Προς το περιεχόμενο

ASUS VZ 229 HE - 21.5" vs BENQ GW2270H - 22inch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα

Ποιά από τις δύο θα προτιμούσατε με μέτρο σύγκρισης την ...ξεκούραση των ματιών;;

Το μόνο που θέλω είναι να μην κουράζει τα μάτια. Kαι οι δύο αυτές οθόνες έχουν φίλτρα για την μπλε ακτινοβολία που ερεθίζει τα μάτια.

Τώρα έχω μια παλιά  10+ ετών eizo, (έχω ανοίξει και θέμα με τίτλο την ρύθμιση οθόνης της eizo), αλλά θα ήθελα να μου πείτε ποιά από αυτές τις δύο που προανέφερα θα ήταν πιο ιδανικό πακέτο για μένα, γιατί σε περίπτωση που δεν βγάλω άκρη με την eizo, θα πάρω μάλλον καινούρια οθόνη.

Δεν παίζω παιχνίδια, δεν ασχολούμαι με επεξεργασία εικόνας και βίντεο, θέλω μόνο να είναι ξεκούαστη για τα μάτια. Οι τιμές είναι παραπλήσιες και των δύο.

Η asus είναι αυτή: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_asus-vz-229-he-21-5-full-hd-eye-care-monitor-με-ips-1209814.html

Η BenQ είναι αυτή : https://www.mediamarkt.gr/el/product/_benq-gw2270h-22inch-full-hd-monitor-με-va-panel-και-eye-care-τεχνολογία-1210791.html

Έχουμε στην ουσία asus (LCD) με ips panel vs ΒenQ (LED) με va panel.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καθαρά από αισθητικής άποψης την ASUS. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μηδαμινές εκτός από το contrast όπου η ASUS έχει μεγαλύτερο. Πάντως σκέψου να πας σε 24άρα, ελάχιστα παραπάνω €

Δημοσ.
Στις 25/6/2018 στις 5:25 ΜΜ, Alexandros_D είπε

Καθαρά από αισθητικής άποψης την ASUS. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μηδαμινές εκτός από το contrast όπου η ASUS έχει μεγαλύτερο. Πάντως σκέψου να πας σε 24άρα, ελάχιστα παραπάνω €

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.

Πήγα χθες το απόγευμα στο mediamarkt που είναι εδώ δίπλα και τις είδα και τις δύο. Πιο εύχρηστο μενού μου φάνηκε αυτό της BenQ, αλλά και της Asus συνθίζεται οκ. Από εικόνα σχεδόν ίδιες τις είδα,  μου φάνηκε λίγο καλύτερη της Asus, οπότε και την αγόρασα.

Δεν ήθελα να πάω σε μεγαλύτερη από 21,5 οθόνη,  δεν την χρειάζομαι , εδώ και χρόνια ήμουν με την 19" eizo. Από ποιότητα κατασκευής δεν συγκρίνονται, απλά καμία σχέση, η eizo αν και 10ετίας, είναι έτη φωτός μπροστά. Βέβαια την είχα αγοράσει κάπου στα 670 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Στο θέμα εικόνα τώρα, δεν είδα  μεγάλη διαφορά,  όχι όση περίμενα τουλάχιστον. Αν το γνώριζα αυτό εκ των προτέρων δεν θα την αγόραζα φυσικά. Ίσως την ξαναβάλω την "γριά" eizo...

Τώρα στο βασικό μου θέμα, αυτό με την κούραση των ματιών που είχα γράψει, τελικά και με την Asus το ίδιο είναι, παρόλες τις ρυθμίσεις που κάνω από χθες. Μάλλον χρειάζονται λίγο ξεκούραση τα μάτια μου!

Eίχα ήδη παραγγείλει πριν μερικές μέρες και γυαλιά ξεκούρασης που κόβουν την μπλε ακτινοβολία από τις οθόνες. Αύριο θα τα πάρω και θα γράψω εδώ αν κάνουν δουλειά ή όχι!

Να σημειώσω ότι έχω ήδη πάει σε οφθαλμίατρο και του είπα για την κόπωση των ματιών μου. Με εξέτασε διεξοδικά, (κοντά, μακριά, πίεση ματιών κλπ) και μου λέει δεν έχω απολύτως τίποτα. Απλά να μην  κάθομαι μου είπε πολύ ώρα στον υπολογιστή, (2 ώρες τη μέρα περίπου κάθομαι) και να κάνω τακτικά διαλείμματα.

Το λάθος μου είναι ότι δεν φοράω ποτέ γυαλιά ηλίου έξω, δεν τα γουστάρω και επειδή έχω ανοιχτόχρωμα μάτια κουράζονται περισσότερο. Οπότε με συμβούλεψε οπωσδήποτε γυαλιά ηλίου.

Δημοσ.

Aλέξανδρε ευχαριστώ, δεν το ήξερα αυτό το πρόγραμμα. Ωραίο και έξυπνο.

Τα γυαλιά τα δοκίμασα ήδη σήμερα, πρώτη μέρα και μπορώ να πω ότι βοηθάνε ως κάποιο σημείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...