφού σε ξέρω είσαι πελάτης, είναι σαν να έκανες εσύ την αγορά από τον δικό σου υπολογιστή και δεν χρειάζεται πιν". Η κάρτα είναι μεταβατικό στάδιο μην ανησυχείς. Μέχρι να την μάθουμε θα περάσει. Ήδη οι επιστήμονες εργάζονται πάνω στα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου για την ασφάλεια των συναλλαγών. Στα χρήματα για να αποφύγουν την παραχάραξη αλλάζουν τα μελάνια, το χαρτί κτλ. Άρα το χρήμα από μόνο του είναι το αντικείμενο προς μελέτη και βελτίωση. Δυστυχώς με το ηλεκτρονικό χρήμα το αντικείμενο προς μελέτη είμαστε εμείς και τα βιομετρικά χαρακτηριστικά μας. Να προσέχουμε στο μέλλον μη μας κόψουν κανένα δάχτυλο η μας βγάλουν κανένα μάτι! Γιατί να χρειαστεί pin αφού εβαλε στο συστημα του το CVV. Είναι φτιαγμένο για αγορές από απόσταση αλλα..... μια χαρα δουλευει κι ετσι. Και αν στεκφτείς ότι μπορεί να μην το εγραφε καν στο συστημα του αλλα σε κανενα txt για χρήση αργότερα. Στις 24/6/2018 στις 2:35 ΜΜ, RTW4ever είπε Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία της χρήσης της κάρτας, από τότε που δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά. Δεκαετία 1990, έδινες την κάρτα στο κατάστημα που ψώνιζες, την περνούσαν από μια "ράγα" με τριπλότυπο χαρτί, έβγαιναν σε αυτό τα στοιχεία της κάρτας, κρατούσε ένα ο καταστηματάρχης, ένα εσύ και ένα για την τράπεζα. Και εκεί φυσικά δεν χρειαζόταν το PIN, το οποίο ήταν μόνο για ανάληψη από τα ΑΤΜ. Σήμερα αντί για "ράγα" και χαρτάκια, δίνουμε απλά τα στοιχεία της κάρτας στην ιστοσελίδα από όπου αγοράζουμε. Ο κάτοχος της κάρτας είναι πάντα υπεύθυνος να ΜΗΝ την χάσει. Υπάρχει με υπουργική απόφαση ένα όριο κάλυψης της ζημίας από μη εγκεκριμένη χρήση της κάρτας, υπό την έννοια ότι την ζημία αναλαμβάνει η τράπεζα, μόνο αν αποδειχθεί ότι ο κάτοχος ΔΕΝ βαρύνεται με υπαιτιότητα για την απώλεια της κάρτας. Μάθετε να διαβάζετε τους όρους χρήσης των προϊόντων που αγοράζετε. Και η κάρτα προϊόν με όρους χρήσης είναι. Ξέχασες την περίοδο που εβγαινε το χαρτί από το pos Και εβαζες υπογραφή. Τραγική ασφάλεια. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από fingolfingr
tornado Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fingolfingr είπε Είσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ παντως όταν παίρνω τηλ στην εξυπηρετηση της αττικής οδού για να γεμίσω το epass μια χαρα γίνεται η φόρτιση χωρίς CVV. Απλά ζητάνε ημερομηνία λήξεις. Και δεν μιλάμε για 2-3€ αλλα για 70+€ κάθε φορά. Γιατί να χρειαστεί pin αφού εβαλε στο συστημα του το CVV. Είναι φτιαγμένο για αγορές από απόσταση αλλα..... μια χαρα δουλευει κι ετσι. Και αν στεκφτείς ότι μπορεί να μην το εγραφε καν στο συστημα του αλλα σε κανενα txt για χρήση αργότερα. Ξέχασες την περίοδο που εβγαινε το χαρτί από το pos Και εβαζες υπογραφή. Τραγική ασφάλεια. σε ολες τις ιντερνετικες συναλλαγες αν εχεις προσεξει στο ζηταει για να συνεχισει την συναλλαγη, φαινεται οτι δεν ισχυει για τα παντα αλλα ειναι ενα μετρο ασφαλειας που μπορεις να παρεις. Αν θες την γνωμη μου δες τι πατεντα κανω σε προηγουμενο μηνυμα το οποιο για μενα ειναι απολυτα ασφαλες Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από tornado
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα