Poleimechanos2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Από ένα budget build πέρασες σε 1080... Ποιες είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι απαιτήσεις σου; Και που ακριβώς κολλάει το σύστημα και θέλεις να πας σε αναβάθμιση. Τελικά είπε ότι δεν θα πάει για αναβάθμιση pc φέτος, μόνο για αναβάθμιση psu. Για την 1080 ρωτάει σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης, ώστε να είναι καλυμμένος από θέμα τροφοδοτικού. 1 ώρα πριν, tanasen01 είπε Παλιά σειρά corsair με αρκετά θέματα αξιοπιστίας. Για τα zalman ουδέν σχόλιο. Τροφοδοτικά ποιοτικά και φθηνά: https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=10989966,10979714,7985709,9850402,8570592,11394987 Με ένα ποιοτικό 500W psu είσαι καλυμμένος. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια χαρά θα είναι είτε με τα Zalman, είτε με το Cοrsair που πρότεινα. Όλα είναι 80 Plus Bronze, ποιοτικότατα, οικονομικά, με μεγάλο wattage που θα καλύψει σχεδόν οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί στο μέλλον. Εν έτει 2018, προσωπικά δεν θα έπαιρνα με ΤΙΠΟΤΑ 500w psu για το main pc μου, ακόμα κι αν το psu είναι super ποιοτικό 80 Plus Platinum, ή ακόμα και Titanium. Θέλω να αισθάνομαι πως ό,τι και να του βάλω επάνω στο μέλλον (πολυπύρηνo oc cpu, multi-gpus, πολλούς σκληρούς κλπ), το psu θα την παλέψει μια χαρά κι εγώ δεν θα έχω πια να αγχώνομαι αν θα σηκώσει τα καινούρια πράγματα που μπορεί να του βάλω. Τροφοδοτικό (και κουτί) για το main pc σου αγοράζεις μια και καλή και ξενοιάζεις μια για πάντα. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από Poleimechanos2
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Poleimechanos2 είπε Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια χαρά θα είναι είτε με τα Zalman, είτε με το Cοrsair που πρότεινα. Όλα είναι 80 Plus Bronze, ποιοτικότατα, οικονομικά, με μεγάλο wattage που θα καλύψει σχεδόν οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί στο μέλλον. Φίλε σόρρυ κιόλας αλλά να προτείνεις 1000w και μέτριας ποιότητας τροφοδοτικό 130€ είναι τουλάχιστον άστοχο. Το TX550M ας πούμε δεν κάνει στα 70€ που έχει και 7 χρόνια εγγύηση και είναι 80plus gold ή στα ίδια λεφτά σχεδόν το XFX TS650. Κάνε ένα στοιχειώδες research με το τι παίζει από τροφοδοτικά εν έτη 2018 και μετά πρότεινε. 550W-650W είναι το sweetspot για όλα τα μοντέρνα pc με mid-high end gpu's και overclocked. 3
Poleimechanos2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Φίλε σόρρυ κιόλας αλλά να προτείνεις 1000w και μέτριας ποιότητας τροφοδοτικό 130€ είναι τουλάχιστον άστοχο. Το TX550M ας πούμε δεν κάνει στα 70€ που έχει και 7 χρόνια εγγύηση και είναι 80plus gold ή στα ίδια λεφτά σχεδόν το XFX TS650. Κάνε ένα στοιχειώδες research με το τι παίζει από τροφοδοτικά εν έτη 2018 και μετά πρότεινε. 550W-650W είναι το sweetspot για όλα τα μοντέρνα pc με mid-high end gpu's και overclocked. Ποτέ δεν είπα ότι τα τροφοδοτικά που πρότεινες δεν είναι καλά ή ότι δεν κάνουν την δουλειά. Εξήγησα ότι προσωπικά προτιμώ περισσότερο wattage για το main pc μου, για να αισθάνομαι ότι δεν θα έχω θέμα σε οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση, αλλά αυτό είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιλογή. Από εκεί και πέρα έκανα 3 προτάσεις για τροφοδοτικό, δεν ανάγκασα κανένα να αγοράσει τίποτα, το τι κάνει καθένας με τα λεφτά του είναι δικό του θέμα, εγώ δεν παίρνω ποσοστά ούτε από την Zalman, ούτε από την Corsair, ούτε από το e-shop. Αυτό που όμως είναι δικό μου θέμα είναι ότι δεν μου αρέσει το ύφος σου και ο τρόπος που μου απευθύνεις τον λόγο. Είναι πολύ ξερόλικος για μένα και δεν τον γουστάρω καθόλου. Μάθε να μιλάς καλύτερα και πιο ευγενικά, χωρίς να προσπαθείς να προσβάλεις τον συνομιλητή σου για να μειώσεις την εγκυρότητα της άποψής του και ειδικά όταν δεν τον γνωρίζεις και δεν έχεις ιδέα ποιό είναι το τεχνολογικό του background και αν έχει ερευνήσει "στοιχειωδώς" ή όχι. Ακόμα και αυθεντία να είσαι πάνω στα τροφοδοτικά, με τον τρόπο που μιλάς, εσύ ο ίδιος μειώνεις την βαρύτητα της ίδιας σου της άποψης. Φιλικά πάντα Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από Poleimechanos2
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δεν θέλω να το παίξω ξερόλας. Ίσα ίσα μπορεί να είσαι και επαγγελματίας τεχνικός Η/Υ και να ξέρεις πολλά παραπάνω από εμένα. Αλλά πρότεινες κάτι πολύ κακό για την αξία του https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm1000-gvm-1000w-80-plus-bronze-p-PER.815019 Πώς ήθελες να στο θέσω; "Ωραία τα λέτε κύριε Πολυμήχανε αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω σε κάτι"; Forum είμαστε, όχι επαγγελματικό meeting. 1
Poleimechanos2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Δεν θέλω να το παίξω ξερόλας. Ίσα ίσα μπορεί να είσαι και επαγγελματίας τεχνικός Η/Υ και να ξέρεις πολλά παραπάνω από εμένα. Αλλά πρότεινες κάτι πολύ κακό για την αξία του https://www.e-shop.gr/psu-zalman-zm1000-gvm-1000w-80-plus-bronze-p-PER.815019 Πώς ήθελες να στο θέσω; "Ωραία τα λέτε κύριε Πολυμήχανε αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω σε κάτι"; Forum είμαστε, όχι επαγγελματικό meeting. Το έχεις χρησιμοποιήσει και θεωρείς ότι είναι κακό για την αξία του; Έχεις διαβάσει κάποιο review για τον εν λόγω τροφοφοτικό που να το βγάζει άθλιο, ανεπαρκές και ότι αποτυγχάνει στα τεστ; Zalman είναι στην τελική, μπορεί να μην είναι Seasonic, αλλά δεν είναι και πατάτες απ'τα LIDL. 1000W 80 Plus Bronze PSU της Zalman για 129€ θεωρείς ότι είναι κακή τιμή αντικειμενικά; Γιατί εγώ θεωρώ πως για την τιμή του έχει εξαιρετικό vfm.
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Poleimechanos2 είπε 1000W 80 Plus Bronze PSU της Zalman για 129€ θεωρείς ότι είναι κακή τιμή αντικειμενικά; Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε 1000w κάπου εκεί είναι οι τιμές. Αλλά 3 χρόνια εγγύηση 80plus bronze 129€. Προτείνεις 1000W και μιλάμε για σύστημα με 1050ti. Όπως και να χει με αυτά τα λεφτά υπάρχουν τα εξής psu στην αγορά: https://www.skroutz.gr/s/12624790/Seasonic-Focus-Plus-750-Platinum.html https://www.skroutz.gr/s/14549882/Corsair-RMx-Series-RM850x-2018.html https://www.skroutz.gr/s/13282200/Riotoro-Enigma-G2-850W.html https://www.skroutz.gr/s/10788434/EVGA-SuperNova-650-G3-Y1.html Όλα τα παραπάνω, κάποια είναι και overkill σε watt, είναι ό,τι πρέπει κατά την άποψή μου για high end pc. O ts όμως προσπαθεί να κάνει μια ταπεινή αναβάθμιση στα 400€, για να φτιάξει κάτι entry level δηλαδή. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από tanasen01 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, Poleimechanos2 είπε Το έχεις χρησιμοποιήσει και θεωρείς ότι είναι κακό για την αξία του; Έχεις διαβάσει κάποιο review για τον εν λόγω τροφοφοτικό που να το βγάζει άθλιο, ανεπαρκές και ότι αποτυγχάνει στα τεστ; Zalman είναι στην τελική, μπορεί να μην είναι Seasonic, αλλά δεν είναι και πατάτες απ'τα LIDL. 1000W 80 Plus Bronze PSU της Zalman για 129€ θεωρείς ότι είναι κακή τιμή αντικειμενικά; Γιατί εγώ θεωρώ πως για την τιμή του έχει εξαιρετικό vfm. Μην επιμένεις, χαλάρωσε και λιγάκι. Δεν αναγκάζεις κανέναν να κάνει τίποτα, αλλά είσαι στο section όπου η όποια πρότασή σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετουσιωθεί σε αγορά. 1000w τροφοδοτικό είναι άστοχη αγορά. Τελεία και πάυλα. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, χρειάζεσαι διάβασμα. Άμα θες να νιώθεις ασφαλής, έχω ένα φιλαράκι με 42cm διάμετρο στα δικέφαλα. Εκεί να δεις ασφάλεια. Προτιμάω αυτόν από τις κλειδαριές στις πόρτες. 1
Poleimechanos2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε 1000w κάπου εκεί είναι οι τιμές. Αλλά 3 χρόνια εγγύηση 80plus bronze 129€. Προτείνεις 1000W και μιλάμε για σύστημα με 1050ti. Όπως και να χει με αυτά τα λεφτά υπάρχουν τα εξής psu στην αγορά: https://www.skroutz.gr/s/12624790/Seasonic-Focus-Plus-750-Platinum.html https://www.skroutz.gr/s/14549882/Corsair-RMx-Series-RM850x-2018.html https://www.skroutz.gr/s/13282200/Riotoro-Enigma-G2-850W.html https://www.skroutz.gr/s/10788434/EVGA-SuperNova-650-G3-Y1.html Όλα τα παραπάνω, κάποια είναι και overkill σε watt, είναι ό,τι πρέπει κατά την άποψή μου για high end pc. O ts όμως προσπαθεί να κάνει μια ταπεινή αναβάθμιση στα 400€, για να φτιάξει κάτι entry level δηλαδή. Καταρχάς έκανα τρεις διαφορετικές προτάσεις, η πρώτη είναι 700W 80 Plus Bronze στα 61€, δεν είναι όλες 1000W στα 129€, οπότε εσύ κοίτα να χαλαρώσεις και μην διαστρεβλώνεις τα λόγια και τις προτάσεις μου. Έχεις κολλήσει να λες ότι τον σπρώχνω να πάρει ντε και καλά 1000άρι τροφοδοτικό, πράγμα που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Και τα 1000W δεν τα πρότεινα απλά για να βάλει πάνω την 1050Ti σήμερα, αλλά ως μια λύση future proof για το μέλλον, για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί. Και ούτως ή άλλως το παλικάρι από ό,τι είπε δεν θα πάει τελικά για αναβάθμιση pc φέτος, αλλά μόνο για αναβάθμιση PSU. Στην τελική το ήδη υπάρχον pc του μια χαρά την παλεύει ακόμα σε 1080p gaming, με το μόνο ότι δεν έχει κλοκάρει τον FX6300 και παίζει stock, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει (oc) με το υπάρχον 550W psu του Πλαισίου. Γι'αυτό λοιπόν προτείναμε φέτος να επενδύσει σε ένα καλό PSU, αν πρέπει να αναβαθμίσει κάτι, για να κλοκάρει και τον FX του και του χρόνου βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί του χρόνου (ή γενικά κάποια στιγμή στο μέλλον) να έχει πιο πολλά χρήματα να επενδύσει και να θέλει ας πούμε να βάλει high end multicore cpu+gpu(s). Γιατί να τον εμποδίζει σε αυτό το τροφοδοτικό που θα αγοράσει σήμερα; Όπως και να έχει όμως, πολύ το κουράσαμε και δεν έχει νόημα να κουβεντιάσουμε κάτι άλλο εδώ, τουλάχιστον εγώ. Εύχομαι στο παλικάρι καλορίζικο και καλοτάξιδο για ό,τι αγοράσει τελικά και σε όλους τους υπόλοιπους καλή συνέχεια. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από Poleimechanos2
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αχρείαστα τα πολλά watt και καλύτερο είναι να κοιτάμε την ποιότητα και την αποδοτικότητα περισσότερο. Και γω συμφωνώ ότι μπορεί να συνεχίσει στην ίδια πλατφόρμα προσωρινά με ένα ποιοτικό psu που θα του μείνει και για το επόμενο pc + μια gtx1060 (αν θέλει να δει από τώρα αισθητή διαφορά) και ενδεχομένως ψύκτρα αν θέλει να κάνει overclock ή αν πάει στον 8350. Αν θέλει από τώρα να αλλάξει την πλατφόρμα επίσης μπορεί με λίγα λεφτά παραπάνω και κρατώντας την 1050ti. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από tanasen01 1
thetiesthatbind Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Φίλε μου αν σκοπευεις να βάλεις τροφοδοτικό μόνο, πάρε ένα EVGA G3 750-850W ή ένα Corsair RMx που έχουν και εγγύηση 7-10 χρόνια (δε θυμάμαι ακριβώς) νομίζω 7 το EVGA , 10 το Corsair και δε θα το μετανιώσεις ποτέ 1
preditor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια για της αποψεις σας.
strawman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1000αρι τροφοδοτικο εχω στο mining rig μου ρε μαγκες με 2 1080ti και μια 1080. Τι future proof για οτι σκοπευει να βαλει στο μελλον? Εκτος και αν σκοπευει να βαλει κανα air condition πανω δεν βλεπω τον λογο. Τωρα νταξει, αν στο μελλον σκοπευει να δωσει 3.5 χιλιαρικα και να βαλει 2*1180ti και εναν threadripper ας αλλαξει τροφοδοτικο, δεν χαλασε ο κοσμος. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από strawman 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα