Merceir Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Καλησπερα, μπαινω σε ενα θεμα που με ενδιαφερει αρκετα πολυ και δεν συζητηθηκε ποτε εδω (και γενικα σε κανενα site δεν εχω δει την συγκεκριμενη συζητηση), δεν εχω καταλαβει πολυ καλά τι δουλειες μπορεις να κανεις με αυτο το πτυχιο, και θελω να μαθω όσοι γνωριζεται να απαντησετε τι δουλειες μπορεις να κανεις με αυτο το πτυχιο. (σε ενα χρονο θα παω να σπουδασω σε ΤΕΙ για το συγκεκριμενο που μιλαμε). Ευχαριστω! 1
randomcat Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν έχεις επιχείρηση, θα μπορείς να την διοικήσεις ή εάν σε αφήσει κάποιος άλλος να διοικήσεις την δική του. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από randomcat 1 1
Fotia Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Απο ΤΕΙ πρέπει να υπάρχουν διαφορές με ΑΕΙ στον ίδιο κλάδο.
cb_papi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Top σύμβουλους Επιχειρήσεων (π.χ. McKinsey, BCG, Bain) Big 4 Accounting Firms (είτε ως σύμβουλος Επιχειρήσεων ή σύμβουλος συναλλαγών - συγχωνεύσεις, εξαγορές κλπ) Επενδυτικές Τράπεζες Σε όλες τις εταιρίες που ψάχνουν αναλυτές για τη λειτουργία τους σε διάφορους τομείς (τιμολόγηση προϊόντων, μάρκετινγκ, project management) Όλα αυτά εννοείται εαν πράγματι σε ενδιαφέρει το αντικείμενο και είσαι ανταγωνιστικός υποψήφιος από άποψη σχολής/εξυπνάδας/γνώσεων. Επίσης, ένα σοβαρό μεταπτυχιακό είναι πλέον σχεδόν απαραίτητο. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από cb_papi 1
TopicStrarter Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ταμίας, λογιστής/βοηθός,μπαρμαν,ντελίβερι,γραμματέας,αποθηκάριος,αρχηγκαρσόν,αρχηκαμαριέρης,αρχηρεσεψιονήστ, πωλητής ασφαλειών/συμβολαίων κινητής/internet, τηλεφωνητής κτλ ειναι κάποιες ρεαλιστικές λύσεις των περισσοτέρων που έχουν πάρει τέτοιο πτυχίο απο ελληνικό ΑΕΙ. Μπορεί βέβαια και να γίνεις CEO στην apple ή κάποια πετρελαϊκή ... (Αν και συνήθως κάτι μηχανικοί γίνονται ή πλούσιοι τραπεζίτες ) αλλά όπως καταλαβαίνεις λίγοι ειναι αυτοί που το καταφέρνουν Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από TopicStrarter 4 3
mylo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Και αν έχεις κονε μπαίνεις και στο δημόσιο να διοίκησης....
TheDarkKnight Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fotia είπε Απο ΤΕΙ πρέπει να υπάρχουν διαφορές με ΑΕΙ στον ίδιο κλάδο. Τα Πανεπιστήμια καθώς και τα Τ.Ε.Ι. είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Πτυχίo ανώτατης εκπαίδευσης(B.Sc.) απονέμουν και τα δύο. Στην Ελλάδα, οι πτυχιούχοι διαχωρίζονται σε Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης(Π.Ε.) και σε Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(Τ.Ε.). Οι Π.Ε. λαμβάνουν λίγο καλύτερες θέσεις στο δημόσιο από τους Τ.Ε. Στον ιδιωτικό τομέα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Καθώς όπως ειπώθηκε και σε παραπάνω σχόλιο, διευθύνων σύμβουλος σε μία επιχείρηση γίνεται είτε ο ιδρυτής/ιδιοκτήτης της είτε κάποιος που έχει σπουδάσει πάνω στο αντικείμενο που ειδικεύεται η επιχείρηση. Οπότε είναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσεις μια καλή θέση σε μια μεγάλη επιχείρηση μόνο με το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από TheDarkKnight 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Έχω τέσσερις γνωστούς απο ΤΕΙ - διοίκηση επιχειρήσεων.Ο ένας πωλητής ,η άλλη barwoman και οι άλλοι δύο τίποτα το ιδιαίτερο. Αν θες να γίνεις λογιστής ,θα πας σε σχολή λογιστικής κ.ο.κ. π.χ. Μια εταιρία που ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε πρόσληψη βοηθού λογιστή ακόμα και για τα θέματα εξωτερικής φύσεως π.χ. Δ.Ο.Υ-ΙΚΑ θα προτιμήσει απόφοιτο λογιστικής.
Ntinaras Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Lelouch είπε Θα γίνεις CEO Σε περιπτερο
TopicStrarter Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, mylo είπε Και αν έχεις κονε μπαίνεις και στο δημόσιο να διοίκησης.... Επίσης (άσχετο αλλά μου ήρθε με το που το έγραψες) μπορεί να κάνει και μάθημα οικονομικών σε φροντιστήριο έτσι ώστε να ψήσει τις νέες γενιές να δώσουν για να περάσουν σε κάποιο αντίστοιχο πανεπιστήμιο έτσι ώστε να αυξήσει καμιά εργατοώρα μπας και πάρει κάνα μεταχειρισμένο αμαξάκι να κινείται γιατί η γκόμενα έχει αρχίσει να τσινάει με το μετρό και τα ΜΜΜ
Alphaleader Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 59 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Έχω τέσσερις γνωστούς απο ΤΕΙ - διοίκηση επιχειρήσεων.Ο ένας πωλητής ,η άλλη barwoman και οι άλλοι δύο τίποτα το ιδιαίτερο. Αν θες να γίνεις λογιστής ,θα πας σε σχολή λογιστικής κ.ο.κ. π.χ. Μια εταιρία που ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε πρόσληψη βοηθού λογιστή ακόμα και για τα θέματα εξωτερικής φύσεως π.χ. Δ.Ο.Υ-ΙΚΑ θα προτιμήσει απόφοιτο λογιστικής. Μια εταιρια που ενδιαφερεται για Β. Λογιστή, θα πάρει κάποιον που να έχει δουλέψει ως Β. Λογιστή και ας έχει πτυχιο στην Κομμωτική. Για να μαστε ρεαλιστες δλδ. Τα πτυχία καλά ειναι για την πρώτη φορά που θα πας να πιασεις δουλειά. Μετα ειναι περίπου αδιάφορα.
TheDarkKnight Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 48 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Επίσης (άσχετο αλλά μου ήρθε με το που το έγραψες) μπορεί να κάνει και μάθημα οικονομικών σε φροντιστήριο έτσι ώστε να ψήσει τις νέες γενιές να δώσουν για να περάσουν σε κάποιο αντίστοιχο πανεπιστήμιο έτσι ώστε να αυξήσει καμιά εργατοώρα μπας και πάρει κάνα μεταχειρισμένο αμαξάκι να κινείται γιατί η γκόμενα έχει αρχίσει να τσινάει με το μετρό και τα ΜΜΜ Η γκόμενα παίζει να έχει καλύτερο μισθό από το πτυχιούχο διοίκησης επιχειρήσεων που διδάσκει σε φροντιστήριο. Στο τέλος, θα αγοράσει εκείνη το αμάξι και αυτός θα το δανείζεται. Spoiler Φυσικά και το λέω για πλάκα και όχι για να αλλάξω γνώμη στο τι θα σπουδάσει ο δημιουργός του νήματος.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, Alphaleader είπε Μια εταιρια που ενδιαφερεται για Β. Λογιστή, θα πάρει κάποιον που να έχει δουλέψει ως Β. Λογιστή και ας έχει πτυχιο στην Κομμωτική. Για να μαστε ρεαλιστες δλδ. Τα πτυχία καλά ειναι για την πρώτη φορά που θα πας να πιασεις δουλειά. Μετα ειναι περίπου αδιάφορα. Σίγουρα.Εγώ πάτησα στο ότι δεν έχει πτυχίο ο φίλος.Κι αν ενδιαφέρεται να γίνει π.χ. λογιστής ,δε θα πάει για διοίκηση επιχ. ή αν θέλει να γίνει ενας καλός πωλητής δε θα πάει πάλι σε διοίκηση αλλά σε τμήμα μάρκετινγκ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Θα πάρω το ρίσκο να πω οτι αυτό το αντικείμενο ως βασικό αντικείμενο σπουδών BSc είναι από τα πλέον άχρηστα στην Ελλάδα. Ουσιαστικά καλείσαι να διοικήσεις επιχείρηση χωρίς εμπειρία, άρα μόνο με χοντρό βύσμα θα βρεις κάτι γιατί κανένας δεν ρισκάρει να βάλει άπειρο άτομο σε διοικητικές θέσεις, το ίδιο ισχύει πάνω κάτω ακόμα και αν είναι να πας ως βοηθός κάποιου διοικητικού. Η γνώμη μου, καλύτερα βρες κάποιο παρεμφερές αντικείμενο σχετικό με τις επιχειρήσεις που να σου αρέσει ΄λ.χ λογιστής, και στην συνέχεια μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων, έτσι μπορεί να εργαστείς σε κάποιον τομέα μιας επιχείρησης και μετά με την εμπειρία και τις γνωριμίες και τα κονέ να εξελιχτείς σε ανώτερα κλιμάκια, καλύτερες πιθανότητες κατά την γνώμη μου. Σε καμιά περίπτωση δεν λέω οτι θα βρεις στρωμένο χαλί, τα πάντα είναι πολύ δύσκολα στην Ελλάδα, αλλά αν ήμουν στην θέση σου θα σκεφτόμουν την δεύτερη περίπτωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα