MikeJ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Just now, xristos97 said: Υποτίθεται πως μπορεί να πάει και σε άλλα μαγαζιά μετά. Οχι; Έχει όριο στις ανέπαφες συναλλαγές νομίζω 60 ευρώ τη μέρα και μετά ζητάει πιν για κάθε συναλλαγή όσο μικρή και αν είναι. Οπότε θεωρητικά κάποιος μπορεί να κάνει 2 συναλλαγές των 24,99 και άλλη μία στο 10αρικο και μετά τέρμα χωρίς πιν.
redhotstef Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 13 λεπτά πριν, xristos97 είπε Αν έχεις πειραιώς τότε μάλλον είναι επειδή δεν χρειάζεται πιν για συναλλαγές κάτω απο 25 ευρώ. Αν δεν κάνω λάθος όμως αυτό ισχύει μόνο για ανέπαφες συναλλαγές και εσυ λες πως δεν έχεις ανέπαφη κάρτα. Εγω εχω χρεωστικη alpha bank μη ανεπαφη, δηλαδη στα σουπερμαρκετ πχ βαζω πιν για να δωσω τα λεφτα στο pos. Αλλα το θεμα το ανοιξα οχι για μενα αλλα για ολους για και ολες τις καρτες. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση ολο αυτο. Οντως οπως λεει ο φιλος πιο πριν, αν καποιος κλεφτης κανει ηλεκτρονικες αγορες με παραληπτη το σπιτι του σκαβει το λακκο μονος του. Για τα ορια συναλλαγων θα με ενδιεφερε να μαθω και θα παω απο δευτερα να συζητησω με τη τραπεζα. Και αν μπορω , ισως και οι γονεις μου που δεν ασχολούνται με τη τεχνολογια, να γινει ακυρωση των καρτων ως προς σε ηλεκτρονικες αγορες. Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος ακομα τι εστι ηλεκτρονικη αγορα. Οταν πας σουπερμαρκετ η σε φυσικο καταστημα ενδυσης και κανεις αγορες με pos, πιανεται ως ηλεκτρονικη αγορα; Η ειναι μονο αυτες που πραγματοποιουνται μεσα απο ιστοτοπους; Και οσο για τους ιστοτοπους. . Εκει που διαβαζα διαφορα σχετικα πριν λιγο, μια συμβουλη απο το σκρουτζ ελεγε να προσεχουμε τους ιστοτοπους αναλογα ( ; ) , να μην υποκλεπτουν στοιχεια των καρτων μας. Και καλα οτι αν ειναι ασφαλης, θα σου εχει ενα εικονιδιο κλειδαριας και λοιπα. Απο αυτα που διαβασα εδω, αν εχεις ανεπαφη και στη κλεψουν, 70 ευρω τη μερα σου τρωνε ανετα μεχρι να το καταλαβεις. Παντως αναρωτιεμαι ακομα στη δικη μου εμπειρία, αν δεν εβαζε 10 ευρω στην εφαρμογη της κοσμοτε, μεχρι ποσα χρηματα μπορουσε να βαλει για ανανεωση.. ( ; ) Υγ. Φυσικα τα 10 ευρω μου τα εδωσε ο φιλος μετα.
flienky Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.moneysupermarket.com/credit-cards/guide-to-credit-card-protection/ https://www.visa.com.au/pay-with-visa/security/zero-liability.html Ακομα και να στην κλέψουν εισαι απολυτα ασφαλής, θα στα δωσουν πίσω http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-5793_en.htm As regards losses that consumers may face, the new rules streamline and further harmonise the liability rules in case of unauthorised transactions, ensuring enhanced protection of the legitimate interests of payment users. Except in cases of fraud or gross negligence by the payer, the maximum amount a payer could, under any circumstances, be obliged to pay in the case of an unauthorised payment transaction will decrease from €150 to €50. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από flienky 1
Miracle Worker Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Ενταξει ρε παιδια, το αν καποιος το ξερει ή οχι τι σημασια εχει. Ειναι ενας επιπλεον κινδυνος, σε μια εποχη ατιμωρησιας και εξαρσης του "μικροεγκληματος", που σε πολλους δεν προσφερει κατι. Κατα τη γνωμη μου, θα επρεπε να ειναι μια υπηρεσια που ενεργοποιεις ή/και να χρειαζονταν περισσοτερες δικλειδες ασφαλειας, οπως 2-step verification.
thant Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, redhotstef είπε Παντως αναρωτιεμαι ακομα στη δικη μου εμπειρία, αν δεν εβαζε 10 ευρω στην εφαρμογη της κοσμοτε, μεχρι ποσα χρηματα μπορουσε να βαλει για ανανεωση.. ( ; ) Δεν σου έρχεται sms για την ασφάλεια της συναλλαγής; Επίσης να ξέρεις οτι η εφαρμογή της κοσμοτε εχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει τα στοιχεία της κάρτας για μελλοντικές πληρωμές, οπότε πρόσεχε τον φίλο...
kage Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Θεωρω οτι ολες οι τραπεζες εχουν επιλογη για verification δηλ.σαν να βαζεις pin. αγοραζεις κατι ονλινε και σε προωθει σε λινκ τραπεζας για να βαλεις τον κωδικο ή να κανεις εγγραφη για κωδικο αν δεν εχεις ξαναγορασει.. παρε τηλ.στο support και ρωτα για το λινκ..θυμαμαι καποια μεγαλη τραπεζα δεν σε αφηνε να κανεις αγορα χωρις εγγραφη/password 2-step verification ειναι σαν το παραπανω αλλα ο κωδικος καθε φορα ειναι διαφορετικος κ ερχεται σαν sms(οπως στα εμασματα).δεν ξερω αν υπαρχει σε αγορες online. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από kage
replicom Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν πάτε στο dei.gr να πληρώσετε το ηλεκτρικό, δεν ζητάει πιν. Πλήρωσα των γονιών μου 806 ευρώ πριν λίγες μερες (Βόρεια Ελλάδα, εκκαθαριστικό) και δεν μου ζητησε τιποτα. Μονο ταυτοτητα πληρωμης,αριθμό καρτας και τον τριψηφιο/τετραψηφιο απο πισω και το ποσό. Τίποτα αλλο. Κάρτα της Εθνικής, περίμενα να ¨χτυπήσει¨ για 'οριο κτλπ αλλά τίποτα, την πήρε αμέσως, βεβαια κάλυπτα το ποσό. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από replicom
TopicStrarter Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, redhotstef είπε Σημερα εμαθα ( οι περισσοτεροι ισως το ξερατε ηδη) οτι αμα χασεις τη καρτα σου χρεωστικη/πιστωτική μπορει οποιοσδηποτε να σου φαει λεφτα , οχι απο το atm, αλλα ηλεκτρονικα! Δεν πιστευα οτι μπορουσε να γινει κατι τετοιο, και εδωσα τη καρτα μου σε ενα φιλο να ανανεωσει το χρονο ομιλιας του μεσα απο εφαρμογη της κοσμοτε. Εβαλε τα στοιχεία της καρτας που ηταν εκτυπωμενα πανω, στην εφαρμογη, και οντως τελικα τα 10 ευρω ανανεωση χρονου πραγματοποιηθηκαν!! Χωρις πιν χωρις τιποτα!!! Και η καρτα μου ΔΕΝ ειναι ανεπαφη!! Φανταστητε περιπτωση κλοπης καρτας ποσα μπορει να σου φαει καποιος...... Τον τηλεφωνικο αριθμο της τραπεζας για ακυρωση καρτας ποσοι το ξερετε αραγε; Εγω οχι παντως αλλα τωρα πρεπει οπωσδηποτε να τον αποστηθησω! Δεν εχω τρελα λεφτα στη καρτα ρε παιδια αλλα αυτο που γινεται σημερα δεν εχει λογικη καμια! Χωρις πιν σε καρτα μη ανεπαφη να σου τρωει λεφτα ο αλλος??? Ελπιζω μονο να υπαρχουν ορια υψους ηέκτρονικων συναλλαγων ειτε να αλλαζουν αυτες οι ευκολιες απο την τραπεζα με αιτηση σου. Πρεπει να το ψαξω περισσοτερο.. Παντως ειναι ηλιθιο και ταυτοχρονα εξυπνο... Κουβαλας λεφτα πανω σου φοβασε μη σε κλεψουν τα βαζεις σε τραπεζα τα εχεις σε καρτουλα φοβασε μη σε κλεψουν 2020 τα εχεις τσιπακι στο χερι σου.... Οσοι ξερεται περι των παραπανω πειτε μου σας παρακαλω δεν τρολαρω. Μονο στη τελευταια παραγραφο κανω πλακα. είσαι απο αυτούς που κρύβει με το άλλο χέρι το πληκτρολόγιο όταν πατάει το pin στο ATM και ειναι στο 1 μέτρο κάποιος άλλος που περιμένει και αυτός να τραβήξει σωστά;
tarantules Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, TopicStrarter είπε είσαι απο αυτούς που κρύβει με το άλλο χέρι το πληκτρολόγιο όταν πατάει το pin στο ATM και ειναι στο 1 μέτρο κάποιος άλλος που περιμένει και αυτός να τραβήξει σωστά;
tornado Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 σβησε το νο 13 το λεγομενο CVV2, και αποστηθισε το η γραψτο καπου σε ενα χαρτακι σπιτι σου για σιγουρια. Αν χασεις την καρτα η την παρει καποιος εν αγνοια σου, χωρις αυτα τα νουμερα δεν πραγματοποιει συναλλαγη. 3 1
ParhsG Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Εμενα που κλεψαν 5 ευρω και τα εβαζε και τα εβγαζε, πιστευω μαζευει μικροποσα απο πολλες καρτες. Η τραπεζα δεν ασχολειται ευκολα με τετοια
Alphaleader Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 22 λεπτά πριν, tornado είπε σβησε το νο 13 το λεγομενο CVV2, και αποστηθισε το η γραψτο καπου σε ενα χαρτακι σπιτι σου για σιγουρια. Αν χασεις την καρτα η την παρει καποιος εν αγνοια σου, χωρις αυτα τα νουμερα δεν πραγματοποιει συναλλαγη. Δωσε μου την κάρτα σου με σβησμένο το 13, και θα στην τερματισω σε χρονο μηδεν και οτι παρω θα ερθει στην πορτα μου. 1
tornado Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Alphaleader είπε Δωσε μου την κάρτα σου με σβησμένο το 13, και θα στην τερματισω σε χρονο μηδεν και οτι παρω θα ερθει στην πορτα μου. βασικα με την καρτα μου το πολυ πολυ να παρεις φυστικια (αραπικα με το ζορι) οποτε στο φιλο εχω να προτεινω ενα ακομα καλυτερο για να αποφυγει τους κακους χακερ.... Εχω τρεις λογαριασμους στην ιδια τραπεζα, η καρτα βλεπει ΜΟΝΟ τον ενα, ο οποιος συνηθως ειναι ειτε αδειος ειτε εχει κατι ψιλα ξεχασμενα. Οταν χρειαζεται να γινει κινηση, την φορτωνω μεσω web banking στο περιπου το ποσο που θελω να κινησω, το ποσο φευγει για αγορα και η καρτα ξαναπηγαινει στο 0. Ελπιζω τωρα να μην μπορεις να τσιμπησεις κανα φραγκο ε? 1
nageorg Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, Spect~ είπε Είμαι σίγουρος οτι ποτέ δεν έχεις κάνει ηλεκτρονική αγορά με πληρωμή με κάρτα. Το οτι δεν είναι ανέπαφη η κάρτα σου που κολλάει? Πραγματικά ειναι λυπηρό άτομα <35 να μην ξέρουν τα πολύ βασικά της τεχνολογίας, καρτών κλπ. Και δεν είναι καμία απάτη απο τράπεζα. Δεν έχει καμία διαφορά απο το να χάσεις το πορτοφόλι σου με τα λεφτά που έχεις μέσα άσε που είναι καλύτερο γιατι μπορείς να ακυρώσεις την κάρτα με ένα απλό τηλέφωνο σε μερικά λεπτά και ίσως και μέσω της εφαρμογής ακόμη πιο γρήγορα. λύσεις στην φοβία σου 1) περνάς wallet της Πειραιώς στο κινητό και πληρώνεις ανέπαφα μέσω κινητού. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΪ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ 2) βάζεις όριο στην κάρτα σου για ηλεκτρονικές αγορές στα 10-20€ οπότε δεν θα μπορεί να σου φάει κάποιος πανω απο 20€ ή το απενεργοποιείς εντελώς (νομίζω γίνεται) 3) τα πουλάς όλα και πας σε μια σπηλια 3) τα πουλας ολα και πας σε μια σπηλια ...... καλο
Alphaleader Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, tornado είπε βασικα με την καρτα μου το πολυ πολυ να παρεις φυστικια (αραπικα με το ζορι) οποτε στο φιλο εχω να προτεινω ενα ακομα καλυτερο για να αποφυγει τους κακους χακερ.... Εχω τρεις λογαριασμους στην ιδια τραπεζα, η καρτα βλεπει ΜΟΝΟ τον ενα, ο οποιος συνηθως ειναι ειτε αδειος ειτε εχει κατι ψιλα ξεχασμενα. Οταν χρειαζεται να γινει κινηση, την φορτωνω μεσω web banking στο περιπου το ποσο που θελω να κινησω, το ποσο φευγει για αγορα και η καρτα ξαναπηγαινει στο 0. Ελπιζω τωρα να μην μπορεις να τσιμπησεις κανα φραγκο ε? Ωραια, βαλε λεφτά να ψωνίσω... και μαλιστα θα τα ψωνισω απο τον μεγαλυτερο retailer του διαδικτυου παγκοσμια. 😀 Τελος πάντων, αυτο που λέω ειναι πως αν δε θελετε να σας την χρησιμοποιησει καποιος την κάρτα, μην την γνωστοποιειτε σε κανενα. Αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα