Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα εμαθα ( οι περισσοτεροι ισως το ξερατε ηδη) οτι αμα χασεις τη καρτα σου χρεωστικη/πιστωτική μπορει οποιοσδηποτε να σου φαει λεφτα , οχι απο το atm, αλλα ηλεκτρονικα! 

Δεν πιστευα οτι μπορουσε να γινει κατι τετοιο, και εδωσα τη καρτα μου σε ενα φιλο να ανανεωσει το χρονο ομιλιας του μεσα απο εφαρμογη της κοσμοτε. Εβαλε τα στοιχεία της καρτας που ηταν εκτυπωμενα πανω, στην εφαρμογη, και οντως τελικα τα 10 ευρω ανανεωση χρονου πραγματοποιηθηκαν!! 

Χωρις πιν χωρις τιποτα!!!

Και η καρτα μου ΔΕΝ ειναι ανεπαφη!!

Φανταστητε περιπτωση κλοπης καρτας ποσα μπορει να σου φαει καποιος......

Τον τηλεφωνικο αριθμο της τραπεζας για ακυρωση καρτας ποσοι το ξερετε αραγε; Εγω οχι παντως αλλα τωρα πρεπει οπωσδηποτε να τον αποστηθησω!

Δεν εχω τρελα λεφτα στη καρτα ρε παιδια αλλα αυτο που γινεται σημερα δεν εχει λογικη καμια! Χωρις πιν σε καρτα μη ανεπαφη να σου τρωει λεφτα ο αλλος???

Ελπιζω μονο να υπαρχουν ορια υψους ηέκτρονικων συναλλαγων ειτε να αλλαζουν αυτες οι ευκολιες απο την τραπεζα με αιτηση σου. Πρεπει να το ψαξω περισσοτερο..

Παντως ειναι ηλιθιο και ταυτοχρονα εξυπνο...

Κουβαλας λεφτα πανω σου φοβασε μη σε κλεψουν τα βαζεις σε τραπεζα τα εχεις σε καρτουλα φοβασε μη σε κλεψουν 2020 τα εχεις τσιπακι στο χερι σου....

Οσοι ξερεται περι των παραπανω πειτε μου σας παρακαλω δεν τρολαρω. Μονο στη τελευταια παραγραφο κανω πλακα.

• Like 1
  • Confused 9
  • Sad 8
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Είμαι σίγουρος οτι ποτέ δεν έχεις κάνει ηλεκτρονική αγορά με πληρωμή με κάρτα. Το οτι δεν είναι ανέπαφη η κάρτα σου που κολλάει? Πραγματικά ειναι λυπηρό άτομα <35 να μην ξέρουν τα πολύ βασικά της τεχνολογίας, καρτών κλπ.

Και δεν είναι καμία απάτη απο τράπεζα. Δεν έχει καμία διαφορά απο το να χάσεις το πορτοφόλι σου με τα λεφτά που έχεις μέσα άσε που είναι καλύτερο γιατι μπορείς να ακυρώσεις την κάρτα με ένα απλό τηλέφωνο σε μερικά λεπτά και ίσως και μέσω της εφαρμογής ακόμη πιο γρήγορα. 

λύσεις στην φοβία σου

1) περνάς wallet της Πειραιώς στο κινητό και πληρώνεις ανέπαφα μέσω κινητού. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΪ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

2) βάζεις όριο στην κάρτα σου για ηλεκτρονικές αγορές στα 10-20€ οπότε δεν θα μπορεί να σου φάει κάποιος πανω απο 20€ ή το απενεργοποιείς εντελώς (νομίζω γίνεται)

3) τα πουλάς όλα και πας σε μια σπηλια

• Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.

Καλωσηρθες στον πλανητη γη, καλη διαμονη! Δεν ξέρω που κρυβόσουν τοσες δεκαετίες αλλα έτσι  γίνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγες. Βαζοντας τα στοιχεια της κάρτας σε μια φορμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Κανενας δεν βοηθαει, ευχαριστω σπεκτ για το μεγαλο κειμενο. 

Πηρα τηλεφωνο μολις μου μιλησαν για μια υπηρεσια που θα ενεργοποιηθει σε ολους στο μελλον "βερι .. φορ βιζα" καπως ετσι ακουστικε , μου ειπαν να παρω απο δευτερα για ενεργοποιηση. 

Χαιρομαι για τα likes που θα παρετε και σημερα αλλα βοηθηστε και λιγο. Μην ειρωνευεστε 

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Το γιατι δουλευει ετσι το αναρωτηθηκε κανεις;

Απο τη μια λες θα αφηνεις τη καρτα σπιτι ωστε να κουβαλας λιγα χρηματα πανω σου καθημερινα, απο την αλλη το κρατος σε τιμωρει που δεν χρησιμοποιεις τη καρτα, καθως θελει να την εχεις παντα μαζι σου... σημερα ενα 10%... αυριο δεν ξερω ποσο..

Το τελευταιο το εγραψα επειδη στη φορολογικη μου δηλωση ενω ειχα μηδενικο φορο προς το κρατος, μου εβαλε προστιμο επειδη δεν εκανα ηλεκτρονικες αγορες για καποια λεφτα που πηρα τον Δεκέμβριο. (10% ελαχιστο ποσο πχ)

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν έχω κάνει ποτέ αγορά μέσω κάρτας από το internet, έχω μόνο χρεωστική που την έβγαλα με τα CC για να παίρνω λεφτά από τα ΑΤΜ ή καμιά αγορά από μαγαζιά και δεν ήξερα οτι η αγορά πραγματοποιείται από το internet χωρίς να βάλεις ΡΙΝ, απλά απαράδεκτο, οπότε αν σου κλέψει κάποιος την κάρτα και δεν το πάρεις χαμπάρι γρήγορα αγοράζει κάτι από το ίντερνετ και χάνεις τα λεφτά σου. Και δεν είναι επιχείρημα να ξέρεις το τηλέφωνο για ακύρωση της κάρτας, φαντάσου να σου πάρει την κάρτα π.χ το παιδί σου στο σπίτι όταν θα απουσιάζεις και να αγοράσει κάτι χωρίς να το ξέρεις ή να κάνει καμιά μαλακία. Τα υπόλοιπα παιδιαρίστικα και εξυπναδίστικα περί θλίψης και 35ρηδων που δεν ξέρουν από τεχνολογία δεν τα σχολιάζω καν. Η επιλογή κάποιου ή η επιθυμία του να χώνεται με οτι νέα τεχνολογία υπάρχει δεν υποχρεώνει και τους υπόλοιπους να το πράξουν ή να τα ξέρουν όλα, αντί μάλιστα να επικρίνουν το σύστημα που λειτουργεί έτσι κατακρίνουν τον άλλον που έκανε μια διαπίστωση ή έχει πρόβλημα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Συμμετεχετε και σε τεχνολογικο forum. Εσεις οι δυο πρεπει να ξεκινησετε απο τα βασικα...

Δεν κατάλαβα και τι θα πει οτι συμμετέχουμε σε τεχνολογικό φόρουμ? Οτι πρέπει να ξέρουμε όλες τις πτυχές των τεχνολογιών που υπάρχουν? Εδώ άλλος γράφεται για να βοηθάει όσους ρωτάνε κάτι και άλλος επειδή δεν γνωρίζει κάτι και θέλει να ρωτήσει πληροφορίες, άλλοι ξέρουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα, τουλάχιστον οι περισσότεροι για αυτόν τον λόγο γράφτηκαν για πρώτη φορά και έμειναν ενεργοί στο forum. Σε λίγο θα μας πείτε οτι πρέπει να πάμε και στο εκτελεστικό απόσπασμα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασιλη αν και στο παρελθον σε αλλα θεματα μου πηγαινες κοντρα, σε αυτο επιτελους συμφωνούμε!  

Ok ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ και εστω καποιοι με ξερουν (<35) , τι σημαινει αυτο, η τεχνολογια εξελισεται καθε μερα. Επισης νεα μελη νεα παιδια δεν θα υπαρχουν που παιζει να πηγαινουν ακομα σχολειο; Τι δηλαδη επρεπε να φτιαξω αλλο λογαριασμο για να κανω παιδιαστικες ισως ερωτησεις; 

Φαινεται ομως οτι κανενας μεχρι τωρα δεν εχει σιγουρη απαντηση στη περιπτωση. Αυτο που μου ειπε η κοπελα απο το τηλεφωνο και το εγραψα παραπανω που δεν το συγκρατησα καλα, κανενας δεν το διορθωσε..

Ζωη να χουν τα likes και τα εικονιδια!!

• Like 2
Δημοσ.

Χιούμορ κάνω με το βίντεο απλά μου έκανε εντύπωση πως είχες σοκαριστεί τόσο πολύ για κάτι τόσο απλό και καθημερινό. (Μου θύμισε όταν ανακάλυψα στα 18 μου ότι δεν βάζουν όλοι λεμόνι στο τσάι τους που εγώ το θεωρούσα δεδομένο και πίστευα ότι δε πίνεται το τσάι σκέτο χωρίς λεμόνι ή γάλα αν είσαι αγγλία.Είχα πέσει από τα σύννεφά :D )

Να λέμε πάλι καλά που έγιναν τα capital controls σε αυτή τη χώρα και έμαθε ο κόσμος λίγο τι εστί πλαστικό χρήμα. Είχα φίλο που έπρεπε να του δανείσω λεφτά τότε τη πρώτη βδομάδα γιατί αυτός 25 χρονών μαντράχαλος απόφοιτος ΠαΠει δεν είχε κάρτα αλλά πήγαινε με το βιβλιάριο σαν γιαγιούλα να βγάλει τα λεφτά του...

Εκ πρώτης όψεως αυτό με τη κάρτα μοιάζει τρομακτικό αλλά σκέψου λίγο τι ακριβώς θα τη κάνει τη κάρτα κάποιος που θα τη κλέψει ή θα τη βρει και δεν θα έχει το πιν για αναλήψεις  ;

Θα αρχίσει να παραγγέλνει πράγματα να τα στείλουν σπίτι του ; θα πληρώνει τους λογαριασμούς του ; θα βγει σε shopping spree ; θα βάλει κάρτα στο κινητό του ; ( Καλύτερα να πάει να παραδοθεί από μόνος του αν είναι να κάνει τα παραπάνω)

Την απώλεια λογικά θα την αντιληφθείς γρήγορα και θα ακυρώσεις άμεσα τη κάρτα πριν προλάβει να κάνει το παραμικρό. Ακόμα όμως και να μην προλάβεις υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. πχ οι ανέπαφες συναλλαγές πάνω από 25 ευρώ απαιτούν πιν και ακόμα και αν κάνεις συναλλαγές κάτω των 25 ευρώ , μόλις φτάσεις κάπου στα 60-70 ευρώ θα σου ζητάει πιν για όλες τις συναλλαγές.

Επίσης υπάρχει ημερήσιο όριο για ηλεκτρονικές αγορές και συχνά συναλλαγές προς εξωτερικό ή συναλλαγές που βαράνε καμπανάκια θα χρειαστούν περαιτέρω πιστοποίηση (με ταυτότητες αφμ κλπ) ενώ κάποιες δεν θα σε αφήνει να τις κάνεις καν αν δε καλέσεις στο support να ζητήσεις να στην εγκρίνουν.

Γενικότερα ο κίνδυνος είναι μικρός αφού μόνο κάποιος χαζός θα χρησιμοποιήσει την κάρτα κάποιου που βρήκε ή έκλεψε για να κάνει πχ αγορές ηλεκτρονικά.

Ε τώρα αν πάει στα ζάρα και πάρει ένα πουκάμισο 19,99 και πληρώσει ανέπαφα....  είναι σαν να έχασες ένα 20άρικο...

• Like 4
Δημοσ.

Αν έχεις πειραιώς τότε μάλλον είναι επειδή δεν χρειάζεται πιν για συναλλαγές κάτω απο 25 ευρώ. Αν δεν κάνω λάθος όμως αυτό ισχύει μόνο για ανέπαφες συναλλαγές και εσυ λες πως δεν έχεις ανέπαφη κάρτα. Δεν ξέρω τι να πω.

Πάντως υποτίθεται πως δεν δίνουμε την κάρτα σε κανέναν.

4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Ε τώρα αν πάει στα ζάρα και πάρει ένα πουκάμισο 19,99 και πληρώσει ανέπαφα....  είναι σαν να έχασες ένα 20άρικο...

Υποτίθεται πως μπορεί να πάει και σε άλλα μαγαζιά μετά. Οχι;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...